Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλημέρα.τα πουλιά είναι εδώ όπως κάθε χρόνο απλά λόγω καιρού δεν έχουν ανάγκη να μετακινηθούν.θελω να ελπίζω ότι τουλάχιστον από τα μέσα Φλεβάρη και μετά στα λεγόμενα επιστροφια ίσως κάτι γίνει από θέμα καιρού ώστε να έχουμε μετακινήσεις
Τα πουλια δεν ηρθαν ποτέ στην χώρα μας ευρι… η ηρθαν ελάχιστα σε μερικές περιοχές και του χρόνου τώρα αν έρθουν

Μοναχικο κυνηγι σημερα στο Ελληνοχωρι(Κορινθιας) και πηγε ανελπιστα καλα.Πουλια αρκετα και σχετικα ηρεμα,που σου εδιναν ευκαιριες στο περπατητο αν και μονος.Καταφερα και πηρα 23 πουλια(ολα τσιχλες).11 με πρωινο καρτερι και 12 περπατητο,οπου τις 2 τις εχασα.Πρωτη φορα κανω τοσα πουλια για φετος!Βεβαια εκει δεν εχω ξαναπαει και το μερος φαινοταν ακυνηγητο.Φυσιγγια Τασκωφ(βελος 32)και Δουβρης (prime 32)πολυ καλα και τα δυο.

Περπατησα την πιο καλη μου ρεζερβα στο χωριο
Προποδες βουνου με ελιες και σκοινα και πευκα
Στην μεση
Ποταμι με βατα σκοινα κλπ
Και αμεσως μετα περιβολια
Πιο πιθανον θα ηταν να σηκωσω τσιχλα στο σαλονι μου παρα να μην δω εκει
Και ομως δεν ειδα τσιχλα ουτε στο βεληνεκες των ματιων μου
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Δεν εχω βαρεσει τσιχλα φετος!
Δεν εχω καν ριξει σε τσιχλα!
Ετοιμος να παρω τηλ την Νικολουλη ειμαι :(

Χτες πρωί και σήμερα πρωί, συνεπέστατος στο "ελατίσιο" μου ραντεβουδάκι τού Σ/Κ, για τις λεγόμενες "μεγάλες" τσίχλες...
Εψές λοιπόν, με μπόλικη υπομονή κι αρκετούτσικη τύχη, έκαμα 3 τσαρτσάρες και 1 γερακότσιχλα.
Σήμερα δε, έκαμα άλλες 3 τσαρτσάρες, πάλι με μπόλικη υπομονή φυσικά... Δίχως αυτήν, καρτέρι δεν νοείται και δη στα έλατα...
Φυσέκι: NSI Quattro Premium No 7μισό, 28γρ.
Οι κυριαρίνες εφέτο παραμένουν σε πολύ μικρούς αριθμούς... Με άλλα λόγια, είν' ελάχιστες...
Και με καρπώσεις σαν τις προαναφερθείσες μου, μόνο φχαριστημένος πρέπει να 'μαι και να λέω "πάλι καλά, δόξα τη Θεά Αρτέμιδι"...!

Περπατησα την πιο καλη μου ρεζερβα στο χωριο
Προποδες βουνου με ελιες και σκοινα και πευκα
Στην μεση
Ποταμι με βατα σκοινα κλπ
Και αμεσως μετα περιβολια
Πιο πιθανον θα ηταν να σηκωσω τσιχλα στο σαλονι μου παρα να μην δω εκει
Και ομως δεν ειδα τσιχλα ουτε στο βεληνεκες των ματιων μου
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Δεν εχω βαρεσει τσιχλα φετος!
Δεν εχω καν ριξει σε τσιχλα!
Ετοιμος να παρω τηλ την Νικολουλη ειμαι :(
Εγω σημερα μετα απο εξι χιλιομετρα περπατημα
το πολυ να μετρησα 15 τσιχλες που εφευγαν σαν f16
μια τουφεκισα και αυτη η ρουφιανα επεσε μεσα στην ρεματια και παπαλα :confused:
Πρωτη φορα μου τυχαινει σε τσιχλοκυνηγι να κουβαλαω δυο κουτια φυσιγγια και την φυσιγγιοθηκη γεματη
και να τα επιστρεφω στο αμαξι ανεπαφα
Η καταντια στο μεγαλειο της

IMG_20230129_180910.jpg
17:52 είδα την πρώτη...
Πέρασαν 12-13 πουλάκια.
Επιχείρησα σε 5.
Ένα κλαμπανι χορταστικό,μια φτερουγατη που μπήκε στο μαύρο και δε μπόρεσα να την τελειώσω,μια που έπεσε τσιριζωντας και μέχρι να πάω τρύπωσε,μια στο χέρι μια για τα αρπαχτικα(ήταν κι ωραία τουφέκια)!😟

Εγω απόψε είδα πουλια αλλά δεν έβγαιναν καλά. Ειτε πολύ ψηλά είτε πολύ ανοιχτά. Αναλογια κοτσυφια τσίχλες 3 προς 1!!! σε 7 έριξα και γκρέμισα 2 κοτσυφια και 2 τσίχλες. Τα κοτσυφια τελείως ψόφια , πετσί και κόκκαλο.

Εγώ έκανα ένα μοναχικό περπατητό + καρτέρι απ' τις 3:30 περίπου.
Δε μπαίνουν σε χέρι τα λιγοστά φέτος στο μοναχικό. Εν τέλει 6 χέρι χωρίς χαμένα, τα 4 στο περπατητό και 2 στο καρτέρι.
Κλαμπάνισα και 2-3 καλά στο περπατητό, τα υπόλοιπα έφευγαν φάντομ μακριά, αλλά τι να κάνεις να κυνηγάς περπατητό με 2* δε μου πάει καρδιά.
Cheddite Tordo No8 καλά πήγαμε με το αγαπημένο Briley LM.

Απο Μοδι μεριά λίγα πουλιά παίξαν στην αρχή μετά περνούσε κάπου κάπου μια δυο
Πολύ ψιλομενες είχε και γερακοτσιχλες και κόκκινες .Περπατητο τίποτα
Στο γυρισμό σταματάμε κατω Τιθορέα για ένα τσιπουράκι στα γρήγορα
Βλέπουμε απο ένα ξενοδοχείο καμία 7-8 Ιταλοί βγαιναν με παραλλαγή
Τι γίνεται λέω οι Ιταλοί ξανάρχονται λέει ο ξενοδόχος τους έχω δέκα μέρες είναι και κάνα δυο ακόμα σήμερα θα φύγουν έρχονται άλλοι δέκα άτομα για άλλες δέκα μέρες
Μου λέει αυτοί πάνε όλοι μαζί μπουλούκι και μαζεύουν ότι πετάει μέχρι καλαμπακα φτάνουν
Ένα καταψύκτη που έχω των γεμίζουν
Του λέω ποιος τους έχει εδώ
Ιταλός είναι και έχει απο εδώ μερικά άτομα που τους λένε μέρη και αν έχει πουλιά
Έτσι ήταν στο μαυροματι απο Κυπρος ένα γκρουπ έφευγε ένα ερχόταν

Status
Not open for further replies.
Back