Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Ένας κότσυφας σκαγιασμένος που πρέπει να ήταν γιουρούκι μάδησε κανονικά και 1 τσίχλα τραυματισμένη που λες δεν γίνεται να την χάσω με το σκυλί...Μου έφαγε πόση ώρα και τελικά τίποτα...Μάλλον ο ύποπτος θα ήταν κανένας εναέριος φίλος μας! Έχασα και 2 πέναλντι λεγομένα ως λουκουμάκια.Ένα σε κότσυφα και ένα σε τσίχλα.Κένταυρος 24γρ σκιτ ήρεμη δύναμη!IMG-dd813dbc989d9752e414f039fb6065f7-V.jpg

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους. Δεύτερο σ/κ στη σειρά, που δεν πήρα ούτε πούπουλο !!! Παρασκευή απόγευμα φεύγω από Χανιά με λιακάδα, και πάω στο χωριό κι έβρεχε. Μετά σταμάτησε και βγήκε ο ήλιος. Είπα να πεταχτώ στο καρτέρι, αλλά μέχρι να ετοιμαστώ άρχισε να βρέχει πάλι, κι έτσι δεν πήγα.
Χθες το πρωί, λιακάδα πάλι, ξεκίνησα να κάμω μια μικρή βόλτα ... Μία τσίχλα τουφέκισα, αλλά μου την έκανε ...:( Ενώ έφευγε ευθεία μπροστά, τη στιγμή που πατούσα τη σκανδάλη έστριψε απότομα αριστερά !:mad: Γύρω στα 8.000 βήματα συνολικά, άλλες δυο άκουσα μόνο να σηκώνονται μέσα από τις κουμαριές χωρίς να βγουν στα ανοιχτά !!! Και ξαφνικά άρχισε να βρέχει, και γύρισα στο σπίτι βρεγμένος !!! :(
Μετά το μεσημέρι έδειξε ότι έφτιαξε ο καιρός, ήλιος - ανοιξιάτικη μέρα όλο το απόγευμα, ξεκίνησα μετά τις 4.30' με τα πόδια για το καρτέρι. 5.00 η ώρα και δεν είχε φανεί τίποτα. Και ξαφνικά μαυρίζει ο ουρανός και αρχίζουν απανωτά αστραποβρόντια, μέσα σε 5 λεπτά, και χοντρές ψιχάλες. Είχα βασιστεί και στα δελτία καιρού, που είχαν πει για "σταδιακή βελτίωση", και δεν είχα πάρει κάποιο αδιάβροχο ή ομπρέλα, οπότε ξεκίνησα να φύγω. Μέχρι να κατεβώ στο δρόμο έφτασε η μπόρα, έριχνε "καρεκλοπόδαρα"!!! Δέκα λεπτά δρόμο μέχρι το σπίτι με κοπανούσε η ραγδαία βροχή, έφτασα βρεγμένος μέχρι το κόκκαλο, άλλαξα όλα τα ρούχα μου, δεν είχε μείνει μια στεγνή κλωστή !!!:mad: :mad:

Άιντε καθάριζε μετά και το όπλο.......
Αυτό με νοιάζει εμένα με τη βροχή.
Το όπλο.

Και δεν με νοιάζει Το καθάρισμα ξέρω να το αφήσω να στεγνώσει και να το καθαρίσω σωστά.

Αυτό που με νοιάζει είναι ότι το λύνω μέχρι ένα σημείο.

Δεν βγάζω κοντακι απ το δικαννο και δεν καθαρίζω μηχανισμό και σκανδάλη.

Οπότε ότι περνάει εκεί μέσα θα δημιουργήσει θέμα κάποια στιγμή.

Απο Μοδι μεριά λίγα πουλιά παίξαν στην αρχή μετά περνούσε κάπου κάπου μια δυο
Πολύ ψιλομενες είχε και γερακοτσιχλες και κόκκινες .Περπατητο τίποτα
Στο γυρισμό σταματάμε κατω Τιθορέα για ένα τσιπουράκι στα γρήγορα
Βλέπουμε απο ένα ξενοδοχείο καμία 7-8 Ιταλοί βγαιναν με παραλλαγή
Τι γίνεται λέω οι Ιταλοί ξανάρχονται λέει ο ξενοδόχος τους έχω δέκα μέρες είναι και κάνα δυο ακόμα σήμερα θα φύγουν έρχονται άλλοι δέκα άτομα για άλλες δέκα μέρες
Μου λέει αυτοί πάνε όλοι μαζί μπουλούκι και μαζεύουν ότι πετάει μέχρι καλαμπακα φτάνουν
Ένα καταψύκτη που έχω των γεμίζουν
Του λέω ποιος τους έχει εδώ
Ιταλός είναι και έχει απο εδώ μερικά άτομα που τους λένε μέρη και αν έχει πουλιά
Έτσι ήταν στο μαυροματι απο Κυπρος ένα γκρουπ έφευγε ένα ερχόταν
Εκεί ήμασταν και μεις , πάνω στο ποτάμι , ψηλά προς Αμφίκλεια. Πουλιά όλο και κάτι έχει, κυνηγούς δεν έχει. Ας έρθουν αλλά δέκα γκρουπ Ιταλών μήπως πετάξει τίποτα, αλλά ΣΚ να είμαστε και μεις εκεί . Είμασταν 20-30 κυνηγοί , Κυ 29/1 στο Μόδι ,είναι πρακτικά μηδέν . Βέβαια η πρακτική της σκούπας τις καθημερινές από τους Ιταλούς φάνηκε. Τα πουλιά όταν τουφεκίζονταν σε μια περιοχή καρφώνονταν γρήγορα πολύ ψηλά , και άλλαζαν περιοχή ανιχνεύοντας από ψηλά που θα βουτήξουν . Ήταν πολύ τουφεκισμενα και σε έβλεπαν στο καρτέρι καλύτερα και από φασσα και άλλαζαν πορεία . Ο πολύ μουντός καιρός και το χιονάκι που έπεφτε στον Παρνασσό μέχρι 10.30 , βοήθησαν να παίζουν κάποια πουλιά μέχρι και μετά τις 11.00 . Και δυο κοπάδια φασσες 80 άρια αφού βοσκήσαν στην κωπαιδα ανέβηκαν κατά τις 10.00 προς το Καλλιδρομο .
Πάντως είχε κυνηγούς σε όλο το μήκος του βοιωτικου κηφησου από Αγια Παρασκευή κάτω Τιθορέα μέχρι Αμφίκλεια, αλλά πολύ λίγους για τέτοια έκταση

ήμασταν και μεις , πάνω στο ποτάμι , ψηλά προς Αμφίκλεια.

γυρισμό σταματάμε κατω Τιθορέα για ένα τσιπουράκι στα γρήγορα
Τιθορέα,εσείς που περνάτε,είχε ένα κρεοπωλείο, Σκούρτης αν θυμάμαι καλά,με ωραία λουκάνικα και πολύ καλό χοιρινό...

Θα τ
Απο Μοδι μεριά λίγα πουλιά παίξαν στην αρχή μετά περνούσε κάπου κάπου μια δυο
Πολύ ψιλομενες είχε και γερακοτσιχλες και κόκκινες .Περπατητο τίποτα
Στο γυρισμό σταματάμε κατω Τιθορέα για ένα τσιπουράκι στα γρήγορα
Βλέπουμε απο ένα ξενοδοχείο καμία 7-8 Ιταλοί βγαιναν με παραλλαγή
Τι γίνεται λέω οι Ιταλοί ξανάρχονται λέει ο ξενοδόχος τους έχω δέκα μέρες είναι και κάνα δυο ακόμα σήμερα θα φύγουν έρχονται άλλοι δέκα άτομα για άλλες δέκα μέρες
Μου λέει αυτοί πάνε όλοι μαζί μπουλούκι και μαζεύουν ότι πετάει μέχρι καλαμπακα φτάνουν
Ένα καταψύκτη που έχω των γεμίζουν
Του λέω ποιος τους έχει εδώ
Ιταλός είναι και έχει απο εδώ μερικά άτομα που τους λένε μέρη και αν έχει πουλιά
Έτσι ήταν στο μαυροματι απο Κυπρος ένα γκρουπ έφευγε ένα ερχόταν
Κάποιος παίρνει κάποιος μεροκάματο για πληροφορίες,το έχουν κάνει σε πολλά μέρη της Ελλάδος για να νοικιάσουν δωμάτιο και να πάρουν δύο φράγκα έχουν πουλήσει όχι κυνηγότοπο αλλά και τη ψυχή τους.

Άιντε καθάριζε μετά και το όπλο.......
Μα γι' αυτό το λόγο ... για κάτι τέτοιες περιπτώσεις ... είχα πάρει το μονόκαννο Baikal !!! Απλό, εύκολο, δε θέλει πολλά-πολλά, άσε που είναι και "σκυλί μαύρο" κι αντέχει τις ταλαιπωρίες. Και ... για 125 € (τόσο το πήρα καινούργιο το 2008) ... δεν το λυπάσαι κιόλας !!! ;) :cool:

Μα γι' αυτό το λόγο ... για κάτι τέτοιες περιπτώσεις ... είχα πάρει το μονόκαννο Baikal !!! Απλό, εύκολο, δε θέλει πολλά-πολλά, άσε που είναι και "σκυλί μαύρο" κι αντέχει τις ταλαιπωρίες. Και ... για 125 € (τόσο το πήρα καινούργιο το 2008) ... δεν το λυπάσαι κιόλας !!! ;) :cool:
Ο λόγος που πήρα την m2 comfort και μετά έκανα και την buca montefeltro με πλαστικά,Άστον καιρό να ρίχνει καρεκλοποδαρα.

αλο ενα απογευματινο καρτερακι χωρις να μας κανουνε το κεφι ιδειετερα σημερα,,,,παντως ο μεζες βγηκε με του ρουμελιωτη τα 30αρια να ξυριζουνε με παγωνιαααα .my man.
Αυτά δεν είναι καλά φυσίγγια, ματώνουν τα πουλιά!:p

Θα τ
Κάποιος παίρνει κάποιος μεροκάματο για πληροφορίες,το έχουν κάνει σε πολλά μέρη της Ελλάδος για να νοικιάσουν δωμάτιο και να πάρουν δύο φράγκα έχουν πουλήσει όχι κυνηγότοπο αλλά και τη ψυχή τους.
Δεν έχει πουλιά και έρχονται δέκα δέκα. Και μετά λεμε γιατί έτσι και γιατί αλλιώς και στο Μοδι και στη Πελασγια και παντού θα τους έχουμε σιγα σιγά !!!

Αυτοι δεν φταινε αλλα εμεις για να ερθουν εδω εχουν πληρωση, εχουν ενημερωθει κ.α.
Δεν μπορεις να τους αρνηθεις να ερθουν αλλα μπορεις να τους επιβαλεις υπερογγα ποσα για εκδοση ειδικής αδειας ,τελων και διαφορων αλλων και τεσπα μπορεις να εφευρεις οτι θελεις για να τους κανεις την ζωη δυσκολη.
Παντως οπου πανε το εχουμε ξανα πει ειναι ακριδες δες Αλβανια, Κριμαια ,Αφρικη.

Μετα απο πολυ καιρο.....εδεησε ο κυριος....και ειδαμε επιτελους λιγα πουλια!!!
Ολα κοτσυφια....6 στο χερι...2 χαμενα και 2 πεταλωματα !!! :)

View attachment 65915
Έπιασαν τόπο τα μαθήματα στο σκοπευτήριο ....o_O:)
Oί τσίχλες θέλουν περισσότερο μπροστά .Σέκοβαν πίσω :):)

Έπιασαν τόπο τα μαθήματα στο σκοπευτήριο ....o_O:)
Oί τσίχλες θέλουν περισσότερο μπροστά .Σέκοβαν πίσω :):)

Αυτο με τα μαθηματα ειναι αληθεια....!!! :)
Εγω το κανω ακομα ποιο δυσκολο.....γιατι καθομαι σε καρεκλακι....+ οτι δεν εχω τα αντανακλαστικα του 30ρη.
Με αυτες τις συνθηκες μια χαρα τα πηγα....περασαν καποια πουλια που δεν σηκωσα καν το οπλο...και
ο Ρεξ με κοιταγε καλα καλα... με εκαναν ''καβάλα''....και τα αφησα να φυγουν .
Θα ηταν χαμενες τουφεκιες....
Ειναι οπως στα μπουζουκια.....καθεσαι ....και διαλεγεις σε ποιο τραγουδι θα σηκωθεις να ριξεις την
ζεμπεκιά σου !!!:)
Ολες οι τουφεκιες ειχαν αξιοπρεπεια....ακαριαια σκοτωματα χωρις αιματα !!!:)

ΥΓ. Σημασια εχει οτι φανηκαν λιγα πουλακια.... φιλε !!!:)

Status
Not open for further replies.
Back