Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Χάρη μπούνε δε μπούνε ,οποιος μπορει ας κάνει την βόλτα. Θα ληξει η περίοδος και μετά θα λέμε τι μ..... που ήμασταν και καθόμασταν μέσα.
Αυτο το εχω νιωσει πολλές φορες οτην πηγαινα χωριο και μετα απο πολλές μερες ολοημερα και με πολύ δρομο ,ερχοταν μια μερα που εβρεχε και ελεγα τωρα θα κατσω μεσα και πως θα το αντεξω. Οταν ομως σκεφτομουνα οτι μερα που περνάει δεν ξαναγυρνάει ,δρόμο.Ακόμη και με βροχή όλη μέρα για καριόλες .
Δίκαιο έχεις εγώ μετράω απο σήμερα λέω ένας Μηνας έμεινε τι γίνεται μετά
Κλάφτα Χαράλαμπε

Παράγονται μέν δεν έρχονται εδώ δε....

https://tozarms.com/catalog/gladkostvolnoe_oruzhie/toz_34r/
Κρίμας! Είναι ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΑ στην φθηνή κατηγορία...!! Ίσως διατίθεται κανένα σε κάνα οπλοπωλείο... Έχει νομίζω ο Νίκος Παπαδάκης ΤΟΖ 120 τραποτούφεκο με τιμή μόλις 500 και κάτι ευρώ...!!

www.npapadakis.gr/toz-120-12m-1e-p-1134.html?sess=2hntm6a3tevtd7sf1tre99hso2

Υ.Γ.: Είχα αγοράσει το 2008 απ' αυτόν ένα ΤΟΖ 120 στα 480(!) ευρουλάκια σαν και το ανωτέρω, μόνο που το δικό μου είχε 71εκ. κάννες με εναλλάξιμα τσοκάκια. Magnum με αυτομάτους εξωλκείς. Το πούλησα το 2016 σε έναν συντοπίτη μου μη κυνηγό, διότι ήδη είχα ξεκινήσει να αναβαθμίζω τη συλλογή μου με πιο ποιοτικά κι ακριβά δίκαννα...

Last edited:
Πήγα καρτεράκι μόνος, 2 πουλιά πέρασαν και κράτησα το 1.Μέχρι τις 18:00 δεν είχε φανεί τίποτα.. Τουφεκιές τριγύρω ανύπαρκτες...Μάζεψα και όσους παλιούς κάλυκες είδε το μάτι εκεί και την κάναμε.Όπλο τοζ34 και φυσίγγια, μέχρι να τελειώσουν, 24γρ σκιτ κένταυρος.View attachment 65860
Πρέπει να είσαι γερός στη σκόπευση ώστε να ρίχνεις 24 gr.Eγώ δεν έχω ρίξει ποτέ μου κάτω από 28 gr!Tα 24 είναι γόμωση για cal 20...

Επιστροφή από κυνήγι πέριξ της Αττικής.4 ώρες περπατητο άνετα ήρθε το όριο.23km εγώ ο φίλος δεν ξέρω χάθηκε...Τον έφαγε αρκούδα, ένας θεός ξέρει.Φυσιγγια ιδιογομωση 20γρ Ν11 και blaser f3.
Tι είσαι,κομανταράς και κάνεις εύκολα τέτοιες αποστάσεις στα δύσβατα; :)

Είχα βρεί πρό μηνών ένα μεταχειρισμένο μοντέλλο 34 MADE IN RUSSIA σε κατάστημα της συμπρωτεύουσας, το είχα δεί από κοντά αλλά δεν το τόλμησα γιατί είχα ήδη σκοπό την αγορά πλαγιόκαννου και είπα μέσα μου "άστο για άλλη φορά...".

Το ΤΟΖ 120 δεν παράγεται πιά - στην τρέχουσα ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλλο παρόμοιων προδιαγραφών (η εξέλιξη του παλιού 120 ίσως).

https://tozarms.com/catalog/gladkostvolnoe_oruzhie/lt_5110/

Πρέπει να είσαι γερός στη σκόπευση ώστε να ρίχνεις 24 gr.Eγώ δεν έχω ρίξει ποτέ μου κάτω από 28 gr!Tα 24 είναι γόμωση για cal 20...

Δεν είναι τίποτα... Συνήθεια είναι... Πολύ μικρή η διαφορά στον βλητικό τομέα ανάμεσα στα 28γρ. γόμωσης και τα 24γρ.... Τα 24γρ. του skeet στο κλασικό 9μισάρι νούμερο (2,0χιλ. το σκάι), βγάζουν περί τα 520 σκάια...! Υπέρ-αρκετά για την τσιχλίτσα...

Δεν είναι τίποτα... Συνήθεια είναι... Πολύ μικρή η διαφορά στον βλητικό τομέα ανάμεσα στα 28γρ. γόμωσης και τα 24γρ.... Τα 24γρ. του skeet στο κλασικό 9μισάρι νούμερο (2,0χιλ. το σκάι), βγάζουν περί τα 520 σκάια...! Υπέρ-αρκετά για την τσιχλίτσα...
Και εξωφρενικά πολλά για ορτύκια αλλά υπάρχει το αλλά σε κοντινές ντουφεκιες λόγο υπερσυγκέντρωση ή πρέπει να σημαδεύεις λίγο δίπλα ή τα χαλάς

Βγηκα κι εγω σημερα το πρωι και την εστησα σε κατι δεντρα με κισσους.Μια τσιχλα περασε στον Θεο και μακρυα και τη χαιρετησα.Κατα τις 9:30 περιπου,αρχισε να ψιχαλορινει και δεν το κουνησα απο τον κισσο,μεχρι τις 11 παρα.Επειτα,ως τις 12 και,επιδοθηκα σ' ενα συντομο περπατητο και...τα εκανα μανταρα.4 τσιχλες τουφεκισα,μηδεν εις το πηλικον.Ως δια μαγειας,αφηνα τις θεωρητικα ευκολες και τουφεκουσα τις δυσκολες...5-6 τουφεκιες ακουσα στη γυρω περιοχη και την εκανα για το σπιτι

Eνώ το δισκάνδαλό μου Baikal magnum έχει αυλό 18,4 mm.Eίμαι πάντως πολύ ευχαριστημένος από αυτό:με βάρος 3,6 kg ρίχνει τα semimagnum 40-42 gr χωρίς πρόβλημα και άνευ ουσιαστικού κλωτσήματος!
Baikal magnum δισκανδαλο ,σούπερ ποζε είναι;

Last edited:
Ευρυπίδη πιστεύεις ότι θα μπουν πουλιά
Καλημέρα.τα πουλιά είναι εδώ όπως κάθε χρόνο απλά λόγω καιρού δεν έχουν ανάγκη να μετακινηθούν.θελω να ελπίζω ότι τουλάχιστον από τα μέσα Φλεβάρη και μετά στα λεγόμενα επιστροφια ίσως κάτι γίνει από θέμα καιρού ώστε να έχουμε μετακινήσεις

Μου έκαναν την χάρη σήμερα να έρθουν στο αγαπημένο μου καρτέρι. 20 πουλιά ακριβώς ήρθαν μέχρι τις 9μιση. Πηρα τις δέκα, κλαμπανισα 4 που κράταγαν ένα πλακατ που έλεγε "θέλω να αυτοκτονησω" και οι άλλες έφαγαν από μια την ώρα που βιδωναν να πιάσουν αλλά ακόμη πάνε! Ακουγονταν κοτσυφια αλλά μόνο ένας ήρθε για αγριλιες. Ολα για αυτό το πευκο έρχονται. Να πω ότι οι αγριλιες έχουν πάρα πολύ καρπο ακόμη. Δειγμα των λιγοστων πουλιών που έχει φέτος. Σε μια κανονική χρονια θα είχαν φάει τα πάντα.IMG-4353bb7a96e8c8f344472bdb97f7f8f3-V.jpg20230129_094050.jpg

Καλημέρα.τα πουλιά είναι εδώ όπως κάθε χρόνο απλά λόγω καιρού δεν έχουν ανάγκη να μετακινηθούν.θελω να ελπίζω ότι τουλάχιστον από τα μέσα Φλεβάρη και μετά στα λεγόμενα επιστροφια ίσως κάτι γίνει από θέμα καιρού ώστε να έχουμε μετακινήσεις
Και εγώ πιστεύω εκείνο το 15ήμερο θα πιάσω το τζόκερ.

Status
Not open for further replies.
Back