Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αν σου πω εγώ ότι ακριβώς το αντιθετο μου έλεγαν πέρσι οι θηροφυλακες? Οτι δεν θεωρείται ξεχιονο αν είναι καθαρά κάτω από δέντρα. Ειναι σε ποιον θα πέσεις στην τελική. Καθενας ερμηνεύει όπως γουστάρει μάλλον. Ο δασικός κώδικας αναφέρει ρητά "όταν το έδαφος καλύπτεται πλήρως υπό χιονος" παντως.
Στο λέω γιατί πριν χρόνια έγραψαν 3 φίλους μου και αθωώθηκαν στο δικαστήριο πρέπει να είναι 100% χιονοκαλυψη για να απαγορεύεται

Στο λέω γιατί πριν χρόνια έγραψαν 3 φίλους μου και αθωώθηκαν στο δικαστήριο πρέπει να είναι 100% χιονοκαλυψη για να απαγορεύεται
Αν αθωωθείς δεν πρέπει να κυνηγήσεις δικαστικά για την ταλαιπωρία,τα έξοδα και την άδικη δίωξη τον θηροφυλακα;

Το ξέρω! πήγε να μου κάνει μαγκιές ένας και εμένα το 17 με το 60% ΞΕΧΙΟΝΟ. Του δινω το οπλο και αρχισα να τραβάω βίντεο λέγοντας του ότι σε ενημερωνω πως ξεκινάω βιντεοσκοπηση για αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο και αν κερδίσω θα σου κάνω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ξαφνικα επιτράπηκε το κυνήγι σε 3 δευτερόλεπτα....

.my man. Λες να ρθουν ξαφνικά ένα βράδυ ;
μην γελάς καθόλο. Πριν λίγο μίλησα με φίλο που ψαρεύει χθες καλαμάρια τρομάρα του μέσα στον ψόφο και μόλις νύχτωσε άκουγε κοινές και κόκκινες! πάντως εδώ γύρω δεν βλέπω κάτι το τρομερό....

Άμα είναι να μας πάνε κατηγορούμενους στο δικαστήριο, συνάδελφε Παναγιώτη, μετατρέποντάς μας το χόμπυ μας σε "εφιάλτη" μας... Και να αγωνιούμε και να αγχωνόμαστε (ξοδεύοντας και χρήματα σε δικηγόρους) για το εάν θα αθωωθούμε ή όχι... Τότες... "άστα, βράσε ρύζι" καλύτερα...!!

Απλούστατα λοιπόν, απείρως πιο σώφρον θα ήτανε, όπως κάλλιστα το προανέφερε ο DimDre, να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και να μην πάμε καν για κυνήγι με πλήρως καλυμμένο το έδαφος από παχύ στρώμα χιονιού (δεν μιλάμε για πασπάλα)...!!! Κι ας μην έχει χιονάκι ακριβώς κάτω απ' τα δέντρα...! Και στις σπηλιές μέσα δεν θα 'χει...! Εννοούνται αυτά και δεν αλλάζει κάτι...!

Last edited:
Άμα είναι να μας πάνε κατηγορούμενους στο δικαστήριο, συνάδελφε Παναγιώτη, μετατρέποντάς μας το χόμπυ μας σε "εφιάλτη" μας... Και να αγωνιούμε και να αγχωνόμαστε (ξοδεύοντας και χρήματα σε δικηγόρους) για το εάν θα αθωωθούμε ή όχι... Τότες... "άστα, βράσε ρύζι" καλύτερα...!!

Απλούστατα λοιπόν, απείρως πιο σώφρον θα ήτανε, όπως κάλλιστα το προανέφερε ο DimDre, να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και να μην πάμε καν για κυνήγι με πλήρως καλυμμένο το έδαφος από παχύ στρώμα χιονιού (δεν μιλάμε για πασπάλα)...!!! Κι ας μην έχει χιονάκι ακριβώς κάτω απ' τα δέντρα...! Και στις σπηλιές μέσα δεν θα 'χει...! Εννοούνται αυτά και δεν αλλάζει κάτι...!
Οταν κοπεί και έχει μεγάλα μπαλώματα με ξεχιονο τότε ερμηνεύοντας τον κώδικα είσαι κομπλέ. Αλλα και το ξεχιονο κάτω από τις ελιές δεν αποτελεί 100% χιονοκαλυψη. Αλλα όπως λες , βρασε ρύζι. 1-2 μέρες υπομονή και στα χαμηλά θα φύγει. Βρεχει καλά τώρα εδώ!!!

Όταν πας για κυνήγι υδρόβια αν δεν πας και με τέτοιες συνθήκες ποτέ θα πας με το καλοκαίρι! Ο νόμος λέει 100% κάλυψη έστω και κομμάτια χωρίς να έχει εισαι καλυμμένος. Τώρα αν έχει 10 πόντους χιόνι θα είναι παντού καλυμμένο. Ευτυχώς εμάς ο σύλλογος μας ενημερώνει με sms για ότι δίποδε γίνεται στον νομό και έτσι είσαι πάντα ενημερωμένος

Εάν έχω δίκιο σε πληροφορω ότι μπορώ να γίνω χειρότερος εφιάλτης,ο κατάλληλος δικηγόρος χρειάζεται .

Οταν κοπεί και έχει μεγάλα μπαλώματα με ξεχιονο τότε ερμηνεύοντας τον κώδικα είσαι κομπλέ. Αλλα και το ξεχιονο κάτω από τις ελιές δεν αποτελεί 100% χιονοκαλυψη. Αλλα όπως λες , βρασε ρύζι. 1-2 μέρες υπομονή και στα χαμηλά θα φύγει. Βρεχει καλά τώρα εδώ!!!
ΚΛΜ προς πολιτικά το έχει λιώσει, είναι για εκεί σαββατοκυριακο;

Όταν πας για κυνήγι υδρόβια αν δεν πας και με τέτοιες συνθήκες ποτέ θα πας με το καλοκαίρι! Ο νόμος λέει 100% κάλυψη έστω και κομμάτια χωρίς να έχει εισαι καλυμμένος. Τώρα αν έχει 10 πόντους χιόνι θα είναι παντού καλυμμένο. Ευτυχώς εμάς ο σύλλογος μας ενημερώνει με sms για ότι δίποδε γίνεται στον νομό και έτσι είσαι πάντα ενημερωμένος
Φθιώτιδα επιτρέπεται;;; γνωρίζεις;; μίας κ είσαι από την περιοχή... είδα χθες πολύ χιόνι κ αναβλήθηκε κ το ματς του κυπέλλου

Εάν έχω δίκιο σε πληροφορω ότι μπορώ να γίνω χειρότερος εφιάλτης,ο κατάλληλος δικηγόρος χρειάζεται .

Tο καλύτερο απ' ούλα, Παναγιώτη, είναι το: ''ου μπλέξεις''...!!!

Οπότε, λίγη ψυχραιμία & εγκράτεια, κι όλα καλά μετά... Τόσο απλό!

Πολύ σωστά, αλλά απ'τη στιγμή που είμαστε σε ΝΌΜΙΜΑ πλαίσια, δεν πρέπει να υποχωρουμε στα δικαιώματα μας. Τι θέλω να πω, η νομοθεσία στην Ελλάδα είναι πολύ αυστηρή στο θέμα του κυνηγιού. Δεν γίνεται να το περιορίσουν κ άλλο, ερμηνεύοντας ο καθένας τον νόμο όπως θέλει. Πχ, το κυνήγι αρχίζει μισή ώρα πριν την ανατολή και τελειώνει μισή ώρα μετά την δύση του ηλίου. Ούτε 10 λεπτά πριν ούτε 10 λεπτά μετά. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες παραγράφους του νόμου. Αλλά το ζητούμενο πράγματι στο τέλος της ημέρας είναι το περίφημο ΟΥ ΜΠΛΈΞΕΙΣ.!!

Είπαμε να έχεις δίκιο ,δεν θα αφήσεις το κάθε ζουλαπι να καταστρέψει το ωραίο σου οπλακι χωρίς τιμωρία.Γιατι μέχρι να γίνει το δικαστήριο ποιος ξέρει πού θα το αποθηκεύσουν ακαθάριστο.

Είπαμε να έχεις δίκιο ,δεν θα αφήσεις το κάθε ζουλαπι να καταστρέψει το ωραίο σου οπλακι χωρίς τιμωρία.Γιατι μέχρι να γίνει το δικαστήριο ποιος ξέρει πού θα το αποθηκεύσουν ακαθάριστο.
Τώρα γίνεσαι άδικος.
Στην Ελλάδα σίγουρα υπάρχουν ειδικές εγκαταστάσεις για τα κατασχεμένα όπλα, όπως επίσης και οπλουργοι που τα καθαρίζουν για να φυλαχτουν.

Επίσης γινεται ελεγχος για την ασφαλεια του Έλληνα πολιτη και αν διαγνώσουν οτι υπαρχει προβλημα, τηλεφωνουν στον ιδιοκτητη για να συμφωνήσουν να διορθωθεί με έκπτωση στην τιμή των εργασιών αν φυσικά το επιθυμεί.

Status
Not open for further replies.
Back