Για μένα σαφώς ΟΧΙ.Ελα , ευκαιρία για γκάλοπ!!! Ετσι κυνηγάς??????View attachment 66698View attachment 66699
Για μένα σαφώς ΟΧΙ.Ελα , ευκαιρία για γκάλοπ!!! Ετσι κυνηγάς??????View attachment 66698View attachment 66699
Κόψε μία απ'τον πάτο και βάλε το καρεκλακι εκείΕλα , ευκαιρία για γκάλοπ!!! Ετσι κυνηγάς??????View attachment 66698View attachment 66699
Το πότε επιτρέπεται και το πότε απαγορεύεται προϋποθέτει να έχει και κάποια σοβαρότητα αυτός που θα στο πείαυτός επιτρέπεται να κυνηγάει??? μήπως είναι πιο ξεχιονο εκεί απο τις φωτογραφίες που ανέβασα????
Πιασε το αυγό και κουρευτο! Διαβαζω τον δασικό κώδικα στα περί θηρας εδώ και μισή ώρα! Η μόνη αναφορά που έχει σε απαγόρευση για χιονι είναι για τα ίχνη στο χιονι και ότι ο υπουργός μπορεί να απαγόρευσει την θήρα σε περίπτωση σφοδρής χιονόπτωσης. Τελικα αυτό το πλήρης και 100% χιονοκαλυψη δεν αναφέρεται πουθενά σε όσα διάβασα.Το πότε επιτρέπεται και το πότε απαγορεύεται προϋποθέτει να έχει και κάποια σοβαρότητα αυτός που θα στο πεί
Έχουμε δεί να εκδίδεται γενική απαγόρευση επειδή ήταν τέζα στο χιόνι το λεκανοπέδιο Αττικής
Το να ρίξει απλά χιόνι δεν φέρνει την καταστροφή στα θηράματα, έχω τύχει σε χρονιές που ενώ ήταν ξέχιονο τα πάντα ήταν κόκαλο και κάτω από τα πουρνάρια,τότε ήταν πιό λογική η απαγόρευση από άλλες φορές που απλά χιόνισε αλλά δεν έκανε τέτοιο παγετό
παλαιότερα θυμάμαι ότι αναφερόταν η απαγόρευση σε πλήρη χιονοκαλυψη, εγώ για να είμαι σίγουρος, αν δεν έχει μπαλώματα το μέρος, δεν κυνηγάω.Πιασε το αυγό και κουρευτο! Διαβαζω τον δασικό κώδικα στα περί θηρας εδώ και μισή ώρα! Η μόνη αναφορά που έχει σε απαγόρευση για χιονι είναι για τα ίχνη στο χιονι και ότι ο υπουργός μπορεί να απαγόρευσει την θήρα σε περίπτωση σφοδρής χιονόπτωσης. Τελικα αυτό το πλήρης και 100% χιονοκαλυψη δεν αναφέρεται πουθενά σε όσα διάβασα.
......τοτε κατσε κατω απ'τις ελιες....Μολις μιλησα με θηροφυλακα. Πολιτικα απαγορεύεται και αύριο!!! Δεν έχει εκδοθεί κάποια έξτρα απαγόρευση μου είπε. Οπου είναι ξεχιονο κυνηγας
Να ήξερες πόσες φορές έχω φάει μαύρο από δήθεν έγκυρες πληροφορίες?! Μακάρι να σου βγουν σωστές.Πληροφορίες έγκυρες λένε ότι έπαιξαν τσιχλακια στο καρτέρι στα δημαινα... Αύριο εκεί!!!
Δεν την κλαδεβες μεΚλαδευα μέσα στο περιβόλι και λέω δεν έχω το όπλο δίπλα μην περάσει καμία καρακάξα η κουρουνα;
Ε από το πουθενά άκου τσιπ τσιπ πετούσε μια μεσουρανα, πετάω ψαλίδα και πριόνι και πιάνω το όπλο. Κάνει ένα γύρο και χαμηλώνει... μια ντουφεκια κάτω...
Άμα θέλει να στο δώσει...
View attachment 66701
μου έδωσε οδηγίες που να πάω................τοτε κατσε κατω απ'τις ελιες....
Δημήτρη κάπου το είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια.Πιασε το αυγό και κουρευτο! Διαβαζω τον δασικό κώδικα στα περί θηρας εδώ και μισή ώρα! Η μόνη αναφορά που έχει σε απαγόρευση για χιονι είναι για τα ίχνη στο χιονι και ότι ο υπουργός μπορεί να απαγόρευσει την θήρα σε περίπτωση σφοδρής χιονόπτωσης. Τελικα αυτό το πλήρης και 100% χιονοκαλυψη δεν αναφέρεται πουθενά σε όσα διάβασα.
Ανετα, αλλα...οχι.Ελα , ευκαιρία για γκάλοπ!!! Ετσι κυνηγάς??????View attachment 66698View attachment 66699
γιασου ρε γιωργαραααα με της τσαρτσαρεσουυυυ, της κυνηγουσα και εγω παλια στον χωρτιατηηηΈνα ωραίο πρωινό σήμερα με την θερμοκρασία επιτέλους αρκετούς βαθμούς κάτω από το 0! Εκτός από τις τσαρτσάρες φάνηκαν σήμερα και αρκετές κεδρότσιχλες που δεν υπήρχαν στην περιοχή!
View attachment 66717
View attachment 66718
Περιοχή? Γιατί προς Φωκίδα πήγα, αλλά λίγα πράγματα!Δημήτρη κάπου το είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια.
Νομίζω το έγραφε η άδεια θήρας (περί πλήρους κάλυψης εδάφους με χιόνι).
Και εγώ μόνο αυτό που είδες και εσύ βρήκα ... ιχνηλάτηση στο χιόνι.
ps
Σήμερα είδα αρκετές τσίχλες Φωκίδα ...
εδώ δεν έχω δει κάτι το τρομερό πάντως. βλέπω πουλιά αλλά σε καμία περίπτωση πολλά πουλιά.Δημήτρη κάπου το είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια.
Νομίζω το έγραφε η άδεια θήρας (περί πλήρους κάλυψης εδάφους με χιόνι).
Και εγώ μόνο αυτό που είδες και εσύ βρήκα ... ιχνηλάτηση στο χιόνι.
ps
Σήμερα είδα αρκετές τσίχλες Φωκίδα ...