Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Δημήτρη κάπου το είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια.
Νομίζω το έγραφε η άδεια θήρας (περί πλήρους κάλυψης εδάφους με χιόνι).

Και εγώ μόνο αυτό που είδες και εσύ βρήκα ... ιχνηλάτηση στο χιόνι.

ps
Σήμερα είδα αρκετές τσίχλες Φωκίδα ...
Αν διαβαστεί σωστά η πιο πάνω απόφαση του Αρείου Πάγου που ανάρτηση γράφει και για την περίπτωση του χιονιού......

Τηλ στο δασαρχειο ή στο θηροφυλακα για να μαστε 100% σιγουροι.
εδώ γράφει χιονοπτώσεις, όχι χιονοκαλυψη!!!! Αρα όσο διαρκεί το φαινόμενο της χιονοπτωσης απαγορεύεται! Αν με πάνε μέσα αυτό θα ισχυριστώ! έτσι δεν γράφει???? Εγω με χιονοποπτωση δεν βγήκα κυρ προεδρε. Οσο έριχνε το χάζευα από το τζάκι και όταν σταμάτησε η χιονοπτωση και είχε 40 πόντους τότε βγηκα!!! Αλλα είχε ήλιο και όχι χιονοπτώσεις που λέει ο νόμος!

Απογευματινό χάλια μαύρα... 2 πουλιά είδα και αυτά έπεσαν. Ευτυχώς στο 1 που υπήρχε ο σκύλος γιατί μόλις είδα ποθ έπεσε είπα αντε γειά πάμε να φύγουμε, δεν θα βρεθεί ούτε με αλυσοπριονσ και χορτοκοπτικα να δουλεύουν 1 μέρα... Ευτυχώς κάπου βρήκε και χώθηκε και όπως είχε σκαλώσει κάπου την μύρισε και με κάτι μπρος πίσω που έκανε για να πάρει καλύτερη θέση, αυτή έπεσε και την έφερε...
Δεν άκουσα, δεν είδα άλλο πουλι.. Αν έπεσαν 15 ντουφεκια σε όλη την περιφέρεια ζήτημα είναι και αυτά μετα τις 6...
IMG_20230211_173732.jpgIMG_20230211_185932.jpg
Ηρθαν και τα προμηνυματα της άνοιξης...
IMG_20230211_165454.jpg
Ο σκύλος από τις 6 το πρωί στο πόδι,κυνήγι, τράβαγε τα κλαριά στα κλαδεματα, έφερνε πορτοκάλια και λεμονια στα μαζεματα... Τώρα έπεσε αλοιφή κάτω, ούτε να φάει δεν θελει...
IMG_20230211_120751.jpg
IMG_20230211_191807.jpg
SX3, bell και cervo καρδαρας φετινά...

Απογευματινό στα ξέχιονα της βοιωτικής πλευράς του ν. Ευβοίας. Ελάχιστα πουλιά, ελαφρά περισσότερα από τα ντουφέκια, είχαν πάθει κοκομπλόκο τα φουκαριάρικα και βρίσκαν καταφύγιο στους αιθέρες. Για περπάτημα ούτε λόγος, λάσπη και ντουφέκια κάθε 100 μέτρα. Οι καλύτερες θέσεις πήραν 2-3, οι άλλοι κουλούρι. Ανάμεσά τους και εγώ.

Κάτι κινήθηκε σήμερα στο καρτέρι με 4 βαθμούς και ψιλόβροχο αλλά τα πουλιά πετούσαν σε ύψος μπασιματων.ψηλες τουφεκιές με τελικό απολογισμό 8 κάτω 7 στο χέρι και 4 ωραιότατα κλαμπανισματα.τουλαχιστον επιτέλους ευχαριστήθηκα τουφεκιές.ευτυχως που υπάρχει ο σύντροφος Λέων γιατί εκεί που πεφτανε στη πυκναδουρα δεν υπήρχε περίπτωση να βρω ούτε μια
IMG_20230211_183226.jpg

Απογευματινό στα ξέχιονα της βοιωτικής πλευράς του ν. Ευβοίας. Ελάχιστα πουλιά, ελαφρά περισσότερα από τα ντουφέκια, είχαν πάθει κοκομπλόκο τα φουκαριάρικα και βρίσκαν καταφύγιο στους αιθέρες. Για περπάτημα ούτε λόγος, λάσπη και ντουφέκια κάθε 100 μέτρα. Οι καλύτερες θέσεις πήραν 2-3, οι άλλοι κουλούρι. Ανάμεσά τους και εγώ.
Να σημειώσω ότι στα πρανή του Χτυπά μες τη πυκνούρα έπεσε πολύ ντουφεκίδι. Τριάρες σε ρυθμό πολυβόλου. Πότε προλάβαιναν να δουν ότι αστόχησαν και είχαν φύγει και οι άλλες δύο. Τρεις ντουφεκιές σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και ότι πέσει εκεί μέσα δεν το βρίσκει ούτε φίδι...

Να σημειώσω ότι στα πρανή του Χτυπά μες τη πυκνούρα έπεσε πολύ ντουφεκίδι. Τριάρες σε ρυθμό πολυβόλου. Πότε προλάβαιναν να δουν ότι αστόχησαν και είχαν φύγει και οι άλλες δύο. Τρεις ντουφεκιές σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και ότι πέσει εκεί μέσα δεν το βρίσκει ούτε φίδι...
Οι κατά ριπάς είναι ή λόγω βλακείας ή λόγω απελπισίας

Καψοφυσέκηδες δηλαδή?
Ναι ή λόγω απελπισίας κρύβεται η τσίχλα και αδειάζουν το όπλο από κοντά χωρίς να την βλέπουν ή λόγω βλακείας δεν παίρνουν την τσίχλα όταν πρέπει τους καβαλάει και γυρνάνε και ρίχνουν και πίσω ενώ ξέρουν ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα την βρούνε και θα πάει τζάμπα
Μιλάω για τις περιπτώσεις που στην πλάτη έχεις λόγγο όχι καθαρό

Status
Not open for further replies.
Back