Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Το πότε επιτρέπεται και το πότε απαγορεύεται προϋποθέτει να έχει και κάποια σοβαρότητα αυτός που θα στο πεί
Έχουμε δεί να εκδίδεται γενική απαγόρευση επειδή ήταν τέζα στο χιόνι το λεκανοπέδιο Αττικής
Το να ρίξει απλά χιόνι δεν φέρνει την καταστροφή στα θηράματα, έχω τύχει σε χρονιές που ενώ ήταν ξέχιονο τα πάντα ήταν κόκαλο και κάτω από τα πουρνάρια,τότε ήταν πιό λογική η απαγόρευση από άλλες φορές που απλά χιόνισε αλλά δεν έκανε τέτοιο παγετό
Όταν υπάρχει πλήρης χιονοκάλυψη, οπως το βίντεο, και οδηγία να μην εχει βγάλει το δασαρχείο, απαγορεύεται το κυνήγι.
Εγώ τουλάχιστον αυτό ξέρω και δεν το ρισκάρω...

Το απογευμα έκατσα καμια ωρα στο βουνό να δω αν περάσει κανα κοτσύφι.
Ενα πέρασε ,το πήρα αλλα σκάλωσε σε πουρνάρι.
Απλα για κλάματα και οχι μόνο φέτος . Εδώ και αρκετα χρόνια εξαφανίστηκαν τα χιλιάδες ντοπιάρικα κοτσύφια.

Όταν υπάρχει πλήρης χιονοκάλυψη, οπως το βίντεο, και οδηγία να μην εχει βγάλει το δασαρχείο, απαγορεύεται το κυνήγι.
Εγώ τουλάχιστον αυτό ξέρω και δεν το ρισκάρω...
Και καλά κάνεις και δεν το ρισκάρεις
Αλλά η λογική λέει τα κατά τόπους δασαρχεία να παίρνουν και την απόφαση δουλειά τους είναι
Εάν κάποιος που είναι Αθήνα πχ θέλει να πάει κάπου για κυνήγι και δεν ξέρει τι γίνεται να πάρει το δασαρχείο της περιοχής και να τον ενημερώσει επίσημα να γλυτώσει και τον δρόμο

Όταν ακούς σε καρτερια 3αρες....και παραπάνω,είναι "χαιρετίσματα στους δικούς μας"!!!
Είναι γλυκοσκανταλος ο παίχτης!😁
Ενα απόγευμα πιάνω σε ένα ωραίο καρτερακι πάνω σε δρόμο. Περνανε δύο γνωστοί και πάνε παρακάτω. είχε πουλια και μου πέρναγαν τόσο ωραία που με 28 τουφεκιες είχα πάρει 19 όλα στο χέρι. Περναει η ώρα και έρχονται οι γνωστοί που είχαν ρίξει αρκετές τουφεκιες. Μήτσο λέει ο ένας δεν πρέπει να σου πέρασαν πουλιά. Δεν έριξες πολλές τουφεκιες! Του σηκώνω την πουλιαστρα και έμεινε παγωτό!!!

Ενα απόγευμα πιάνω σε ένα ωραίο καρτερακι πάνω σε δρόμο. Περνανε δύο γνωστοί και πάνε παρακάτω. είχε πουλια και μου πέρναγαν τόσο ωραία που με 28 τουφεκιες είχα πάρει 19 όλα στο χέρι. Περναει η ώρα και έρχονται οι γνωστοί που είχαν ρίξει αρκετές τουφεκιες. Μήτσο λέει ο ένας δεν πρέπει να σου πέρασαν πουλιά. Δεν έριξες πολλές τουφεκιες! Του σηκώνω την πουλιαστρα και έμεινε παγωτό!!!
Μα αν δεν ρίξεις στο καρτέρι ζυγισμενες τουφεκιές που θα τις ρίξεις?
Δεν σου είπα να πέσουν όλες μονοτουφεκια!
Θα ρίξεις και δεύτερη κάποιες φορές...
Όταν ακούς την τριαρα σε ρυθμο σκεπαρνιου καλουπατζη,καταλαβαίνεις ότι άγχος του χειριστή είναι ν'αδειασει την αποθήκη!😵‍💫
Μετά λέμε γιατί κοντεύει νυχτωμα και τα πουλιά περνάνε στα 100 μέτρα...

Status
Not open for further replies.
Back