Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Τα άλλαξα Γιαννη....μου έπεσαν βαριά τα 9 ευρω...

Ψαχτηκα λιγο μετα τις αυξησεις φέτος και μεταξυ αλλων δοκιμασα και τα Golden του Σταματιαδη απι τη Δράμα. 32 γρ, psb2. Με μια λεξη, τρομερα! Κοντα μακρια κρυο ζεστη υγρασία ξεραΐλα, αν εισαι σωστος δεν φευγει πουλί. 8 ευρω τα πηρα και αν μεινουν σε αυτη την τιμή δεν ξανααλλάζω.
PSB2 στα 32 γρ ....super power .

Έχω δει και εγώ πολύ ωραίες τουφεκιές όλα αυτά τα χρόνια από τη γριούλα.
40 χρόνια είναι στην οικογένεια,το μοναδικό όπλο που έχει στην κατοχή του ο παππούς μου (με τα drop-in τσοκ). Αμέτρητα φυσιγγια, και κυνήγια από τις παλιές εποχές.
Την ίδια έχω τα ίδια χρονια.ηρθε η ώρα και μεταβιβάστηκε στον τζούνιορ

Αγαπητέ Νικόλα όμως τα τελευταία χρόνια ειδικά, το περπατητο θα σώσει τη τσιχλοχρονια, και όχι το καρτέρι, αποδεδειγμένα!!!!

Ωστόσο, δεν είναι παντού έτσι φίλε Χρήστο!
Τουλάχιστον, στα δικά μου, καθημερινά καρτερίσια τσιχλοκυνήγια, πάντοτε κάτι έχει να μού δώκει η Θεά Άρτεμις...!!
Άλλοτε πιότερα, άλλοτε λιγότερα, μα ποτέ μα ποτέ δεν μ' αφήνει να γυρίσω μ' άδεια τα χέρια ή εντελώς ατουφέκιστος...!!
Βέβαια, το 'χω ξαναγράψει, τεράστιο προσόν στα καρτερίσια κυνήγια (όπως και στο ψάρεμα) αποτελεί και η (''γαϊδουρινή'') υπομονή (μεγίστη αρετή) εκ μέρους του καρτεριτζή κυνηγού...!!
Ε, αυτήνανε ακριβώς, εγώ τήνε διαθέτω περίσσεια, και θαρρώ πως και αυτήνα συντελεί στις εκάστοτε επιτυχίες και μ' ανταμοίβει...!!
Όποιος δεν διαθέτει υπομονή κι απογοητεύεται γλήγορα (''έχει σκουλήκια ο κώλος του και δεν σταχτοκωλιάζει σε ένα σημείο''), τότες καλύτερα να μην σταθεί ποτέ στο καρτέρι, παρά καλύτερα να ''ποδαρώνει'', ώστε να μην πλήττει...
Αλλά ας αφήσουμε και δαύτους που αρέσκονται στα καρτερίσια κυνήγια να τ' απολαύσουν, όπως πραγματικά γουστάρουν...!!
Και στο κάτω-κάτω της γραφής: ''περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα...!''

Last edited:
Ωστόσο, δεν είναι παντού έτσι φίλε!
Τουλάχιστον, στα δικά μου, καθημερινά καρτερίσια τσιχλοκυνήγια, πάντοτε κάτι έχει να μού δώκει η Θεά Άρτεμις...!!
Άλλοτε πιότερα, άλλοτε λιγότερα, μα ποτέ μα ποτέ δεν μ' αφήνει να γυρίσω μ' άδεια τα χέρια ή εντελώς ατουφέκιστος...!!
Βέβαια, το 'χω ξαναγράψει, τεράστιο προσόν στα καρτερίσια κυνήγια (όπως και στο ψάρεμα) αποτελεί και η (''γαϊδουρινή'') υπομονή εκ μέρους του καρτεριτζή κυνηγού...!!
Ε, αυτήνανε ακριβώς, εγώ τήνε διαθέτω περίσσεια, και θαρρώ πως και αυτήνα συντελεί στις εκάστοτε επιτυχίες και μ' ανταμοίβει...!!
Όποιος δεν διαθέτει υπομονή κι απογοητεύεται γλήγορα (''έχει σκουλήκια ο κώλος του και δεν σταχτοκωλιάζει σε ένα σημείο''), τότες καλύτερα να μην σταθεί ποτέ στο καρτέρι, παρά καλύτερα να ''ποδαρώνει'', ώστε να μην πλήττει...
Αλλά ας αφήσουμε και δαύτους που αρέσκονται στα καρτερίσια κυνήγια να τ' απολαύσουν όπως πραγματικά γουστάρουν...!!
Μην λέμε τα αυτονόητα ρε συ Νικόλα.
Καρτερεύω=Περιμένω
Όπως λες και εσύ, ο καθένας όπως αρέσκεται. Αλλά δεν είναι όλοι οι τόποι οι ίδιοι, ούτε τα κυνήγια του καθενός.

Παιδιά, μην ξεχνάμε και την αμφισσιώτικη φυσιγγο-βιοτεχνία J & B τού κυρ Μήτσου τού Τσιπούρα, με τους δύο γιους του, Νικογιάννη & Παναγιώτη...!!
Εξαιρετικές, σύγχρονες υποδομές με βλητικό σταθμό (κανονάκι), πεπειραμένο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, άριστες πρώτες ύλες, υπερπλήρης γκάμα επιλογών, πληρέστατο και κατατοπιστικότατο site:

www.jb-fisigia.gr
www.jb-fisigia.gr/jbfisigia

Last edited:
Παιδιά, μην ξεχνάμε και την αμφισσιώτικη φυσιγγο-βιοτεχνία J & B τού κυρ Μήτσου τού Τσιπούρα, με τους δύο γιους του, Νικογιάννη & Παναγιώτη...!!
Εξαιρετικές υποδομές με βλητικό σταθμό (κανονάκι), πεπειραμένο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, υπερπλήρης γκάμα επιλογών, πληρέστατο και κατατοπιστικότατο site:

www.jb-fisigia.gr
Πολύ καλό το 30αρι του. Τα τελευταία που είχα τα έριξα σε τρυγόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τα άλλαξα Γιαννη....μου έπεσαν βαριά τα 9 ευρω...

Ψαχτηκα λιγο μετα τις αυξησεις φέτος και μεταξυ αλλων δοκιμασα και τα Golden του Σταματιαδη απι τη Δράμα. 32 γρ, psb2. Με μια λεξη, τρομερα! Κοντα μακρια κρυο ζεστη υγρασία ξεραΐλα, αν εισαι σωστος δεν φευγει πουλί. 8 ευρω τα πηρα και αν μεινουν σε αυτη την τιμή δεν ξανααλλάζω.
Για μένα αυτή είναι η σωστή θέση. Αν σου ταιριάξει απόλυτα το φυσίγγι μην το αλλάξεις ποτέ. Το ποτέ λίγο σχετικό, μήπως αλλάξει η συνταγή.

Εξαιρετικές, σύγχρονες υποδομές με βλητικό σταθμό (κανονάκι), πεπειραμένο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, υπερπλήρης γκάμα επιλογών, πληρέστατο και κατατοπιστικότατο site:

www.jb-fisigia.gr
Αυτα ρίχνεις Νικόλαε;

Για μένα αυτή είναι η σωστή θέση. Αν σου ταιριάξει απόλυτα το φυσίγγι μην το αλλάξεις ποτέ. Το ποτέ λίγο σχετικό, μήπως αλλάξει η συνταγή.
Κυνηγαω 30+ χρόνια.
Ξεκινησα με lambro tordo πορτοκαλί για πολλα χρόνια, μεχρι που τα εκανε πουτ@να και σταματησα.
Μετα Δηλαβέρης μεχρι που εκλεισε το μαγαζι.
Μετα silver μεχρι περσι που εκτινάχτηκαν οι τιμές και τωρα του Σταματιαδη.
Ε, δεν λες οτι αλλαζω φυσιγγια ευκολα. Για την ακριβεια δεν αλλαζω ποτέ, αν τα tordo δεν τα ειχε αλλαξει, ακομα αυτά θα έριχνα.
Κολλημένος, ενα φυσιγγι και η 302 ;)

Κυνηγαω 30+ χρόνια.
Ξεκινησα με lambro tordo πορτοκαλί για πολλα χρόνια, μεχρι που τα εκανε πουτ@να και σταματησα.
Μετα Δηλαβέρης μεχρι που εκλεισε το μαγαζι.
Μετα silver μεχρι περσι που εκτινάχτηκαν οι τιμές και τωρα του Σταματιαδη.
Ε, δεν λες οτι αλλαζω φυσιγγια ευκολα. Για την ακριβεια δεν αλλαζω ποτέ, αν τα tordo δεν τα ειχε αλλαξει, ακομα αυτά θα έριχνα.
Κολλημένος, ενα φυσιγγι και η 302 ;)
Και εγώ αυτής της λογικής είμαι στα φυσίγγια. Τα μισά και πλέον χρόνια της 50+ χρονης κυνηγ. διαδρομής μου δούλευα για κάθε χρήση τα Neo Velox 33 gr και τα Dorkas 2001 32 gr (μάλλινα).
Μετά οι τιμές ανέβηκαν, εμείς φτωχήναμε τα 2001 καταργήθηκαν και έτσι άρχισε το ψάξιμο.
Έχω κάνει τις νέες επιλογές μου, αλλά για την επόμενη σεζόν, αν είμαστε καλά, οφείλω να δοκιμάσω τα πολυδιαφημισμένα του Ρουμελιώτη και τέλος.

Αυτα ρίχνεις Νικόλαε;

Έχω ρίξει μερικές χιλιάδες από δαύτα κατά το παρελθόν Κυριάκο! Εντελώς ικανοποιημένος!!
Έχω να τα ρίξω από πρόπερσι, αλλά του χρόνου, κατά πάσα πιθανότητα, θα τα ξανατιμήσω δεόντως...!! :cool:

Εξαιρετικές, σύγχρονες υποδομές με βλητικό σταθμό (κανονάκι), πεπειραμένο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, άριστες πρώτες ύλες, υπερπλήρης γκάμα επιλογών, πληρέστατο και κατατοπιστικότατο site:

www.jb-fisigia.gr
Να τα ρίξει μόνος του με της τιμές που τα δίνει, καλύτερα να πάρω εισαγωγής. (Όλα του τα φυσίγγια πλέον σε fiem καλυκα)

Ωστόσο, δεν είναι παντού έτσι φίλε Χρήστο!
Βέβαια, το 'χω ξαναγράψει, τεράστιο προσόν στα καρτερίσια κυνήγια (όπως και στο ψάρεμα) αποτελεί και η (''γαϊδουρινή'') υπομονή εκ μέρους του καρτεριτζή κυνηγού...!!
Αλλά ας αφήσουμε και δαύτους που αρέσκονται στα καρτερίσια κυνήγια να τ' απολαύσουν όπως πραγματικά γουστάρουν...!!
Ολοκληρο δοκίμιο για να πεις βαριέμαι να περπατήσω Νικολαε🤪
Στα απογευματινα μαζί σου αλλά και εκεί επειδή βαριέμαι να στεκω και να κοιτάω τον ορίζοντα πάω αργά και αμα βρω πόστο άδειο βρήκα αλλιώς πιάνω μια ακρουλα και ότι περασει πέρασε. Κατι συναδέλφους που πάνε και πιάνουν στις 15:00 για να περάσει η πρώτη στις 18:10 τους βγάζω το καπέλο!!! Απιστευτη υπομονή που εγώ δεν έχω.

Να τα ρίξει μόνος του με της τιμές που τα δίνει, καλύτερα να πάρω εισαγωγής. (Όλα του τα φυσίγγια πλέον σε fiem καλυκα)
Συμφωνω και επαυξάνω... Ας τα βάλει εκεί που δεν πιάνει ήλιος... Φαντασου τι τιμές θα δουν τα μάτια μας αν του χρόνου έχει πουλιά! Γιατι θα πάνε να βγάλουν τα σπασμένα....

Συμφωνω και επαυξάνω... Ας τα βάλει εκεί που δεν πιάνει ήλιος... Φαντασου τι τιμές θα δουν τα μάτια μας αν του χρόνου έχει πουλιά! Γιατι θα πάνε να βγάλουν τα σπασμένα....

Καλά βρε παιδιά, εάν νομίζετε ότι θα βρείτε φθηνότερα αλλού... τότες αυταπατάσθε...!!!
Εγώ το πήρ' απόφαση ότι με τέτοιες και παρόμοιες, ''τσιμπημένες'' τιμές θα κυνηγήσουμε και του χρόνου και του παραχρόνου κ.ο.κ....!
Επίσης, σιγά μην κάτσω να χολοσκάω...! Μισό ευρώ πάνω, μισό ευρώ κάτω, εγώ θα τα πάρω μπόλικα-μπόλικα και... Αγία Τσίχλα ολέ...!!!
Χαλάλι όλα για το λατρεμένο μου χόμπι και τα λατρεμένα μου ντουφεκάκια, που περιμένουνε τα έρμα ''πεινασμένα'', για να τα ''ταγίσω'' δεόντως...!!!
.terror..terror..terror.

Status
Not open for further replies.
Back