Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Σε άλλη περιοχη σημερα γυρω στις 13:30 το μεσημέρι με σκοπό να κάνω περπατητο κ μετα να κάτσω για απογευματινο(!!)...
Μόλις μία τουφεκια στο περπατητο χωρίς αποτέλεσμα...
Μέχρι κ για καμιά..ξεχασμενη μπεκάτσα έψαξα σε κάτι γνώριμα στέκια κ κυπαρρισωνες....
Τι θέλω τι γυρεύω......
IMG_20230227_150916.jpg

Στο καρτέρι δεν περασε ουτε πουπουλο....

IMG_20230227_150912.jpg
Αλλά θα πειτε εδώ δεν έχει πουλια στο περπατητο κ θα έχει στο καρτέρι..
Ελα μου ντε.....
Και μου το έλεγε ενας φίλος τον Δεκέμβρη..
"Δεν περναει τίποτα κ κάθομαστε με τον γιο κ το φλομπερ κ κάνουμε σκοποβολή"....
Οχι πως δεν το ήξερα αλλά είπα να πάω μπας και......

Καποτε....
Σε τουτο το μέρος σπάνια ήμουν μόνος...
Η παρεα τα απογευματα ήταν κάτι στάνταρ κ σε καθημερινή βάση...
Είχα να παω χρόνια(δεν έβρισκα τον..λόγο) αν κ είναι κοντινή η απόσταση...
Όλα άλλαξαν....

Αυριο θα δω που θα με βγάλει..
Παμε για τον αποχαιρετισμό......

Υπάρχουν και κάποιοι, όπως εγώ, που από ανάγκη (πες το αδυναμία) δεν μπορούν να κάνουν 15.000 βήματα και επιπλέον δεν έχουν σύντροφο, έστω και τετράποδο, έτσι πάμε 1-1,5 ώρα νωρίτερα από τη "κρίσιμη" κάνουμε μια μικρή βολτίτσα του χιλιομέτρου (το πολύ) και μετά....σκαμνάκι.
Δύο σε ένα, η μάλλον ενάμιση σε ένα.
Δεν κατηγορώ κανέναν που πάει και πιάνει καρτέρι νωρίς. Το μόνο που έγραψα είναι ότι εγώ δεν έχω την υπομονή να το κάνω. Δεν την παλεύω, πως να το θέσω αλλιώς???? Ουτε το πρωί , ειδικά στα μπασιματα, θα πάω στις 2-3 τα μεσάνυχτα να πιάσω το μέρος και να βάλω και 5-6 καρεκλάκια με φωτάκια.

Δεν κατηγορώ κανέναν που πάει και πιάνει καρτέρι νωρίς. Το μόνο που έγραψα είναι ότι εγώ δεν έχω την υπομονή να το κάνω. Δεν την παλεύω, πως να το θέσω αλλιώς???? Ουτε το πρωί , ειδικά στα μπασιματα, θα πάω στις 2-3 τα μεσάνυχτα να πιάσω το μέρος και να βάλω και 5-6 καρεκλάκια με φωτάκια.
Δεν ήταν υπαινιγμός, ούτε προσωπική κριτική. Απλά διατύπωσα μία ακόμη δυνατότητα.

Μπράβο ρε Μιχαλέα....
Τις ζεματισες εφέτος αλλά το δικαννο δεν το είδα.....

Κανονισε ρε κουτσοδαίμονα να ρίξεις όλα τα hunter........
Το δίκαννο ξεκούραση τώρα.....έχει που έχει λίγες τσίχλες, θέλω να παστωσω και κάποιες και είπα να πάρω τις καραμπινες τις τελευταίες μέρες. Φιλεψα και αρκετές σε καλούς φίλους.

Τα hunter και αυτά ξεκουραζονται στην αποθήκη μαζί μετά κουτιά που θα ανεβάσω τώρα στο "παλια φυσιγγια"

Κυνηγαω 30+ χρόνια.
Ξεκινησα με lambro tordo πορτοκαλί για πολλα χρόνια, μεχρι που τα εκανε πουτ@να και σταματησα.
Μετα Δηλαβέρης μεχρι που εκλεισε το μαγαζι.
Μετα silver μεχρι περσι που εκτινάχτηκαν οι τιμές και τωρα του Σταματιαδη.
Ε, δεν λες οτι αλλαζω φυσιγγια ευκολα. Για την ακριβεια δεν αλλαζω ποτέ, αν τα tordo δεν τα ειχε αλλαξει, ακομα αυτά θα έριχνα.
Κολλημένος, ενα φυσιγγι και η 302 ;)
Μια χαρά είναι ακόμα το τορντο και δοκίμασε και το α1 το 32

Μια χαρά είναι ακόμα το τορντο και δοκίμασε και το α1 το 32
Φιλε οπως ειπα παραπάνω δεν αλλαζω φυσίγγια χωρίς λογο.
Εχω βρει μαμιστερό φυσιγγάκι με 8 ευρω, και θα δωσω 9 να δοκιμασω κατι που με πούλησε;

Λοιπον..

Περπατητό!

Πρωινο 3ωρο μοναχικο περπατητο 09:00 με 12:00...ο καιρος σκετη αρρωστια με Αφρικανικη σκονη, νοτιαδουρα του κερατά κ υγρασία κ με βροχη τη νυχτα... o_O
Καθοδον σε χωματοδρομο, ειδα μερικες δεντροτσιχλες ή γερακοτσιχλες (δεν μπορεσα να δω καθαρα) πιασμενες σε βελανιδιες το πρωι...στο περπατητο, δεν μπορεσα να στριμωξω καμια ομως απο τις 3 που ειδα...+5-6 κοκκινοτσιχλες...
Τα πουλια στο περπατητο, σαφώς ΠΟΛΥ περισσοτερα απο αλλες μερες, αλλα δυστιχως ημουν μονος κ με μονές κυρίως κ προσεκτικες τουφεκιες πηρα 7 πουλακια +5 χαμένα απο λαθος υπολογισμους κυρίως, εννοείται και καποια κλαμπάνια....αρκέστεικα σε αυτες ομως...
Εβγαλα τιμητικά σημερα τη Fabarm Jumpiter, να "λαλίσει" κι αυτη λιγο!!

20230227_083837.jpg
20230227_102438.jpg
20230227_124131.jpg
Τα μισόταπα στα 30gr No10 συνεργαστεικαν αρκετα καλα με τα 2* της Fabarm, αλλα η CH6 τα βρεικε σκούρα & έκλασε μέντες με αυτον το καιρο σήμερα....(νοτιας με 95% υγρασια κ 17°C)...εεεε, ηταν για Sipe η μερα...αλλά.....:p

Καρτέρι απογευματινό!

Τελευταίο καρτερι λοιπόν, απο τις 16:00 με το καφεδακι & το καρεκλάκι...για τον καιρο τα ειπαμε, σκατέ ολέ...
Ειπα νωριτερα στον @aris_kalamata πως ηταν για ανεμιστο κυνηγι σημερα...
Πουλια σε ομαδες απο το πρωι στο περπατητό αλλα κ στο καρτερι ως τις 17:50 το ιδιο σκινικο, (3-5 μαζί) εβλεπα αρκετα ψιλομενα να ερχονται απο ολες τις κατευθυνσεις, ΚΥΡΙΩΣ απο ανατολικα κ εκοβαν βολτες σαν "χαζα" λες κ δεν ηξεραν που να καθησουν....με "χειρουργεικές" τουφεκιες πηρα αλλες 5 τσιχλιτσες +2 ακομη χαμενες εκ των οποιων και ενας ωραιος ντουμπλες...τα κοτσυφια, μαγεία με τη λαλιά τους!!

20230227_162017.jpg
20230227_184926.jpg
(για την πυριτιδα κ το Νο10, θα γραψω στο αναλογο τοπικ αλλη στιγμη) για να ενημερωνόμαστε ολοι μας...

Φυσιγγια ιδιογόμωση:
CH6 30gr No10 περπατητο & καρτερι +1 setup ακομη στο τερεν με CH6 31gr Νο: 7½ το οποιο με αφησε αφωνω εκει που τις εκοβε...όπλα Fabarm Jumpiter Supergrade 71cm (2* σταθερό & Rizzini Hombra 66cm 3* & 5* σταθερό) αντίστοιχα!!

Τελευταία εξοδος η σημερινη για εμένα την οποια την ευχαριστείθηκα, ευχομαι να εχουμε υγεια ολοι μας κ να τα ξανα λεμε ολα αναλυτικά, τα περι θηρας και παλι, απο τις 20 Αυγούστου!!

Λοιπον..

Περπατητό!

Πρωινο 3ωρο μοναχικο περπατητο 09:00 με 12:00...ο καιρος σκετη αρρωστια με Αφρικανικη σκονη, νοτιαδουρα του κερατά κ υγρασία κ με βροχη τη νυχτα... o_O
Καθοδον σε χωματοδρομο, ειδα μερικες δεντροτσιχλες ή γερακοτσιχλες (δεν μπορεσα να δω καθαρα) πιασμενες σε βελανιδιες το πρωι...στο περπατητο, δεν μπορεσα να στριμωξω καμια ομως απο τις 3 που ειδα...+5-6 κοκκινοτσιχλες...
Τα πουλια στο περπατητο, σαφώς ΠΟΛΥ περισσοτερα απο αλλες μερες, αλλα δυστιχως ημουν μονος κ με μονές κυρίως κ προσεκτικες τουφεκιες πηρα 7 πουλακια +5 χαμένα απο λαθος υπολογισμους κυρίως, εννοείται και καποια κλαμπάνια....αρκέστεικα σε αυτες ομως...

View attachment 67668
View attachment 67670
View attachment 67671
Τα μισόταπα στα 30gr No10 συνεργαστεικαν αρκετα καλα με τα 2* της Fabarm, αλλα η CH6 τα βρεικε σκούρα & έκλασε μέντες με αυτον το καιρο σήμερα....(νοτιας με 95% υγρασια κ 17°C)...εεεε, ηταν για Sipe η μερα...αλλά.....:p

Καρτέρι απογευματινό!

Τελευταίο καρτερι λοιπόν, απο τις 16:00 με το καφεδακι & το καρεκλάκι...για τον καιρο τα ειπαμε, σκατέ ολέ...
Πουλια σε ομαδες απο το πρωι στο περπατητό αλλα κ στο καρτερι ως τις 17:50 το ιδιο σκινικο, (3-5 μαζί) εβλεπα αρκετα ψιλομενα να ερχονται απο ολες τις κατευθυνσεις, ΚΥΡΙΩΣ απο ανατολικα κ εκοβαν βολτες σαν "χαζα" λες κ δεν ηξεραν που να καθησουν....με "χειρουργεικές" τουφεκιες πηρα αλλες 5 τσιχλιτσες +2 ακομη χαμενες εκ των οποιων και ενας ωραιος ντουμπλες...τα κοτσυφια, μαγεία με τη λαλιά τους!!

View attachment 67672
View attachment 67673
(για την πυριτιδα κ το Νο10, θα γραψω στο αναλογο τοπικ αλλη στιγμη) για να ενημερωνόμαστε ολοι μας...

Φυσιγγια ιδιογόμωση:
CH6 30gr No10 περπατητο & καρτερι +1 setup ακομη στο τερεν με CH6 31gr Νο: 7½ το οποιο με αφησε αφωνω εκει που τις εκοβε...όπλα Fabarm Jumpiter Supergrade 71cm (2* σταθερό & Rizzini Hombra 66cm 3* & 5* σταθερό) αντίστοιχα!!

Τελευταία εξοδος η σημερινη για εμένα την οποια την ευχαριστείθηκα, ευχομαι να εχουμε υγεια ολοι μας κ να τα ξανα λεμε ολα αναλυτικά, τα περι θηρας και παλι, απο τις 20 Αυγούστου!!
Κώστα τα
Λοιπον..

Περπατητό!

View attachment 67668
View attachment 67670
View attachment 67671

Καρτέρι απογευματινό!

View attachment 67672
View attachment 67673

Φυσιγγια ιδιογόμωση:

Κώστα τα πουλιά εχτές το πρωί μαζεμένα σε κοπάδια έτοιμα για να μεταναστεύσουν, μπουλούκια από 10-15-20 μαζί

Λόγω covid ενός συναδέλφου,ανακλήθηκε η άδειά μου και δεν πήγα πουθενά. Εύχομαι υγεία και κάθε χαρά σε όλους,ευχόμενος οι επόμενες χρονιές να είναι πολύ καλύτερες από αυτή. Όσον αφορά τους συναδέλφους που μένουν μακρυά από αστικά κέντρα, τους μακαρίζω και παρακαλώ το Θεό κάποτε να εκπληρώσω το όνειρό μου " μακρυά από την Αθήνα ". Να είστε όλοι καλά.

Περπατητο σήμερα για τσιχλουλες με τα σπρινγκερακια μου και είχαμε και το ευχάριστο με την μπεκάτσα....
Την σήκωσε η μικρη και την έφερε επάνω μου...
View attachment 67678
Εντελος φιλικά αυτό δεν είναι κουτι για σκυλια…!!!!!

Status
Not open for further replies.
Back