Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Πάει κι αυτή η τσιχλοχρονιά - μάλλον η πιο "φτωχή" απ' όσες θυμάμαι - επιτέλους να ησυχάσουμε !!! Με τις τελευταίες μέρες του Φλεβάρη να είναι ακόμη χειρότερες !!! Από την Πέμπτη στο χωριό, σε 3 απογευματινά μιας-μιάμιση ώρας, με καλή ευστοχία (και τύχη) πήρα 5 πουλιά συνολικά ... Ενώ την Κυριακή, με θυελλώδεις νοτιάδες και αφρικανική σκόνη, μια τουφεκιά (η τελευταία μου) σε μια τσίχλα που πέρασε σχετικά ψηλά, ήταν άστοχη !!! ... Θα μπορούσα να μείνω στο χωριό, να "εκμεταλλευτώ" και τις 2 τελευταίες μέρες, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είχε κανένα νόημα ....
Και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά, και ας ελπίσουμε η νέα σεζόν να είναι καλύτερη !!!
IMG_20230223_183634.jpgIMG_20230224_181106.jpgIMG_20230225_184140.jpg

Αέρας κ συννεφιά με σκόνη σήμερα..
Περπατητο σε γνωστά λημέρια....
Με τον αέρα να πεταει τα χτυπημένα πουλια όπου θέλει, ευτυχώς στάθηκα τυχερός κ τα βρηκα όλα παρότι έπεσαν σε πυκνά..

Αυτή έπεσε έξω.......
IMG_20230228_115830.jpg

Τελικός απολογισμός 7 τσιχλιτσες..
Τα Jordan 33γρ ν8 για μια ακόμα φορά μου έδωσαν μόνο..ξερά πουλια...

IMG_20230228_124558.jpg

Από εδώ κ περα..
Να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας για να τις ανταμώσουμε κ παλι.......
Και του χρόνου ωρέ τσιχλάδες....

....Τις αποχαιρεταμε με ένα υπέροχο εξώφυλλο....
....... Σε διαμάχη για το νερό...........

IMG_20230228_140924.jpg

Last edited:
Τελευταία έξοδος και για μένα σήμερα στα Οινόφυτα μία στο καρτέρι και πέντε στο περπατητό με απογοήτευσαν σήμερα με αυτό τον καιρό τα Λάμπρο tordo 30 gr ενώ τα πήγαιναν καλά μέχρι τώρα την παρτίδα έσωσαν τα Saga 32gr καλή Σαρακοστή σε όλους και ελπίζω να είναι καλύτερη χρονιά η επόμενη.

Λόγω covid ενός συναδέλφου,ανακλήθηκε η άδειά μου και δεν πήγα πουθενά. Εύχομαι υγεία και κάθε χαρά σε όλους,ευχόμενος οι επόμενες χρονιές να είναι πολύ καλύτερες από αυτή. Όσον αφορά τους συναδέλφους που μένουν μακρυά από αστικά κέντρα, τους μακαρίζω και παρακαλώ το Θεό κάποτε να εκπληρώσω το όνειρό μου " μακρυά από την Αθήνα ". Να είστε όλοι καλά.
εύχομαι σε όλους σας υγεία και προκοπή και του χρόνου καλύτερα. @manberet σου εύχομαι να τα καταφέρεις και να εκπληρώσεις το όνειρο σου. εγώ μετράω 4 μήνες ακόμα στην Αθήνα. από Ιούλη θα μετοικήσω - για πάντα εύχομαι - στο χωριό μου. συγνώμη για το off topic.

καλησπέρα,
τελευταία έξοδος σήμερα, πήγαμε Μέγαρα. 2 πουλιά εγώ, ο πατέρας την μυρίστηκε την φόλα κ το έριξε από νωρίς στα χόρτα. Η χρονιά για εμας ήταν απελπισία, αλλά βλέπω από αναρτήσεις ότι κάποιο έκαναν αρκετά πουλιά αυτές τις μέρες. εμείς πήγαμε σε παραδοσιακους τσιχλοτοπους για την εποχή, αλλά δεν βρήκαμε τπτ. τελικά που ήταν κρυμμένα?! Και του χρόνου με υγεία !

Και του χρόνου με υγεια σε ολλους με καινούργια οπλα / σκυλιά/ φυσηγγια οποίος θα πάρει!!!!! Απολογισμός περισσότερα παπια από κυχλες που δεν βάρεσα ούτε 20 πουλια!!!! Τέτοια χρόνια δεν έχει ξαναπέσει ο τόπος μου..

H εισβολή της Ρωσίας έχει καταστρέψει την Ουκρανική φύση αλλά και τις ευρωπαικές μεταναστευτικές γραμμές.

Το σωματείο μας απο πέρσι, δήλωσε επιβλητικά για την σημερινή κατάσταση.

Τα θλιβερά στοιχεία της Greenpeace και τις ορνιθολογικές οργανώσεις όπου ο κυνηγετικός μας σύλλογος συνεργάζεται για το καλό των θηραμάτων μας και για τις γνώσεις τεκμηριωμένες για να έχουμε βάσιμες πληροφορίες να απαντάμε.

Με βάση τις επίσημες πληροφορίες, από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο 12,4 εκατομμύρια στρέμματα γης σε περιοχές φυσικών πάρκων. Οι εχθροπραξίες έχουν επηρεάσει μια περιοχή έκτασης 30 εκατομμυρίων στρεμμάτων σε ουκρανικά δάση και 4,5 εκατομμύρια στρέμματα δασών είναι υπό κατάληψη.

Η γη και τα οικοσυστήματα έχουν υποστεί ζημιές, οι πύραυλοι προκαλούν πυρκαγιές, και το έδαφος και το νερό ρυπαίνονται. Οι πυρκαγιές σε βιομηχανικές ζώνες εξαιτίας των βομβαρδισμών προκαλούν επιπλέον ρύπανση στον αέρα, το έδαφος και το νερό.

Επίσης, οι εκρήξεις από πυραύλους και πυρομαχικά δημιουργούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ ουσιών και ενώσεων: μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα, νιτρικό οξύ (NO), οξείδιο του αζώτου (NO2), υποξείδιο του αζώτου (N20), φορμαλδεΰδη, υδροκυανικό οξύ (HCN), άζωτο (N2). Μετά τις εκρήξεις, τα προϊόντα των χημικών αντιδράσεων απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα. Τα βασικά - το διοξείδιο του άνθρακα και οι υδρατμοί - δεν είναι τοξικά, όμως επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή. Τα οξείδια του θείου και του αζώτου μπορούν επίσης να προκαλέσουν όξινες βροχές, αλλάζοντας το pH του εδάφους και προκαλώντας καταστροφή στη βλάστηση, ειδικά στα κωνοφόρα. Οι όξινες βροχές είναι επικίνδυνες και για τους ανθρώπους, καθώς και για άλλα θηλαστικά και πτηνά, αφού επηρεάζουν τους βλεννογόνους αδένες και τα αναπνευστικά όργανα.

Τα μεταλλικά θραύσματα των βλημάτων επίσης δεν είναι ασφαλή για το περιβάλλον. Ο χυτοσίδηρος σε μίξη με το ατσάλι είναι το πιο συνηθισμένο υλικό για τα πυρομαχικά, και περιέχουν όχι μόνο σίδηρο και άνθρακα αλλά και θείο και χαλκό. Αυτές οι ουσίες εισχωρούν στο έδαφος και ίσως φτάσουν μέχρι τα υπόγεια ύδατα, εισχωρώντας κατά συνέπεια στην τροφική αλυσίδα και επηρεάζοντας ανθρώπους και ζώα.

Άραγε η μελλοντική μεταναστευτική ροή Κύπρου Ελλάδας έχει μέλλον;; Πολύ χλωμό...

Μόνο η Φύση θα μας απαντήσει σε μερικούς μήνες, συλλέγοντας πληροφορίες απο τους συνεργάτες μας και τις δικές μας εμπειρίες στην Φύση...

Με εκτίμηση,
Κυνηγετικός Σύλλογος,

K K K Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών
Κ.Κ.Κ. ( Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών )

Τελευταίο απογευματινό σήμερα, για να χαιρετήσουμε αυτή τη σεζόν... Να πάει στο καλό. Έχω την αίσθηση ότι μετά από 10 ημέρες θα μας φάνε τα πουλιά... Δεν πειράζει, να είμαστε καλά και όλα θα γίνουν. Υγεία κύριοι! Και του χρόνου να συζητάμε περισσότερο για θηράματα και λιγότερο για κάνες και τσοκ!
P_20230228_185305.jpg

Τι σας έλεγα για την θάλασσα που έγινε γιαούρτι??? Προβειο μερακληδικο με πετσα και μέλι από πάνω.....
Αντε και του χρόνου να είμαστε καλά κύριοι!!! Και ελπίζω η νέα σεζόν να φέρει πουλιά σε όλους.
STROUMF.jpg
Αντε βρε....καλή αρχή... για να πάει καλά η επόμενη χρονιά..

Περίπου 3 ώρες στα Μεσόγεια απελπισία. Να ειδα και 4 τσίχλες όλες κι όλες.
6,30 επιστρέφοντας στο αμαξι περνούσε μια πολυ ψηλά και της εριξα την τελευταία ντουφεκιά της περιόδου.
Του χρόνου τώρα , καλά να μαστε.

View attachment 67700
Αντε βρε....καλή αρχή... για να πάει καλά η επόμενη χρονιά..
Ο Γκρινιαρης είναι αυτός??? Δεν πάει σε εμένα... Τον Λιχουδη να μου βάλεις! πλάκα πλάκα τα Στρουμφακια κυνηγό δεν είχαν. Βιγκαν ήταν όλα!!!! Επισης να στείλουμε ένα γράμμα στον Μπαμπαστρουμφ να κάνει κάνα ξόρκι στον κωλοκαιρο να είναι νορμαλ του χρόνου και όχι το φετινό έκτρωμα...

Status
Not open for further replies.
Back