Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Ο Οβελιξ όλο αγριογούρουνα δεν τρώει ....
Ε ναι.. Αλλά αυτός ήταν κυνηγός του πειρουνιου... 😂
Τα ωραιότερα κυνήγια τα έκανε ο Θλιμμένος μπουφος στην "περιπέτεια", από υδρόβια μέχρι τριχωτά...😂
Και στο ειπα μάθε να γεμιζεις να μην έχουμε ατυχήματα..... .yelling..yelling..yelling.

Ε ναι.. Αλλά αυτός ήταν κυνηγός του πειρουνιου... 😂
Τα ωραιότερα κυνήγια τα έκανε ο Θλιμμένος μπουφος στην "περιπέτεια", από υδρόβια μέχρι τριχωτά...😂

Και στο ειπα μάθε να γεμιζεις να μην έχουμε ατυχήματα..... .yelling..yelling..yelling.
Άσε βρε... αγοραστο ήταν απλά το φωτογράφισα έτσι ώστε να μην φαίνονται τα γράμματα. 28γραμμαρια ηταν

Μετά το τελευταίο μπεκατσοκυνηγι τις σεζόν κάθησα για μισή ωριτσα για τις αγαπημένες κιχλιτσες...... σούπερ ήταν..... ευχαριστήθηκα όμορφες τουφεκιές, 10 στο χέρι και 1 χαμένες..... μετρημένες τουφεκιές να μη έχω χαμένα θυραματα, πέρασαν και άλλες μπόλικες αλλά πάνω από τα βάτα......
Υγεία να'χουμε του χρόνου να ξαναβρεθούμε στα βουνά και τα λαγκάδια......IMG_20230228_192156.jpg

Τ1 ή Τ2 ?
Πόσες φορές το έχω πει ότι αυτούς (τους Τ1) δεν τους πάω με τίποτα !!! Κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε να κυκλοφορούν καθόλου ... Ναι είναι "οικονομικοί" , αλλά είναι και επιρρεπείς σε προβλήματα. Από αφλογιστίες, εμπλοκές σε αυτογεμή, καβάλλημα του εξολκέα, μέχρι αυτό το παραπάνω (το χειρότερο, αποκόλληση του πλαστικού σωλήνα) κλπ. Μπορεί να μη συμβαίνουν συχνά, ή μάλλον συμβαίνουν πολύ σπάνια, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ... Οι μόνοι κάλυκες με τόσο χαμηλό μέταλλο που πιστεύω ότι δεν έχουν πρόβλημα είναι καποιοι αμερικανικοί, όπως π.χ. Winchester AA compression formed, που το πλαστικό πυθμένιο είναι διαμορφωμένο ενιαίο (μονοκόμματο) με το σωλήνα.
Με μόνο μειονέκτημα σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς τη λίγο μικρότερη χωρητικότητα, λόγω κωνικότητας εσωτερικά και παχύτερου τοιχώματος προς τη βάση. Και ότι συνήθως δεν συνδυάζονται με ευρωπαϊκά βύσματα, για τον ίδιο λόγο ...

Last edited:
Πόσες φορές το έχω πει ότι αυτούς (τους Τ1) δεν τους πάω με τίποτα !!! Κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε να κυκλοφορούν καθόλου ... Ναι είναι "οικονομικοί" , αλλά είναι και επιρρεπείς σε προβλήματα. Από αφλογιστίες, εμπλοκές σε αυτογεμή, μέχρι αυτό το παραπάνω (αποκόλληση του πλαστικού σωλήνα) κλπ. Μπορεί να μη συμβαίνουν συχνά, ή μάλλον συμβαίνουν πολύ σπάνια, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ... Οι μόνοι κάλυκες με τόσο χαμηλό μέταλλο που πιστεύω ότι δεν έχουν πρόβλημα είναι καποιοι αμερικανικοί, όπως π.χ. Winchester AA compression formed, που το πλαστικό πυθμένιο είναι διαμορφωμένο ενιαίο (μονοκόμματο) με το σωλήνα.
Με μόνο μειονέκτημα σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς τη λίγο μικρότερη χωρητικότητα, λόγω κωνικότητας εσωτερικά και παχύτερου τοιχώματος προς τη βάση. Και ότι συνήθως δεν συνδυάζονται με ευρωπαϊκά βύσματα, για τον ίδιο λόγο ...
Εμένα μου είναι συμπαθητικοί οι κάλυκες με 8mm μεταλλο κ ποτέ δεν μου έχει συμβεί κάτι...
Αλλά όπως λες μπορεί να μην έτυχε.....

Όσο για την αποκολληση του μεταλλου που πραγματι συμβαίνει σχεδόν αποκλειστικά σε αυτο το "υψος" πιστευω οτι πρωτίστως φταίει η ποιοτητα....
Και αυτό το λέω γιατί αλλες εποχές βλέπαμε να γεμίζονται Ελληνικά κ εισαγόμενα φυσίγγια με 33-34γρ κ μάλιστα είχαν κ μεγάλη κατανάλωση χωρίς να ακουγονται προβληματα....

Last edited:
851-A50-A3-AB3-D-4-FF6-B9-B7-86-EA4614431-B.jpg

Πότε πέρασαν κιόλας 6 μήνες…Και του χρόνου να έχουμε υγεία να βρισκόμαστε εκεί έξω όπου αγαπάει ο καθένας.,,Καλά εκπαιδευτικά σε όσους βγουν και οι υπόλοιποι υπομονή!

Έχω ρίξει γύρω στις 60-70.000 κάλυκες Τ1....
Θυμάμαι αγορά τουλάχιστον 20 κιβωτιων των 2.200 καλύκων cheddite....
Χώρια τις 100αδες...
Τους γουστάρω πολύ σαν εμφάνιση!
Ειδικά τους διαφανους.
Δεν θυμάμαι ΚΑΜΙΆ περίπτωση αβαρίας!
Ίσως ήμουν τυχερός...

Status
Not open for further replies.
Back