Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Φέτος το έπαθα και γω σε Τ1 fiocchi και 28αρι, ο εξολκεας πεταξε τον παφυλα, και το πλαστικο μέρος του καλυκα έμεινε στο χώρο πριν τη θαλαμη!

ΑΚΡΩΣ επικίνδυνο αυτό, διότι εάν δεν το αντιληφθείς αμέσως, αλλά ξαναγιομίσεις και πυροδοτήσεις... τότες... σίγουρα καταστρέφεις το όπλο σου και ίσως και τον εαυτό σου τον ίδιο...!!!

Εντάξει παιδιά, όλα πιθανά είναι κι όλα μπορούν να μας τύχουν... Απλώς, εάν προλαμβάνουμε κι ελέγχουμε, εκμηδενίζουμε τον οποιονδήποτε κίνδυνο...

Last edited:
ΑΚΡΩΣ επικίνδυνο αυτό, διότι εάν δεν το αντιληφθείς αμέσως, αλλά ξαναγιομίσεις και πυροδοτήσεις... τότες... σίγουρα καταστρέφεις το όπλο σου και ίσως και τον εαυτό σου τον ίδιο...!!!

Εντάξει παιδιά, όλα πιθανά είναι κι όλα μπορούν να μας τύχουν... Απλώς, εάν προλαμβάνουμε κι ελέγχουμε, εκμηδενίζουμε τον οποιονδήποτε κίνδυνο...
Αν μείνει κάτι στην θαλάμη και μόνο εκεί είναι τρομερά δύσκολο να μπορέσει να γεμίσει από καινούριο φυσιγγι και να πυροδοτηθεί.

Κ του χρόνου με υγεία γιατί μετά κ τα σημερινά δυσάρεστα δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει...
Η Αρκαδία έσωσε την κατάσταση χαρίζοντας μερικά πολύ ωραία απογευματινά την τελευταία εβδομάδα ειδικά τις πρώτες μέρες που δεν υπήρχε ψυχή στα καρτερια... Εχθές ίσως η χειρότερη μέρα στους κισσούς με τα πουλιά με τη ζέστη να έχουν τραβήξει ψηλότερα... Το καλό καρτέρι πιασμένο εχτές από έναν μπάρμπα 80 χρόνων παρά τις 2 το μεσημέρι που ήμουν εκεί, η μουρλια τελικά δεν φεύγει όσα χρόνια κ αν περάσουν, μένει εκεί να μας τρώει όλους... Ωραία τελευταία εικόνα για φέτος...
Μου έτυχε και μένα πρειν μερικά χρόνια με έναν Παπου και έτρεχα με τον σκύλο να του βρω τα τραυματισμένα το χάρηκα όμως πολύ που βοήθησα ένα παλεμαχο στο τέλος μου ευχόταν μισή ώρα!!!! Ωραίες εικόνες

Αν μείνει κάτι στην θαλάμη και μόνο εκεί είναι τρομερά δύσκολο να μπορέσει να γεμίσει από καινούριο φυσιγγι και να πυροδοτηθεί.
εμενα σε μια περίπτωση έτσι έγινε. έμεινε θαλαμη και δεν πήρε το δεύτερο φυσιγγι. ήταν ένας κάλυκας από τους χιλιάδες που είχαμε ρίξει από το ίδιο φυσιγγι.

και εγω παιδες το επαθα πριν λιγες μερες με ενα φυσιγκι 25,5 γρ ν8 ιδιογωμοση ενως φιλου,,μου εκανε ενα κουτακι δωρο και ε ρηξα σχεδων το μισω σε μια φαση δεν περνη το δευτερο φυσιγκι κηταω τον παφυλα μεσα στο κληστρο :oops: βαζω το δακτηλο στην κανη και βγαζω τον υπολοιπω καληκα τον ειχε κοψη τον παφυλα σιρυζααα,,δεν περνανε λιγες μερες και παλι τα ειδια αλα πεταξε το φυσιγκι και κρατησε στο κλειστρο χωρις να ξαναοπληση το.hair. καψυλι,,τον περνω τηλ και του τα λεωωω δεν ηξερε τι να μου πη,,στο τελος μου λεη ρηχτα με το δικανοοοο.very funny.τι να πω δεν ξερωωω
.think.

Η αναγομωση απαγορεύεται γι αυτό προσοχή
εδω στην ελλαδα φιλεμου ολα απαγορευοντεεεε και ολα επιτρεπωντεεεε δυστυχωςςςς,,,καλα κανω και αγωραζω ετοιμα φυσιγκιααα οχι βεβαια οτι και εκη δεν θα τυχη κανα λαθοςςς,αλα εχω το πρωσοπακιμου συγουρο απο κανα ατυχημααα ;)

Εγώ πάντως παίδες, καθάρισα σχολαστικά και την ''αλληλεπιθετάρα'' μου (Caesar Guerini Invictus Sporting 1) σήμερα το απόγεμα.
Tην έκαμα ''λαμπίκο'' και την τοποθέτησα με ''αγάπη'' στο οπλοκιβώτιό μου, παρεούλα με τα άλλα μου δικαννάκια...!! Έχει να τους ''διηγηθεί'' πολλά πιστεύω...
Της την όφειλα αυτήν την πολύ καλή περιποίηση για το τέλος... Και την χάρηκα κιόλας...
Σαν ένα ''ευχαριστώ'', για τις ατελείωτες ώρες που με συντρόφευε στα καρτέρια μου εφέτος, πάντοτε πρόθυμη να μου κάμει όλα τα γούστα και χατήρια...!!
Για εμένανε, όλα μου τα δίκαννα, διαθέτουν ''ψυχή'' και ''προσωπικότητα''... Έχω μιαν ''ιδιαίτερη σχέση'' μαζί τους...! Και τα λατρεύω φυσικά...!!

:):):)

Last edited:
να πω οτι τα φυσιγκια ητανε γεμισμενα για δευτερη φωρα :oops:
Σάκη μήπως έκανε κάτι λάθος ο φίλος σου? Δεν γίνεται να κόβονται έτσι οι καλυκες σαν αγγούρια. Στον δεξιά τα καψυλια cx2000 κυρίως είναι συχνό φαινόμενο να φεύγουν όταν βάλλονται από καραμπινες αλλά και πάλι βλέποντας τον αριστερά που μάλλον έχει 686 ή 688 θεωρω ότι και ο άλλος τέτοιο θα είχε και φεν θα έπρεπε να βγει έτσι απλά. Πολλές πιέσεις μάλλον? Δεν ξέρω αλλά ρε φίλε ρίξε καλύτερα αγοραστά φυσιγγακια να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Τώρα όλα αυτά, επειδή αποτι έχω καταλάβει δεν γεμίζεις εσύ, μπορεί να σου φαίνονται υπερβολικά? Δεν ξερω. Καλύτερα ας μας πουν και οι υπόλοιποι.

Φιλικά πάντα!

Εγώ πάντως παίδες, καθάρισα σχολαστικά και την ''αλληλεπιθετάρα'' μου (Caesar Guerini Invictus Sporting 1) σήμερα το απόγεμα.
Tην έκαμα ''λαμπίκο'' και την τοποθέτησα με ''αγάπη'' στο οπλοκιβώτιό μου, παρεούλα με τα άλλα μου δικαννάκια...!! Έχει να τους ''διηγηθεί'' πολλά πιστεύω...
Της την όφειλα αυτήν την πολύ καλή περιποίηση για το τέλος... Και την χάρηκα κιόλας...
Σαν ένα ''ευχαριστώ'', για τις ατελείωτες ώρες που με συντρόφευε στα καρτέρια μου εφέτος, πάντοτε πρόθυμη να μου κάμει όλα τα γούστα και χατήρια...!!
Για εμένανε, όλα μου τα δίκαννα, διαθέτουν ''ψυχή'' και ''προσωπικότητα''... Έχω μιαν ''ιδιαίτερη σχέση'' μαζί τους...! Και τα λατρεύω φυσικά...!!

:):):)
εγω φιλε νικολαααα δεν τα αφηνω σε υσηχιααααα,,σκοπευτηριο πανυγηριααααα,και νασου παλι ειρθε ο αυγουστος για κυνηγιιιιι,,ΥΓ αμα τα αφυσης τεμπελιζουνε μετααααα ;)
.yelling. .yelling.

Σάκη μήπως έκανε κάτι λάθος ο φίλος σου? Δεν γίνεται να κόβονται έτσι οι καλυκες σαν αγγούρια. Στον δεξιά τα καψυλια cx2000 κυρίως είναι συχνό φαινόμενο να φεύγουν όταν βάλλονται από καραμπινες αλλά και πάλι βλέποντας τον αριστερά που μάλλον έχει 686 ή 688 θεωρω ότι και ο άλλος τέτοιο θα είχε και φεν θα έπρεπε να βγει έτσι απλά. Πολλές πιέσεις μάλλον? Δεν ξέρω αλλά ρε φίλε ρίξε καλύτερα αγοραστά φυσιγγακια να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Τώρα όλα αυτά, επειδή αποτι έχω καταλάβει δεν γεμίζεις εσύ, μπορεί να σου φαίνονται υπερβολικά? Δεν ξερω. Καλύτερα ας μας πουν και οι υπόλοιποι.

Φιλικά πάντα!
δεν ειμαι κατα της ιδιογομωσης φιλαρακιμουυ,,μπωρη να τυχενη ωπος και απο τους εμπωρους.my man.

δεν ειμαι κατα της ιδιογομωσης φιλαρακιμουυ,,μπωρη να τυχενη ωπος και απο τους εμπωρους.my man.
Ούτε εγώ άλλωστε δικά μου φτιάχνω και ρίχνω ως επι το πλειστον, αυτά συμβαίνουν πολύ σπάνια όπως και στον καλυκα τον κοκκινο που ανεβασα εχθές. Απλώς μου φάνηκε υπερβολικό να κοπεί το πλαστικό μετά το μετταλο. Για τον διάφανο καλυκα αναφέρομαι...
Μπορεί να είχε πολυμεριστει και ο καλυκας λιγάκι, που να ξέρεις τι έγινε.....

Είναι να μην σου κάτσει η στραβή

Ο κομμένος διαφανος καλυκας θα πρέπει να ήταν εκτεθείμενος για καιρό και το πλαστικό είχε αλλοιωθεί, όντας με κοντό παφυλα και λίγο μακρύτερο πλαστικό πυθμενιο, τσαλακωσε με την διόγκωση κατά την εκπυρσοκροτηση και κόπηκε ακριβώς μετά το τέλος του πυθμενιου από ελλειπή ελαστικότητα. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και με χαμηλή σχετικά πίεση, αλλά ο κίνδυνος να διαφύγουν αέρια προς τα πίσω, είναι υπαρκτος

Ο κομμένος διαφανος καλυκας θα πρέπει να ήταν εκτεθείμενος για καιρό και το πλαστικό είχε αλλοιωθεί, όντας με κοντό παφυλα και λίγο μακρύτερο πλαστικό πυθμενιο, τσαλακωσε με την διόγκωση κατά την εκπυρσοκροτηση και κόπηκε ακριβώς μετά το τέλος του πυθμενιου από ελλειπή ελαστικότητα. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και με χαμηλή σχετικά πίεση, αλλά ο κίνδυνος να διαφύγουν αέρια προς τα πίσω, είναι υπαρκτος

Eύγε Λευτέρη!
Έτσι ακριβώς είναι, και αυτό ακριβώς συνέβη με τα ανωτέρω ελαττωματικά καλύκια και τα αντίστοιχα, προβληματικά, αναγομωμένα φυσέκια... Αυτή είναι η ''μαύρη'' αλήθεια...
Άλλωστε, φαίνεται κι απ' την φωτογραφία τού Σάκη, ότι οι συγκεκριμένοι, προβληματικοί κάλυκες οι οποίοι αναγομώθηκαν, ήταν στα ''χάλια'' τους, πεταμένοι για αρκετόν καιρό και με οξειδωμένους πάφυλες... Και προφανώς και με αλλοιωμένο και το πλαστικό τους...
Τέλος πάντων, εγώ νομίζω, πως εάν είχε γεμίσει ο φίλος αναγομωτής κάλυκες σε καλύτερη κατάσταση (εάν όχι ολοκαίνουργιους), δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό.
Ποιο είναι το ''δίδαγμα'': ότι ιδιογομώνουμε φυσίγγια με σωστές και καλοδιατηρημένες πρώτες ύλες... Και, εννοείται, προσέχουμε και τηρούμε ''ευλαβικά'' δοκιμασμένες συνταγές και δοσολογίες... Κι έτσι λοιπόν, ουδέν πρόβλημα...

Last edited:
Βάλε το όπλο να κάθεται με την ρίγα σε ένα τραπεζι και με ένα μέτρο να μετρήσεις την απόσταση από το τραπέζι μεχρι το τελείωμα του πάνω μέρος του κοντακιού όπως επωμίζεις.
Μικρη κλιση 40mm, μεγαλη 57mm.
Δεν αργισα πολυ!!!!

Status
Not open for further replies.
Back