Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Το ίδιο ακριβώς και σε μένα σήμερα φίλε... Με καλύπτεις απόλυτα...
(Εάν αφαιρέσουμε μόνο τους πολλούς κυνηγαρέους: εδώ μόνον εγώ ήμουνα κι ένα τουφέκι ακόμα...)

Πλησίασα το 2ψήφιο σε καταρρίψεις, αλλά έβαλα τις μισές από δαύτες στο σακούλι μου...
Πολλά χαμένα φίλε πάρε ένα σκυλάκι για απόρτ🐶

χθεσινο απογευματινο καρτερακι για τσιχλονια,,περασανε 6 εκτος βοληςςςς στην πορεια πλακωσανε η κοτσιφαδες 7 8 9 μαζι μπωρη να περασανε πανω απο 50 60 πουλιαααα αλα δεν τους τουφεκαω την τσιχλα γουσταρωωωωω .sex hard. .terror.
Σακη καμιά φασσα είδες;

Αναμενόμενη η φθίνουσα πορεια των περασματων για σημερα αλλα.και για αυριο ..
Μπηκανε πολλα πουλια Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή ,ιδικα κεντρικά και δυτικά..

Δυστυχώς οι επόμενες μερες δεν ειναι και τοσο ευχάριστες..
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη (μονο στην βορεια Ελλάδα )θα κανει ενα γυρισμα ,αλλα αυτήν την φορα θα έχουμε και σκορπιες βροχες σύννεφα κτλ..Το ψυχος θα κατεβει και θα μας πλησιασει και παλι αλλα
δεν θα εχουμε τις ξαστεριες της εβδομάδας που περασε..

Για το κομματι 18 - 22 θα πω απλα οτι ειναι χαμένο προς το παρον, άκρος ακατάλληλες συνθήκες για οτιδήποτε...
Αν ηταν το 18-22 να χαθει για να φτιαξει μετα , χαλαλι. Αλλα πιστευω πια πως θα χαθει ολος ο μηνας. Και δεν το λεω για γουρι....

Καλησπερα στην παρεα…
Σημερα περιξ της θηβας περασαν πουλακια σε καλο υψος και σε μικρα κοπαδακια .. ειχε ενδιαφερον και ολοι μας κρατησαμε τις πρωτες τσιχλες μας..!!!
Κοπαδακι με φασσες περασε απο πανω μας σε καλο υψος για παρατηρηση και επιβεβαιωση οτι κατι αρχιζει να γινεται..!!
Σημασια τετοια εποχη εχει η βολτα και το γεγονος οτι υπαρχει μικρο μπασιμο … προς το τελος του μηνα ευελπιστω να δουμε τα καλυτερα..!!!
Καλες βολτες σε ολους..!!!

Πρωινή βολτουλα πέριξ Δερβενοχωρίων με λίγα πουλάκια και λίγη συννεφιά. Σύνολο να είδα περίπου 20 πουλάκια σε ένα πολύ μεγάλο οπτικό πεδίο. Από τα κλασσικά καρτερία ακούστηκαν αρκετές ντουφεκιες, από τα υπόλοιπα - Κλειδί - Στεφάνη - Σκούρτα - και προς Πύλη κάτι λίγες. 5 πουλιά πέρασαν εντός βεληνεκούς και 4 στο χέρι. Δυστυχώς ένα τηλέφωνο από το σπίτι του θείου μου μας ανάγκασε να βάλουμε τέλος νωρίς γιατί έπρεπε να φύγει κι έτσι γύρω στις 8:30 φύγαμε. Λογικά θα πάμε και αύριο κι ότι γίνει. Καλά να περνάτε και καλές βολτουλες.IMG_20231014_090005.jpg

Πρωινή βολτουλα πέριξ Δερβενοχωρίων με λίγα πουλάκια και λίγη συννεφιά. Σύνολο να είδα περίπου 20 πουλάκια σε ένα πολύ μεγάλο οπτικό πεδίο. Από τα κλασσικά καρτερία ακούστηκαν αρκετές ντουφεκιες, από τα υπόλοιπα - Κλειδί - Στεφάνη - Σκούρτα - και προς Πύλη κάτι λίγες. 5 πουλιά πέρασαν εντός βεληνεκούς και 4 στο χέρι. Δυστυχώς ένα τηλέφωνο από το σπίτι του θείου μου μας ανάγκασε να βάλουμε τέλος νωρίς γιατί έπρεπε να φύγει κι έτσι γύρω στις 8:30 φύγαμε. Λογικά θα πάμε και αύριο κι ότι γίνει. Καλά να περνάτε και καλές βολτουλες.View attachment 80863
Beretta μόνο!!!

Αν ηταν το 18-22 να χαθει για να φτιαξει μετα , χαλαλι. Αλλα πιστευω πια πως θα χαθει ολος ο μηνας. Και δεν το λεω για γουρι....
Μιλάμε για 1 1/2 εβδομάδα μετά κι όταν τα μοντέλα καιρού αλλάζουν κάθε μέρα. Πήγαινε να δεις τι λέγαμε προχθές και το αισιοδοξία υπήρχε. Μην απογοητεύεται Μητσακο. Πάντα οδηγός μου είναι εκείνο το πέρασμα 1 Νοέμβρη που γέμισε η Ελλάδα με κοτσύφια. Έχουμε ακόμα 2 εβδομάδες. Εάν δεν κάνει κανένα αξιόλογο πέρασμα στον υπόλοιπο Νότο τότε ελπίζουμε. Τι να πω κι εγώ που είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που καταφέρνω να πάρω άδεια τον Οκτώβρη!!!

Υψωματάκι στα Μεσόγεια. Τρεις τετράδες μετά τις 8 σε πορεία Β-Ν , εκτός βολής . Εκεί σε κανονικό μεγάλο πέρασμα η πορεία είναι Ν-Β . Μετά τις 9 ήρθε άλλη μια τριάδα και έπιασε δίπλα μου . Τις άφησα εκεί ένα εικοσάλεπτο για να ακούω τα πρώτα τσιν. 😍. Μετά τις κυνήγησα περπατητο με 1* 🙂και πιο κάτω είχαν πιάσει άλλες 2-3 .
Απλά τη χούφτωσα 😎

Μιλάμε για 1 1/2 εβδομάδα μετά κι όταν τα μοντέλα καιρού αλλάζουν κάθε μέρα. Πήγαινε να δεις τι λέγαμε προχθές και το αισιοδοξία υπήρχε. Μην απογοητεύεται Μητσακο. Πάντα οδηγός μου είναι εκείνο το πέρασμα 1 Νοέμβρη που γέμισε η Ελλάδα με κοτσύφια. Έχουμε ακόμα 2 εβδομάδες. Εάν δεν κάνει κανένα αξιόλογο πέρασμα στον υπόλοιπο Νότο τότε ελπίζουμε. Τι να πω κι εγώ που είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που καταφέρνω να πάρω άδεια τον Οκτώβρη!!!
Μην μου το θυμιζεις αδερφε εκεινο το γλεντι!!!! 1/11 τους παρακαλουσα να παμε και μου εριξαν ακυρο ολοι. Και πηγα μονος και εκανα οριο σε 2 ωρες και καθισα αλλες 2 για φασσες και πηρα 1 απο τις 3 που τουφεκισα. Την επομενη ηρθαν ολοι και ηταν καλυτερα!!! Οριο ολοι και στις 9 ηδη ντουμανιαζαν τα κρεατα στη θρακα.......

Σήμερα προς Βαρνάβα έπαιξαν μερικές μαύρες και μετά από της 7:45΄ και για περίπου μισή ώρα πέρασαν καμιά 15αρια σε κοπαδάκια
των 3-4 αλλά ήταν στη στρατόσφαιρα.
Με 1*-3* έβλεπα το βύσμα πόσο χαμηλά ήταν από τη τσίχλα, όταν από περιέργεια κλαμπάνιασα μερικές φορές.
Αύριο πάλι..

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back