Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τα εισόδια της Θεοτόκου είναι αλλά δεν ξέρω γιατί είναι αργία :)

Σωστός! Περί αυτής της εορτής πρόκειται...! Κάθε χρόνο, στις 21 Νοέμβρη!
Δεν είναι γενική, πανελλήνια αργία, παρά μόνον τοπική, εκεί που εορτάζεται πιο επίσημα και με μεγαλοπρέπεια, λόγω περιφοράς εικόνας πολιούχου ενορίας/ναού "Εισοδίων της Θεοτόκου"...! Για παράδειγμα, στη Λιβαδειά είναι έτσι και εφαρμόζεται τοπική αργία στις 21 Νοεμβρίου...!!! Και εάν δεν κάνω λάθος, στη συγκεκριμένη εορτή, όπου εορτάζεται μεγαλοπρεπώς και επισήμως (όχι παντού δηλαδή), εορτάζουν συνάμα με την Παναγία και οι Παναγιώτηδες/Παναγιώτες και Μαρίες/Μάριοι (εν αντιθέσει με άλλες περιοχές όπου αυτά τα ονόματα εορτάζουν τον 15Αύγουστο: "Κοίμησις της Θεοτόκου")...!
Λίγο - πολύ, όλες οι (κωμο)πόλεις και τα χωριά εφαρμόζουν σε κάποια θρησκευτική εορτή, μία φορά τον χρόνο τον θεσμό της τοπικής αργίας...!

Υ.Γ.: Έτσι... για να φρεσκάρουμε και λίγο το εκκλησιαστικό, χριστιανορθόδοξο εορτολόγιο, και μάλιστα παραδόξως, από έναν εκ πεποιθήσεως άθεο/άθρησκο, όπως εγώ...!!! Αλλά ό,τι μαθαίνεις/γνωρίζεις, καλό είναι...!

Last edited:
Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα
Βγήκε κανένας φίλος σήμερα πρωί Αττική να μας πει;
Την καλησπερα μου και απο εδω, πρωινη βολτουλα σημερα περιξ Ασπροχωριου, 6 τσιχλιτσες φανηκαν ψηλα και γρηγορα μη δινοντας δικαιωμα
βολης, κατα τα αλλα, 6 τουφεκιες ακουσθηκαν ολες κι ολες μαρτυρωντας την πληρη ανυπαρξια θηραματων. Ψιλοβροχο και ομιχλη στην εθνικη
μεχρι την εξοδο Ορωπου, θεαματικη βελτιωση κατοπιν και μετα την εξοδο Μαλακασας, υγρασια βεβαια αλλα τουλαχιστον δεν εβρεχε.
Απογοητευτικη η εικονα, βεβαια δεν υπηρχαν και συναδελφοι να κυνηγησουν για να ανεμισουν(?) τα πιασμενα...
Καλη συνεχεια.

Δεν είναι γενική, πανελλήνια αργία, παρά μόνον τοπική, εκεί που εορτάζεται πιο επίσημα και με μεγαλοπρέπεια, λόγω περιφοράς εικόνας πολιούχου ενορίας/ναού "Εισοδίων της Θεοτόκου"...! Για παράδειγμα, στη Λιβαδειά είναι έτσι και εφαρμόζεται τοπική αργία στις 21 Νοεμβρίου...!!! Και εάν δεν κάνω λάθος, στη συγκεκριμένη εορτή, όπου εορτάζεται μεγαλοπρεπώς και επισήμως (όχι παντού δηλαδή), εορτάζουν συνάμα με την Παναγία και οι Παναγιώτηδες/Παναγιώτες και Μαρίες/Μάριοι (εν αντιθέσει με άλλες περιοχές όπου αυτά τα ονόματα εορτάζουν τον 15Αύγουστο: "Κοίμησις της Θεοτόκου")...!
Λίγο - πολύ, όλες οι (κωμο)πόλεις και τα χωριά εφαρμόζουν σε κάποια θρησκευτική εορτή, μία φορά τον χρόνο τον θεσμό της τοπικής αργίας...!

Υ.Γ.: Έτσι... για να φρεσκάρουμε και λίγο το εκκλησιαστικό, χριστιανορθόδοξο εορτολόγιο, και μάλιστα παραδόξως, από έναν εκ πεποιθήσεως άθεο/άθρησκο, όπως εγώ...!!! Αλλά ό,τι μαθαίνεις/γνωρίζεις, καλό είναι...!
Εορτασμός της Παναγίας και αργία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Νικόλα έχεις ακούσει ότι "είσαι άθεος μέχρι να αρχίσει να πέφτει το αεροπλάνο"; Στην περίπτωση σου θα το παρέφραζα ως εξής: "είσαι άθεος μέχρι να έρθει η χρονιά που δεν θα χτυπήσεις καμία viscivorus"!! :)

Καρτέρι και λίγο περπατητο. Λέω λίγο γιατί περπάτησα ανάμεσα από κάτι σκινα που πάντα κάτι έχει μέσα και δεν πετάχτηκε τίποτα. Έπειτα από αυτό γύρισα στο αμάξι κι έφυγα.
Υποθέτω στα πέριξ της Θήβας...Κοίτα αφού τα κάνεις τα χλμ (και έχω δει οτι τα κάνεις και συχνά δε κολλας), καλοπροαίρετα πάντα η γνώμη μου είναι να κάνεις μια προσπάθεια έστω στα λίγο πιο ορεινά της ευρύτερης περιοχής..γράψε δλδ 30 χλμ παραπάνω..δεν νοείται να πας εκεί και να φύγεις χωρίς τουφεκιά όπως χαρακτηριστικά είπες..Όσο για το καρτέρι αστο μην ασχολείσαι! Το μόνο που κάνεις ειναι να κουράζεσαι να είσαι νωρίς (7 παρά)! Ξύπνα μισή ώρα αργότερα και πήγαινε με το πάσο σου! Καρτέρι σε κάνα 20ήμερο και απογευματινό!

Υποθέτω στα πέριξ της Θήβας...Κοίτα αφού τα κάνεις τα χλμ (και έχω δει οτι τα κάνεις και συχνά δε κολλας), καλοπροαίρετα πάντα η γνώμη μου είναι να κάνεις μια προσπάθεια έστω στα λίγο πιο ορεινά της ευρύτερης περιοχής..γράψε δλδ 30 χλμ παραπάνω..δεν νοείται να πας εκεί και να φύγεις χωρίς τουφεκιά όπως χαρακτηριστικά είπες..Όσο για το καρτέρι αστο μην ασχολείσαι! Το μόνο που κάνεις ειναι να κουράζεσαι να είσαι νωρίς (7 παρά)! Ξύπνα μισή ώρα αργότερα και πήγαινε με το πάσο σου! Καρτέρι σε κάνα 20ήμερο και απογευματινό!
Μαυρομμάτι πηγαίνω φίλε, όταν λες πιο ορεινά εννοείς πιο πάνω πρός τιθορεα κλπ?

Τιθορεα ειναι αρκετα αρκετα πιο πανω...Εννοω Μαζί και γενικοτερα προς Ελικωνα.
Κατάλαβα που λές...Εχω χρόνια να πάω. Πήγα πρόσφατα στα ψηλά προς Κάζα μεριά αλλά δυστυχώς έπεσα πάλι σε ομίχλη, είδα λίγες δεντρότσιχλες εκεί πάντως. Παλιότερα πήγαινα αρκετά στον Αη Γιώργη.

Last edited:
Κατάλαβα που λές...Εχω χρόνια να πάω. Πήγα πρόσφατα στα ψηλά προς Κάζα μεριά αλλά δυστυχώς έπεσα πάλι σε ομίχλη, είδα λίγες δεντρότσιχλες εκεί πάντως. Παλιότερα πήγαινα αρκετά στον Αη Γιώργη.
Η Καζα δεν ειναι προς Δερβενοχωρια? Τον Αι Γιωργη τον ξερω, Καζα ομως εκει κοντα δεν εχω υποψιν...
Τελοσπαντων εγω να ξερεις τα λεω καλοπροαιρετα γτ δεν γινεται με βροχη να εκανα πουλια το Σαββατο παραδιπλα σου, και εσυ να μενεις με κουλουρι σε τουφεκιες! Ειναι και τοσος κοπος να πας εκει περα!

Ελπιζω Βασιλη. Φετος εχω ανεξηγητα πολλα χαμενα, οχι λογω σκυλιου, αλλα λογω οτι διαλεγουν να πεσουν σε μερη που δεν εχω προσβαση :(

Μην ελπιζεις,χθες στον Αποκωρονα με ιδανικες συνθηκες,ειδα ολες & ολες 5τσιχλες και τουφεκισα την μια που πηρα,απο γυρω γυρω τουφεκιες ελαχιστες.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back