Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ετσι ακριβως,το ιδιο πραγμα πιστευω και εγω.congrats.,μονο με χιονια βαλκανια θα δουμε πουλια.
Για εμένα, οι τόσο μικροί πληθυσμοί κοτσυφιών μπορούν να στηρίξουν τις ελπίδες μας οτι και τσιχλες έχουν μείνει πίσω.
Δεν μπορεί, χωρις πίεση στην κεντρική και Ανατολική Ευρωπη τα κοτσύφια να πήγαν όλα απο ....Παρίσι, Μαδρίτη και Ρώμη ή Άγκυρα - Μ. Ανατολή.
Ουτε οτι τα κοτσύφια είχαν αποχή απο το ζευγάρωμα φέτος.
Τα πουλιά μαζι με τις ελπίδες μας, είναι στο Κοσσυφοπέδιο (;;;; ή !!!!).

Υ/Γ : Η ΕλΠήδα ;) πεθαίνει τελευταία

Αναμενουμε εντυπωσεις απο kicks. Παυλο ειδες καποια διαφορα σε συγκριση με τα εργοστασιακα τσοκς;

αξίζει και με το παραπάνω το kicks αποκτά ταχύτητα η γόμωση και δύναμη,,εντός της εβδομάδας θα δοκιμάσω και τα Exis HP τα εσω έξω της Fabarm θα μου φέρει φίλος και τα 5 τσοκ να δούμε διαφορές με τα Inner HP

Τελικα πως της ειδες της τρυπες στο εργαλειο?

τρέλα τα kicks αναμενόμενο το αποτέλεσμα στο κυνήγι

Αν και εχω γραψει πολλες φορες οτι θα περιμενω λιγο ακομα να δω...
Εγω κανονισα να δωσω 10 κουτια απο τα φυσιγγια που εχω
Επισης διαβαζω για πουλια στα βουνα που δεν κατεβαινουν γιατι δεν εχει ελιες..!!!..Για να τα λεμε συντομα , τσιχλα και ελια τα λενε τον φλεβαρι ..επισης μπορει να μην τα πουν και καθολου μιας και στην κορυφη των επιλογων της ειναι τα ασπονδυλα..Το οτι μαζευονται στους ελειωνες δεν εχει να κανει με τον καρπο,,..Ενα παραδειγμα για κλεισιμο η χειροτερη χρονια της ελιας των τεκευταιων χρονων ηταν το 16/17 ...............
Επειδη δοξα τον θεο και εγω σε βουνα παω ,αλλα μιλαω και με κοσμο πολυ που παει σχεδον καθημερινα τα βουνα μας πουλια δεν εχουν...........Οταν λεω ελπιζω να κατεβει κατι μιλαω απο γενικοτερα τα βαλκανκα ...
Καλημερα συντροφοι!!
Περι...καλα τα λες...αλλα αυτα ισχυουν για την Μεσσηνια οπου και την ξερεις καλα!!
Ανεβα σε κανενα κανενα βουνο της Φθιωτιδας ή της Φωκιδας...και ειμαι σιγουρος οτι θα σε προβληματισει!!
Τετοια εποχη...κυνηγουσαμε στους καμπους της Βοιωτιας και οχι μονο...οπου τωρα δεν πεταει τιποτα! Αν ανεβεις λιγο πιο ψηλα....θα δεις πουλια...
Φιλικα σε ολους!!

Καλημερα απο Καβαλα πουλακια υπρχουν ! πιο πολυ δουλευει το περπατητο σε σχεση με το καρτερι ! Σχεδον ολεσ περνανε στο τελευταιο 10 -15 λεπτο πριν νυχτωσει ! Χθεσινο αποτελασμα περπατητου 10 στο χερι 4 χαμενα ! φυσιγγια Lambro tordo 30gr n8

Καλημερα συντροφοι!!
Περι...καλα τα λες...αλλα αυτα ισχυουν για την Μεσσηνια οπου και την ξερεις καλα!!
Ανεβα σε κανενα κανενα βουνο της Φθιωτιδας ή της Φωκιδας...και ειμαι σιγουρος οτι θα σε προβληματισει!!
Τετοια εποχη...κυνηγουσαμε στους καμπους της Βοιωτιας και οχι μονο...οπου τωρα δεν πεταει τιποτα! Αν ανεβεις λιγο πιο ψηλα....θα δεις πουλια...
Φιλικα σε ολους!!

Δεν μιλαω για Μεσσηνια ,ισα ισα κατι εχει εκει στα ψηλα
μιλαω γενικα και κεντρικη ελλαδα αλλα και βορεια,
Δεν ξερω που πηγες εσυ αλλα 3 ανθρωποι που κυνηγουν μονημα στους νομους που λες βλεπουν αλλα πραγματα,..Ακομα καιι σημερα που ρχνει παπουτσια, ο ενας εινα για κυνηγι αγριοχοιρου εκει.....
Τα ιδια και απο ευβοια ,απο β.α αιγαιο ,αρκαδια,σερρες,τρικαλα,αχαια,ηλεια,μανγησια,αργολιδα,κοζανη, (Με αυτους τους ανθρωπους μιλαω τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα τα τελευταια 10-12 χρονια)..Μιλαμε για την γενικη εικονα οχι τι ειδαμε σε 2 ρεματιες στην κατω ραχουλα.......

Υγ. Τις τελευταιες μερες το μονο που φανηκε σε μεγαλυτερους αριθμους ειναι η δεντροτσιχλα σε καποιες περιοχες σε σχεση με 1 εβδομαδα πριν..τιπτ αλλο..

Last edited:
Η γενική εικόνα είναι ότι αμα δεν περπατήσεις και μάλιστα στα "λίγο πιο ψηλα" που λέει και ο Overlord, πουλιά δεν βλέπεις για την ώρα. Τα πρωινά καρτέρια που γνωρίζω, δεν δίνουν πάνω απο 5 πουλιά πέριξ Αττικής. Εύβοια πιστεύω μπορεί να χει καλύτερη εικόνα στα μέρη μου. Αλλά και πάλι με γεμάτη σακούλα δε φεύγεις. Στα λίγο πιο ψηλά της Βοιωτίας κάτι πετάγεται αλλά θέλει πολύ πρόγκηγμα για να εμφανιστεί! Το μόνο άξιο προβληματισμού και συζήτησης είναι ο αριθμός των κοτσυφιών που όντως είναι μειωμένος φέτος (δική μου εικόνα αλλά και πολλών άλλων)..

Παιδιά παραδόξως οι τσίχλες απο τα βόρεια, ψηλά έχουν εξαφανιστεί εδω και καποιες μέρες, όπως σας είχα γράψει στα τέλη Οκτωβρίου κ αρχές Νοεμβρίου είχε σημαντικούς αριθμους κ σε πολλές περιοχές. Περίμενα τώρα να έχουν εμφανιστεί νότια μιας κ εδω περνάνε ακυνηγητες..

Η γενική εικόνα είναι ότι αμα δεν περπατήσεις και μάλιστα στα "λίγο πιο ψηλα" που λέει και ο Overlord, πουλιά δεν βλέπεις για την ώρα. Τα πρωινά καρτέρια που γνωρίζω, δεν δίνουν πάνω απο 5 πουλιά πέριξ Αττικής. Εύβοια πιστεύω μπορεί να χει καλύτερη εικόνα στα μέρη μου. Αλλά και πάλι με γεμάτη σακούλα δε φεύγεις. Στα λίγο πιο ψηλά της Βοιωτίας κάτι πετάγεται αλλά θέλει πολύ πρόγκηγμα για να εμφανιστεί! Το μόνο άξιο προβληματισμού και συζήτησης είναι ο αριθμός των κοτσυφιών που όντως είναι μειωμένος φέτος (δική μου εικόνα αλλά και πολλών άλλων)..
Μια χαρα τα λες!
Φιλε Περι....θα σου πω μονο οτι το προηγουμενο ΣΚ...Τιθορεα χαμηλα δεν ειχε σχεδον τιποτα. Αν ανεβαινες πιο πανω...στο πουρναροπευκο....σε καθε λογγο εβγαζες 20 με 30 πουλια ανετα. Οπως λεει ομως και ο Στεφανος...θελει πολυ προγγιγμα!!
Τοσοι ανθρωποι που το λεμε...δεν νομιζω να κανουμε λαθος...ουτε να λεμε ψεμματα!
Φιλικα...

Δεν ξερω που πηγες εσυ αλλα 3 ανθρωποι που κυνηγουν μονημα στους νομους που λες βλεπουν αλλα πραγματα

...Ένας από δαύτους κι εγώ...!!!
Τσιχλοκότσυφα σε αξιόλογους αριθμούς στους ελατιάδες της ορεινής Φωκίδας δεν έχω συναντήσει εφέτο (μόνο πολύ λίγα), από τέλη Οκτώβρη μέχρι και πριν 5 - 6 μέρες...!!! Ούτε κυργιάρες καλά - καλά δεν είχε (πολύ λίγες κι αυτές)...!
Είθε να μας μπουν τώρα απ' όλα τα τσιχλοείδη, αφού μάς έριξε ήδη τα πρώτα χιονάκια στα ψηλά...!

Last edited:
Έκανα ένα περπατητό στα Μέγαρα 8.30-11, φυσικά υπό ασταμάτητη βροχή. Λίγα πουλιά και όλα πιασμένα αλλά δεν βοηθούσε και ο καιρός. Μια τσίχλα τουφέκισα και πήρα αλλά πολύ την ευχαριστήθηκα γιατί ήταν ακαριαία μπηχτή τουφεκιά και ήταν και η πρώτη μου τσίχλα εντός νομού Αττικής! :-) θα ανεβάσω φωτογραφία μόλις δω πώς γίνεται.

Μια χαρα τα λες!
Φιλε Περι....θα σου πω μονο οτι το προηγουμενο ΣΚ...Τιθορεα χαμηλα δεν ειχε σχεδον τιποτα. Αν ανεβαινες πιο πανω...στο πουρναροπευκο....σε καθε λογγο εβγαζες 20 με 30 πουλια ανετα. Οπως λεει ομως και ο Στεφανος...θελει πολυ προγγιγμα!!
Τοσοι ανθρωποι που το λεμε...δεν νομιζω να κανουμε λαθος...ουτε να λεμε ψεμματα!
Φιλικα...

Οχι ρε αλεξανδρε δεν λεω οτι λες ψεμματα,,,,,,Λεω οτι τοπικα μπορει να υπαρχουν εξαιρεσεις φυσικα.....η γενικη εικονα ομως ειναι αλλη...Δεν εχουν ολα τα ορεινα πουλια..
Οπως και να εχει οι επομενες μερες θα δειξουν πολλα..

?....Τα πουλιά μαζι με τις ελπίδες μας, είναι στο Κοσσυφοπέδιο (;;;; ή !!!!).
Υ/Γ : Η ΕλΠήδα ;) πεθαίνει τελευταία
ΕλΠήδας συνέχεια:
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πιστεύω θα δείξει αν αυτη η Ελπίδα ήταν για μας :) ή ....Πήδα μας.:mad:
Το επόμενο 5ημερο ολη η Βαλκανική απο την "ρίζα" της (Σλοβενία μεχρι Μολδαβια) αλλα και η αν. Ιταλία, κεντρική και νότια Αυστρία και Ουγγαρία και η νότια Ουκρανία θα έχουν πολλές χιονοπτώσεις (απο 10 έως 40+ πόντους χιόνι) ενώ στα παράλια Αδριατικής-Ιονίου και Μαύρης Θάλασσας έντονες βροχοπτώσεις (50~150 χιλιοστά βροχης).
Πολύ χιόνι στα κεντροανατολικα Βαλκανια και Πίνδο, απο Κοσυφοπέδιο (να μην ξεχνιώμαστε ΟΕΕΕΕΟΟΟΟ!!! ) αν. Αλβανία, όλα τα δυτικά Σκοπιά και ολη την Ελληνική Πίνδο.
https://www.windy.com/-New-snow-snowAccu?snowAccu,42.082,22.126,6,m:eMkagKm
https://www.windy.com/-Rain-accumulation-rainAccu?rainAccu,42.082,22.126,6,m:eMkagKm

Αν δεν κατέβουν και τώρα πουλια, ας το αφήσουμε.
Θα εχει χαλάσει το ασανσέρ για φέτος.:(

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back