Τσίχλα-Κοτσύφι

Κάτι δεν παει καλα με αυτόν τον άνθρωπο, και φυσικά δεν εννοώ ότι κάτι δεν παει καλα με το μυαλό του, ούτε για αστείο, κάτι άλλο είναι και θα φανεί στο κοντινό μέλλον που θελει ή θέλουν να κατευθύνει κατευθύνουν το θέμα τσίχλα κυνήγι κτλπ. Δεν μου αρέσουν καθόλου η θεωρίες συνομωσίας, αλλά κάποιες φορές κάποιοι σου δίνουν το δικαίωμα με αυτά που γράφουν να δουλεύει το μυαλό ανάποδα.

Αυτό ισχύει οντος, βγαίνουν οι εισαγόμενοι της καθημερινές και περιμένεις εσύ Έλληνα που θα πας το σκ να βρεις τα πουλιά ήρεμα, νομίζοντας ότι τα έχουν αφήσει να ηρεμήσουν όλη την προηγούμενη εβδομάδα. ...αμ δε! Όταν τα πουλιά τρώνε πίεση καθημερινά....γιατί να μείνουν σε ένα τόπο και ποσα θα επιβιωσουν?...κάπως έτσι στο τέλος δεν έμεινε τίποτα στην Αλβανία και απαγορεύτηκε το κυνήγι

Αυτό ισχύει οντος, βγαίνουν οι εισαγόμενοι της καθημερινές και περιμένεις εσύ Έλληνα που θα πας το σκ να βρεις τα πουλιά ήρεμα, νομίζοντας ότι τα έχουν αφήσει να ηρεμήσουν όλη την προηγούμενη εβδομάδα. ...αμ δε! Όταν τα πουλιά τρώνε πίεση καθημερινά....γιατί να μείνουν σε ένα τόπο και ποσα θα επιβιωσουν?...κάπως έτσι στο τέλος δεν έμεινε τίποτα στην Αλβανία και απαγορεύτηκε το κυνήγι
Πρέπει να απαγορευτεί με νόμο,η παγάνα και στο κυνήγι της τσίχλας.
Και αναφέρομαι και σε ντόπιους.

τετραήμερο η πενταήμερο και τέλος να ηρεμήσουμε

Άσε τον τρόπο να κυνηγάει ο καθένας όπως θέλει...... Ίσως όχι κάθε μέρα εκεί πέφτει η πίεση και τσίχλα και μπεκάτσα

τετραήμερο η πενταήμερο και τέλος να ηρεμήσουμε
Θα δεχόμουνα και κάτι αυστηρότερο, αλλά αμφιβάλω για την αποδοτικότητα του.
Εφαρμόζεται και σε άλλα θηράματα και δεν ξέρω πόσο αύξησε, ή δεν μείωσε τον πληθυσμό τους.

Άσε τον τρόπο να κυνηγάει ο καθένας όπως θέλει...... Ίσως όχι κάθε μέρα εκεί πέφτει η πίεση και τσίχλα και μπεκάτσα
Μιλάω για παγάνα,σκούπα.
Αυτό δεν λέγεται κυνήγι.
Σ

Συναδελφε, φαντάζομαι θα κάνεις πλάκα τώρα...
Καθόλου.
Έχεις δει,πως κυνηγούν οι Ιταλοί;
Και όχι μόνον οι Ιταλοί.
Και σωστό και φρόνιμο να είναι, πως θα αστυνομευθεί στη πράξη;;
Αν υπάρχει θέληση,μια χαρά αστυνομεύεται.

Ηρεμία παίδες... μία κακή χρονιά στα μεταναστευτικά ήταν απλά.Το πρόβλημα μας είναι το ανύπαρκτο ενδημικό.Ειμαστε μια χώρα με χιλιόμετρα ακτογραμμών,βουνών πεδιάδων,κάμπων και τα ενδημικά είναι: γουρούνι,λαγός,αγριοκούνελο,Γκρέκα,τσουκαρ.Ας υποθέσουμε ότι είχαμε και φασιανούς, πεδινή πέρδικα,ζαρκάδια, κόκκινα ελάφια,αγριογαλους σε μεγάλους αριθμούς όπως είναι σχεδόν σε όλη την Ευρώπη,πόσοι δεν θα σήκωναν όπλο ξανά σε μεταναστευτικά?Το πρόβλημα μας δεν είναι τα γεράκια και οι Ιταλοί του ξεκουτη λοιπόν... είναι η ανύπαρκτη διαχείριση των ενδημικών θηρευσιμων από την πλευρά της ΚΣΕ.200.000 κυνηγοί σχεδόν περιμένουμε να πέσει το μήλο δυστυχώς.Η κατάντια μας φταίει ξεκάθαρα.

Δεν έχεις άδικο,αν εννοείς το κλείσιμο περιοχής και το ξεπεταγμα με τενεκεδοκρουσιες.
Προσοχή όμως!
Η μια απαγόρευση,ανοίγει την όρεξη για επόμενες...
Όπως το απογευματινό καρτέρι,ας πούμε η το καρτέρι κατά την αποδημία,....ας πούμε...

Δεν έχεις άδικο,αν εννοείς το κλείσιμο περιοχής και το ξεπεταγμα με τενεκεδοκρουσιες.
Προσοχή όμως!
Η μια απαγόρευση,ανοίγει την όρεξη για επόμενες...
Όπως το απογευματινό καρτέρι,ας πούμε η το καρτέρι κατά την αποδημία,....ας πούμε...
Μιλάω ξεκάθαρα,για το πρώτο,που ανέφερες.

Μιλάω για παγάνα,σκούπα.
Αυτό δεν λέγεται κυνήγι.

Αν υπάρχει θέληση,μια χαρά αστυνομεύεται.
Ειλικρινά συμφωνώ, αλλά δεν βλέπω τον τρόπο.
Από εμάς; Πολύ αισιόδοξο το βρίσκω. Ποιός θα καταγγείλει ποιόν στην Ελληνική περιφέρεια που οι μισοί είναι συγγενείς ή φίλοι με τους άλλους μισούς.
Θα φαγωθούμε μεταξύ μας.

Ειλικρινά συμφωνώ, αλλά δεν βλέπω τον τρόπο.
Από εμάς; Πολύ αισιόδοξο το βρίσκω. Ποιός θα καταγγείλει ποιόν στην Ελληνική περιφέρεια που οι μισοί είναι συγγενείς ή φίλοι με τους άλλους μισούς.
Θα φαγωθούμε μεταξύ μας.
Έτσι, δεν βγάζουμε άκρη.
Ας φαγωθούμε στην τελική,γιατί θα φαγωθεί το κυνήγι στο τέλος.

Ηρεμία παίδες... μία κακή χρονιά στα μεταναστευτικά ήταν απλά.Το πρόβλημα μας είναι το ανύπαρκτο ενδημικό.Ειμαστε μια χώρα με χιλιόμετρα ακτογραμμών,βουνών πεδιάδων,κάμπων και τα ενδημικά είναι: γουρούνι,λαγός,αγριοκούνελο,Γκρέκα,τσουκαρ.Ας υποθέσουμε ότι είχαμε και φασιανούς, πεδινή πέρδικα,ζαρκάδια, κόκκινα ελάφια,αγριογαλους σε μεγάλους αριθμούς όπως είναι σχεδόν σε όλη την Ευρώπη,πόσοι δεν θα σήκωναν όπλο ξανά σε μεταναστευτικά?Το πρόβλημα μας δεν είναι τα γεράκια και οι Ιταλοί του ξεκουτη λοιπόν... είναι η ανύπαρκτη διαχείριση των ενδημικών θηρευσιμων από την πλευρά της ΚΣΕ.200.000 κυνηγοί σχεδόν περιμένουμε να πέσει το μήλο δυστυχώς.Η κατάντια μας φταίει ξεκάθαρα.
Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα,Αλέξανδρε...
Οι άδειες φέτος,δεν πρέπει να ξεπέρασαν τις 145.000.

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα,Αλέξανδρε...
Οι άδειες φέτος,δεν πρέπει να ξεπέρασαν τις 145.000.
Έστω... αλλά δες λίγο τα μαθηματικά...
Είμαστε 145.000 κυνηγοί με πληθυσμό 10.000.000.Οι Γερμανοί κυνηγοί είναι 320.000 με πληθυσμό 84.000.000.Ποιος έχει μεγαλύτερη δυναμική?Ηγεσία και δράση δεν έχουμε ενώ στην παπαριά μαστόρια!

Έστω... αλλά δες λίγο τα μαθηματικά...
Είμαστε 145.000 κυνηγοί με πληθυσμό 10.000.000.Οι Γερμανοί κυνηγοί είναι 320.000 με πληθυσμό 84.000.000.Ποιος έχει μεγαλύτερη δυναμική?Ηγεσία και δράση δεν έχουμε ενώ στην παπαριά μαστόρια!
Και οι Κύπριοι είμαστε 40000 σε πλυθησμό 800000 άρα αν ήμαστε Γερμανοί θα φτάναμε τα 4000000,,🤔

Μια χαρα τα λεει,εχω δει πως κυνηγανε
Είμαι Κύπριος και ξέρω από πρώτο χέρι πως κυνηγάμε.Αυτο που θέλω να θίξω είναι ότι είμαστε 40000 κυνηγοί από τους οποίους περισσότεροι από τους μισούς κυνηγάνε αποκλειστικά λαγό.Οι υπόλοιποι κυνηγούν όλα τα φτερωτά περιστασιακά.Το καλοκαίρι για φάσσα τρυγόνι εκδίδονται γύρω στις 15000-17000 άδειες.Ποσοι νομίζεις έρχονται για κυνηγετικό τουρισμό στην Ελλάδα;Δεν αμφιβάλλω ότι κάνουν παγανα ή ότι δεν τηρούν το quota αλλά μην μου πεις ότι αυτό δεν γίνεται και από ντόπιους συναδέλφους.Βλεποντας τουλάχιστον κυνηγετικά βίντεο από λαγοκυνήγι στην Ελλαδα με δεκάδες σκυλιά μπορώ να πω ότι την ίδια κυνηγετική συνείδηση έχουμε.Ας ψάξουμε άλλου την αιτία.Τα πουλιά για κάποιο λόγο δεν ήρθαν.Σ'εμας εδώ ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές σίγουρα δεν χτύπησα πάνω από 30 πουλιά σε 5-6 εξορμήσεις που έκανα.Δεν μου έκανε κέφι να πηγαίνω και να ρίχνω 4-5 φυσίγγια.
Για την ιστορία γνωστός μου που ήρθε με παρέα σύνολο 5 άτομα για 5 μέρες ολοήμερο περπατητο πήραν 260 πουλιά.

Να λάβουμε υπόψην ότι ξαφνικά και ραγδεα έπεσε το νούμερο τον αδειών στης 145000. Το 99 -2000 αριθμούσαμε 350000 σε πληθυσμό δέκα εκατομμύρια. Και αυτός ήταν ο λόγος που μας έβλεπαν οι πολιτικές ηγεσίες με άλλο μάτι.
Θέλω να πω ότι η δυναμική υπάρχει, απλά ο κόσμος δεν βγενει στο κυνήγι για άλλους λόγους.
Και φυσικά έχει παίξει τον ρόλο του η μόδα της ζωολαγνιας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Γενικά μεγάλο λάθος να επιτραπεί το κυνήγι για ανθρώπους τρίτων χωρών...από την στιγμή που δεν υπάρχει εποπτεία...η ΚΣΕ υπεύθυνη και κανένας άλλος...πουθενά δεν κυνηγάνε έτσι οι αλλοδαποί πλην της Ελλάδας. ...τουλάχιστον μην μας ζαλίζουν με μπούρδες του στυλ αειοφορος διαχείριση, επιστημονικές μελέτες και μπούρδες

Back