Υλικά για ιδιογόμωση

Σε ευχαριστω για την ενημερωση Βικτωρα κ για την προσφορα σου να βοηθήσεις!Δηλαδη για να καταλαβω ζυγιζεις μπαρουτι κ σκαγια ένα ένα τα φυσίγγια με την ζυγαρια ακριβειας κ απλα χρησιμοποιείς την μηχανη για να τα κλεισεις κ να καψουλωσεις κ να αποκαψουλωσεις τους καλυκες?Κ εγω ετσι το ειχα σκεφτει απλα με κολλησε το ογκομετρικο κ από διαφορα που διαβασα αλλοι το χρησιμοποιουν κ αλλοι όχι!Για ρελιασμα βρηκα στα Praktiker με 100ε δραπανο παγκου!

Ακριβως. Επειδη η 600 ειναι single stage μπορεις να επαναλαμβανεις οσες φορες θες το ιδιο βημα. Εγω συνηθως γεμιζω 25αδες ή 50αδες.

Tα σταδια ειναι ως εξης: Ξεκαψουλωμα-καλυμπραρισμα. Καψουλωμα. Ζυγισμα πυριτιδας στη ζυγαρια. Τοποθετηση πυριτιδας στο χερι, και βυσματος στη μηχανη (για ριγμενους καλυκες) ή στο χερι για καινουριους. Ζυγισμα σκαγια στη ζυγαρια. Χαραγμα αστεριου. Πατημα και κλεισιμο. Ρελιασμα στο δραπανο.

Τα ρυθμιζομενα τα χρησιμοποιω ως εξης. Ρυθμιζω πχ το ογκομετρικο να ριχνει οσο το δυνατον πιο ακριβη δοση. Την ριχνω σε ενα αδειο καλυκα-μετραδι, και την ζυγιζω. Προσθετω ή αφαιρω αναλογα. Με το καιρο το χερι συνηθιζει και χτυπωντας ελαφρα το μετραδι ριχνεις σχεδον κοκκο-κοκκο, και επιτυγχανεις ακριβεια. Ιδιο και για τα σκαγια,

Οπως τα λεει ο Βικτωρας, κ εγω παρομοια τεχνικη κανω...
Ρυθμιζω τα ογκομετρικα οσο πιο κοντα στη δοση μπορω κ απο κει κ περα σε καθε φυσιγγι που βαζω, το ζυγιζω κ προσθετω συνηθως λιγη ακομα πυριτιδα να ερθει ακριβως εκει που θελω...
Τα σκαγια εχουν αρκετα μεγαλυτερη ακριβεια...
Αν τη συνηθισεις τη διαδικασια ειναι αρκετα πιο γρηγορη απο οσο φανταζει... Βεβαια δεν γεμιζω τσιχλοφυσιγγα, μια πιο ευκολη πυριτιδα απο ΜΒ και Tecna που χρησιμοποιω πχ Aquilla θα επεφτε με πολυ μεγαλυτερη ακριβεια κ ισως ηταν περιττη η παραπανω διαδικασια...
Απο εκει κ περα χρησιμοποιω την μηχανη για κοψιμο αστεροειδους, πατημα και στη συνεχεια ρελιασμα με δραπανο παγκου κ συγκεριμενα το Eindhell 501...

Οι μηχανές lee γιατί είναι τόσο φθηνότερες; αξίζει η τριπλάσια+ τιμή μιας mec600 αφού και οι δυο είναι single stage;

Οι μηχανές lee γιατί είναι τόσο φθηνότερες; αξίζει η τριπλάσια+ τιμή μιας mec600 αφού και οι δυο είναι single stage;
Aν και δεν εχω δουλεψει καμια από τις δυο πιστευω ότι η Μec είναι ποιο στιβαρής κατασκευης και με μεγαλύτερη αντοχή κατά την παροδο του χρονου.Παντος αρκετα θετικα σχολια εχω ακουσει και για την Lee

Στο Lidl από εχθές δραπανο παγκου με 80 ευρώ.

Το θεμα το μεγαλο είναι θα κολησεις με την ιδιογομωση η θα φορτωθείς ένα σωρο εργαλεία και μετα θα τα εχεις να τα κοιτας?
Γενικά είμαι μαστροχαλαστής και μου αρέσει ο πειραματισμός, και πιστεύω ότι τα εργαλεία είναι πάντα χρήσιμα και δεν είναι πότε αρκετά........ Μπορείς να μάθεις αρκετά πράγματα και την μηχανική τους. Απλά ποτέ δεν είχα μπορέσει να ασχοληθώ αν και πάντα ήθελα, και πλέον με το forum έχω και δυο ανθρώπους να μου πουν μια κουβέντα. Βέβαια ο λόγος που θέλω να κινηθώ στην οικονομική πλευρά είναι γιατί αυτό είναι πάντα μια πιθανότητα, από την άποψη ότι στην θεωρία θέλω, η πράξη μπορεί να διαφέρει........

Γενικά είμαι μαστροχαλαστής και μου αρέσει ο πειραματισμός, και πιστεύω ότι τα εργαλεία είναι πάντα χρήσιμα και δεν είναι πότε αρκετά........ Μπορείς να μάθεις αρκετά πράγματα και την μηχανική τους. Απλά ποτέ δεν είχα μπορέσει να ασχοληθώ αν και πάντα ήθελα, και πλέον με το forum έχω και δυο ανθρώπους να μου πουν μια κουβέντα. Βέβαια ο λόγος που θέλω να κινηθώ στην οικονομική πλευρά είναι γιατί αυτό είναι πάντα μια πιθανότητα, από την άποψη ότι στην θεωρία θέλω, η πράξη μπορεί να διαφέρει........
Να μην την φοβηθείς την ιδιογομωση ξερω ότι είναι μεγαλο το βημα που θα κανεις από τα εργοστασιακα στα δικα σου,επισης στην αρχη θα σε τρωει η αμφιβολια αν πρεπει να τα τουφεκισης η όχι.Οταν θα ξεπεράσεις τις ανασφαλειες ερχονται τα ωραια,πρωτο και καλητερο η ικανοποιηση ότι πηρες το θήραμα με δικο σου φυσιγγι.Πιστευω ότι τωρα είναι η καταληλη εποχη για να αρχισεις αυτην την ευχαριστη ασχολια γιατι θα βρεις απλετη βοηθεια από ιδιογομωτες μεσο του internet.Εγω μια ζωη γεμιζα αλλα να γεμιζω σωστα εμαθα τα τελευταια πεντε χρονια.

Έτσι όπως το σκέφτομαι η επόμενη μου αγορά θα είναι μια ζυγαριά, ώστε να μπορώ να σφάζω και κανένα φυσίγγι να βλέπω τι και πως.
Πρέπει να προσέξω κάτι η οποία ζυγαριά βρω που να μετράει εκατοστά γραμμαρίου κάνει;

Εγώ πιστεύω ότι οποίος θέλει να ασχοληθεί με την ιδιογωμοση πρέπει να έχει κάποιον (σωστό)ιδιογομωτη. δίπλα του για να του δείξει τα βασικα.
Πέρσι με τρέλανε ένας καλός φίλος να πάρουμε μαζί μια μεκ και να γεμίζουμε..
Ωραία του λέω και ποιος θα μας δείξει??Θα πάρουμε κάνα βιβλίο μου λέει..
Ξεραθηκα από τα γέλια γιατί δεν είναι έτσι τα πράγματα..
Πρώτα από όλα θα αναρωτιέται ο άπειρος ιδιογομωτης συχνά:
Γέμισα σωστά το φυσίγγι?θα είναι ασφαλη?Τα υλικά που συνδύασα είναι σωστά?θα είναι αποδοτικό?Σκέτος πονοκέφαλος..
Εγώ από πάντα ζήλευα τους έμπειρους ιδιογωμοτες(με την καλή έννοια)
Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι σπουδαία τέχνη με πολλές γνώσεις..
Άντε βρες άκρη με την πληθώρα καψουλιων,συγκεντρωτηρων,πυριτιδας,κλπ που υπάρχουν στην αγορά αν δεν είσαι γνωστης..

Στο κάτω κάτω δεν έχω να χάσω κάτι. και αν ανοίξουν και τα σκοπευτήρια της Αττικής όπως ακούγετε, να μπορώ να κάνω τις δοκιμές μου, θα έχω μια πολύ ευχάριστη ασχολία μέχρι τον Αύγουστο.
Επισης θα μπορουσα να σε συμβουλευσω σχετικα με τι εργαλεία θα πρεπει να χρησοιμοποιησης ποια πιστευω εγω οτι είναι τα καλητερα για σοβαρη ιδιογομωση κτλ αλλα δεν το κανω γιατι είναι εντελως προσωπικο το θεμα και γενικοτερα εξαρτάτε από την τσεπη του κάθε ανθρωπου.
Ιδιογομωση μπορεις να κανεις με εργαλεία που δεν κοστιζουν όλα μαζι πανω από 100 ευρω δηλαδή με ένα χειροκινητο ρελιαστιρι,μια ζυγαρια ακριβείας και ένα ηλεκτρονικο παχυμετρο η με μηχανες,σταδια,και στροφεια μερικων χιλιαδων ευρω.Αυτο θα το αποφασισης μονος σου αναλογα τις αναγκες σου αλλα και το ποσο μεγαλο μικροβιο ιδιογομωσης κυλαει στο αιμα σου

Για ποιο λόγο ψηφιακό παχύμετρο και όχι το αναλογικό που χρησιμοποιώ τόσα χρόνια τώρα(για άλλες χρίσεις βέβαια);
Στην ζυγαριά ακριβείας τι πρέπει να προσέξω, έχετε καμία πρόταση οικονομική προς μέση τιμή;

Εγω ζυγαριες ακριβειας εχω δυο, μια που μετρα απο 0,001 εως 20 γρ για την πυριτιδα κ αλλη μια απο 0,01 εως 300 γρ για τα σκαγια... ΑΠο το Ebay τις ειχα παρει, κανα 25ευρω κ τις δυο μαζι κ ειναι μια χαρα εδω κ 4 χρονια...
Το ιδανικοτερο κ το πιο απολυτο βεβαια ειναι η ζυγαρια να εχει σταθερη παροχη ρευματος κ οχι μπαταρια αλλα ετσι φευγουμε λιγο σε τιμη κ δεν ειναι αναγκη...
Το ηλεκτρονικο παχυμετρο εμενα με βολευει για την ταχυτητα που σου προσφερει κ την ευκολια να πραγματοποιεις 2-3 μετρησεις για επαληθευση σε μηδαμινο χρονο...

Aν εισαι του αναλογικου παχυμετρου, ψαξε να βρεις ζυγαρια ακριβειας μηχανικη, απο εταιρια Αμερικανικη που φτιαχνει εργαλεια ιδιογομωσης. Powder Scales λεγονται, ειναι απο μεσης τιμης εως ακριβες, αλλα προσωπικα δεν τις αλλαζω με την υπερβολικη ευαισθησια της ηλεκτρονικης

Back