Υλικά για ιδιογόμωση

Όχι δεν αξίζει ο κόπος για 40 €.
Από την άλλη ομως, όταν τα 1000 τσιχλοφυσιγγα ή σκοπευτηριου σου βγαίνουν περί τα 250 ευρω, 40 ευρώ είναι 17-18%... Ποιος θα έβρισκε τέτοια έκπτωση έξω και δεν θα ψωνιζε...;.xm.

Από την άλλη ομως, όταν τα 1000 τσιχλοφυσιγγα ή σκοπευτηριου σου βγαίνουν περί τα 250 ευρω, 40 ευρώ είναι 17-18%... Ποιος θα έβρισκε τέτοια έκπτωση έξω και δεν θα ψωνιζε...;.xm.
Σοβαρό επιχείρημα.... o_O

Τα 40$ δεν ειναι λιγα λεφτα.Αλλα η παραπανω διαδικασια(ξεκαψουλωμα-καλυμπραρισμα-καψουλωμα)ειναι αρκετα χρονοβορα + την γομωση των υλικων-κλεισιμο-ρελιασμα.Και πρεπει και η μηχανη να εχει καλυμπρα η να αγορασης εξτρα...

To θεμα ειναι ομως η διαδικασια και το αν σ'αρεσει η οχι. Οπως και το οτι πεταμε ενα υλικο που ειναι σε σχετικα καλη κατασταση και μπορει να ξαναχρησιμοποιηθει.

Περαν επισης του οικολογικου, με διαφορετικα ειδη καλυκων μπορεις να ξεχωρισεις ανετα τις γομωσεις σου, χωρις να πρεπει να γραφεις λεπτομερως αν εχεις μονο ενα ειδος. Συν του οτι μπορεις να δοκιμαζεις διαφορετικα καψουλια ανα συνταγη, πλεονεκτημα που θα ειχες μονο αν αγοραζες καλυκες και εξτρα καψουλια

Χρησιμοποιώ τους ριγμένους κάλυκες αρκετές φορές, τρεις και πάνω φορές , μόλις χαλάσουν τα χείλια του πλαστικού στο αστέρι γιατί σχίζονται , όταν το μέταλλο του κάλυκα χαλάει και δεν μπορώ να τον καλυμπράρω καλά τότε τους τρώνε τα σκουπίδια

Σήμερα "ξέθαψε" ο πατέρας μου τα εργαλεία που είχε για ιδιογόμωση και μου τα έδωσε. Μου θύμισε μνήμες και συγκινήθηκα. Μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα να είμαι εγώ πιτσιρικάς να καθόμαστε μαζί στο τραπέζι, να παρακολουθώ και να "βοηθάω" τον πατέρα μου στο γέμισμα. Θυμάμαι είχε και δοσομετρητή ένα κουταλάκι πλαστικό σαν αυτά που έχουν μέσα στη συσκευασία τους τα παιδικά γάλατα σε σκόνη... :) Πως περνάνε τα χρόνια ρε παιδιά...

free screenshot software

Και ' γω Χρήστο τα εργαλεία που γέμιζε ο πατέρας μου φυσίγγια τα έχω πάρει και τα έχω εγώ.
Έχω μια ρελιάστρα και ένα αποκαψουλωτη όπως και τα δικά σου και ακόμα ένα ταποκόφτη, το ξύλινο ταποσυμπιεστή και την παραδοσιακή ζυγαριά.
Καμιά φορά τα βγάζω, τα καθαρίζω και σκέφτομαι πόσες φορές τα χέρια του πατέρα μου τα δούλεψαν και πόσες χιλιάδες φυσίγγια έφτιαξαν.
Άλλες εποχές, άλλα κυνήγια...

Σπυρο αφού τα έχεις όλα όσα χρειάζονται καιρός να γεμίζεις κάνα τσιχλοφυσιγγο κ όχι μόνο..:)
Το έχω στο μυαλό μου Τάσο, παλιά γέμιζα για μπεκάτσα, παραδοσιακά μαλλινόταπα με JK6 και PSB1, άλλα τώρα μου είναι λίγο δύσκολο, δεν έχω χρόνο και χώρο.
Το να γεμίζεις φυσίγγια με 2 μικρά ''κρεμασμένα'' απάνω σου δεν είναι εύκολο..sarcastic.
Πάντως το σαράκι της ιδιογόμωσης με τρώει, είναι μέχρι να κάνω την αρχή...

Ποτε δεν είναι αργα για να ξεκινηση καποιος την ιδιογομωση.Το μονο πρόβλημα είναι να ξεπεράσεις ψυχολογικα το σταδιο του εμπορικου φυσιγγιου με το δικο σου και να αποφασισης καποια στιγμη να κανεις το βημα και να πεις ότι ξερεις κατι?Σημερα θα κυνηγησω με τα δικα μου τα φυσίγγια.Μετα από αυτό το σταδιο σας το εγκυουμε προσωπηκα ότι δεν προκειται να ξανακινηγησετε με εμπορικα φυσίγγια,θα δειτε πραγματα που δεν θα τα πιστευετε.Το μονο που χρειαζετε είναι χρονος και αγορα από την αρχη τα σωστα εργαλεία που αυτό με την σειρα του σημαινει ότι θα πρεπει να αφιερώσεις καποια χρηματα που δεν είναι και τοσο ευκολο αυτή την εποχη.

Τα pichon τι έχουν;; επίσης τη συγκέντρωση την βγάζει λογο σκληρών σκαγιων ή έχει κάνα σπέσιαλ συγκεντρωτηρα;

Δεν εχει κανένα σπέσιαλ συγκεντρωτηρα τολη.
Τώρα για την συγκέντρωση κ την φονικοτητα του νομίζω οτι ευθύνονται κ τα σκληρά σκάγια κ λόγω πυρίτιδας που από πολλούς θεωρείται από της καλύτερες..και φυσικά το όλο στήσιμο του φυσιγγίου..

Back