Υλικά για ιδιογόμωση

Δυο πολυ καλα τσιχλοφισηγγια με gm3( 1,55×32θωδι23)cx2000.και gm3 fiem12/70/12(1,60×32θωδι23.)δοκιμασμενα και σε υγρασια και σε κρυο.
Ποσο τα πατας??παντως η gm3 δεν φημιζεται στην υγρασια,ενας φιλος στην παρεα κυνηγαει με nsi tordo και οταν εχει υγρασια εχει θεμα με ζωντανα πουλια,αντιθετως στον βορια ειναι πολυ καλα!!

Συγκεντρωτηρα έλεγα Τάσο αν είναι εμπορίου ή δε τον δίνουν;
Επίσης για κρύο κάνει αυτή η πυρίτιδα; εννοώ +-0 ;;..... Και μιας κ είναι σκληρά σκάγια .... Το 6αρι θα κάνει για πράσινα για λογικές αποστάσεις κοντά στα 40μ;

Επίσης για κρύο κάνει αυτή η πυρίτιδα; εννοώ +-0 ;;..... Και μιας κ είναι σκληρά σκάγια .... Το 6αρι θα κάνει για πράσινα για λογικές αποστάσεις κοντά στα 40μ;

Ο συγκεντρωτήρας μοιάζει να είναι της ΒΡ 16άρις μάλλον.Όσο για την πυρίτιδα δεν μοιάζει να είναι scb 2.

Αν δε γελιεμαι, τα Pichon πρεπει να ειναι γεμισμενα με μοντιφαρισμενη βερσιον της πυριτιδας.

Αν κρίνω απο το χρωματισμό της ,έχεις δίκιο.Το χρώμα είναι ροζ με γκρί ανάκατη σε πολύ μικρά τετράγωνα φυλλίδια.

Τολη διαβαζοντας παλια σε άλλο φόρουμ μερικοί το χρησιμοποιούσαν κ στα υδρόβια με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Τότε όμως τα παλια Rio pigeon γεμιζοταν με csb 2 (αναγραφόταν κ στην συσκευασία).
Τώρα όμως διάβασα ότι τα σημερινά δεν έχουν την ίδια πυρίτιδα..
Θα σφάξω παλιό κ καινούργιο κ θα επανέλθω με φωτο

Ο Βικτωρας και ο Κουνος έχουν δίκιο.Στην αριστερή μεριά είναι η πυρίτιδα του παλιού pigeon κ δεξιά του νέου.Το χρώμα της αριστερής είναι ροζ προς ανθρακι με ρομβοειδη φυλλιδια.(το κουτί γράφει csb 2).
Και η άλλη είναι ροζ κ ανθρακι κομμάτια ρομβοειδη πολύ μικρότερα από την άλλη πυρίτιδα!!!Να πω ότι το νέο κουτί δεν αναγράφει πυρίτιδα......Συγκεντρωτηρας ο ίδιος.Δεν φαίνεται καλά η Φώτο αλλα η περιγραφή λέει αρκετά...

how to take a screenshot on a pc

Ποσο τα πατας??παντως η gm3 δεν φημιζεται στην υγρασια,ενας φιλος στην παρεα κυνηγαει με nsi tordo και οταν εχει υγρασια εχει θεμα με ζωντανα πουλια,αντιθετως στον βορια ειναι πολυ καλα!!
το οτι δεν εκανε του φιλου σου το setap.που εχει το nsi tordo αυτο δεν λεει τιποτα οτι η gm3 δεν κανει για υγρασια.το αντιθετο μπορώ να σου πω οτι ειναι ενα εξερετικο υλικό για κρυο και υγρασία στη υδιογομωση δεν υπάρχει πυριτιδα που κανει για τον ενα η τον αλλο καιρο.ολλα ειναι θεμα στησιματοσ.το πατημα που κανο ειναι 57,7παντα ανάλογα στροφιο που Έχεις

Oι μονοβασικές πυρίτιδες, δεν είναι όλες πλήρως ζελατινοποιημένες και θα επηρεαστούν κατά κάποιο σχετικό ποσοστό, από την σχετική υγρασία του περιβάλλοντος! Αντίθετα οι διβασικές πυρίτιδες, λόγο του ότι διαθέτουν υψηλά ποσοστά νιτρογλυκερίνης, είναι όλες ζελατινοποιημένες

Παιδια καλησπερα! Εχω να κανω 2 ερωτησεις.
1ον. Τι ισχυει τελικα με το καθεστος ιδιογομωσης? Ειναι νομιμο? ειναι παρανομο? Χρειαζεται αδεια? Εχω ακουσει ολες τις εκδοχες και δεν ξερω τι γινεται.
2ον. Μηπως ξερει καποιος που μπορω να βρω πυριτιδα M92S? Μου ειπαν πως εχει σταματησει να παραγεται. Μηπως υπαρχει καπου σε στοκ και αν μπορειται να μου προτεινετε καποια παραπλησια σε ταχυτητες και αποδοση στην υγρασια.
Ευχαριστω πολυ! ;)

Eιναι νομιμο εφοσον δεν πουλας τα φυσιγγια. Αν τα πουλας, χρειαζεσαι αδεια βιοτεχνιας, αν το κανεις νομιμα, αν τα πουλας στη μαυρη τοτε παμε αλλου. Γενικα αν γομωνεις για προσωπικη χρηση εισαι μια χαρα.

Η Μ92s δεν εχει σταματησει να παραγεται, απλα ο εισαγωγεας για καποιο λογο δεν εχει κανει εισαγωγες. Παρομοιο προβλημα ακουσα για για τις υπολοιπες Μ (ΜΒ32-ΜΒ36) και σημερα που πηρα να παραγγειλω υλικα, πηρα το τελευταιο κιλο ΜΒ32. Δεν νομιζω να εχει σταματησει η παραγωγη, ειδικα στην 32αρα αλλα και στην 36αρα, αφου ειναι απο τις εμπορικες πυριτιδες της Bascieri. Aυτο που πιθανοτατα συμβαινει ειναι αδυναμια εισαγωγης, λογω capital control, ή αλλου οικονομικου λογου.

Στα βαρη που ψαχνεις, γιατι δεν δοκιμαζεις την Tecna ή την A0?

Και σκοπευτικη κανει νομιζω, αν ειναι απλα σκοπευτης. Βεβαια τιποτα δε σε σωζει αν μπλεξεις στον κυκεωνα της δικαιοσυνης, εκτος ισως απο μια κοντινη συγγενεια με προσωπο της κυβερνησης .sarcastic.

• Like
Reactions: jnp
Eιναι νομιμο εφοσον δεν πουλας τα φυσιγγια. Αν τα πουλας, χρειαζεσαι αδεια βιοτεχνιας, αν το κανεις νομιμα, αν τα πουλας στη μαυρη τοτε παμε αλλου. Γενικα αν γομωνεις για προσωπικη χρηση εισαι μια χαρα.

Η Μ92s δεν εχει σταματησει να παραγεται, απλα ο εισαγωγεας για καποιο λογο δεν εχει κανει εισαγωγες. Παρομοιο προβλημα ακουσα για για τις υπολοιπες Μ (ΜΒ32-ΜΒ36) και σημερα που πηρα να παραγγειλω υλικα, πηρα το τελευταιο κιλο ΜΒ32. Δεν νομιζω να εχει σταματησει η παραγωγη, ειδικα στην 32αρα αλλα και στην 36αρα, αφου ειναι απο τις εμπορικες πυριτιδες της Bascieri. Aυτο που πιθανοτατα συμβαινει ειναι αδυναμια εισαγωγης, λογω capital control, ή αλλου οικονομικου λογου.

Στα βαρη που ψαχνεις, γιατι δεν δοκιμαζεις την Tecna ή την A0?
Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση! Θα ψαξω και την τεκνα και την Α0 απλα ειχα δοκιμασει την m92s και ειχε πολυ καλα αποτελεσματα με κοντρα γεμισμα.

Συνάδελφοι σκέφτομαι τωρα με το τελος της κυνηγετικης σεζον να αρχισω την ασχολια μου με την ιδιογωμοση κ θα ηθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή μηχανης γεμισματος καινούργιων κ ξαναχρησιμοποιημένων καλυκων!Ποια η αποψη σας για την Mec 600 κ αν μπορω μεσω δικου μου γνωστου να την φερω από Αμερική κ αν θεωρείτε ότι θα ερθει πιο οικονομικα από το εξωτερικο?Επισης είμαι γειτονας με τον Λαναρα κ σκέφτομαι μηπως συμφερει κ αν αξιζει τον κοπο να παρω τις δικες του πατεντες απλα με προβληματιζει ότι θα γινετε πολύ πιο βαρετη η διαδικασια κ επωδυνη αφου θα πρεπει να παρω ένα ένα όλα τα εξαρτήματα ενώ στην Mec είναι όλα σε ένα?Τελος κατά ποσο είναι σωστες οι μετρησεις του ογκομετρικου μιας μηχανης κ τι ισχυει με το ρελιασμα χρειαζεται η όχι κ τι λυσεις υπαρχουν πατητο δραπανο η ρελιαστρα χειρος μονο?Από εβδομαδα θα ψαξω να βρω κ το βιβλιο του Χατζιωτη να αρχισω να μελεταω τις συνταγες!

Kαταρχιν σου λεω να ξεχασεις τα ογκομετρικα. Την 600 την εχω εδω και περιπου 10 χρονια, και δεν εχει βγαλει τιποτα απο προβληματα. Ομοιως πιστευω και οι αλλες. Οποια και αν παρεις παντως, παρε και μια ζυγαρια ακριβειας για να εισαι σιγουρος για τις δοσεις. Το ρελιασμα ειναι μεγαλη κουβεντα, αλλοι πιστευουν ετσι, αλλοι αλλιως, χρονια κυνηγουσα μονο με τα φυσιγγια της MEC χωρις να ρελιαζω, και αλλα τοσα κυνηγαω με ρελιασμενα σε δραπανο παγκου. Ειλικρινα δε ξερω αν εχει διαφορα μετρησιμη, λογικα θα εχει αλλα δεν εχω τροπο να τη μετρησω. Τωρα πλεον κυνηγαω και ριχνω μονο με ρελιασμενα σε δραπανο, γιατι για ρελιαστρα χειρος δεν το συζητω, θα σου φυγει το χερι.

Ξεκινα λιγο με το διαβασμα, ρωτα και οτι αποριες εχεις στην αρχη, αν εχεις και κανενα που γεμιζει ρωτα να σου δειξει τη διαδικασια και δω ειμαστε. Α, και για αρχη ξεκινα με μονοβασικες, και αργοτερα πας και στις αλλες.

Back