Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τελικά αν θέλει να σου δώσει...θα σου δώσει και στο μπαλκόνι του σπιτιού σου να βγεις...

Γι αυτούς που ενδιαφέρονται για τα φυσίγγια...
Την 1η την πήρα, στα 30-35 μέτρα με 4* και ιδιογόμωση CSB1X33γρ. Νο6 και SPARK, ρελιαστό τζαμάκι...
και τη 2η στα 23-25μ. με 2* και CSB1X32γρ Νο7 και REΧ, ρελιαστό τζαμάκι...
Ωραίος Σπύρο !!! Έτσι ακριβώς ...
Και τα φυσίγγια μερακλίδικα - και με spark & rex - ακριβά γούστα βλέπω - αλλά ότι πρέπει για το δικαννάκι σου .well done.
Εμένα φέτος "δε με θέλει" ... Ούτε κουρούνα δεν έχω καταφέρει ακόμη, μέχρι τώρα τουλάχιστον!!! :(
Πήγα κι εγώ προχθές Κυριακή πρωί για καμιά ντόπια ... Όπως ανέβαινα τη ρεματιά σηκώθηκε μια από τα δεξιά μου από κάποιο δέντρο, και πέρασε από πάνω και μπροστά μου, σε καλή απόσταση 20-25 μ. αλλά την είδα για πολύ λίγο σε ένα άνοιγμα ανάμεσα από τις καστανιές που δεν έχουν ρίξει τα φύλλα τους ακόμα, και δεν πρόλαβα να τουφεκίσω ... Ανέβηκα λίγο πιο πάνω σε ένα ξέφωτο, κάθισα για καμιά ώρα, αλλά ούτε είδα ούτε άκουσα άλλη ... Βαρέθηκα, έκανα ένα τσιγάρο κι έφυγα ... .yel.

Μες στις 07:40 ( αφού πήγα τις μικρές σχολείο) ανέβηκα στο κοντινό, ballander κυνηγοτόπι μου, για καφεδάκι και φρέσκο αέρα...
Μέχρι να φτάσω είχα ήδη δει ένα 50αρι-60αρι κοπαδάκι από τ' αυτοκίνητο και μια πεντάδα με το που πάρκαρα και βγήκα έξω...
Ρε λες είπα...
Πιάνω καρτέρι πανοραμικό και μέχρι τις 09:00 είδα άλλα 3 κοπαδάκια απο 8-10 έως και 50 πουλιά...δεξιά και αριστερά μου ... μάλιστα τα 2 εκμεταλεύσιμα για ντουφεκιά αν περνούσαν από πάνω μου...
Μες στις 09:00 και αφού είπα...πάλι οφθαλμόλουτρο σήμερα...μετακινήθηκα ψηλότερα σε κάτι δέντρα που πιάνουν καμιά φορά....διαλέγω ένα άνοιγμα ανάμεσα στα δέντρα, να την αράξω για καμιά ωρίτσα ακόμα...
Σε λιγάκι μια μοναχική ουκρανέζα, πήγε να την κάνει πουτ@#$$τικα περνώντας από πίσω μου, αλλά ευτυχώς την πήρα χαμπάρι με την άκρη του ματιού μου και πρόλαβα, γύρισα και της έκοψα το δρόμο με μια γρήγορη ντουφεκιά...
Κάθομαι μέχρι τις 10:00 και την κάνω, χωρίς να δω τίποτα άλλο, γιατί έπρεπε να γυρίσω σπίτι να βάλω τσουκάλι για τη φαμίλια...
Όπως κατηφόριζα και μπαίνω σ' ενα ανοιγματάκι από δέντρα με βάτα στις άκρες, μου πετάγεται μία...στα 15 μέτρα...που ήταν καθισμένη σε μια άκρη, στη γή...λες και ήταν ξυλόκοτα...
Με ξαφνιάζει και μου "τρώει" το πρώτο σμπάρο...αλλά ευτυχώς την "πήρα" με την 2η όπως σηκώθηκε κάθετα να περάσει τα δέντρα...
Έτσι κατάφερα και τις έκανα 2, στο τελείωμα του κυνηγιού...
20181106-093802.jpg

20181106-102740.jpg

Τελικά αν θέλει να σου δώσει...θα σου δώσει και στο μπαλκόνι του σπιτιού σου να βγεις...

Την 1η την πήρα, στα 30-35 μέτρα με 4* και ιδιογόμωση CSB1X33γρ. Νο6 και SPARK, ρελιαστό τζαμάκι...

think για πε?
Τα ειπε ο Σπυράκος αλλά εγω δεν τα είχα διαβάσει.
Συνέχισε το χούφτωμα Σπύρο....;)

Για πες μας ,σαν τι είδες δηλαδή .....
think για πε?
Εεε...τέσσερα κοπάδια, μπασιματιάρικα, 20 λεπτά από τα Γιάννενα...σε όχι πρωτοκλασάτο μέρος...δεν το λες και τέλος μπασιμάτων...
Τα ειπε ο Σπυράκος αλλά εγω δεν τα είχα διαβάσει.
Συνέχισε το χούφτωμα Σπύρο....;)
Αντε ανέβα να τις πάρουμε παρ@#$ζα....sarcastic.

Εγώ παιδιά από αυτά που είδα σήμερα...πιστεύω...έχει ακόμα δυναμική, για μπασίματα, όλη η βδομάδα...

Ενδέχεται κι αυτό...! Ίσως...! Γενικότερα ωστόσο, με τις μπασιματιάρες/περασματιάρικες φάσσες, δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος για το πότε και το εάν θα περάσουν...!!!
Πάντως στην περιοχή μου, πέρυσι τέτοιες μέρες, μάς φύλαγε ένα τελευταίο, δυνατό φασσοπέρασμα και μετά... πάπαλα...!!! Εγώ, δυστυχώς, εκείνη την ημέρα ήμουνα στη δουλειά, καθώς η άδειά μου είχε εκπνεύσει, αλλά το έζησε το πέρασμα αυτό και μου το διηγήθηκε ο συγκυνηγός μου στις φάσσες...!!!

Καλλιτέχνης ο Σπύρος....well done..well done.

Τώρα ποια...:(
Άλλα δεν πειράζει είσαι σε έναν από τους καλύτερους κυνηγοτοπους κ θα μου δίνεις ενημέρωση από τα πατώματα..gorilla σύννεφο???.sarcastic..sarcastic.

Και τα φυσίγγια μερακλίδικα - και με spark & rex - ακριβά γούστα βλέπω - αλλά ότι πρέπει για το δικαννάκι σου .well done.
Στα 68,50 αρχικό ύψος κάλυκα και ρελιαστό κλείσιμο...αναγκαστικά πάω σε ψηλά σκοπευτικά βύσματα Στέλιο...
Όχι ότι με χαλάνε...ο Spark και Rex...από τα ποιοτικότερα βύσματα...
Και γενικώς τα gualandi...πιστεύω...είναι φτιαγμένα από το καλύτερο πρωτογενές υλικό...

Μες στις 07:40 ( αφού πήγα τις μικρές σχολείο) ανέβηκα στο κοντινό, ballander κυνηγοτόπι μου, για καφεδάκι και φρέσκο αέρα...
Μέχρι να φτάσω είχα ήδη δει ένα 50αρι-60αρι κοπαδάκι από τ' αυτοκίνητο και μια πεντάδα με το που πάρκαρα και βγήκα έξω...
Ρε λες είπα...
Πιάνω καρτέρι πανοραμικό και μέχρι τις 09:00 είδα άλλα 3 κοπαδάκια απο 8-10 έως και 50 πουλιά...δεξιά και αριστερά μου ... μάλιστα τα 2 εκμεταλεύσιμα για ντουφεκιά αν περνούσαν από πάνω μου...
Μες στις 09:00 και αφού είπα...πάλι οφθαλμόλουτρο σήμερα...μετακινήθηκα ψηλότερα σε κάτι δέντρα που πιάνουν καμιά φορά....διαλέγω ένα άνοιγμα ανάμεσα στα δέντρα, να την αράξω για καμιά ωρίτσα ακόμα...
Σε λιγάκι μια μοναχική ουκρανέζα, πήγε να την κάνει πουτ@#$$τικα περνώντας από πίσω μου, αλλά ευτυχώς την πήρα χαμπάρι με την άκρη του ματιού μου και πρόλαβα, γύρισα και της έκοψα το δρόμο με μια γρήγορη ντουφεκιά...
Κάθομαι μέχρι τις 10:00 και την κάνω, χωρίς να δω τίποτα άλλο, γιατί έπρεπε να γυρίσω σπίτι να βάλω τσουκάλι για τη φαμίλια...
Όπως κατηφόριζα και μπαίνω σ' ενα ανοιγματάκι από δέντρα με βάτα στις άκρες, μου πετάγεται μία...στα 15 μέτρα...που ήταν καθισμένη σε μια άκρη, στη γή...λες και ήταν ξυλόκοτα...
Με ξαφνιάζει και μου "τρώει" το πρώτο σμπάρο...αλλά ευτυχώς την "πήρα" με την 2η όπως σηκώθηκε κάθετα να περάσει τα δέντρα...
20181106-093802.jpg

20181106-102740.jpg

Μπράβο Σπύρο, ωραία κανονισες τα ξεκολια....

Συνάδελφοι καλησπέρα, λέω το ΣΚ που μας έρχεται με έναν φίλο να πάμε για φάσσες στον νομό Γρεβενών, επειδή κανένας από τους δυο μας δεν έχει ξαναεπισκευτεί τον νομό αυτό, τουλάχιστον κυνηγετικά, θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει κάποιος την ευγενή καλοσύνη να μας κατατοπίσει περίπου σε ποιά μέρη να κινηθούμε, προς Θεού δεν ζητάω να μάθω ούτε τα καρτέρια ούτε το δέντρο που θα πάμε να καθήσουμε, απλά λόγω του περιορισμένου χρόνου δεν μπορούμε να ψάξουμε μια τόσο μεγάλη περιοχή, για αυτό ρωτάω εάν θα μπορούσε κάποιος να μας βοηθήσει σε ποια περιοχή να κινηθούμε. Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Παιδιά φωλα μεγάλη όλη μέρα μια είδα το πρωί κούραση ορθοστασία με ένα καφέ και τσιγάρο από της 6 τώρα ήρθα 3 30 πέρασε ένα κοπάδι 15 με 20 πουλιά εκτός Βολής ξενέρωσα πολύ όλη μέρα και μπαμ δεν έκανα μάλλον άλλαξαν κούρνια δεν εξηγείται αλλιώς Παλιά ερχόντουσαν έκαναν κύκλους και έπιαναν τώρα απλά περνάνε μια φορά την μέρα και πάνε προσ τα επάνω αν της παρακολουθήσω με κυαλια πιστεύετε ότι θα δω που κουρνιαζουν η Όχι??

Μην παιδευεσαι με τα κωλοπουλα, τα εχω ΣΙΧΑΘΕΙ! Αλλαξε κυνηγι....τα κυνηγησα για χρονια κ αγανακτησα, μην ασχολησε!!
Αυτα ηταν τα λογια ενος εμπειρου, 70αρη Μεσολογγιτη που πλεον ασχολειται μονο με το ψαρεμα!!
Τα λογια του ηταν βγαλμενα απ την ψυχη του, τοσο που ηταν λες κ μου εριξες σφαλιαρα!! Φανταστειτε τι εχει τραβηξει ο ανθρωπος!!

Μην παιδευεσαι με τα κωλοπουλα, τα εχω ΣΙΧΑΘΕΙ! Αλλαξε κυνηγι....τα κυνηγησα για χρονια κ αγανακτησα, μην ασχολησε!!
Αυτα ηταν τα λογια ενος εμπειρου, 70αρη Μεσολογγιτη που πλεον ασχολειται μονο με το ψαρεμα!!
Τα λογια του ηταν βγαλμενα απ την ψυχη του, τοσο που ηταν λες κ μου εριξες σφαλιαρα!! Φανταστειτε τι εχει τραβηξει ο ανθρωπος!!
Ναι ρε κοντζι δεν διαφωνώ αλλά είμαστε άρρωστη με την φασσα τι να κάνουμε θα το παλεύουμε όσο αντέχουν τα πόδια μας και υπομονή όσο πάει όταν περνεισ έστω μια τα ξεχνάς όλα φιλε

Και μια ακομη απο απο το πρωινο του Σαββατου
αλλα λογο προβληματος με την καρτα sim του κινητού μου οχι φωτογραφια δεν μπορουσα να ανεβασω αλλα ειμουν και ολο το διήμερο χωρις τηλ...
20181103-090802.jpg

Δυο κοπαδακια ολα κι'ολα των 5-10 πουλιων μακρια απο το καρτερι μου, και με μια μονη να μου κανει το χατηρι και να ερθει μαζι μου για ψαρεμα.fishing.
Σε ενα κοπαδακι καμια 10αρια με μια ντουφεκια. Η πρώτη μου για φέτος!
Χωρις ίχνος αιματος ξερη στα 40-45 μετρα.

Ρε λες είπα...
20181106-093802.jpg

20181106-102740.jpg

μπράβο σας παληκάρια και καλή συνέχεια :)

Ρε λες είπα...
20181106-093802.jpg

20181106-102740.jpg

Μπράβο Σπύρο!!! Τέλεια θα έχει και από κοντά στορυ μετά τσίπουρου σε λίγο :D

Άλεχ μια μια τις ροκανίζεις ;)

Status
Not open for further replies.
Back