Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ειχα μια ωριτσα και παω μπας και δω καμια φασα.καθομαι και δεν κινειτε ουτε πεταλουδα.... 8 30 λεω να φυγω γιατι πρεπει να παω τον γιο μου για μπασκετ.
Αλλαζω φυσιγγια για καμια τσιχλα μεχρι να παω στο αυτοκινητο παω περιπου 30 μετρα και γυρναω και βλεπω 7 καριολες να περνανε απο εκει που ημουν τους αδειαζω την καραμπινα αλλα τιποτα.. Παω στο αυτοκινητο κ λεω να κανω ενα τσιγαρακι να ηρεμησω κ μετα θα φυγω. Μολις καν ω το τσιγαρο λυνω τη καραμπινα...και περνανε αλλες 4 απο πανω μου...
Τις διαολοστειλα κ σηκωθηκα κ εφυγα..
Θα παω κι αυριο αλλα δε θα κουνησω μεχρι να φυγω απ το καρτερι
Από την επόμενη σεζόν καλό θα ήταν στο παρόν θέμα να ποστάρουμε και μερικά τηλέφωνα ψυχολογων....αχρείαστοι να ναι .sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Ειχα μια ωριτσα και παω μπας και δω καμια φασα.καθομαι και δεν κινειτε ουτε πεταλουδα.... 8 30 λεω να φυγω γιατι πρεπει να παω τον γιο μου για μπασκετ.
Αλλαζω φυσιγγια για καμια τσιχλα μεχρι να παω στο αυτοκινητο παω περιπου 30 μετρα και γυρναω και βλεπω 7 καριολες να περνανε απο εκει που ημουν τους αδειαζω την καραμπινα αλλα τιποτα.. Παω στο αυτοκινητο κ λεω να κανω ενα τσιγαρακι να ηρεμησω κ μετα θα φυγω. Μολις καν ω το τσιγαρο λυνω τη καραμπινα...και περνανε αλλες 4 απο πανω μου...
Τις διαολοστειλα κ σηκωθηκα κ εφυγα..
Θα παω κι αυριο αλλα δε θα κουνησω μεχρι να φυγω απ το καρτερι
Σόδομα και Γόμορα......
Ενα να θυμάσαι. Φεύγοντας δεν κοιτάς ποτέ πίσω. Τα μαζευεις και δρόμο.Ρίχνεις και τα μπινελίκια σου βεβαίως βεβαίως ,,φωναχτά η απο μέσα σου.
Η γυναίκα του Λωτ κοίταξε πίσω και εγινε στήλη άλατος.
Εμεις παθαίνουμε ψυχολογικά......περα των όσων εχουμε ήδη.
.sarcastic.

Μπινελικιασα και φωναχτα και μεσα μου αλλα ακομα δε μου χει περασει....
Βλεπεις το κυνηγι δεν ειναι σαν το φαγητο που τρως και χορταίνεις ειδικα με την ελειψη θηραματων που εχει φετος.
Περσι τις ειχα ευχαριστηθει τις φασσες..
Φετος ομως...
Θα παω κι αυριο κι αν πιασω θα μου περασει αλλιως θα παω σε κανα ψυχολογο που λεει κι Κωστας μπας κ με βοηθησει....sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Σόδομα και Γόμορα......
Ενα να θυμάσαι. Φεύγοντας δεν κοιτάς ποτέ πίσω. Τα μαζευεις και δρόμο.Ρίχνεις και τα μπινελίκια σου βεβαίως βεβαίως ,,φωναχτά η απο μέσα σου.
Η γυναίκα του Λωτ κοίταξε πίσω και εγινε στήλη άλατος.
Εμεις παθαίνουμε ψυχολογικά......περα των όσων εχουμε ήδη.
.sarcastic.
Πατριώτη μια σημειώσει που μου διαφεύγει,τα μπινελικια τα ρίχνουμε από μέσα μας ή να μας ακούσουν μέχρι την απέναντι ράχη?

Ομοιοπαθής κι εγώ σήμερα ... Ατουφέκιστος !!! Το πρωί μετά τον καφέ, έκανα 2 ψεκασμούς στα ρουθούνια με Ronal, και είπα να κάνω μια βόλτα, για καμιά τσίχλα κυρίως, αν και ο αέρας έχει λυσσάξει, νοτιά 7-8Β. Δεν είχα κάνει 100 μέτρα, και παίρνει το μάτι μου ψηλά στο βάθος της ρεματιάς να σηκώνεται ένα σμάρι φάσσες, 15 - 16 κομμάτια, να κάνει κύκλους παίρνοντας ύψος, χωρίζεται στα δύο οι μισές φεύγουν προς την αριστερή πλαγιά, οι άλλες προς την δεξιά, μετά κάνουν στροφή και γυρίζουν πίσω και ξανασμίγουν, πάνε να κάτσουν και ξανασηκώνονται και αραιώνουν, σπάνε μερικές, μια παίρνει τη ρεματιά προς τα κάτω σε καλό ύψος αλλά μακριά μου, αλλάζω φυσέκι και τρέχω να πάρω θέση μήπως και ξαναγυρίσει προς τα πάνω, αλλά δεν την ξαναείδα. Εν τω μεταξύ άκουσα φωνές και κατάλαβα ότι ήταν ο βοσκός που έχει κατσίκες εκεί και είχε πάει να ταΐσει, μάλλον από τις φωνές του είχαν σηκωθεί ... Πήγα μια βόλτα εκεί γύρω για καμιά τσίχλα, μέχρι να φύγει ο βοσκός (ούτε φτερό δεν είδα) και μετά ανέβηκα σιγά σιγά τη ρεματιά ... Φτάνοντας σε μια συστάδα από αζηλάκους (αριές) παίρνει το μάτι μου μια να σηκώνεται από τις κορυφές τους και να γυρίζει στην πίσω μεριά και να χάνεται. Ανεβαίνω πιο ψηλά σε πιο βολικό σημείο. Περιμένω, περιμένω ... Τίποτα! Κάποια στιγμή εμφανίζεται μία από ψηλότερα να κατεβαίνει τη ρεματιά, και να περνάει στρωτά μπροστά μου στα 20μ, χαμηλά ανάμεσα από τα δέντρα, χοντρές καστανιές με πυκνά κλαδιά, αν και γυμνά πια από φύλλα, δεν βρήκα "παράθυρο" να της ρίξω με κάποια σιγουριά, και πέρασε και βούτηξε στις αριές ... Ίσως έπρεπε να της ρίξω μια μπηχτή και ότι γίνει, αλλά ... ένας στιγμιαίος δισταγμός, και πάει το πουλάκι !!! Έκατσα καμιά ώρα ακόμη μήπως φανεί καμιά άλλη πιο βολική, αλλά τίποτα, μέχρι τις 11.30' που βαρέθηκα κι έφυγα ...

Πατριώτη μια σημειώσει που μου διαφεύγει,τα μπινελικια τα ρίχνουμε από μέσα μας ή να μας ακούσουν μέχρι την απέναντι ράχη?
Μήπως πίνεις πολλές ρακες ; είπα ,φωναχτά ή απο μέσα μας. Εγω τώρα εχω περασει στο φωναχτό και μάλιστα στο πολύ φωναχτό.
Σε σημείο που αν με πάρει κάποιος χαμπάρι ,με βλέπω για εγκλεισμό ! .sarcastic.
Ρε που φτάσαμε ,αντι να μιλάμε για κυνήγια , αφού δεν έχει απλά μαλακιζόμαστε και μάλιστα επικινδύνως θα έλεγα ! :D

Last edited:
Μήπως πίνεις πολλές ρακες ; είπα ,φωναχτά ή απο μέσα μας. Εγω τώρα εχω περασει στο φωναχτό και μάλιστα στο πολύ φωναχτό.
Σε σημείο που αν με πάρει κάποιος χαμπάρι ,με βλέπω για εγκλεισμό ! .sarcastic.
Ρε που φτάσαμε ,αντι να μιλάμε για κυνήγια , αφού δεν έχει απλά μαλακιζόμαστε και μάλιστα επικινδύνως θα έλεγα ! :D
.vert funny..vert funny. Άστα,βραστά πατριώτη....κωλοχρονια!!!

Φθιώτιδα για ακόμα μία φορά,με απίστευτη ομίχλη μέχρι τις δέκα δεν έβλεπες στα είκοσι μέτρα! Ένα κοπάδι με τρόμαξε με το φτεροκόπημα στην πλάτη μου την ώρα που είχα αλλάξει τα φυσίγγια μου με δράμια μετά από παρότρυνση ενός γουρουνά της περιοχής μιας και τα σκυλιά μας πλησιάζανε κλαφουνώντας!!! Τελικά ούτε τα γουρούνια μου περάσανε έχασα και τις φάσσες!!! Όταν άρχισε να διαλύεται η ομίχλη περίμενα να κάνω κάτι αλλά παρότι έκατσα ένα τρίωρο ακόμα δεν είδα ούτε σπίνο!!! Αν δεν ρίξει χιόνι δεν αξίζει να ξαναπάω γιατί είναι αχανής ο τόπος και λιγοστά τα πουλιά οπότε δύσκολα τα μπλοκάρεις ή πρέπει να αναζητήσω άλλο τόπο που χωρίς πληροφορία θέλει πολλά λίτρα βενζίνη!!!
Το κακό είναι ότι και στο χωριό τα πράγματα είναι μαύρα κι άραχνα οπότε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Καλημέρα στην ομάδα. Μετά από σχεδόν μια βδομάδα κυνηγίου σε Γρεβενά και Κοζάνη είπα να γράψω τις εντυπώσεις μου. Φτάσαμε 3 άτομα Κυριακή μεσημέρι στα Γρεβενά και κατευθείαν πήγαμε για κυνήγι. Τα πουλιά ήταν πάρα πολλά και καταφέραμε να κάνουμε 12 πουλιά.Την επόμενη μέρα στο ίδιο σημείο τα πουλιά ήταν πολύ λιγότερα μέχρι το μεσημέρι είχαμε κάνει 9 πουλιά και αποφασίσαμε να αλλάξουμε μέρος. Βρίσκαμε πουλιά αλλά ήταν σκόρπια σε μικρά κοπάδια των 30 έως 70 πουλιών.δεν καταφέραμε να κάνουμε τπτ άλλο.την 3 μέρα σκέτη απογοήτευση. Όπου και να πήγαμε δεν βρίσκαμε πουλιά. Το αποτέλεσμα όλη μέρα 1 φασσα. 4 μέρα είπαμε να πάμε προς Κοζάνη. Γυρίζοντας σε διάφορα μεροι που γνωρίζαμε ότι κρατάνε πουλιά βρίσκαμε πουλιά αλλά όχι σε μεγάλους αριθμούς. Τελικά κάτσαμε σε ένα μέρος και χτυπήσαμε 7 φασσουλες. 5 μέρα πάλι στην Κοζάνη πήραμε άλλες 9. Την επόμενη μέρα το είχε στρώσει το χιονακι και τελικά φύγαμε. Τελικό συμπέρασμα? Έχει πάρα πολλά πουλιά.αν τα στριμώξεις πουθενά κάνεις καλό κυνήγι. Θέλει υπομονή και πολλά χιλιόμετρα για να τα βρεις. Τα μεροι εκεί είναι ατελείωτα. Από φυσίγγια ρίχναμε τα περκοσο 36 γρ., τα κοντορ, σούπερ κιλ 36 γρ., τζορνταν 40γρ. και τα Λάμπρο τα καφέ 33γρ. Αυτά που θέριζαν πραγματικα ήταν τα τζορνταν. Δεν τα γνώριζα καθόλου και μας τα πρότεινε ένας ντόπιος τα πήραμε και μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το μόνο αρνητικό σε όλο το ταξίδι ήταν οι συνεχόμενες εμπλοκές που μου έκανε η μαξους. Εξαιτίας των εμπλοκων και των νεύρων που είχα έχασα αρκετά πουλιά. Το πήρα ποιο χαλαρά άρχισαν και οι φίλοι μου να μου κάνουν πλακιτσα για να με κάνουν να ξεχάστω και τελικά κάθε φορά που συνέβαινε το έπαιρνα και γω στην πλάκα αφού βέβαια κατέβαζα όλα τα μπινελίκια που υπάρχουν. Την Δευτέρα θα πάει στον Χρηστακο το όπλο.να δούμε τι έπαθε. Γιατί την Παρασκευή φεύγω για Κατακολο. Καλές γιορτές σε όλους.ευχομαι ότι καλύτερο να σας φέρει ο καινούργιος χρόνος.

Ναι ρε φιλε... ελεος πια.
Πας για λιγο να ξεσκασεις και φευγεις με πιεση....
Είπε ο Κωστας για ψυχολόγο απο του ...χρόνου.
Άμ θα βγάλουμε την χρονιά ΚΩΣΤΑ;:mad:
Με αυτά που διαβάζω κάποιοι κινδυνεύουν.
Και για Άμεση συνδρομή ξεκινάω με πρόταση για καλο πιεσόμετρο :OMRON HEM-780
Ηλεκτρονικό/αυτόματο αμερικάνικο αλλα λίγο ογκώδες για μαζί μας.
Ειναι καλο π.χ. να μας περιμένει στο αυτοκίνητο για να πάρουνε το ...χάπι μας.:)
Ένα μικρό πάντως, βλέπω απαραιτητο στο σακίδιο απο εδω και μπρος..sarcastic.
Με την ευκαιρία, επειδη υπάρχουν πολλοί και καλοί μετρητές πίεσης, σφυγμών, απόστασης περπατήματος κτλ που φοριούνται στον καρπό σαν ρολόι αν κάποιος ξέρει κάτι πολύ αξιόπιστο και φθηνό ας το γράψει στο "Σκέπτομαι να αγοράσω" που θα βάλω σχετική ερώτηση/θέμα με αφορμή την κουβέντα μας εδω.

Είπε ο Κωστας για ψυχολόγο απο του ...χρόνου.
Άμ θα βγάλουμε την χρονιά ΚΩΣΤΑ;:mad:
Με αυτά που διαβάζω κάποιοι κινδυνεύουν.
Και για Άμεση συνδρομή ξεκινάω με πρόταση για καλο πιεσόμετρο :OMRON HEM-780
Ηλεκτρονικό/αυτόματο αμερικάνικο αλλα λίγο ογκώδες για μαζί μας.
Ειναι καλο π.χ. να μας περιμένει στο αυτοκίνητο για να πάρουνε το ...χάπι μας.:)
Ένα μικρό πάντως, βλέπω απαραιτητο στο σακίδιο απο εδω και μπρος..sarcastic.
Με την ευκαιρία, επειδη υπάρχουν πολλοί και καλοί μετρητές πίεσης, σφυγμών, απόστασης περπατήματος κτλ που φοριούνται στον καρπό σαν ρολόι αν κάποιος ξέρει κάτι πολύ αξιόπιστο και φθηνό ας το γράψει στο "Σκέπτομαι να αγοράσω" που θα βάλω σχετική ερώτηση/θέμα με αφορμή την κουβέντα μας εδω.
Eγω πάντως ,αν και μέχρι τώρα δεν έχω συμπτώματα,εχω ήδη εφοδιαστεί με ενα OMRON M6 :D
Σκεφτομαι μάλιστα να ζωγραφίσω πανω του μια καρι....εεε φάσσα !

Εγώ ψες πήγα μια βόλτα πάνω από το πατρικό, έφαγα μια βροχή με έκανε μούσκεμα . Αφού βράχηκα λέω δεν πάω στα χωράφια για κάνα παπι... Κάθομαι σε ένα χωράφι χερσο με ψηλά ξεροχορτα ( αφού ήταν γεμάτο κόσμο στα καλά χωράφια ) κι μόλις σουρουποσε λίγο περαναει ένας πρασινος πάνω από το κεφάλι .του ρίχνω ένα 7 αρι με τ 4 seminole πέφτει ξερος στα 10 μέτρα . Τρέχω ..ψάξε. . Ψάξε ..τπτ . Τα χόρτα μέχρι την μέση .τι να βρω...κι κατακλυσμός εκεινη την ωρα...τα μαζεύω κι εγώ κι έφυγα weather1

Καλημέρα στην ομάδα. Μετά από σχεδόν μια βδομάδα κυνηγίου σε Γρεβενά και Κοζάνη είπα να γράψω τις εντυπώσεις μου. Φτάσαμε 3 άτομα Κυριακή μεσημέρι στα Γρεβενά και κατευθείαν πήγαμε για κυνήγι. Τα πουλιά ήταν πάρα πολλά και καταφέραμε να κάνουμε 12 πουλιά.Την επόμενη μέρα στο ίδιο σημείο τα πουλιά ήταν πολύ λιγότερα μέχρι το μεσημέρι είχαμε κάνει 9 πουλιά και αποφασίσαμε να αλλάξουμε μέρος. Βρίσκαμε πουλιά αλλά ήταν σκόρπια σε μικρά κοπάδια των 30 έως 70 πουλιών.δεν καταφέραμε να κάνουμε τπτ άλλο.την 3 μέρα σκέτη απογοήτευση. Όπου και να πήγαμε δεν βρίσκαμε πουλιά. Το αποτέλεσμα όλη μέρα 1 φασσα. 4 μέρα είπαμε να πάμε προς Κοζάνη. Γυρίζοντας σε διάφορα μεροι που γνωρίζαμε ότι κρατάνε πουλιά βρίσκαμε πουλιά αλλά όχι σε μεγάλους αριθμούς. Τελικά κάτσαμε σε ένα μέρος και χτυπήσαμε 7 φασσουλες. 5 μέρα πάλι στην Κοζάνη πήραμε άλλες 9. Την επόμενη μέρα το είχε στρώσει το χιονακι και τελικά φύγαμε. Τελικό συμπέρασμα? Έχει πάρα πολλά πουλιά.αν τα στριμώξεις πουθενά κάνεις καλό κυνήγι. Θέλει υπομονή και πολλά χιλιόμετρα για να τα βρεις. Τα μεροι εκεί είναι ατελείωτα. Από φυσίγγια ρίχναμε τα περκοσο 36 γρ., τα κοντορ, σούπερ κιλ 36 γρ., τζορνταν 40γρ. και τα Λάμπρο τα καφέ 33γρ. Αυτά που θέριζαν πραγματικα ήταν τα τζορνταν. Δεν τα γνώριζα καθόλου και μας τα πρότεινε ένας ντόπιος τα πήραμε και μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το μόνο αρνητικό σε όλο το ταξίδι ήταν οι συνεχόμενες εμπλοκές που μου έκανε η μαξους. Εξαιτίας των εμπλοκων και των νεύρων που είχα έχασα αρκετά πουλιά. Το πήρα ποιο χαλαρά άρχισαν και οι φίλοι μου να μου κάνουν πλακιτσα για να με κάνουν να ξεχάστω και τελικά κάθε φορά που συνέβαινε το έπαιρνα και γω στην πλάκα αφού βέβαια κατέβαζα όλα τα μπινελίκια που υπάρχουν. Την Δευτέρα θα πάει στον Χρηστακο το όπλο.να δούμε τι έπαθε. Γιατί την Παρασκευή φεύγω για Κατακολο. Καλές γιορτές σε όλους.ευχομαι ότι καλύτερο να σας φέρει ο καινούργιος χρόνος.
Ωραιος....

Ωραία περάσατε!
Πίσω πίσω στην αποθήκη μου είχε πιάσει σκουπίδια κλαδια από το πυκνό κτλ μια φορά και μου έκανε εμπλοκες ...έβγαλα την σκανδάλη με τα 2 πιρακια και καθαρισα το σημείο πήγαινε ροδάνι.

Μια ιδέα αν τυχών δεν την εχεις δοκιμάσει.

Καλησπέρα ομάδα, βγήκα μια βόλτα κοντά στο χωριό σήμερα με το σκύλο, και μιας και δεν ειδα κίνηση απο φασσες τις προηγουμενες η μέρες ειπα να βγω για μπεκάτσα...φτάνω εκει που ήθελα να ψάξω, κατεβάζω το σκύλο, ετοιμαζω όπλο κλπ..κοιτάζω προς τα ρέματα που ηθελα να κατέβω και βλεπω αυτο....
48365700_365352737532366_5604333585659068416_n.jpg
Mια ρεματιά γύρω στα 500 μετρα γεματη φασσες να ανεβοκατεβαίνουν στις βελανιδιές ασταμάτητα...
Το κακό ειναι πως βγήκα αργά και δεν αξιζε να χωθώ μες τη βοσκή για να τις χαλάσω. Τελικά πήγα απ την αντίθετη κατεύθυνση για μπεκάτσα ώστε να μην ενοχληθούν τα πουλιά, δεν ξερω πως κρατήθηκα και δεν γύρισα να μπω μες τη βοσκή...
Κυνήγησα μπεκάτσα γύρω στο χιλιόμετρο απ τις φασσες, μια τουφεκια έριξα μονο σε μία απ τις 2 μπεκάτσες και ευτυχώς στο γυρισμό οι φασσες ήταν εκεί.

Απ τη μία με αυτόν τον τρόπο ξέρω οτι εαν δεν φύγουν, θα γίνει δυνατό κυνήγι, απ την αλλη, σύμφωνα με τη φετινή συμπεριφορά που δείξανε, κατι μου λεει οτι θα πάω το πρωί και θα μετράω τσόνια...

Ωραία περάσατε!
Πίσω πίσω στην αποθήκη μου είχε πιάσει σκουπίδια κλαδια από το πυκνό κτλ μια φορά και μου έκανε εμπλοκες ...έβγαλα την σκανδάλη με τα 2 πιρακια και καθαρισα το σημείο πήγαινε ροδάνι.

Μια ιδέα αν τυχών δεν την εχεις δοκιμάσει.
Το είχα καθαρίσει πριν κάνω το ταξίδι. Και με την δεύτερη τουφεκια μου έκανε εμπλοκή. Έχει κάποιο θέμα το κλείστρο, γιατί μετά την πρώτη τουφεκια δεν κλείνει και μένει ανοιχτό. Και κάποιες φορές μου κατεβάζει το φυσιγγι και άλλες όχι. Τις φορές που δεν κατεβάζει το φυσιγγι πρόσεξα ότι και η γλώσσα δεν είναι στην σωστή θέση.σε ευχαριστώ πάντως.

Status
Not open for further replies.
Back