Μπράβο Σπύρο και καλή συνέχεια.Μετά από απανωτά κουλούρια ,ήρθε και μια καλή μέρα.
Στο αγαπημένο ρεμα τίποτα,2 πουλιά ήρθαν πήρα το ένα.Αλλαγη σημείου, 3/4 δρόμο ορεινά της Μαγνησίας το απόλυτο τίποτα,τέτοιο χάλι δεν το έχω ξανά δει, δεν είδαμε ούτε ένα πουλί ενώ τα προηγούμενα σκ έπαιζαν πουλάκια.
Μας αποζημίωσε η τρίτη επιλογή......κάμπος ,αρκετά τα πουλιά ,πεινασμένα αλλά και πολύ κυνηγημένα όμως.
Απ την φωτο λείπει μια καριολιτσα ακόμα ,που ήταν στο αμάξι απ το πρωινό και μια χαμένη στα βάτα δυστυχώς.
![]()
Να είσαι καλά ΔημήτρηΜπράβο Σπύρο και καλή συνέχεια.
Τα πουλιά τελικά πρέπει να είναι στα περιξ των κάμπων .Δεν εξηγείται αυτή η ανυπαρξία στα ορεινά.
εισαι ατυχος φιλε σε αυτο το μερος ειχε φασσες μεχρι πριν μια βδομαδα.εδω και 2-3μερες τιποτα ειναι πιο ψηλα.τις ειχε κατεβασει το χιονι εκειΑφού δεν βλέπουμε προκοπή στις τσίχλες , είπαμε χτες να παμε για φάσσες , έτσι να αλλάξουμε παραστάσεις ...
Πήγαμε στην κοιλάδα του Σπερχειού, γυρίσαμε σε αρκετά σημεία του ποταμού , είδαμε 6-7 πουλάκια μονά σε διάφορες αποστάσεις , αλλά δεν μας έκανε καμία π@ρνη την χάρη να περάσει κοντά μας ...Τεράστια περιοχη , πολλά θερισμένα καλαμπόκια, συστάδες με πλατάνια , δύσκολη και τυχερή η ανευρεση των πουλιών χωρίς συγκεκριμένη πληροφορία ή προηγούμενη παρατήρηση πουλιών και δρομολογίων σε τροφή και κούρνια ...
Αφού δεν πέρναγε καμία φασα, τουφεκαγαμε που και που καμία τσίχλα με 6ράκια ...μαζέψαμε καμία 10ριά συνολικά... αν εστιάζαμε μόνο στις τσίχλες θα μαζεύαμε σιγουρα τις διπλάσιες... Από τα ντυμένα του ποταμού ακούγαμε αρκετά κοτσύφια , δυο μας έκαναν τη χάρη να βγουν επάνω μας σε μια παγάνα που κάναμε , και απαθανατίστηκε η στιγμή σε ξεχωριστή φωτογραφία , μιας και φέτος ειναι είδος υπό αναζήτηση...
ΥΓ. Το πρωί φάγαμε πολυ κρυο , τα γύρω βουνά χιονισμένα και ο κάμπος με πάγο και -3
Περάσαμε μια βόλτα απο τα φημισμένα τσιχλομέρη, Μεξιάτες Κομποτάδες κλπ ... νέκρα και απο πουλιά αλλά και απο κυνηγούς
![]()
Μετά από απανωτά κουλούρια ,ήρθε και μια καλή μέρα.
Στο αγαπημένο ρεμα τίποτα,2 πουλιά ήρθαν πήρα το ένα.Αλλαγη σημείου, 3/4 δρόμο ορεινά της Μαγνησίας το απόλυτο τίποτα,τέτοιο χάλι δεν το έχω ξανά δει, δεν είδαμε ούτε ένα πουλί ενώ τα προηγούμενα σκ έπαιζαν πουλάκια.
Μας αποζημίωσε η τρίτη επιλογή......κάμπος ,αρκετά τα πουλιά ,πεινασμένα αλλά και πολύ κυνηγημένα όμως.
Απ την φωτο λείπει μια καριολιτσα ακόμα ,που ήταν στο αμάξι απ το πρωινό και μια χαμένη στα βάτα δυστυχώς.
![]()
πάντα επιτυχίες να έχετε παίδες![]()
![]()
μαυρισε ο ουρανος σημερα.
παρα πολλα πουλια και πολυ καλη καρπωση!!κυνηγι σε καμπο.
Κάπου θα
Μπράβο Σπύρο , πάντα τέτοια φίλε μου. Έτσι γίνεται συνήθως .....κάποια στιγμή θα τις στριμώξεις....υπομονή θέλει...Μετά από απανωτά κουλούρια ,ήρθε και μια καλή μέρα.
![]()
Το βιντεάκι του μεθυσμένου που μιλάει του Θεού, τοχεις δει;Μπράβο Σπύρο , πάντα τέτοια φίλε μου. Έτσι γίνεται συνήθως .....κάποια στιγμή θα τις στριμώξεις....υπομονή θέλει...
Δημήτρη , δεν θυμάμαι να το έχω δει το βίντεο που αναφέρεις, αλλά καταλαβαίνω ότι κάνεις παραλληλισμό για τις δικές σου εξορμήσεις.Το βιντεάκι του μεθυσμένου που μιλάει του Θεού, τοχεις δει;
"....πόση υπομονή να κάνω ,πίνω ,πίνω, πίνω,πόσο να πιώ δεν αντέχω άλλο. Θα κατεβεις κατ να βάλουμε μια τάξη ; "
![]()
Μην ανησυχείς Άλεξ, θα τις βρείς εσύ ....σου έχω εμπιστοσύνηΠηγα σημερα μια βολτα κατα τις 10 αλλα τζιφος...
The birds are missing
5 καριολιτσες ειδα μονο και εχω αρχισει να ανησυχω...ακουσα ομως τουφεκιες αρκετα ψηλα αλλα πανε και οι μπεκατσαδες εκει, μαλλον θα κανω και αυριο ενα τσεκ αλλα δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα
Θα δουμε φιλε, πονταρω αυτες τις μερες που θα πεσει η θερμοκρασια να κανουν εμφανιση!Μην ανησυχείς Άλεξ, θα τις βρείς εσύ ....σου έχω εμπιστοσύνη![]()
Οχι ρε φιλε αλίμονο .Δημήτρη , δεν θυμάμαι να το έχω δει το βίντεο που αναφέρεις, αλλά καταλαβαίνω ότι κάνεις παραλληλισμό για τις δικές σου εξορμήσεις.
Τι να πω....αν πω ότι ο Θεός είναι μεγάλος ....ίσως με βρίσεις (από μέσα σου φυσικά) !!!
Δημήτρη , σε καταλαβαίνω απόλυτα φίλε μου, ότι δηλ. έχεις αγανακτήσει και συγχρόνως απογοητευθεί με την πενιχρή κάρπωση στα μέρη που κυνηγάς. Εγώ δεν θα άντεχα όχι 17, αλλά ούτε 2 μέρες εκεί στην περιοχή , με τις συνθήκες που επικρατούν , βάσει πουλιών. Ίσως λόγω εντοπιότητας εκεί και με τις αναμνήσεις του παρελθόντος κρατιέσαι και παραμένεις ενώ έχεις ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της υπομονής. Πιστεύω ότι η τελευταία επιλογή που αναφέρεις, ίσως αποδειχθεί πιο ορθολογική και συγχρόνως πιο αποδοτική σε σχέση με αυτά που βιώνεις τώρα . Καλή συνέχεια σου εύχομαι....Οχι ρε φιλε αλίμονο .
Αλλά οταν ζεις εδω κατω που οι μερες που θα φύγεις ειναι συγκεκριμένες ,ξεκινάς πάντα με την προσδοκία ότι κάτι θα βρεις . Οταν όμως τρώγοντας τον τόπο όλο ,με αμετρητα χιλιόμετρα οδήγησης ,με τόσο περπάτημα και ώρες στο βουνό απ το χάραμα ως τη νύχτα και σε όλα αυτα σε μερη που δεν ειναι τυχαία και βρισκεις ακρίδες ,τότε απογοητεύεσαι.
Περσι τον Δεκέμβρη που ήμουνα πανω μια βδομάδα,πάλι γκρίνιαζα. Πήρα ομως κάπου 15 πουλιά. Φέτος 17 μέρες και πήρα μονο μια κι αυτή την πρώτη μέρα.Πριν 10 χρόνια σε δυο ανεβάσματα πάνω .Νοέμβρη και Δεκέμβρη ειχα παρει γυρω στα 60 πουλιά. Τωρα τι γίνεται και εχει τοση νέκρα αυτή τουλάχιστον την περίοδο δεν μπορω να καταλάβω.
Σήμερα και χθες τα παιδια ειναι πανω στα Γιαννενα.Χθες ειδαν κατι λίγες και λιγότερες σήμερα. Τα βουνά χιονισμένα ,ο καιρος άνοιξε και παρ όλα αυτά τρίχες!
Αν το ΣΚ μαε κατσει ,ίσως παμε προς τα ορεινά της Σπερχειάδας που εχουμε και σπίτι.