Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα ομάδα, βγήκα μια βόλτα κοντά στο χωριό σήμερα με το σκύλο, και μιας και δεν ειδα κίνηση απο φασσες τις προηγουμενες η μέρες ειπα να βγω για μπεκάτσα...φτάνω εκει που ήθελα να ψάξω, κατεβάζω το σκύλο, ετοιμαζω όπλο κλπ..κοιτάζω προς τα ρέματα που ηθελα να κατέβω και βλεπω αυτο....
48365700_365352737532366_5604333585659068416_n.jpg
Mια ρεματιά γύρω στα 500 μετρα γεματη φασσες να ανεβοκατεβαίνουν στις βελανιδιές ασταμάτητα...
Το κακό ειναι πως βγήκα αργά και δεν αξιζε να χωθώ μες τη βοσκή για να τις χαλάσω. Τελικά πήγα απ την αντίθετη κατεύθυνση για μπεκάτσα ώστε να μην ενοχληθούν τα πουλιά, δεν ξερω πως κρατήθηκα και δεν γύρισα να μπω μες τη βοσκή...
Κυνήγησα μπεκάτσα γύρω στο χιλιόμετρο απ τις φασσες, μια τουφεκια έριξα μονο σε μία απ τις 2 μπεκάτσες και ευτυχώς στο γυρισμό οι φασσες ήταν εκεί.

Απ τη μία με αυτόν τον τρόπο ξέρω οτι εαν δεν φύγουν, θα γίνει δυνατό κυνήγι, απ την αλλη, σύμφωνα με τη φετινή συμπεριφορά που δείξανε, κατι μου λεει οτι θα πάω το πρωί και θα μετράω τσόνια...
Σκέφτηκες και ενήργησες σωστα Ηλία και όχι σαν περαστικός απ την περιοχή
.Τωρα αυτες τι θα κανουν ,ποτε δεν ξέρεις. Μακάρι σήμερα να ειναι πάλι εκεί και να γεμίσεις μαξιλάρια απ τα πούπουλα. :D

Καλημέρα στην ομάδα. Μετά από σχεδόν μια βδομάδα κυνηγίου σε Γρεβενά και Κοζάνη είπα να γράψω τις εντυπώσεις μου. Φτάσαμε 3 άτομα Κυριακή μεσημέρι στα Γρεβενά και κατευθείαν πήγαμε για κυνήγι. Τα πουλιά ήταν πάρα πολλά και καταφέραμε να κάνουμε 12 πουλιά.Την επόμενη μέρα στο ίδιο σημείο τα πουλιά ήταν πολύ λιγότερα μέχρι το μεσημέρι είχαμε κάνει 9 πουλιά και αποφασίσαμε να αλλάξουμε μέρος. Βρίσκαμε πουλιά αλλά ήταν σκόρπια σε μικρά κοπάδια των 30 έως 70 πουλιών.δεν καταφέραμε να κάνουμε τπτ άλλο.την 3 μέρα σκέτη απογοήτευση. Όπου και να πήγαμε δεν βρίσκαμε πουλιά. Το αποτέλεσμα όλη μέρα 1 φασσα. 4 μέρα είπαμε να πάμε προς Κοζάνη. Γυρίζοντας σε διάφορα μεροι που γνωρίζαμε ότι κρατάνε πουλιά βρίσκαμε πουλιά αλλά όχι σε μεγάλους αριθμούς. Τελικά κάτσαμε σε ένα μέρος και χτυπήσαμε 7 φασσουλες. 5 μέρα πάλι στην Κοζάνη πήραμε άλλες 9. Την επόμενη μέρα το είχε στρώσει το χιονακι και τελικά φύγαμε. Τελικό συμπέρασμα? Έχει πάρα πολλά πουλιά.αν τα στριμώξεις πουθενά κάνεις καλό κυνήγι. Θέλει υπομονή και πολλά χιλιόμετρα για να τα βρεις. Τα μεροι εκεί είναι ατελείωτα. Από φυσίγγια ρίχναμε τα περκοσο 36 γρ., τα κοντορ, σούπερ κιλ 36 γρ., τζορνταν 40γρ. και τα Λάμπρο τα καφέ 33γρ. Αυτά που θέριζαν πραγματικα ήταν τα τζορνταν. Δεν τα γνώριζα καθόλου και μας τα πρότεινε ένας ντόπιος τα πήραμε και μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το μόνο αρνητικό σε όλο το ταξίδι ήταν οι συνεχόμενες εμπλοκές που μου έκανε η μαξους. Εξαιτίας των εμπλοκων και των νεύρων που είχα έχασα αρκετά πουλιά. Το πήρα ποιο χαλαρά άρχισαν και οι φίλοι μου να μου κάνουν πλακιτσα για να με κάνουν να ξεχάστω και τελικά κάθε φορά που συνέβαινε το έπαιρνα και γω στην πλάκα αφού βέβαια κατέβαζα όλα τα μπινελίκια που υπάρχουν. Την Δευτέρα θα πάει στον Χρηστακο το όπλο.να δούμε τι έπαθε. Γιατί την Παρασκευή φεύγω για Κατακολο. Καλές γιορτές σε όλους.ευχομαι ότι καλύτερο να σας φέρει ο καινούργιος χρόνος.
Μπράβο ρε Μιχάλη. Κι εγώ σ' αυτά τα μέρη κυνηγάω, είδα πολλά πουλιά αλλά από κάρπωση άστα να πάνε. Νάστε καλά να κάνετε τέτοια κυνήγια

Καλημέρα στην ομάδα. Μετά από σχεδόν μια βδομάδα κυνηγίου σε Γρεβενά και Κοζάνη είπα να γράψω τις εντυπώσεις μου. Φτάσαμε 3 άτομα Κυριακή μεσημέρι στα Γρεβενά και κατευθείαν πήγαμε για κυνήγι. Τα πουλιά ήταν πάρα πολλά και καταφέραμε να κάνουμε 12 πουλιά.Την επόμενη μέρα στο ίδιο σημείο τα πουλιά ήταν πολύ λιγότερα μέχρι το μεσημέρι είχαμε κάνει 9 πουλιά και αποφασίσαμε να αλλάξουμε μέρος. Βρίσκαμε πουλιά αλλά ήταν σκόρπια σε μικρά κοπάδια των 30 έως 70 πουλιών.δεν καταφέραμε να κάνουμε τπτ άλλο.την 3 μέρα σκέτη απογοήτευση. Όπου και να πήγαμε δεν βρίσκαμε πουλιά. Το αποτέλεσμα όλη μέρα 1 φασσα. 4 μέρα είπαμε να πάμε προς Κοζάνη. Γυρίζοντας σε διάφορα μεροι που γνωρίζαμε ότι κρατάνε πουλιά βρίσκαμε πουλιά αλλά όχι σε μεγάλους αριθμούς. Τελικά κάτσαμε σε ένα μέρος και χτυπήσαμε 7 φασσουλες. 5 μέρα πάλι στην Κοζάνη πήραμε άλλες 9. Την επόμενη μέρα το είχε στρώσει το χιονακι και τελικά φύγαμε. Τελικό συμπέρασμα? Έχει πάρα πολλά πουλιά.αν τα στριμώξεις πουθενά κάνεις καλό κυνήγι. Θέλει υπομονή και πολλά χιλιόμετρα για να τα βρεις. Τα μεροι εκεί είναι ατελείωτα. Από φυσίγγια ρίχναμε τα περκοσο 36 γρ., τα κοντορ, σούπερ κιλ 36 γρ., τζορνταν 40γρ. και τα Λάμπρο τα καφέ 33γρ. Αυτά που θέριζαν πραγματικα ήταν τα τζορνταν. Δεν τα γνώριζα καθόλου και μας τα πρότεινε ένας ντόπιος τα πήραμε και μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το μόνο αρνητικό σε όλο το ταξίδι ήταν οι συνεχόμενες εμπλοκές που μου έκανε η μαξους. Εξαιτίας των εμπλοκων και των νεύρων που είχα έχασα αρκετά πουλιά. Το πήρα ποιο χαλαρά άρχισαν και οι φίλοι μου να μου κάνουν πλακιτσα για να με κάνουν να ξεχάστω και τελικά κάθε φορά που συνέβαινε το έπαιρνα και γω στην πλάκα αφού βέβαια κατέβαζα όλα τα μπινελίκια που υπάρχουν. Την Δευτέρα θα πάει στον Χρηστακο το όπλο.να δούμε τι έπαθε. Γιατί την Παρασκευή φεύγω για Κατακολο. Καλές γιορτές σε όλους.ευχομαι ότι καλύτερο να σας φέρει ο καινούργιος χρόνος.
Μπράβο Μιχάλη , ωραία εξόρμηση κάνατε. Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία !!!

αλλο ενα καλο κυνηγι σημερα μετα απο τις χιλιαδες που βρηκα τις τελευταιες μερες.
w4APgj4.jpg
Μπράβο Βαγγέλη, πάρτους την πίεση τώρα που τις βρήκες.
Δεν παίρνεις μαζί σου και αυτό το παλικάρι τον Dim63 να βαρέσει καμιά δεκαριά, που πρέπει να είχε μαύρο κορακί μαλλί από τότε που βάρεσε 10 φάσσες .....,,,,,.:D:cool:
Καλό παιδί είναι, απλά λίγο αγιασμό πάρε μαζί και ένα σκόρδο στην τσέπη....:D

Μπράβο Βαγγέλη, πάρτους την πίεση τώρα που τις βρήκες.
Δεν παίρνεις μαζί σου και αυτό το παλικάρι τον Dim63 να βαρέσει καμιά δεκαριά, που πρέπει να είχε μαύρο κορακί μαλλί από τότε που βάρεσε 10 φάσσες .....,,,,,.:D:cool:
Καλό παιδί είναι, απλά λίγο αγιασμό πάρε μαζί και ένα σκόρδο στην τσέπη....:D
ξερω γω τι φταιει?εγινε οικολογος?.sarcastic.φετος θα μας φανε και εμας οι φασσες.

Το είχα καθαρίσει πριν κάνω το ταξίδι. Και με την δεύτερη τουφεκια μου έκανε εμπλοκή. Έχει κάποιο θέμα το κλείστρο, γιατί μετά την πρώτη τουφεκια δεν κλείνει και μένει ανοιχτό. Και κάποιες φορές μου κατεβάζει το φυσιγγι και άλλες όχι. Τις φορές που δεν κατεβάζει το φυσιγγι πρόσεξα ότι και η γλώσσα δεν είναι στην σωστή θέση.σε ευχαριστώ πάντως.

Nα κοιταξεις μεσα στο πιστονι αεριων μηπως σου εχει σπασει το ελατηριο.

Αυτό είναι αλήθεια Βαγγέλη
Το Σάββατο είδαμε χιλαααααδες φασσες, τέτοια κοπάδια και με τέτοια συχνότητα δεν έχω ξανά δει.
ναι το σαββατο ειχε περισσοτερες λογω χιονιου στα γυρω βουνα.και εγω ειδα παρα πολλες αλλα πηρα λιγες

Σημερινη βολτα μετα απο παααρα πολυ καιρο και στα πεταχτά.
Ειναι απο τις μερες που δεν υπολογιζεις οτι θα γινει κατι αλλα γινεται το αντίθετο.
Αφου αφησα τα παιδια σχολειο ειπα να παω προς τον καμπο να περασω την ωρα μου μεχρι τις 11μιση.
Ειδα πολλα πουλια τουφεκισα ενα μικρο κοπαδακι και πηρα μια.
Αν υπηρχε χρονος ισως γινονταν κατι καλυτερο.
Φτανω στον κυνηγοτοπο κατα τις 9+ βαζω γαλοτσα και παιρνω μαζι μου 10αρια φυσίγγια ψιλα(8-9) και βαζω και στην αλλα τσεπη αλλα τοσα περιπου 6αρια 35γρ.
Για φασσα δεν περιμενα να συναντησω και ειπα να περπατησω το ποταμακι για κανενα παπακι ξεχασμενο και κανενα μπεκατσινι που πιανει εκει.
Στα πρωτα βηματα στο νερακι σηκωθηκαν δυο μπεκατσινια αλλα δεν εριξα γιατι πιστευα παρακατω που κανει στροφη τροφή ποταμακι ισως εχει κανενα παπι(κραταει το μερος κανενα ξεχασμενο).
Τελικα τζιφος.
Αφου πλατσουρισα στα νερακια και δεν ειχε τιποτα πηγα παραδιπλα σε κατιόλους λευκες που κραταει κατα καιρους φασσες.
Κατα τις 10+ περνανε καμια 50αρια ψηλα ομως και εφυγαν απεναντι.
Παω πιανω ενα μερος που ημουν κλεισμενος γυρω γυρω καινδεν φαινομουν απο πουθενά.
Κατα τις 11παρα εικοσι ετοιμαζομουν να βγα απ το πυκνο για να φυγω.
Τοτε απο το πουθενα αρχισαν να εμφανιζονται πουλια, και ολο και ερχονταν και καθονταν στις λευκες.
Η αποσταση απο μενα ηταν γθρω στα 60-70μετρα.
Κουρνιασα και περιμενα να ζυγωσουν.
Ηρθαν παρα πολλες. Τοσες πολλες σε τοοσο κοντινη αποσταση δεν εχω πετύχει ποτε(τις κυνηγαω συστηματικα εδω και 2χρονια μονο).
Αυτες επαιζαν στα κλαδια αλλα δεν ελεγαν να πλησιασουν.
Οι επιλογές ηταν ή να ριξω απο μακρυά σε καθιστη και οτι γινει μετα στο σηκωμα ή να περιμενω.
Επελεξα το δευτερο αν και πιεζομουν απο τον χρονο.
Καποιες κατεβαιναν στην απέναντι μερια απο μενα και βοσκουσαν σε μια καλαμοπκια κομμένη.
Αφου κατεβηκαν οι πιο πολλες σηκωθηκα απο την φυλαχτρα μου και ετοιμάστηκα να ριξω.
Τοτε ή κατι τρομαξε τα πουλια που ετρωγαν ή δοθηκε σημα απο τα λιγα πουλια που ηταν πανω στα δεντρα και με ενα πολυ δυνατο θορυβο σηκωθηκαν ολα.
Καταφερα και εριξα σε καμια 15αρια που σηκώθηκαν απο τα κλαδια και εκαναν προς εμενα μια μονο(με δυσκολια λόγο κλαδιων και βατων)τουφεκια και επεσε μια.
Η ωρα ηταν ηδη 11+ και έπρεπε να φυγω γιατι επρεπε στι 12 να ειμαι στο σχολειο για τους βαθμους των παιδιων.
Πιστευω πως θα ξαναγυριζαν καποιες αν ειχα χρονο και μπορουσα να καθισω.
Συμπερασμα: οταν εχεις χρονο δεν χει πουλια, και οταν δεν εχεις χρονο εχει πουλια και σε ανεβάζουν την πιεση.
Ειναι καριολες τελικα!!!

ΥΓ: Γιώργο κοντα στο χωριο σου ολα αυτα.
Μαλλον βγαινουν ή ανεβαινουν απο αρδαμερι ή ζαγκλιβερι ή Πλατεία προς.τον καμπο και αναποδα.

ΥΓ: Γιώργο κοντα στο χωριο σου ολα αυτα.
Μαλλον βγαινουν ή ανεβαινουν απο αρδαμερι ή ζαγκλιβερι ή Πλατεία προς.τον καμπο και αναποδα.

Άγγελε πριν κανένα μήνα από την πλατεία έβγαιναν πολλά πουλιά!
Μετά χάθηκαν!Πήγαμε ξανά πριν δέκα μέρες και δεν είχε τίποτα!
Τώρα με τα χιόνια στα βουνά έπεσαν πάλι στον κάμπο.

Παγωνιά σήμερα, βγήκα 9+...μεχρι τις 12 ειχα χτυπήσει μια φασσα και ειχα σκιάξει αλλες 5-6, να τις τουφεκάω στα 20 μετρα και να μην τις πετυχαίνω, ουτε φτερα ουτε τίποτα...Νεύρα, απογοήτευση, να εχω τοσο καιρο να βρω φασσες, και τωρα που επεσα πανω τους να μην μπορω να να τις βαλω χερι...
μετα αποφάσισα να γίνω λιγο πιο large στην προσκόπευση και τελικά βγήκε σε καλο...μεχρι τις 2:30 ειχα 10 πουλια στο χερι, και μια που την εφαγε η μαυρη τρύπα και δεν βρεθηκε ποτε...
Κούραση πολύ όμως σημερα...τουλάχιστον άξιζε!
περιγραφή καποια αλλη στιγμη γιατι κλείνουν τα μάτια...

Πολυ κ@ρι@λες όμως!!!

48430255_765985620422520_5007562195005865984_o.jpg

Παγωνιά σήμερα, βγήκα 9+...μεχρι τις 12 ειχα χτυπήσει μια φασσα και ειχα σκιάξει αλλες 5-6, να τις τουφεκάω στα 20 μετρα και να μην τις πετυχαίνω, ουτε φτερα ουτε τίποτα...Νεύρα, απογοήτευση, να εχω τοσο καιρο να βρω φασσες, και τωρα που επεσα πανω τους να μην μπορω να να τις βαλω χερι...
μετα αποφάσισα να γίνω λιγο πιο large στην προσκόπευση και τελικά βγήκε σε καλο...μεχρι τις 2:30 ειχα 10 πουλια στο χερι, και μια που την εφαγε η μαυρη τρύπα και δεν βρεθηκε ποτε...

Πολυ κ@ρι@λες όμως!!!

Τους έκοψες τον σπόρο!!!:D:D Ωραίος ο Λιας!

Πολυ κ@ρι@λες όμως!!!

Μπράβο . Κι ωραίος ο σκύλος .

Status
Not open for further replies.
Back