Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν τίθεται θέμα μειώσεις της απόδοσης των φυσιγγίων δεδομένου πως αν σκεφτείς το ότι η καύση της πυρίτιδας γίνεται εντός του κάλυκα σε κενό αέρος άρα δεν έχουμε τέτοιες συνθήκες ώστε να επιρρεασει την καύση της πυρίτιδας.. διαφορες όμως μπορούν να παρατηρηθούν από λαθοσ συνθήκες φύλαξης φυσιγγίων η φυσιγγια με παλιές πυριτιδες που απορροφούν υγρασία.. μπορεί να παρατηρηθεί μειώση της ταχύτητας πχ..τώρα για τα σκάγια.. Η κάννη εσωτερικά υγραίνεται και ιδιαίτερα μετα από τουφεκιά ακόμη περισσότερο. Οι υδρατμοί αλλοιώνουν και επιμηκύνουν την άτρακτο των σκαγιών. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο όταν ο ήλιος διαλύει την υγρασία και δημιουργούνται μικροστροβιλισμοί θερμού αέρα που ωθεί τους υδρατμούς (ελαφρύτεροι) σε ανώτερα επίπεδα (σύννεφα). Στην υγρασία έχουμε ένα περιβάλλον με συμπυκνώματα - αερώματα. Στα αεροσκάφη, όταν μπαίνουμε σε σύννεφα, συνήθως έχουμε αναταράξεις. Οι ίδιες (αναλογικά) αναταράξεις συμβαίνουν και στην άτρακτο των σκαγιών που βγαίνει από την κάννη... άλλο η εσωτερική βλητικη και άλλο η εξωτερική βλητικη όπου εκεί αρχίζουν να επιδρούν τα φυσικά φαινόμενα... :)
Ο όρος καύση χωρίς άλλη διευκρίνιση εννοείται ότι πρόκειται με οξυγόνο ή με αέρα.
Οι καύσεις διακρίνονται σε πλήρεις ή τέλειες και σε ατελείς ανάλογα με την ποσότητα του Ο2 που είναι διαθέσιμη και τις συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκειά τους.

topic.
Παντού.. βέβαια εκεί που μας ενδιαφέρει περισσότερο εμάς είναι στην εξωτερική βλητικη όπου βλέπουμε χειροπιαστά τα αποτελέσματα της...
Επομένως η εμπειρία των παππούδων μας πάνω στο κυνήγι ήταν τέτοια ώστε να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει επίδραση της υψηλής υγρασίας στην ντουφεκια...Κάποιες φορές μπορεί η σοφία να μη προέρχεται από γνώσεις αλλά από εμπειρία και αυτοί οι αθρωποι με εφόδιο την απλη αντίληψη καταλάβαιναν αρκετα και αυτό είναι ειλικρινά κατόρθωμα άξιο σεβασμού...Ευχαριστώ για την βοήθεια...

topic.
Επομένως η εμπειρία των παππούδων μας πάνω στο κυνήγι ήταν τέτοια ώστε να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει επίδραση της υψηλής υγρασίας στην ντουφεκια...Κάποιες φορές μπορεί η σοφία να μη προέρχεται από γνώσεις αλλά από εμπειρία και αυτοί οι αθρωποι με εφόδιο την απλη αντίληψη καταλάβαιναν αρκετα και αυτό είναι ειλικρινά κατόρθωμα άξιο σεβασμού...Ευχαριστώ για την βοήθεια...
Δυστηχως πολλοι θεωρουν ολους τους παλιους μη γνωστες..κατι που δεν ισχυει..μου εδωσες μια ωραια αφορμη να ανοιξω ενα νεο θεμα για να μην ειμαστε οff topic topic....

Για να μην παρεξηγηθώ... προς θεού δεν είπα πως όλα αυτά που μας έμαθαν οι παππούδες μας είναι ασυναρτησίες... το ακριβώς αντίθετο... είναι πράγματα βγαλμένα μέσα από εκατοντάδες ώρες στον κυνηγοτοπο εξασκώντας το κυνηγι ως μέσο επιβιώσης και όχι ως χόμπι.. μόνο αυτό είναι αρκετο να σε αναγκάσει να μάθεις πολλά... τοποθέτηθηκα συγκεκριμένα επάνω στο θέμα υγρασίας και μειώσης ταχύτητας που έθιξε ο Χρήστος..

Δυστηχως πολλοι θεωρουν ολους τους παλιους μη γνωστες..κατι που δεν ισχυει..μου εδωσες μια ωραια αφορμη να ανοιξω ενα νεο θεμα για να μην ειμαστε οff topic topic....
Και μην ξεχναμε το βασικο οι παππουδες διαλεγαν τα θυραματα

Κάμπος σερρων σημερα με το γέροντα και τον αδερφό μου μετα από τριήμερη παρακολούθηση κάναμε ενα καλό κυνηγι σημερα σε λευκες δίπλα σε καλαμποκιες
καναμε 16 φασσες και 3 αγριόπεριστερα ωραίες ντουφεκιες και το ευχαριστήθηκαν και οι δικοί μου γιατί στο βάλτο στο χωριό μου δεν είχε βελανίδι καθολου!!οπλα beretta a-350 τσοκ kicks al391 teknys τσοκ anaconda long και browning evolve fusion τσοκ 1* μαμά φυσίγγια ιδιογομωση ΑΟ νο3-4.terror..sarcastic.

Last edited by a moderator:
Κάμπος σερρων σημερα με το γέροντα και τον αδερφό μου μετα από τριήμερη παρακολούθηση κάναμε ενα καλό κυνηγι σημερα καναμε 16 φασσες και 3 αγριόπεριστερα ωραίες ντουφεκιες και το ευχαριστήθηκαν και οι δικοί μου γιατί στο βάλτο στο χωριό μου δεν είχε βελανίδι καθολου!!οπλα beretta a-350 τσοκ kicks al391 teknys τσοκ anaconda long και browning evolve fusion στον 1* μαμά φυσίγγια ιδιογομωση ΑΟ νο3-4.terror..sarcastic.
Οικογενειακή υπόθεση! Μπραβο Κώστα,είστε πολύ ωραίοι! Τρομερο κυνήγι κάνατε!
.RESPECT.

Κάμπος σερρων σημερα με το γέροντα και τον αδερφό μου μετα από τριήμερη παρακολούθηση κάναμε ενα καλό κυνηγι σημερα καναμε 16 φασσες και 3 αγριόπεριστερα ωραίες ντουφεκιες και το ευχαριστήθηκαν και οι δικοί μου γιατί στο βάλτο στο χωριό μου δεν είχε βελανίδι καθολου!!οπλα beretta a-350 τσοκ kicks al391 teknys τσοκ anaconda long και browning evolve fusion στον 1* μαμά φυσίγγια ιδιογομωση ΑΟ νο3-4.terror..sarcastic.
Ρε τρελε τον κουβαλησες πανω τον γεροντα!! Εξαιρετικα ωραιοι μπραβο σας παιδια.

Βόλτα μεγάλη εχθές στον κάμπο,το απόλυτο τίποτα!
Κάτσαμε και σε ένα μέρος που ελέγχεις και έχεις πολύ μεγάλη ορατότητα πραγματικά δεν πετούσε τίποτα!
Δεν θα ασχοληθούμε ξανά μέχρι το τέλος της σαιζόν με την φάσσα εκτός αν αλλάξουν τα πράγματα.

Κάμπος σερρων σημερα με το γέροντα και τον αδερφό μου μετα από τριήμερη παρακολούθηση κάναμε ενα καλό κυνηγι σημερα σε λευκες δίπλα σε καλαμποκιες
καναμε 16 φασσες και 3 αγριόπεριστερα ωραίες ντουφεκιες και το ευχαριστήθηκαν και οι δικοί μου γιατί στο βάλτο στο χωριό μου δεν είχε βελανίδι καθολου!!οπλα beretta a-350 τσοκ kicks al391 teknys τσοκ anaconda long και browning evolve fusion τσοκ 1* μαμά φυσίγγια ιδιογομωση ΑΟ νο3-4.terror..sarcastic.
Μπράβο παίκτες!

Μπράβο στην οικογένεια!! Μια χαρά τις περιποιηθηκατε!!

Pistolero familia σε δράση ! .sarcastic.

Οικογενειακή υπόθεση Κώστα ε; ;)
.well done.

δε το απαγορεύει κάποιος νόμος, αλλά...είναι αντιαθλητικό.
Εχουμε τις αντιαθλητικες σαλαγκιες κ τα πολυσγκιστρα στο ψαρεμα,κ τις αντιαθλητικες τουφεκιες στο κυνηγι..
Οπως λεμε αντιαθλητικο φαουλ,γιατι μαλλον εχουμε να κανουμε με αθληματα..
Οταν κυνηγαμε "σκοτωνουμε" αυτη ειναι η μεγαλη πραγματικοτητα αφαιρουμε μια ζωη,οσο κ αν θελουμε να το πουμε πιο κοσμια χρησιμοποιωντας την λεξη "χτυπησα" για να μην ακουστει δηθεν "βαρια" η λεξη..
Και αν αυτο θεωρειτο αμαρτημα,τοτε δεν υπαρχει αφεση αμαρτιων,τα αποτελεσματα ειναι τα ιδια..
Οταν εχουμε ενα θηραμα που το πηραμε στα καθιστα,κ ενα που το πηραμε πηραμε στο φτερο τοτε εχουμε δυο νεκρα θηραματα..
Και για να το πω αλλη μια φορα να σε καψω Γιαννη να σε αλειψω λαδι..
Αυτη ειναι η δικη μου γνωμη..Δεν διαφωνω με την δικη σου απλα σου κ μπραβο σου που νιωθεις ετσι αλλα λεω κ το δικο μου σκεπτικο..
Και το ξαναλεω κ παλι δεν επιδιωκω κυνηγι με βολες στα καθιστα,ομως αν μου τυχουν δεν μπορω να αντισταθω..

Last edited:
Φτάνοντας στο τέλος της φετινής περιόδου προσπαθώ να κάνω έναν απολογισμό. Πιστεύω οτι οι λίγες μέρες που απομένουν δεν μπορούν να αλλάξουν την γενική εικόνα. Λοιπόν κύριοι με δύο λόγια φέτος είδα τις περισσότερες φάσες που έχω δεί ποτέ σε μία κυνηγετική περίοδο και καρπώθηκα τις λιγότερες ever ενώ μπορώ να πω οτι κυνήγησα περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Γκαντεμιά, ανικανότητα, ανοργανωσιά, καιρός αλλά και το γεωγραφικό ανάγλυφο της Δυτικής Μακεδονίας , όπου κυνηγάω, πιστεύω ότι είναι οι αιτίες. Θέλω να πω πως όταν, αντί να παρακολουθήσεις τα πουλιά και να δεις που κουρνιάζουν, που τρώνε και πίνουν νερό, πόσο τουφεκισμένα άρα καχύποπτα είναι κλπ ακούς τον έναν γνωστό που σου λέει πάνε στο τάδε μέρος και τον άλλον γνωστό να σου λέει πάνε στο άλλο μέρος εκεί ο χ φίλος έκανε χθες πολλά πουλιά, στο τέλος τρως τις παπάρες . Οχι γιατί σου είπαν ψέματα οι γνωστοί αλλά γιατί οι φάσες σήμερα είναι εδώ και αύριο δεν είναι. Δυστυχώς όμως εμείς που δεν μένουμε μόνιμα στην ελληνική επαρχία , δεν έχουμε και την δυνατότητα της παρακολούθησης όπως οι μόνιμοι ξωμάχοι οπότε αρκούμαστε στις μαρτυρίες τους. Οσο για το γεωγραφικό ανάγλυφο.... όταν ανέβασα τον μπατζανάκη μου σε μια κορυφή και είδε τα απέραντα δάση και τα κορφοβούνια έπαθε την πλάκα του. Βλέπαμε από τον Γράμμο και τον Ολυμπο μέχρι τον Σμόλικα, την Γκαμήλα, την Βασιλίτσα και τον Ορλιακα. Συνηθισμένος αυτός από κάποια περάσματα της Θεσσαλίας όταν είδε την απεραντοσύνη της Δυτικής Μακεδονίας απελπίστηκε."Ρε Μήτσο μου" λέει , "δεν πιάνεται με τίποτα αυτό το μέρος". Εεε εδώ σε θέλω .Πολλοί συνάδελφοι κάνανε καλά νούμερα . Εγώ πολλές φορές μου έτυχε να βλέπω τα πουλιά να περνάνε από το καρτέρι μου που μόλις είχα αφήσει μετά από δίωρη νέκρα. Ε τι να κάνουμε γι αυτό τις αγαπάμε τις καργιολίτσες. Και φέτος μπορεί να μην τις καρπωθήκαμε αλλά τα κοπάδια που είδαμε άξιζαν.
Αντε και του χρόνου να είμαστε γεροί να μας ταλαιπωρούν.
Είπα τον πόνο μου κ' ησύχασα :confused:.

Οταν εχουμε ενα θηραμα που το πηραμε στα καθιστα,κ ενα που το πηραμε πηραμε στο φτερο τοτε εχουμε δυο νεκρα θηραματα..
Τασούλη αυτή είναι η αλήθεια όπως την γράφεις!! Ειδικά στην φάσσα είτε πετάει είτε κάθεται θα την φάει την τουφεκιά...το κοτσυφάκι τώρα θα το αφήσω 9 στις 10 αλλά άμα με πρήξουν θα του την ανάψω :D

Status
Not open for further replies.
Back