Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Λετε να δουλευει στις φασσες αυτο το μακρυκανο? .sarcastic.

Μπααα ... μπροστογεμή είναι, και θα ρίξεις μια κι όξω! Για να ξαναγεμίσεις πρέπει να έχεις μαζί κι ένα κοντάρι (τουφεκόβεργα) 3-4 μέτρα !!!
Τι σεταπ λες να παίρνει αυτό ;;; ... γύρω στα 100 γραμμάρια μαύρη μπαρούτη και κανα κιλό σκάγια, καλά είναι ;;;
Να το το στηρίξεις σε ένα διχαλωτό δέντρο, και να ρίξεις σε κανένα πυκνό κοπάδι ψηλωμένο, μπορεί να κατεβάσεις 20-30 πουλιά ???????? .sarcastic.

Μπααα ... μπροστογεμή είναι, και θα ρίξεις μια κι όξω! Για να ξαναγεμίσεις πρέπει να έχεις μαζί κι ένα κοντάρι (τουφεκόβεργα) 3-4 μέτρα !!!
Τι σεταπ λες να παίρνει αυτό ;;; ... γύρω στα 100 γραμμάρια μαύρη μπαρούτη και κανα κιλό σκάγια, καλά είναι ;;;
Να το το στηρίξεις σε ένα διχαλωτό δέντρο, και να ρίξεις σε κανένα πυκνό κοπάδι ψηλωμένο, μπορεί να κατεβάσεις 20-30 πουλιά ???????? .sarcastic.
Καπου εκει πρεπει να παιζει το σεταπ με ενα κιλο στουπι για μαλλινοταπο.
Αμα παταγες σκανδαλη σε κοπαδι και δεν επαιρνες κανενα,φωναζαν τον αραπη .sarcastic.

Last edited:
Με ποιοτικότατες 32άρες καρτούτσες, σε 5 νούμερο και μαλλινόταπες μάλιστα... Μια κλασική, βρετανική επιλογή για φάσσες, φασιανούς και πέρδικες... Μια χαρά τις φέρνει κάτω πάντως...! (Τουφέκι μάλλον της ισπανικής Κemen, δηλ. ένας "κλώνος" Perazzi...)
www.youtube.com/watch?v=HPU0onmme08

Last edited:
Με ποιοτικότατες 32άρες καρτούτσες, σε 5 νούμερο και μαλλινόταπες μάλιστα... Μια κλασική, βρετανική επιλογή για φάσσες, φασιανούς και πέρδικες... Μια χαρά τις φέρνει κάτω πάντως...! (Τουφέκι μάλλον της ισπανικής Κemen, δηλ. ένας "κλώνος" Perazzi...)
Πιστεύω ότι μόνο εδώ στην Ελλάδα είμαστε υπερβολικοι και χρησιμοποιούμε βαριές γομωσεις

Πιστεύω ότι μόνο εδώ στην Ελλάδα είμαστε υπερβολικοι και χρησιμοποιούμε βαριές γομωσεις
Μαγκνουμοπληκτοι, αυτά είναι κατάλοιπα από τους παλιούς, όταν έπιασαν στα χέρια τους καραμπινες αυτόματα ανέβηκαν και υπερβολικά σε γραμμάρια ανα θήραμα.

Καί εγώ αμα τουφεκαγα με τα πλανουρια μπροστά μου στην Αγγλία στα 20 μέτρα ούτε 32 γρ δεν θα εβαζα .sarcastic.
Εντάξει και οι βολές που κάνουν στους φασιανούς είναι μερικές 50 μέτρα και πάλι χρησιμοποιούν 32γρ.και ο George digweed ρίχνει σε φάσσες 50 + μέτρα και ρίχνει με 32γρ υπάρχουν βίντεο στο YouTube

Μαγκνουμοπληκτοι, αυτά είναι κατάλοιπα από τους παλιούς, όταν έπιασαν στα χέρια τους καραμπινες αυτόματα αυτόματα ανέβηκαν και υπερβολικά σε γραμμάρια ανα θήραμα.
Εγώ Κωνσταντίνε όλους τους παλιούς τους θυμάμαι μόνο με 33,34 γρ σε όλα τα θηράματα, μόνο τό νούμερο από τά σκάγια άλλαζαν η μαγνουμητιδα , όπως την λες ξεκίνησε από τον βάλτο.

Εντάξει και οι βολές που κάνουν στους φασιανούς είναι μερικές 50 μέτρα και πάλι χρησιμοποιούν 32γρ.και ο George digweed ρίχνει σε φάσσες 50 + μέτρα και ρίχνει με 32γρ υπάρχουν βίντεο στο YouTube
Τα φυσίγγια τού digwood είναι 34 γρ ν5.

Εγώ Κωνσταντίνε όλους τους παλιούς τους θυμάμαι μόνο με 33,34 γρ σε όλα τα θηράματα, μόνο τό νούμερο από τά σκάγια άλλαζαν η μαγνουμητιδα , όπως την λες ξεκίνησε από τον βάλτο.
Μακάρι να ήταν μόνο στο βάλτο εκεί τουλάχιστον θα έβρισκαν εφαρμογή στις ζορικες μέρες, μαγγκνουμιτιδα υπάρχει παντού έχω τύχει μπαρμπα στο βουνό με μια Br2000 Σεπτέμβριο μήνα να ρίχνει 3" σε μια τουφεκιά κοντοστάθηκε κάνα δίλεπτο .sarcastic. την άκουσε στερεοφωνικα που λέμε. Όντως τρανταξε ο τόπος, έπιασα το ριγμένο φυσίγγι και έλειπε το καψυλιο, λέω κοίτα θείο ,το κοιτούσε καλά καλά και μου λέει τι να σου κάνω αφού το όπλο μου δεν ρίχνει τα άλλα στακαρει .hair.

Με Perazzi τα πατσαβουριάζει Νικόλα! (5:55 "old trusty Perazzi" αν λειτουργούν ακόμα τα αυτιά μου!)

Με Perazzi τα πατσαβουριάζει Νικόλα! (5:55 "old trusty Perazzi" αν λειτουργούν ακόμα τα αυτιά μου!)
Eυχαριστώ για τη διευκρίνιση Γιάννη. (Ομολογώ πως το βίντεο το παρακολούθησα χωρίς ήχο, διότι ταυτοχρόνως άκουγα τον easy radio :D...)

Σα σπουργιτι φαινεται το τρυγονι μπρος στη φασσα.
Ακριβώς...

Και όμως με το ίδιο 8 φυσιγγι διασποράς περίπου στα 25 μέτρα έπεσαν και τα δύο ξερά.

34 γραμμάρια το πρώτο.

Στο δεύτερο και τρίτο φυσιγγι είχα συγκεντρωτηρα 30 γραμμάρια.

...To (υπέρ)πολύτιμο πολλαπλό τραύμα στο κυνήγι με λειόκαννο...!!!
Και μεγάλο να είναι το πουλί, όταν το βρουν κάμποσα σκάγια, θα το ρίξουν, κι ας είναι και λίγο πιο ψιλά από τα ενδεδειγμένα για το συγκεκριμένο θήραμα... Πάντα σε λογικές αποστάσεις βολής βέβαια... Για τις μακρινές, οριακές βολές σώφρων επιλογή θα ήταν το χονδρό σκάι...

Last edited:
Ακριβώς...

Και όμως με το ίδιο 8 φυσιγγι διασποράς περίπου στα 25 μέτρα έπεσαν και τα δύο ξερά.

34 γραμμάρια το πρώτο.

Στο δεύτερο και τρίτο φυσιγγι είχα συγκεντρωτηρα 30 γραμμάρια.
Oντως ετσι ειναι... φετος το χειμωνα σε κυνηγι μπεκατσας βαρεσα μια φασσα με lambro κιτρινο διασπορας No 9 στα 20-25m...ξερη.

Oντως ετσι ειναι... φετος το χειμωνα σε κυνηγι μπεκατσας βαρεσα μια φασσα με lambro κιτρινο διασπορας No 9 στα 20-25m...ξερη.
Το συγκεκριμένο φυσιγγι γ@μαει.

Έκατσε μια φορά μακρυά μου μια κουρούνα
Γύρω στα 65 μέτρα ίσως και παραπάνω.

Εγώ ήμουν για πέρδικα και είχα πρώτο αυτό το κιτρινο σε 8 δεύτερο το rs με το χάρτινο καλυκα σε 7 και τρίτο ένα 6 τρικολόρ.

Αδειάζω γρήγορα και Ρίχνω με το εξαρι.

Τίποτα....κάνει κύκλο και κάθεται στο ίδιο σημείο(Ίσως είχε κάτι ψόφιο εκει)βάζω το 7αρι Ρίχνω τίποτα.

Και κάνει κύκλο ρε παιδιά και κάθετε πάλι εκεί....παράξενο αλλά αληθινό.

Βάζω λοιπόν το 8αρι το διασποράς τελευταία επιλογή του Ρίχνω και κάνει κρααα και πέφτει ξερό.

Και λέω κοίτα να δεις......τι γίνεται.

Status
Not open for further replies.
Back