Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η μόνη χώρα που δεν επιτρέπεται η χρήση ομοιωμάτων είναι η Ελλάδα και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί!
Αυτό το πλεονέκτημα θα μας επέτρεπε να κάνουμε και λίγο πιο δύσκολο το κυνήγι με την χρήση μικρότερων διαμετρημάτων όπως πράττουν οι Ιταλοί συνάδελφοι στο παρακάτω βίντεο...!

Ατσι φιλε καλα ειναι ειμαστε πολυ αχορταγοι και να μη τα επιτρεψουνε ποτε ασε που θεν ειναι και κανα δυσκωλο κυνηγι να γουσταρεις

Τι θα πει είμαστε αχόρταγοι;
Δηλαδή σε όλο τον κόσμο κυνηγάνε με πλανούρια και σφυρίχτρες και εμείς να το παίζουμε οι καθώς πρέπει; Διαφωνώ κάθετα! Ότι δικαιούται ο Ευρωπαίος κυνηγός να το δικαιούμαι κι εγώ!

Το συγκεκριμένο φυσιγγι γ@μαει.

Έκατσε μια φορά μακρυά μου μια κουρούνα
Γύρω στα 65 μέτρα ίσως και παραπάνω.

Εγώ ήμουν για πέρδικα και είχα πρώτο αυτό το κιτρινο σε 8 δεύτερο το rs με το χάρτινο καλυκα σε 7 και τρίτο ένα 6 τρικολόρ.

Αδειάζω γρήγορα και Ρίχνω με το εξαρι.

Τίποτα....κάνει κύκλο και κάθεται στο ίδιο σημείο(Ίσως είχε κάτι ψόφιο εκει)βάζω το 7αρι Ρίχνω τίποτα.

Και κάνει κύκλο ρε παιδιά και κάθετε πάλι εκεί....παράξενο αλλά αληθινό.

Βάζω λοιπόν το 8αρι το διασποράς τελευταία επιλογή του Ρίχνω και κάνει κρααα και πέφτει ξερό.

Και λέω κοίτα να δεις......τι γίνεται.
Η τεκνα αυτα τα εργα κανει

Το συγκεκριμένο φυσιγγι γ@μαει.

Έκατσε μια φορά μακρυά μου μια κουρούνα
Γύρω στα 65 μέτρα ίσως και παραπάνω.

Εγώ ήμουν για πέρδικα και είχα πρώτο αυτό το κιτρινο σε 8 δεύτερο το rs με το χάρτινο καλυκα σε 7 και τρίτο ένα 6 τρικολόρ.

Αδειάζω γρήγορα και Ρίχνω με το εξαρι.

Τίποτα....κάνει κύκλο και κάθεται στο ίδιο σημείο(Ίσως είχε κάτι ψόφιο εκει)βάζω το 7αρι Ρίχνω τίποτα.

Και κάνει κύκλο ρε παιδιά και κάθετε πάλι εκεί....παράξενο αλλά αληθινό.

Βάζω λοιπόν το 8αρι το διασποράς τελευταία επιλογή του Ρίχνω και κάνει κρααα και πέφτει ξερό.

Και λέω κοίτα να δεις......τι γίνεται.
Στέλιο, μάλλον ο κόρακας (σταχτοκουρούνα) που μάς διηγήθηκες, την είχε αρπάξει από το 6άρι που τού είχες ρίξει πρώτο... Απλώς, δεν έπεσε ακαριαία, λόγω της μεγάλης απόστασης που εβλήθη... Λαβώθηκε όμως και ξεψύχησε λίγα δεύτερα υστερότερα, όταν και συνέπεσε με εκείνη ακριβώς τη στιγμή που πυροδότησες το 8αράκι φυσιγγάκι σου... Στα 65(!) μέτρα που υπολόγισες (ακόμη και λιγότερα να ήτανε), είναι μάλλον απίθανο για το 8άρι σκάι (και δη από φουσέκι διασποράς!) να διατηρήσει την απαιτούμενη κινητική ενέργεια, ώστε να κάνει ζημιά στην κουρούνα (αλλά και σ' οποιοδήποτε θήραμα σε τέτοια απόσταση)...! Το 6άρι ωστόσο, εάν φτάσει ολοστρόγγυλο και ακέραιο έως αυτή την απόσταση, ίσως (και πάλι δεν είναι σίγουρο γιατί είναι πολλά τα μέτρα), δύναται να τρυπήσει μυϊκή μάζα και να τραυματίσει...

Βέβαια, υπάρχει και μιαν άλλη εκδοχή στο συγκεκριμένο συμβάν: ενδέχεται, ναι μεν, να χτύπησαν την κουρούνα σε αυτή την τεράστια απόσταση (~60μ.), σκάγια από το 8άρι διασποράς που τής έριξες, αλλά, αφού δε, είχαν υποστεί συσσωμάτωση (πράγμα όχι καλό και επικίνδυνο για ένα φυσίγγι, αλλά συμβαίνει ενίοτε)... Δηλαδή είχαν κολλήσει 2-3 8αράκια σκάγια μεταξύ τους, (υπέρ)πολλαπλασιάζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το δραστικό τους, φονικό βεληνεκές...!

Last edited:
Ακριβώς...

Και όμως με το ίδιο 8 φυσιγγι διασποράς περίπου στα 25 μέτρα έπεσαν και τα δύο ξερά.

34 γραμμάρια το πρώτο.

Στο δεύτερο και τρίτο φυσιγγι είχα συγκεντρωτηρα 30 γραμμάρια.
ειναι 36 γρ για να μπορει να στηθει με την tecna

Τι θα πει είμαστε αχόρταγοι;
Δηλαδή σε όλο τον κόσμο κυνηγάνε με πλανούρια και σφυρίχτρες και εμείς να το παίζουμε οι καθώς πρέπει; Διαφωνώ κάθετα! Ότι δικαιούται ο Ευρωπαίος κυνηγός να το δικαιούμαι κι εγώ!
Φιλε μου να σου πω οτι δεν πανε για κυνηγι καθε μερα εχουν ελενχο εχουν μετρο παιδεια και ισχυρα προστημα

Στέλιο, μάλλον ο κόρακας (σταχτοκουρούνα) που μάς διηγήθηκες, την είχε αρπάξει από το 6άρι που τού είχες ρίξει πρώτο... Απλώς, δεν έπεσε ακαριαία, λόγω της μεγάλης απόστασης που εβλήθη... Λαβώθηκε όμως και ξεψύχησε λίγα δεύτερα υστερότερα, όταν και συνέπεσε με εκείνη ακριβώς τη στιγμή που πυροδότησες το 8αράκι φυσιγγάκι σου... Στα 65(!) μέτρα που υπολόγισες (ακόμη και λιγότερα να ήτανε), είναι μάλλον απίθανο για το 8άρι σκάι (και δη από φουσέκι διασποράς!) να διατηρήσει την απαιτούμενη κινητική ενέργεια, ώστε να κάνει ζημιά στην κουρούνα (αλλά και σ' οποιοδήποτε θήραμα σε τέτοια απόσταση)...! Το 6άρι ωστόσο, εάν φτάσει ολοστρόγγυλο και ακέραιο έως αυτή την απόσταση, ίσως (και πάλι δεν είναι σίγουρο γιατί είναι πολλά τα μέτρα), δύναται να τρυπήσει μυϊκή μάζα και να τραυματίσει...

Βέβαια, υπάρχει και μιαν άλλη εκδοχή στο συγκεκριμένο συμβάν: ενδέχεται, ναι μεν, να χτύπησαν την κουρούνα σε αυτή την τεράστια απόσταση (~60μ.), σκάγια από το 8άρι διασποράς που τής έριξες, αλλά, αφού δε, είχαν υποστεί συσσωμάτωση (πράγμα όχι καλό και επικίνδυνο για ένα φυσίγγι, αλλά συμβαίνει ενίοτε)... Δηλαδή είχαν κολλήσει 2-3 8αράκια σκάγια μεταξύ τους, (υπέρ)πολλαπλασιάζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το δραστικό τους, φονικό βεληνεκές...!
Εγω θα μεινω στο 6αρι μιας και ενα τοσο καχυποπτο πουλι δεν εφυγε αμεσα

Φιλε μου να σου πω οτι δεν πανε για κυνηγι καθε μερα εχουν ελενχο εχουν μετρο παιδεια και ισχυρα προστημα
Οι Ιταλοί έχουν παιδεία στο κυνήγι??? Που ότι κινείται πυροβολείται??? Αν έχεις παιδεία δεν χρειάζεσαι νόμους να τους φοβάσαι. Όπως επίσης επιφυλασσομαι στον αν έχουν σκληρούς νόμους.

Όχι φίλε....Αυτό με το εξαρι με τίποτα.

Αφού πεταξε κανονικά έκανε ένα κύκλο και γύρισε πίσω χωρίς καμία ένδειξη χτυπηματος.

Μετά έριξα με 7 rc με τον χαρτινο πράσινο καλυκα νομίζω 34 γραμμαρια και έγινε πάλι το ίδιο.

Και μετά ακαριαία με το λαμπρό διασποράς το κίτρινο τέζα με ένα κρααα.

Για τη συσωματωση να το συζητήσουμε οκ.
Αλλά δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που με κάνει να λέω ότι το φυσιγγι γαμεί.

Είδες πιο πάνω τη φασσα.

Έχω δει τη κάνει στις πέρδικες ακόμη και σε πολύ πιο μεγάλες αποστάσεις από αυτές που θα "σηκωνε" ένα διασποράς.
Και μάλιστα σε μεγάλα παλιά πουλιά.

Λες και να χτυπάει κεραυνος πέφτουν.

Η τεκνα αυτα τα εργα κανει
Φίλε μου επειδή εγώ δεν ξέρω από πυριτηδες και ούτε ασχολουμε και πολύ με δοκιμές φυσιγγιων κτλ....

Πιστεύεις ότι ευθύνεται η πυρίτιδα;

Για εξήγησε μου λίγο να καταλάβω το γιατί να μαθαίνω κι εγώ.

Αν δεν σου κάνει κόπο Φυσικά.

Άλλο ένα περιστατικό θα πω για το λαμπρό το κίτρινο 34 γραμ 8αρι.

Πετυχαίνω περίπου 2000 μέτρα κάτι πέρδικες και στραταριζουν και ήταν μια από αυτές τις φορές που έριξα ενώ βρισκόταν κάτω.

Αυτή τη φορά όμως δεν αδειασα για να βάλω το φυσιγγι με τα πιο χοντρά σκάγια διότι δεν προλάβαινα.

Οι πέρδικες ήταν πολύ μακριά.

Και πέφτω μέσα στα μέτρα που βρίσκονται κάτω πάντα διότι τρέχω κατοσταρι.

Και ξέρω καλά που είναι τα 40μ που τα 60μ και που τα 100μ.
Αν κάνω λάθος θα είναι στον ουρανό που δεν έχω σημείο αναφοράς.
Κάτω δεν πέφτω έξω.

Λοιπόν θα ήταν 60μετρα περίπου και σημαδευω μια πέρδικα με το συγκεκριμένο φυσιγγι που το είχα πρώτο.

Και την πετυχαίνω με τη μια και λέω ωραία μάλλον με ξεγέλασε η απόσταση...χαλάρωσα και βλεπωντας την να σπαρταραει σαν το ψάρι και να πετάγεται από δω και από κει τη σημαδευω πάλι με το rc το 7αρι που ανέφερα και στην άλλη ιστορία που το είχα δεύτερο.

Τίποτα....συνεχισε και χτυπιοταν όπως πριν.

Της Ρίχνω το τρικολορ το 6 τίποτα.

Επειδή ήταν μακριά μετά γέμιζα ένα ενα και έριχνα μόνο τα εξαρια.

Σε μια φάση τη βλέπω σηκώνεται ξεζαλιζεται και χύθηκε στο γκρεμό σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Το μόνο φυσιγγι που την πέτυχε ήταν πάλι το λαμπρο διασποράς που έριξα πρώτο πρωτο.

Εν τω μεταξύ ούτε μου έκοψε να πλησιάσω λίγο....Ούτε και να ξαναριξω το οχταρακι διότι μέχρι τότε δεν είχα διαπιστώσει ακόμη τι κάνει....Και πιο άπειρος τότε δεν πλησίασα όσο χτυπιοταν.

Θα έριξα λοιπόν 3 με 4 γεμισιες και μόνο ένα έκανε λίγο δουλειά.

Αυτά....

Οι Ιταλοί έχουν παιδεία στο κυνήγι??? Που ότι κινείται πυροβολείται??? Αν έχεις παιδεία δεν χρειάζεσαι νόμους να τους φοβάσαι. Όπως επίσης επιφυλασσομαι στον αν έχουν σκληρούς νόμους.
Καλα οι ιταλοι ειναι οι χειροτεροι ολων ανακαλυψανε τα διασπορας να μη γλιτωνει τπτ ομως φιλε μου δεν ειμαστε και γαλλοι ετσι??? Σαν τους καλους ευροπεους δν ειμαστε οταν λεμε πχ 8 τρυγωνια τελος οχι να τα τελιωνουμε εχω δει ανθρωπους να τα αφηνουνε να κατσουν στο εδαφοε να βαρανε τρια με μια τουφεκια και ειναι πολοι δυστηχως αυτοι εδω

Η φασσα εχει μια μαγεια να τη βρεις να την τουφεκισεις μακρυα σιδερενιο πουλι λεμε τι να το κανω να τις τουφεκαω καθιστες στην καλαμποκια και κλαρομενες στη κουρνια η μπρωστα μου με bell τσοκ πανω απ τα ομοιωματα το θεμα ειναι η πιοτητα της οχι το νουμερο

το θέμα είναι η ποιότητα στο κυνήγι, όχι το νούμερο...!
Πολύ σωστά! Αυτό, ομολογουμένως, αποτελεί μέγιστο θηρευτικό αξίωμα, ανεξάρτητα με το τι θήραμα θηρεύουμε...! Με άλλα λόγια, είναι η πεμπτουσία της ευσυνείδητης άσκησης θήρας...! Επουδενί δεν πρέπει να ενεργούμε ως... "κρεατοσυλλέκτες" στο κυνήγι...! Είτε μάς αρέσει, είτε όχι... Τα σωστά να λέγονται (και να γράφονται)!

Πολύ σωστά! Αυτό, ομολογουμένως, αποτελεί μέγιστο θηρευτικό αξίωμα, ανεξάρτητα με το τι θήραμα θηρεύουμε...! Με άλλα λόγια, είναι η πεμπτουσία της ευσυνείδητης άσκησης θήρας...! Επουδενί δεν πρέπει να ενεργούμε ως... "κρεατοσυλλέκτες" στο κυνήγι...! Είτε μάς αρέσει, είτε όχι... Τα σωστά να λέγονται (και να γράφονται)!
Για μενα μια δυο φασσες στα 50-60 μετρα και σκισμενο παντελονι να τις βρω ειναι σαν 100 με ομιωματα ετσι alex76 ????

Status
Not open for further replies.
Back