συνεχισε με 34,36γρ ν5Σαν νέος στη φάσσα να κάνω μια ερώτηση στους παλιούς και γνωστές στο forum. Ρίχνω 5 40gr. Με τη λογική ότι είναι σκληρό πουλί δε πέφτει εύκολα και πολλές φορές είναι ψηλά. Δε πέφτουν και πάλι, μάλιστα σε μια χθεσινή 30μ περιπου, έπεσε με σπασμένο φτερό και στο στήθος δύο κηλίδες αιμα, πεταριζε στο έδαφος η καριολα κάνα 100μ δεν είναι λογικό ρε φίλε λέω μέσα μου. Ο φίλος μου λέει ριχνε 7 36gr. Θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Το όπλο μου έχει 66cm *** κάννη τσοκ. Εσείς τι λέτε???
Μια χαρά πέφτουν οι φασσες φιλε όταν είναι στα μέτρα που πρέπει. Επειδή είναι μεγάλο πουλί μπερδεύει τα μέτρα και νομίζεις ότι είναι πιο κοντά αποτι είναι στην πραγματικότητα. Στα 30 μέτρα αν ήταν η σκόπευση σωστή δν δικαιολογειται να κάνει το πουλί 100αρι, έπρεπε να έχει σβήσει στον αέρα. Λογικα την απόσταση δν υπολογίζεις σωστσΣαν νέος στη φάσσα να κάνω μια ερώτηση στους παλιούς και γνωστές στο forum. Ρίχνω 5 40gr. Με τη λογική ότι είναι σκληρό πουλί δε πέφτει εύκολα και πολλές φορές είναι ψηλά. Δε πέφτουν και πάλι, μάλιστα σε μια χθεσινή 30μ περιπου, έπεσε με σπασμένο φτερό και στο στήθος δύο κηλίδες αιμα, πεταριζε στο έδαφος η καριολα κάνα 100μ δεν είναι λογικό ρε φίλε λέω μέσα μου. Ο φίλος μου λέει ριχνε 7 36gr. Θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Το όπλο μου έχει 66cm *** κάννη τσοκ. Εσείς τι λέτε???
Άρτα Σαββατοκύριακο πέρασε πολύ φάσσα και τα περισσότερα κοπάδια τουφεκιστηκανστα ορεινα της αρτας απο τεταρτη και μετα εμπαιναν φασσες λιγες λιγες για καμμια ωρα και τελος ,και αυτες πολυ ψηλωμενες προς το παρων αυτα τα λιγα πουλια δεν δειχνουν διαθεση να μεινουν ,ισως οταν σφιξει ο καιρος.
αυτα σε πια περιοχη εγιναν γιατι σε εμας ολα στο θεο και 5,6 κοπαδακια μονο και την κυριακη τιποτα .[εσυ πηγες?]Άρτα Σαββατοκύριακο πέρασε πολύ φάσσα και τα περισσότερα κοπάδια τουφεκιστηκαν
Από Μελατες μέχρι και Τετρακωμο αν γνωρίζεις...Εγώ όχι δεν πήγα γτ δούλευα ηταν όμως φίλοι μου...Και χτες που μίλησα με κάποιους γουρουναδες μου είπανε πολύ φάσσααυτα σε πια περιοχη εγιναν γιατι σε εμας ολα στο θεο και 5,6 κοπαδακια μονο και την κυριακη τιποτα .[εσυ πηγες?]
Καλημέρα στα 15 μέτρα η τουφεκιά με οποιοδήποτε φυσίγγι πάει μπάλα!!!Αν ήσουν πάνω στο πουλί θα έπρεπε να σκορπίσει!!!Εμένα θα με προβλημάτιζαν τα μέτρα του όπλου παρά το φυσίγγι!!!Αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι το φυσσιγι αυτο εχει θεμα δεν μπορει να ριχνω στα 15 μετρα και να σημαδευω με ανεση και το πουλι να πεταει και να ξαναπηγαινει σε αλλο πλατανι.
Να ρίχνεις έως 36 γραμμάρια όχι ποιο πολύ από τα 36 γραμμάρια πουλί είναι δεν είναι σίδερο .και αν λένε μερικοί ότι δεν πέφτει η ότι βγάζει πούπουλα φτενε οι Μπαρούτες που βάζουν..το σκάκι όταν φεύγει από το όπλο πρέπει να παραμείνει ζεστό μέχρι να φτάσει στο πουλί ...το κάψιμο είναι που το σκωτονειΣαν νέος στη φάσσα να κάνω μια ερώτηση στους παλιούς και γνωστές στο forum. Ρίχνω 5 40gr. Με τη λογική ότι είναι σκληρό πουλί δε πέφτει εύκολα και πολλές φορές είναι ψηλά. Δε πέφτουν και πάλι, μάλιστα σε μια χθεσινή 30μ περιπου, έπεσε με σπασμένο φτερό και στο στήθος δύο κηλίδες αιμα, πεταριζε στο έδαφος η καριολα κάνα 100μ δεν είναι λογικό ρε φίλε λέω μέσα μου. Ο φίλος μου λέει ριχνε 7 36gr. Θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Το όπλο μου έχει 66cm *** κάννη τσοκ. Εσείς τι λέτε???
Και σε νούμερο για σκάγια να δουλεύεις τα εξαργια ....η φασα όπως και όλα τα πουλιά πέφτουν με τρία σκάγια στο κορμί τους...θέλει πολλάπλα τραύματα για να πέσει ... εύκολα και άσε άλλους να τις κυνηγάνε με 4 και με δυάρια..Να ρίχνεις έως 36 γραμμάρια όχι ποιο πολύ από τα 36 γραμμάρια πουλί είναι δεν είναι σίδερο .και αν λένε μερικοί ότι δεν πέφτει η ότι βγάζει πούπουλα φτενε οι Μπαρούτες που βάζουν..το σκάκι όταν φεύγει από το όπλο πρέπει να παραμείνει ζεστό μέχρι να φτάσει στο πουλί ...το κάψιμο είναι που το σκωτονει
Ένα είναι αυτό και σε ευχαριστώ, τα 40gr είναι βαριά και μένουν πίσω, είναι γρήγορο πουλί και ας φαίνεται ότι πάει αργά.....συνεχισε με 34,36γρ ν5
παναγιωτη στα καρτερια τι γινεται,απο οφθαλμολουτρο χορτασαμε!και γραμμενιτσα περασαν κατι πουλια !αλλα!Από Μελατες μέχρι και Τετρακωμο αν γνωρίζεις...Εγώ όχι δεν πήγα γτ δούλευα ηταν όμως φίλοι μου...Και χτες που μίλησα με κάποιους γουρουναδες μου είπανε πολύ φάσσα
Αυτό είναι το δεύτερο συμπερασμα, ο φίλος μου είπε ότι τις τουφεκαω στα 50-60μ και μού φάνηκε υπερβολικός... Όμως ένας γερολυκος είπε πριν λίγο. "Άμα δε δεις τα μάτια και τα πόδια της φάσσας μη τουφεκας" είναι μακριά ακόμη. Σε ευχαριστώ φίλε.Μια χαρά πέφτουν οι φασσες φιλε όταν είναι στα μέτρα που πρέπει. Επειδή είναι μεγάλο πουλί μπερδεύει τα μέτρα και νομίζεις ότι είναι πιο κοντά αποτι είναι στην πραγματικότητα. Στα 30 μέτρα αν ήταν η σκόπευση σωστή δν δικαιολογειται να κάνει το πουλί 100αρι, έπρεπε να έχει σβήσει στον αέρα. Λογικα την απόσταση δν υπολογίζεις σωστσ
Εγώ ξέρω και είδα ότι βαρεσανε πουλια και εννοειτε βέβαια ότι είδανε και πολλά πουλια αλλά σε πολύ υψόμετρο...Το θέμα είναι ότι αυτά τα πουλιά χλωμό να καθίσουνε εδώπαναγιωτη στα καρτερια τι γινεται,απο οφθαλμολουτρο χορτασαμε!και γραμμενιτσα περασαν κατι πουλια !αλλα!
Μια χαρά είσαι! Μείνε εκεί και μην σε προβληματίζει τίποτα! Κοντά - μακριά το Νο 5 τρυπάει πολύ καλά, αρκεί να ντουφεκάς σωστά και με αυτοπεποίθηση...! Ακόμη καλύτερα να κατέβεις και λίγα γραμμάρια... (Πολύ σωστά σου απάντησε ο φίλτατος outlander.)Σαν νέος στη φάσσα να κάνω μια ερώτηση στους παλιούς και γνωστές στο forum. Ρίχνω 5 40gr. Με τη λογική ότι είναι σκληρό πουλί δε πέφτει εύκολα και πολλές φορές είναι ψηλά. Δε πέφτουν και πάλι, μάλιστα σε μια χθεσινή 30μ περιπου, έπεσε με σπασμένο φτερό και στο στήθος δύο κηλίδες αιμα, πεταριζε στο έδαφος η καριολα κάνα 100μ δεν είναι λογικό ρε φίλε λέω μέσα μου. Ο φίλος μου λέει ριχνε 7 36gr. Θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Το όπλο μου έχει 66cm *** κάννη τσοκ. Εσείς τι λέτε???
Τα όπλα που έχουμε εμείς οι κυνηγοί έχουν βελινικες 36 με 37 μέτρα έως εκεί έχουν δύναμη να σκωτοσουν ..και περισσότερο τα κεντρικά σκάγια ...εάν τώρα εσύ με ένα σκάκι πάει στα πενήντα μέτρα και πέσει η φασα αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό γίνεται σηνεχια πόσα τέτοια πουλιά έχεις σκωτοσει για αυτό βλέπεις πολλά πουλιά να φεύγουν πούπουλα και να φεύγουν λαβωμένα..Αυτό είναι το δεύτερο συμπερασμα, ο φίλος μου είπε ότι τις τουφεκαω στα 50-60μ και μού φάνηκε υπερβολικός... Όμως ένας γερολυκος είπε πριν λίγο. "Άμα δε δεις τα μάτια και τα πόδια της φάσσας μη τουφεκας" είναι μακριά ακόμη. Σε ευχαριστώ φίλε.