Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν είναι το ίδιο .... Αυτές οι λεύκες- καβακια τα λέμε εμείς , καταλαβαίνεις...κάτι θεόρατα δέντρα που τα έχουν στα χωράφια φυτεμένα σε γραμμές, τι ύψος έχουν. Δε νομίζω να είναι περισσότερο από 20-30μ. Εγώ τελικά νομίζω ότι από τον ενθουσιασμό μου σε αυτό το πουλί όταν το βλέπω να έρχεται πάνω μου δεν έχω την απαιτούμενη ηρεμία να κάνω σωστή σκόπευση συν τα φυσίγγια είναι λάθος η τουλάχιστον πρέπει να κάνω προσκοπευση.
Δεν βαράς όμως από κάτω τους για να έχεις 20-30 μέτρα κάθετη απόσταση... Είσαι πιθανότατα και 30-35 μέτρα μακρίά ήδη. η απόσταση βολής σου είναι η υποτείνουσα του τριγώνου, άρα 40+ μέτρα. Θεωρώ πως σίγουρα υποεκτιμάς την απόσταση και την προσκόπευση.

Όλα τα όπλα που έχουμε έχουν σφραγίδες δοκιμής στα 37 μέτρα περίπου από τον κατασκευαστή ..κάτι θα ξέρει και αυτός
Για πες ποιες σφραγιδες ειναι για τα 37 μετρα. Εγω προσωπικα για σφραγιδες πιεσης ηξερα

Να ρίχνεις έως 36 γραμμάρια όχι ποιο πολύ από τα 36 γραμμάρια πουλί είναι δεν είναι σίδερο .και αν λένε μερικοί ότι δεν πέφτει η ότι βγάζει πούπουλα φτενε οι Μπαρούτες που βάζουν..το σκάκι όταν φεύγει από το όπλο πρέπει να παραμείνει ζεστό μέχρι να φτάσει στο πουλί ...το κάψιμο είναι που το σκωτονει
Τα σκάγια βγαίνουν κρυα

Δεν είναι το ίδιο .... Αυτές οι λεύκες- καβακια τα λέμε εμείς , καταλαβαίνεις...κάτι θεόρατα δέντρα που τα έχουν στα χωράφια φυτεμένα σε γραμμές, τι ύψος έχουν. Δε νομίζω να είναι περισσότερο από 20-30μ. Εγώ τελικά νομίζω ότι από τον ενθουσιασμό μου σε αυτό το πουλί όταν το βλέπω να έρχεται πάνω μου δεν έχω την απαιτούμενη ηρεμία να κάνω σωστή σκόπευση συν τα φυσίγγια είναι λάθος η τουλάχιστον πρέπει να κάνω προσκοπευση.
Γενικά να ξέρεις ότι όσο πιο βαριά γόμωση, τόσο πιο αργό φυσίγγι. Είναι μεγάλο πουλί, επειδή πετάει γρήγορα σε ξεγελάει. Σιγά σιγά θα βρεις την απαιτούμενη ψυχραιμία.θέμα προσκοπευσης είναι σίγουρα. Και εγώ όταν ξεκίνησα να τις κυνηγάω με 40 γρ. Έριχνα 5αρια. Με τον καιρό ανάλογα βέβαια και το μέρος, δουλεύω 5 έως 7 νούμερο και 34 έως 36 γραμμάρια γόμωση..

Σιωπη ολοι μη πειραξει κανεις των παναγο ειδημονες ολοι τα μαθατε ολα! ειληκρυνα εχω μαθει να σεβομε την ηλικια καπιου αλλα αυτος μας κοροιδευει κανονικα η δε ξερω τι να πω καπου ψιλα πολυ πρεπει να νε το χωριο του και τωρα πηγε ιντερνετ

Καλημέρα στα 15 μέτρα η τουφεκιά με οποιοδήποτε φυσίγγι πάει μπάλα!!!Αν ήσουν πάνω στο πουλί θα έπρεπε να σκορπίσει!!!Εμένα θα με προβλημάτιζαν τα μέτρα του όπλου παρά το φυσίγγι!!!
Δεν είναι θέμα όπλου είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα φυσσιγγίου. Έπρεπε στα 15 μ να την σκορπίσει οπως λες όχι να σηκωθεί και να καθήσει λίγο ποιό πέρα;)

Δεν γνωρίζω ακριβώς τι θερμοκρασία που βγαίνουν αλλά πρέπει να είναι καυτά
Κυρ Παναγή καταρχάς καλώς ήρθες.
Θέλω να σκεφτείς κάτι.
Τα ντουφέκια κρατάν ζεστά τα σκάγια μέχρι τα 37μ με νορμάλ καιρό.

Όταν ο καιρός παγώσει και πέσει στα μειων 15 και μειων 18 , μέχρι ποια απόσταση τα σκάγια μένουν ζεστά και καίνε?

Δεν είναι θέμα όπλου είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα φυσσιγγίου. Έπρεπε στα 15 μ να την σκορπίσει οπως λες όχι να σηκωθεί και να καθήσει λίγο ποιό πέρα;)
3mm ειναι αρκετα να εισαι εκτως στοχου στα 15 μετρα

Θέλω να σκεφτείς κάτι.

Όταν ο καιρός παγώσει και πέσει στα μειων 15 και μειων 18 , μέχρι ποια απόσταση τα σκάγια μένουν ζεστά και καίνε?
Μεχρι να παραδεχτει οτι "καινε" ενωει μεταφορικα οτι ειναι επαρκες σε κινητικη ενεγεια τι να σου πει αλλο

Θέλω να σκεφτείς κάτι.

Για αυτό χρειάζεται να έχουμε καλές Μπαρούτες..

Θέλω να σκεφτείς κάτι.

Γι
Θέλω να σκεφτείς κάτι.

Για αυτό πρέπει να είναι η μπαρούτι πολύ καλή πχ η Sipe

Θέλω να σκεφτείς κάτι.

Βάζεις δύσκολα τώρα στον άνθρωπα...
Άυτος νομίζει πως όταν καίγεται η πυρίτιδα είναι για να ζεσταθούν τα σκάγια και όχι για να παραχθουν αέρια να τα ωθησουν...

Και να το συνεχισω το ποτηράκι πουβεχεινμεσα τα σκάγια πως δεν καίγεται και το βρίσκουμε μετά την βολή ολόκληρο;;;
Αν θες λύσε μου αυτές τις απορίες ή την άγνοια που έχω τίποτα χρόνια...
Όταν βαράς πολλές ντουφεκιες καεί καθόλου το ντουφέκι

Status
Not open for further replies.
Back