Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τα όπλα που έχουμε εμείς οι κυνηγοί έχουν βελινικες 36 με 37 μέτρα έως εκεί έχουν δύναμη να σκωτοσουν ..και περισσότερο τα κεντρικά σκάγια ...εάν τώρα εσύ με ένα σκάκι πάει στα πενήντα μέτρα και πέσει η φασα αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό γίνεται σηνεχια πόσα τέτοια πουλιά έχεις σκωτοσει για αυτό βλέπεις πολλά πουλιά να φεύγουν πούπουλα και να φεύγουν λαβωμένα..
Όταν σου λέει ο κατασκευαστές ότι το λειοκανο που έχεις το βελινικες είναι 36 μέτρα ...έως εκεί σκοτώνει από εκεί και πέρα το να πάει και ένα σκάγια λίγο ποιο μακριά δεν λέει τίποτα ....τα καλύτερα σκωτοματα σε τι μέτρα τα έχεις κάνει!!!!

Αυτό είναι το δεύτερο συμπερασμα, ο φίλος μου είπε ότι τις τουφεκαω στα 50-60μ και μού φάνηκε υπερβολικός... Όμως ένας γερολυκος είπε πριν λίγο. "Άμα δε δεις τα μάτια και τα πόδια της φάσσας μη τουφεκας" είναι μακριά ακόμη. Σε ευχαριστώ φίλε.
Σωστά τα λέει

Κανενας κατασκευαστης δεν σου λεει για το λειοκανο συγκεκριμενο βεληνεκες. Αν βαλεις μονοβολο δηλαδη αυξανεται το βεληνεκες του οπλου ως δια μαγειας, αν βαλεις 9βολο πεφτει λιγο παρακατω, και με 10αρια σκαγια παει παρακατω;

Αυτο που συμβαινει ειναι οτι τα περισσοτερα καλογεμισμενα φυσιγγια στα 30-35 μετρα αποδιδουν σωστα, και οτι οι περισσοτεροι απο μας καπου εκει γυρω ριχνουμε την πλειοψηφια των βολων μας. Απο κει και υστερα, και φυσιγγια που να κοβουν καλα σε μακρυτερες αποστασεις υπαρχουν, και εξειδικευμενες βυσματωσεις, και τσοκ, και ανθρωποι με χερια να τα υποστηριζουν.

Κανενας κατασκευαστης δεν σου λεει για το λειοκανο συγκεκριμενο βεληνεκες. Αν βαλεις μονοβολο δηλαδη αυξανεται το βεληνεκες του οπλου ως δια μαγειας, αν βαλεις 9βολο πεφτει λιγο παρακατω, και με 10αρια σκαγια παει παρακατω;

Αυτο που συμβαινει ειναι οτι τα περισσοτερα καλογεμισμενα φυσιγγια στα 30-35 μετρα αποδιδουν σωστα, και οτι οι περισσοτεροι απο μας καπου εκει γυρω ριχνουμε την πλειοψηφια των βολων μας. Απο κει και υστερα, και φυσιγγια που να κοβουν καλα σε μακρυτερες αποστασεις υπαρχουν, και εξειδικευμενες βυσματωσεις, και τσοκ, και ανθρωποι με χερια να τα υποστηριζουν.
Οι Δοκιμές στα φυσίγγια γίνονται στα 37 μέτρα

Πάρε μεζούρα και μέτρα πόσο είναι τα πενήντα για να έχεις μία ιδέα
Δεν είναι το ίδιο .... Αυτές οι λεύκες- καβακια τα λέμε εμείς , καταλαβαίνεις...κάτι θεόρατα δέντρα που τα έχουν στα χωράφια φυτεμένα σε γραμμές, τι ύψος έχουν. Δε νομίζω να είναι περισσότερο από 20-30μ. Εγώ τελικά νομίζω ότι από τον ενθουσιασμό μου σε αυτό το πουλί όταν το βλέπω να έρχεται πάνω μου δεν έχω την απαιτούμενη ηρεμία να κάνω σωστή σκόπευση συν τα φυσίγγια είναι λάθος η τουλάχιστον πρέπει να κάνω προσκοπευση.

Οι δοκιμες στα φυσιγγια γινονται στα μετρα που ριχνεις κυριως, αναλογως το τσοκαρισμα και το νουμερο σκαγιων.

Οι δικες μου επειδη κυνηγω περιπου 1 θηραμα, γινονται εκει γυρω, γιατι τα καρτερια που παω κυριως δεν επιτρεπουν βολες μακρυνοτερες απο τοσα μετρα, ισως ουτε και τοσα. Επειδη το θηραμα δεν θα βρεθει, οχι επειδη δεν πεφτει

Τα όπλα που έχουμε εμείς οι κυνηγοί έχουν βελινικες 36 με 37 μέτρα έως εκεί έχουν δύναμη να σκωτοσουν ..και περισσότερο τα κεντρικά σκάγια ...εάν τώρα εσύ με ένα σκάκι πάει στα πενήντα μέτρα και πέσει η φασα αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό γίνεται σηνεχια πόσα τέτοια πουλιά έχεις σκωτοσει για αυτό βλέπεις πολλά πουλιά να φεύγουν πούπουλα και να φεύγουν λαβωμένα..
Διάβασε από την αρχή τη γράφω και θα καταλάβεις, βγαίνεις εκτός.... Είμαι καινούριος στο κυνήγι της φάσσας και είπα να κάνουμε κουβέντα στο φόρουμ. Επισεις οοοοοολα τα όπλα έχουν μέγιστο και δραστικό βεληνεκές. Στα πολεμικά όπλα είναι λίγο πολύ σταθερό αυτό. Στο κυνήγι έχει πολλούς παράγοντες που αυτό αλλαζει.... Από τα γραμμάρια τονουμερο τη πυρίτιδα το καψουλι ως και ο καιρός.

το σκάκι όταν φεύγει από το όπλο πρέπει να παραμείνει ζεστό μέχρι να φτάσει στο πουλί ...το κάψιμο είναι που το σκωτονει
Αυτό φίλε μου ομολογώ ότι δεν το ήξερα...
Σε τι θερμοκρασία είναι τα σκάγια όταν βγαίνουν από την κάννη;

Όλα τα όπλα που έχουμε έχουν σφραγίδες δοκιμής στα 37 μέτρα περίπου από τον κατασκευαστή ..κάτι θα ξέρει και αυτός

Οι Δοκιμές στα φυσίγγια γίνονται στα 37 μέτρα
Σωστά, αλλά για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Δεν σημαίνει ότι δεν σκοτώνει στα 45 ή και παραπάνω όπως λέει και ο Βίκτωρας ...
+1000

Δεν είναι το ίδιο .... Αυτές οι λεύκες- καβακια τα λέμε εμείς , καταλαβαίνεις...κάτι θεόρατα δέντρα που τα έχουν στα χωράφια φυτεμένα σε γραμμές, τι ύψος έχουν. Δε νομίζω να είναι περισσότερο από 20-30μ. Εγώ τελικά νομίζω ότι από τον ενθουσιασμό μου σε αυτό το πουλί όταν το βλέπω να έρχεται πάνω μου δεν έχω την απαιτούμενη ηρεμία να κάνω σωστή σκόπευση συν τα φυσίγγια είναι λάθος η τουλάχιστον πρέπει να κάνω προσκοπευση.
Στέφανε τα καβακια είναι κοντά στα 30-35 μέτρα! Το κακό με την φασσα είναι ότι λόγω μεγέθους ξεγελάει και ρίχνουμε μακρυά! Επίσης θέλει πολυ μπροστά και ας φαίνεται να πηγαινει αργά! Για 40-45 μέτρα το σκαγι που επέλεξες ειδικό ακόμα που δεν έχει κρυο σε καλυπτει! Αργότερα ίσως και να χρειαστείς να κατεβείς!

Και σημερα το ιδιο σκηνικό επαναλαμβανόταν .
Πρώτα μια βοή και σε λίγο ενας ήχος σαν να ερχόταν δυνατός αέρας.
Ενταξει το μαθαμε. Κοιτάμε ψηλα να δουμε απο που θα εμφανιστούν. Σημερα κατάλαβα το πραγματικό υψος πολυ πανω απο την κορυφογραμμή. Μιλάμε για 500μ τουλάχιστον .
Σαν να εχουν χαράξει πορεία στον χάρτη και πανε .
.my man. Που πανε ; .......

πρέπει να κάνω προσκοπευση.
Η φάσα φίλε μου θέλει τόση προσκόπευση....που όταν την βάζεις....η πρώτη σου σκέψη είναι ότι αποκλείεται το πουλί να πέσει! Μέχρι να μάθεις....παλεύεις με το μυαλό σου ότι κάνεις λάθος...αλλά πρέπει να προσκοπεύσεις εκεί...άσχετα αν σε τραβάει κάτι να πάς πιο πίσω.

Κι όμως....είσαι σωστός και το πουλί σχεδόν πάντα θα πέσει!

Την 1η χρονιά που κυνήγισα περάσματα φάσας...προσπαθούσα με τις προσκοπέυσεις της τσίχλας να πάρω πουλί!! Μς τίποτα όμως.....
Μόλις μπήκανε διπλάσιες και τριπλάσιες προσκοπεύσεις...άρχισαν οι επιτυχίες.

Η φάσα φίλε μου θέλει τόση προσκόπευση....που όταν την βάζεις....η πρώτη σου σκέψη είναι ότι αποκλείεται το πουλί να πέσει! Μέχρι να μάθεις....παλεύεις με το μυαλό σου ότι κάνεις λάθος...αλλά πρέπει να προσκοπεύσεις εκεί...άσχετα αν σε τραβάει κάτι να πάς πιο πίσω.

Κι όμως....είσαι σωστός και το πουλί σχεδόν πάντα θα πέσει!

Την 1η χρονιά που κυνήγισα περάσματα φάσας...προσπαθούσα με τις προσκοπέυσεις της τσίχλας να πάρω πουλί!! Μς τίποτα όμως.....
Μόλις μπήκανε διπλάσιες και τριπλάσιες προσκοπεύσεις...άρχισαν οι επιτυχίες.
Θέλει μπροστά και λίγο ποιο πάνω γιατί με το μπαμ που ακούει έχει την τάση να πηγαίνει ποιο ψηλά

Status
Not open for further replies.
Back