Φερ' το στα μέτρα σου...

Μεταχειρισμένο αλλά σχεδόν ατουφεκιστο δεν είχε ούτε γρατζουνιά

Τα ίδια τσοκ τα βάζω και στην μπενελι και ρίχνουν σίγουρα ευθεία.

Εκτός αν μιλάμε για την φωλιά να είναι κομενη λάθος.

Επόμενο κυνήγι θα το βγάλω να δοκιμάσω ξανά
Δεν κάνεις τίποτα, κυνηγάς πρώτα με την πάνω κάνη, ένα ολόκληρο κυνήγι και μετά τα λέμε.

Ένα σχόλιο από έναν που δεν του αρέσουν καθόλου τα δίκανα. ( μην το παίρνετε της μετρητής δηλ 🤪)
Νομίζω ότι οι Άγγλοι κατασκευαστές έκαναν σύγκλιση στα 22 μ οι περισσότεροι , (γενικά 18-22) .
Στα φτηνά σ.ποζε το στήσιμο γίνεται σκοπευτικα σαν μονόκανο πάνω στην επάνω κάνη, και απλά προσαρμόζουν τη σύγκλιση της κάτω. Οριζόντια δηλαδή ρίχνει πάντα κέντρο η πάνω , και η κάτω , πριν ρίχνει κάτω , συναντάει την οριζόντια και μετά φεύγει πάνω. Αυτό δεν είναι πραγματική σύγκλιση, οπου καμμία τροχιά δεν είναι οριζόντια , αλλά συγκλίνουν και αποκλίνουν κάνοντας Χ —————από το οριζόντιο.
Ίσως τώρα κάποιοι κατανοήσουν τι ακριβώς πληρώνουν στα Perazzi 😊. Εκτός από τα δηλητηριώδη μέταλλα 😉
Πριν αρκετό καιρό είχα ανεβάσει ένα βιντεάκι για το πως φτιάχνουν τη σύγκλιση στην Holland & Holland
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Πλαγιόκαννο.259/post-482202

Πριν αρκετό καιρό είχα ανεβάσει ένα βιντεάκι για το πως φτιάχνουν τη σύγκλιση στην Holland & Holland
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Πλαγιόκαννο.259/post-482202
Αυτή η διαδικασία στο βίντεο ακολουθείται μόνο στα ραβδωτά δίκαννα τύπου express για κυνήγι μεγάλων θηραμάτων που ρίχνουν σφαίρες και όχι για τα λειόκαννα.
Μακάρι να το έκαναν και στα λειόκαννα αλλά τότε το κόστος θα ανέβαινε σε δυσθεώρητα ύψη.

Αυτή η διαδικασία στο βίντεο ακολουθείται μόνο στα ραβδωτά δίκαννα τύπου express για κυνήγι μεγάλων θηραμάτων που ρίχνουν σφαίρες και όχι για τα λειόκαννα.
Μακάρι να το έκαναν και στα λειόκαννα αλλά τότε το κόστος θα ανέβαινε σε δυσθεώρητα ύψη.
Η Antonio Zoli είναι ίσως η μόνη εταιρεία που σε όπλα φυσιολογικής τιμής εγγυάται ότι και οι δύο κάννες χτυπάνε ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Επιβεβαιωμένο τόσο προσωπικά όσο και από μαρτυρίες παγκοσμίως. Δεν έχει βρεθεί ακόμα "αλλοιθωρο" Zoli.

Η συγκεκριμένη παράμετρος παίζει τεράστιο ρόλο για μένα!

Η Antonio Zoli είναι ίσως η μόνη εταιρεία που σε όπλα φυσιολογικής τιμής εγγυάται ότι και οι δύο κάννες χτυπάνε ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Επιβεβαιωμένο τόσο προσωπικά όσο και από μαρτυρίες παγκοσμίως. Δεν έχει βρεθεί ακόμα "αλλοιθωρο" Zoli.

Η συγκεκριμένη παράμετρος παίζει τεράστιο ρόλο για μένα!
Δεν το ήξερα για την Zoli - μπράβο τους τότε.

Και τα ΤΟΖ 34 έχουν σφραγίδα για πιστοποίηση σύγκλισης των καννών τους στα 35 m - λογικά η σφραγίδα αυτή θα μπαίνει και σε άλλα δίκαννα εκ Ρωσσίας.

Νεο θεμα, συγκλιση κανων!!!!!!
Παρακαλουνται οι κατοχοι οπως προβουν στις απαραιτητες βλητικες δοκιμες ωστε να εξαχθουν συμπερασματα για το ποια οπλα ειναι αξιοπρεπη και ποια για το ρεμα!!!
Χωρις πλακα τωρα, πιστευω ειναι αρκετα ενδιαφερων και αξιζει.

Νεο θεμα, συγκλιση κανων!!!!!!
Παρακαλουνται οι κατοχοι οπως προβουν στις απαραιτητες βλητικες δοκιμες ωστε να εξαχθουν συμπερασματα για το ποια οπλα ειναι αξιοπρεπη και ποια για το ρεμα!!!
Χωρις πλακα τωρα, πιστευω ειναι αρκετα ενδιαφερων και αξιζει.
Πολύ καλή ιδέα ! .shake hands.

Να τεθούν και βασικές παράμετροι για τις δοκιμές που θα ισχύουν απαρέγκλιτα ώστε να βγούν αξιόπιστα συμπεράσματα.

Πόση απόσταση (μετρημένη με ταινία ή αποστασιόμετρο κι όχι "με τα μάτι", "με βήματα" και άλλες ιστορίες), τι τύπος φυσιγγίου, τι τσόκ και πώς θα στηρίζεται σωστά (όχι εκ του ορθίως).

Πολλά οπλα ρίχνουν αλλού.
Στα αυτογεμη φτιάχνεται. Στο δίκαννο δεν είναι εύκολη δουλειά.
Έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα αλλά το έχω φέρει μαλακά γιατί πραγματικά θα πέσει πολύ κατάθλιψη αν τσεκάρετε κ δείτε που ρίχνουν τα ακριβοπληρωμένα όπλα που μας πουλάνε οι φίλοι μας οι Ιταλοί περισσότερο.
Εγω δοκιμάζω στα 30 μέτρα με ελαφρά μονοβολα σκοποβολής.
3 φυσιγγια από την κάθε κάννη είναι αρκετά.
Εαν τα γκρουπ της κάθε κάννης απέχουν το πολύ έως 5-7 εκατοστά για μένα είναι οκ. Από εκεί κ πέρα αρχίζουν τα δύσκολα κ έχω δει διαφορες μέχρι κ 20εκ.

Πολλά οπλα ρίχνουν αλλού.
Στα αυτογεμη φτιάχνεται. Στο δίκαννο δεν είναι εύκολη δουλειά.
Έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα αλλά το έχω φέρει μαλακά γιατί πραγματικά θα πέσει πολύ κατάθλιψη αν τσεκάρετε κ δείτε που ρίχνουν τα ακριβοπληρωμένα όπλα που μας πουλάνε οι φίλοι μας οι Ιταλοί περισσότερο.
Εγω δοκιμάζω στα 30 μέτρα με ελαφρά μονοβολα σκοποβολής.
3 φυσιγγια από την κάθε κάννη είναι αρκετά.
Εαν τα γκρουπ της κάθε κάννης απέχουν το πολύ έως 5-7 εκατοστά για μένα είναι οκ. Από εκεί κ πέρα αρχίζουν τα δύσκολα κ έχω δει διαφορες μέχρι κ 20εκ.
Δηλαδή στηρίζουμε το όπλο,
ευθυγραμμίζουμε το μάτι με την μπίλια (και με τι άλλο ; αφού δεν υπάρχει άλλο σημείο αναφοράς - κλισιοσκόπιο)
ρίχνουμε με την κάθε κάννη με εναλλαγή (για να μην ζεσταίνεται υπερβολικά ή μία και αλλάζει το σημείο πρόσπτωσης του βλήματος)
και τελειώσαμε ;

Μήπως να κάναμε την ίδια δοκιμή με σκάγια και να βλέπουμε άν συμπίπτουν οι ροζέττες σε δεδομένη απόσταση;

Δηλαδή στηρίζουμε το όπλο,
ευθυγραμμίζουμε το μάτι με την μπίλια (και με τι άλλο ; αφού δεν υπάρχει άλλο σημείο αναφοράς - κλισιοσκόπιο)
ρίχνουμε με την κάθε κάννη με εναλλαγή (για να μην ζεσταίνεται υπερβολικά ή μία και αλλάζει το σημείο πρόσπτωσης του βλήματος)
και τελειώσαμε ;

Μήπως να κάναμε την ίδια δοκιμή με σκάγια και να βλέπουμε άν συμπίπτουν οι ροζέττες σε δεδομένη απόσταση;
Σημαδεύεις σταθερά βλέποντας μόνο μπίλια(το καλύτερο).
Δεν χρειάζεται να ευθυγραμμισεις με κάτι άλλο. Να βλέπεις τη μπίλια το ίδιο κάθε φορά.
Ούτε χρειάζεται να κρυώσουν οι κάννες.
Ρίξε μια με την επάνω κάννη κ μετά με την κάτω κ συνέχισε έτσι πάνω κάτω.

Back