Φερ' το στα μέτρα σου...

Το φενομενο υπαρχει απο την 391 τωρα πως τα μονοβολα πανε κεντρο σε οσες δωκιμασα ειναι αλλο μανικι
Δεν δοκίμασα καμία.
Ισως ρίχνουν ευθεία.
Οπτικά πάντως οι κάννες κάθονται ποιό αριστερά έστω κ "παράλληλα"? με το άνω μέρος της βάσης.

Λειοκαννο και βολές ακριβείας με μονοβολα, νομίζω είναι ασύμβατα.
Δεν πάμε να σκοτώσουμε Ταλιμπαν στα 2 χιλιόμετρα.
Για 30 μέτρα μιλάμε κ οποίος κάνει ένα τέτοιο τεστ σωστά θα καταλάβει που ρίχνουν οι κάννες του.

Το λειοκαννο δεν έχει την καλύτερη ακρίβεια αλλά έχω δοκιμάσει στα 30 μέτρα με απλά μονοβολα κ σε πολλές περιπτώσεις είχα το ένα μονοβολο μέσα στο άλλο.
Δεν θα ρίξουμε περίεργα μονοβολα η magnum.
Με απλά μονοβολα κ ντεμι-ανοικτά τσοκ στη χειρότερη είχα διαφορες 2 με 3 εκατοστά από την ίδια κάννη.
Για ακρίβεια στη σκόπευση μαυριζω ένα τετράγωνο η κύκλο στο κέντρο του στόχου.
Οι διαστάσεις να ειναι τέτοιες έτσι ώστε όταν σημαδευω από τα 30 μέτρα ο μαύρος κύκλος να φαίνεται λίιιιγο μεγαλύτερος από την ακίδα για να μπορώ να ελέγξω ότι είμαι κέντρο.
Σε όλα τα όπλα που είχα καταλάβει διαφορες μεταξύ πάνω κ κάτω κάννης με σκάγια, το τέστ μου έδειξε ότι είχα δίκιο.
Το θέμα είναι ότι εάν καταλάβουμε διαφορες μεταξύ των καννων στο κυνηγι τότε υπάρχει σίγουρα πρόβλημα.
Δεν γίνεται να χτυπάει κάποιος επανειλημμένα καλά με την επάνω κάννη κ με την κάτω να παίρνει τα αρ@@@α του.
Ούτε κ είναι σωστό να σκοπεύει διαφορετικά για κάθε κάννη.
Το κυριότερο σε ένα όπλο είναι η ευθυβολια κ οι σκανδαλες.
Μου έβαλες ιδέα...
Τα Practical Slug του Κύργια τα εχω - το δίκαννο έχει τσοκ μισό και φουλ με 18,4 mm διάμετρο αυλών (χτυπημένα νούμερα στις κάννες).
Ελπίζω να μην έχει πρόβλημα η βολή με το φούλ με τα συγκεκριμένα μονόβολα (μην κάνω και ζημιά στην κάννη ακόμα δεν το χαρήκαμε το καημένο).

Μου έβαλες ιδέα...
Τα Practical Slug του Κύργια τα εχω - το δίκαννο έχει τσοκ μισό και φουλ με 18,4 mm διάμετρο αυλών (χτυπημένα νούμερα στις κάννες).
Ελπίζω να μην έχει πρόβλημα η βολή με το φούλ με τα συγκεκριμένα μονόβολα (μην κάνω και ζημιά στην κάννη ακόμα δεν το χαρήκαμε το καημένο).
Εδω γουρουνι τουφεκισα και λιωσανε στο κρανιο τα συγκεκριμεναειναι κουφια και πολυ μαλακα δεν εχει προβλημα το τσοκαρισμα σου

Καλημέρα και καλή εβδομαδα σε όλη την ομάδα! Θα ήθελα να ρωτησω το εξής...
Σε Ρίγα που διαθέτει 2 ακίδες, μια στη μέση και μια στο τέλος της ρίγας ποια είναι η ορθή εικόνα που πρεπει να έχουμε; πχ πρεπει η μεσαια ακίδα να καλύπτει την μπροστά ή να βλέπουμε και τις 2; Εάν βλέπουμε και τις 2 σημαίνει ότι ψηλοτουφεκαει;

Σε Ρίγα που διαθέτει 2 ακίδες, μια στη μέση και μια στο τέλος της ρίγας ποια είναι η ορθή εικόνα που πρεπει να έχουμε; πχ πρεπει η μεσαια ακίδα να καλύπτει την μπροστά ή να βλέπουμε και τις 2; Εάν βλέπουμε και τις 2 σημαίνει ότι ψηλοτουφεκαει;
Θεωρητικά,το "8"σου δινει ψηλοτουφεκισμα.

Αυτο θα το δωκιμασεις στο οπλο σου με τη μια πανω απ την αλλη 8 και με την μια πισω απ την αλλη και θα δεις που ριχνει το δικο σου οπλο με την καθε εικονα

Προσπαθώ με ένα φίλο να φέρουμε το όπλο του αλλά είμαστε πολύ κάτω στο στοχο,παρόλο που βλέπουμε το 8, όχι πλήρως συμπληρώμενο..
Τότε θα πρέπει να βλέπετε κενό ανάμεσα στα δύο στόχαστρα. Τι όπλο είναι;

Περίεργο. Σιγουρέψου ότι δεν οφείλεται σε κάποιο τσοκ.
Αλλάξαμε και τσοκ... Αρχικά έφευγε πολύ κάτω και αριστερά. Αγοράσαμε πέλμα πιο κοντό γιατί ήταν αρκετά μακρύ. Αλλάξαμε φλάντζα αλλά ακόμα είμαστε κάτω.

Πόσο κάτω σε ποια απόσταση;
Στην αρχή που έφευγε κατω αριστερά απείχε από το κέντρο γύρω στα 25 εκατοστά.
Τώρα το μεγαλύτερο μέρος της τουφεκιας είναι κάτω από το κέντρο.
Στα 20 περίπου μέτρα.
Όλο αυτό ξεκίνησε όταν πήγαμε να δοκιμάσουμε ένα φυσιγγι στα 40 μέτρα σε χαρτί 1 χ1, 2 και η τουφεκια είχε χαθεί εκτός από μερικά σκάγια κάτω αριστερά.

Αλλάξαμε και τσοκ... Αρχικά έφευγε πολύ κάτω και αριστερά. Αγοράσαμε πέλμα πιο κοντό γιατί ήταν αρκετά μακρύ. Αλλάξαμε φλάντζα αλλά ακόμα είμαστε κάτω.
Ρίχνατε σημαδευτά (σαν με ραβδωτό) με στιριγμένο όπλο ;

Στην αρχή που έφευγε κατω αριστερά απείχε από το κέντρο γύρω στα 25 εκατοστά.
Τώρα το μεγαλύτερο μέρος της τουφεκιας είναι κάτω από το κέντρο.
Στα 20 περίπου μέτρα.
Όλο αυτό ξεκίνησε όταν πήγαμε να δοκιμάσουμε ένα φυσιγγι στα 40 μέτρα σε χαρτί 1 χ1, 2 και η τουφεκια είχε χαθεί εκτός από μερικά σκάγια κάτω αριστερά.
Νομίζω χρήζει αντιμετώπισης από την αντιπροσωπεία. Ευτυχώς η συγκεκριμένη έχει κορυφαίο aftes sales.

Back