Πολύ ενδιαφέρουσες οι λύσεις !
Το "μάζεμα" (προτεινόμενη λύση Νο 2) μπορεί να γίνει εύκολα από κοντακά σε κάθε όπλο ή αποκλείονται κάποια;
Το λέω γιατί η λαβή στην Benelli μου δεν είναι ακριβώς εκεί που θα την ήθελα και είχα σκεφτεί μια τέτοια μετατροπή πρίν χρόνια.
Κάποιον τεχνίτη είχα ρωτήσει μάλιστα σχετικά (από τηλεφώνου) και με είχε αποτρέψει - η σύστασή του ήταν να φτιαχτεί νέο κοντάκι στα μέτρα που θα μου ταίριαζαν. Το απέρριψα τότε γιατί δεν ήθελα να μπώ σε τέτοιο έξοδο.
Αν το πρόβλημα επικεντρώνεται μόνο στην λαβή κάνεις παρέμβαση σ'αυτην.
Αν χρειάζονται κι άλλες παρεμβάσεις πάνω στο κοντάκι,είναι προτιμότερο να το βάλεις μια αγγελία,να το δώσεις αλώβητο για να κρατήσει μια αξιοπρεπή τιμή και να πας σε καστομ κατασκευή που θα σου δώσει τα "θέλω" σου αν κι εφόσον το επιτρέπει η ασφαλής σύνδεση κοντακιου-βασης.
Το υπέρ είναι ότι φτιάχνεις αυτό που θέλεις σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Το κατά είναι ότι το μαμά ξύλο μπορεί να είναι ανώτερης βαθμίδας από το καστομ συν την ομοιομορφία με το ξύλο της πάπιας.
Όπως και να έχει...
Ένα κοντάκι που το βλέπουμε ότι είναι δυσλειτουργικό,δεν είναι σωστό να συνεχίζουμε να το χρησιμοποιούμε!
Πάμε εμείς πάνω του κι όχι αυτό σε μας!
Εξ ορισμού,ΛΑΘΟΣ!
Καλύτερα να δώσουμε το όπλο και να πάρουμε κάποιο άλλο που μας ταιριάζει.
Όταν λέμε ταιριάζει,όσο καλύτερα γίνεται σε όσο περισσότερα σημεία.
Αν το όπλο το ΘΕΛΟΥΜΕ,για οποιουδήποτε λόγους(συναισθηματικούς,λειτουργικούς, αξιοπιστίας,βλητικής,βάρους,......),το κρατάμε και κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνει ΔΙΚΟ μας!
Το μάζεμα γίνεται αν υπάρχουν τα περιθώρια.
Πρέπει να υπάρχει το ανάλογο"ψωμί"στην επαφή κοντακιου βάσης,για να γίνει νέα εφαρμογή και να μην εξέχει η βάση περιμετρικά η σε σημεία και να μείνει απόσταση εσωτερικά εκεί που δένει η κόντρα στην τζαβετα.