Φιλε ναι! Αμα κουναει κιολας να δεις ξενερα. Είχα πει οτι δε θα ασχολουμουν με δικανα για αρκετο καιρο, αλλα το ριξα στο σκοπευτηριο και η καραμπινα κουραζει πολυ εκει. Η καραμπινα ειναι πιο ευελικτη (πλην σκοπευτηριου).Περα απ την πλακα ειναι να μην σου τυχει!!
Δεν μας είπες εντυπώσεις από το browning ;;Φιλε ναι! Αμα κουναει κιολας να δεις ξενερα. Είχα πει οτι δε θα ασχολουμουν με δικανα για αρκετο καιρο, αλλα το ριξα στο σκοπευτηριο και η καραμπινα κουραζει πολυ εκει. Η καραμπινα ειναι πιο ευελικτη (πλην σκοπευτηριου).
Σκέφτεται να το δώσει και να πάρει μια V3Δεν μας είπες εντυπώσεις από το browning ;;
Δεν συμπεριελαβες την sx4 που είναι μια κρυφή πληγή που δεν έκλεισε ποτέΣκέφτεται να το δώσει και να πάρει μια V3
Που θα την δώσει για να πάρει ένα 828 που είναι καραμπινοδίκαννο για να έχει λίγο και από τα δύο
Αποκλείεται εσύ ειδικά να μην το έχεις τσεκάρει στα όπλα σου.Λες να αρχίσω να πουλάω και να πάρω μια Α400 που είναι όλες τους... "ολόισιες" ????
Νομίζω ότι καλύτερα είναι μονόβολα.Δηλαδή στηρίζουμε το όπλο,
ευθυγραμμίζουμε το μάτι με την μπίλια (και με τι άλλο ; αφού δεν υπάρχει άλλο σημείο αναφοράς - κλισιοσκόπιο)
ρίχνουμε με την κάθε κάννη με εναλλαγή (για να μην ζεσταίνεται υπερβολικά ή μία και αλλάζει το σημείο πρόσπτωσης του βλήματος)
και τελειώσαμε ;
Μήπως να κάναμε την ίδια δοκιμή με σκάγια και να βλέπουμε άν συμπίπτουν οι ροζέττες σε δεδομένη απόσταση;
Σε ένα οποιοδήποτε δίκανο; Δεν θα πρέπει να είναι εξειδικευμένο για αυτή τη δουλειά;Νομίζω ότι καλύτερα είναι μονόβολα.
Σημαδεύεις ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Σκοπός (αρχικά) δεν είναι να δεις αν το όπλο ρίχνει ίσια αλλά την σύγκλιση.
Αυτό σημαίνει ότι αν το πρώτο μονόβολο χτυπήσει πχ 20cm φάλτσα το δεύτερο και το τρίτο με την ίδια κάνη θα πρέπει πάλι να χτυπήσουν κάπου εκεί κοντά.
Ρίχνεις 3 και με την άλλη κάνη και τσεκάρεις.
1. Πόσο σφιχτά γκρούπ σχηματίζουν τα μονόβολα από τις 2 κάνες.
2. Την απόσταση των κέντρων των γκρουπ μεταξύ τους. Αυτή είναι και η απόκλιση των κανών.
Δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά έτσι θα το έκανα και μάλιστα με 5 μονόβολα από κάθε κάνη.
Σύσφιξη αρχικά ic ή οποιαδήποτε δίνει τα πιο σφιχτά γκρουπ.
Γιατί να είναι εξειδικευμένο ;Σε ένα οποιοδήποτε δίκανο; Δεν θα πρέπει να είναι εξειδικευμένο για αυτή τη δουλειά;
Τι εννοείς; Υπάρχουν υπερελαφρα φυσιγγια με μονοβολο για σκοποβολή που μπορούν να βληθουν από οποιοδήποτε οπλο.Σε ένα οποιοδήποτε δίκανο; Δεν θα πρέπει να είναι εξειδικευμένο για αυτή τη δουλειά;
Το λειοκαννο δίκανο πιστεύω ότι κατασκευάζεται για σκάγια άλλο το ραβδωτό .Αν δεν κάνουν γκρουπ οι κάννες δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστο ,αλλά ότι δεν είναι ιδανικό για μονοβολα .Η επιλογή καραμπίνας είναι ποιο σωστή καί φθηνότερη λύση .Γιατί να είναι εξειδικευμένο ;
Σε οποιοδήποτε.
Άλλος τρόπος θα ήταν με laser.
Σπας το όπλο και στιρίζεις μόνο τις κάνες σε ακλόνητο σημείο.
Βάζεις το laser στην πάνω κάνη.
Το περιστρέφεις με το χέρι και βλέπεις τι κύκλο διαγράφει στα Χ μέτρα.
Το βάζεις και στην άλλη και κάνεις το ίδιο.
Μετράς την απόσταση των κέντρων των 2 κύκλων.
Λιγάκι μπελαλίδικο αλλά μπορεί να δουλέψει ...
Αν περιστρέφοντας το laser αυτό διαγράφει μεγάλο κύκλο είναι για κλάματα.
Δεν μας είπες εντυπώσεις από το browning ;;
Σκέφτεται να το δώσει και να πάρει μια V3
Που θα την δώσει για να πάρει ένα 828 που είναι καραμπινοδίκαννο για να έχει λίγο και από τα δύο
Παναγιώτη το χω ριξει 4 φορές σκοπευτηριο. Πριν βαλω πελμα και αυξησω το πιτς ετρωγα πολυ ξυλο. Ακομα δεν το εχω μαθει εννοειται. Καθε φορά ειναι και καλυτερη. Το οτι λειτουργεί αψογα ειναι σιγουρο. Εγω δεν ειμαι καλος σκοπευτης. Ειναι πολυ καλοκατασκευασμενο, αρκετα βαρυ αλλα οχι ενοχλητικό, εντελως ακαταλληλο για περπατητο κυνηγι ομως. Με βολευει η ανοιχτη πιστολε λαβη και η παπια που δεν ειναι σνειμπελ. Θα το ηθελα με λιγο περισσοτερο ντροπ και καστ, αλλα δε κανω τιποτα ακομα, μεχρι να βρω τα κρατηματα του και τα χουγια του.Δεν συμπεριελαβες την sx4 που είναι μια κρυφή πληγή που δεν έκλεισε ποτέ
Μιλάω να είναι ρυθμισμένο να ρίχνει στο ίδιο σημείο τα μονοβολα σε κάποια συγκεκριμένα μέτρα απόσταση .Τι εννοείς; Υπάρχουν υπερελαφρα φυσιγγια με μονοβολο για σκοποβολή που μπορούν να βληθουν από οποιοδήποτε οπλο.
Εγω πχ χρησιμοποιώ του Κυργια τα μπλε.
Για το κουμπί απελευθέρωσης δύο benelli έχω ποτέ δεν με προβλημάτισε,το browning δούλεψε το και αν τελικά δεις ότι χρειάζεται κάτι το κοντάκι να το δώσεις στον Γιάννη να σου βάλει ρυθμιζόμενη ράχη και τέλειωσες.Αρκει να κάνεις τη ρύθμιση και τα αλλενακια να τα κλειδώσεις στο συρτάρι, αλλιώς να μην το κάνεις.Παναγιώτη το χω ριξει 4 φορές σκοπευτηριο. Πριν βαλω πελμα και αυξησω το πιτς ετρωγα πολυ ξυλο. Ακομα δεν το εχω μαθει εννοειται. Καθε φορά ειναι και καλυτερη. Το οτι λειτουργεί αψογα ειναι σιγουρο. Εγω δεν ειμαι καλος σκοπευτης. Ειναι πολυ καλοκατασκευασμενο, αρκετα βαρυ αλλα οχι ενοχλητικό, εντελως ακαταλληλο για περπατητο κυνηγι ομως. Με βολευει η ανοιχτη πιστολε λαβη και η παπια που δεν ειναι σνειμπελ. Θα το ηθελα με λιγο περισσοτερο ντροπ και καστ, αλλα δε κανω τιποτα ακομα, μεχρι να βρω τα κρατηματα του και τα χουγια του.
Γιώργη μάλλον δε θα το δώσω αυτό. Είναι καλό φίλε.
Η SX4 για μενα ειναι κορυφαίο όπλο, αλλά η μοντεφέλτρο ρε φίλε είναι πολύ ευκολη. Έρχεται αβίαστα εντελώς πάνω μου. Ειναι καλυτερο απο τη Μ2 που ειχα. Αν μπορέσω θα ξαναπάρω την SX4, χωρις να δωσω τιποτα. Δύσκολα θα δωσω τη μοντυ. Το μονο που δε μου αρεσει πανω της ειναι το κουμπι απελευθερωσης του κλείστρου. Είναι γελοιωδώς μικρό και σκληρό. Περιμένω το Βάγγο να μου βάλει μεγαλύτερο.
Το Browning φέρτο πάνω σου και μην το δώσεις ποτέ,εκτός και αν σου περάσει η κάψα για δίκαννοΠαναγιώτη το χω ριξει 4 φορές σκοπευτηριο. Πριν βαλω πελμα και αυξησω το πιτς ετρωγα πολυ ξυλο. Ακομα δεν το εχω μαθει εννοειται. Καθε φορά ειναι και καλυτερη. Το οτι λειτουργεί αψογα ειναι σιγουρο. Εγω δεν ειμαι καλος σκοπευτης. Ειναι πολυ καλοκατασκευασμενο, αρκετα βαρυ αλλα οχι ενοχλητικό, εντελως ακαταλληλο για περπατητο κυνηγι ομως. Με βολευει η ανοιχτη πιστολε λαβη και η παπια που δεν ειναι σνειμπελ. Θα το ηθελα με λιγο περισσοτερο ντροπ και καστ, αλλα δε κανω τιποτα ακομα, μεχρι να βρω τα κρατηματα του και τα χουγια του.
Γιώργη μάλλον δε θα το δώσω αυτό. Είναι καλό φίλε.
Η SX4 για μενα ειναι κορυφαίο όπλο, αλλά η μοντεφέλτρο ρε φίλε είναι πολύ ευκολη. Έρχεται αβίαστα εντελώς πάνω μου. Ειναι καλυτερο απο τη Μ2 που ειχα. Αν μπορέσω θα ξαναπάρω την SX4, χωρις να δωσω τιποτα. Δύσκολα θα δωσω τη μοντυ. Το μονο που δε μου αρεσει πανω της ειναι το κουμπι απελευθερωσης του κλείστρου. Είναι γελοιωδώς μικρό και σκληρό. Περιμένω το Βάγγο να μου βάλει μεγαλύτερο.
Δεν νομίζω πώς είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος με χρήση μονόβολων .Νομίζω ότι καλύτερα είναι μονόβολα.
Σημαδεύεις ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Σκοπός (αρχικά) δεν είναι να δεις αν το όπλο ρίχνει ίσια αλλά την σύγκλιση.
Αυτό σημαίνει ότι αν το πρώτο μονόβολο χτυπήσει πχ 20cm φάλτσα το δεύτερο και το τρίτο με την ίδια κάνη θα πρέπει πάλι να χτυπήσουν κάπου εκεί κοντά.
Ρίχνεις 3 και με την άλλη κάνη και τσεκάρεις.
1. Πόσο σφιχτά γκρούπ σχηματίζουν τα μονόβολα από τις 2 κάνες.
2. Την απόσταση των κέντρων των γκρουπ μεταξύ τους. Αυτή είναι και η απόκλιση των κανών.
Δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά έτσι θα το έκανα και μάλιστα με 5 μονόβολα από κάθε κάνη.
Σύσφιξη αρχικά ic ή οποιαδήποτε δίνει τα πιο σφιχτά γκρουπ.
Exω τσεκάρει 4ις Α400 (οπτικά) και ήταν για πέταμα..Αποκλείεται εσύ ειδικά να μην το έχεις τσεκάρει στα όπλα σου.
Γνωρίζω ότι ψηλοτουφεκανε όλες. Υπέθετα ότι οφειλόταν στο κοντάκι.Exω τσεκάρει 4ις Α400 (οπτικά) και ήταν για πέταμα..
Βάση(πάνω μέρος) με κάννη(ρίγα) αλλού για αλλού..Ολες!
Οι ιδιοκτήτες άγνοια...έπαθαν όταν το είδαν.
Εκεί που γλυκοκοίταζα να πάρω μία..απελπίστηκα.
Το φενομενο υπαρχει απο την 391 τωρα πως τα μονοβολα πανε κεντρο σε οσες δωκιμασα ειναι αλλο μανικιExω τσεκάρει 4ις Α400 (οπτικά) και ήταν για πέταμα..
Βάση(πάνω μέρος) με κάννη(ρίγα) αλλού για αλλού..Ολες!
Οι ιδιοκτήτες άγνοια...έπαθαν όταν το είδαν.
Εκεί που γλυκοκοίταζα να πάρω μία..απελπίστηκα.
Το λειοκαννο δεν έχει την καλύτερη ακρίβεια αλλά έχω δοκιμάσει στα 30 μέτρα με απλά μονοβολα κ σε πολλές περιπτώσεις είχα το ένα μονοβολο μέσα στο άλλο.Δεν νομίζω πώς είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος με χρήση μονόβολων .
Η σκόπευση "στο περίπου" χωρίς την ύπαρξη κλισιοσκοπίου σε ένα όπλο χαμηλής ακρίβειας εκ γενετής (λειόκαννο με μονό βλήμα) θα μεγαλώσει τα σκοπευτικά σφάλματα και δεν θα αναδείξει την πραγματική εικόνα.
Επίσης το διαφορετικό τσοκάρισμα και ο διαφορετικός αυλός της κάθε κάννης του δικάννου θα δώσει διαφορετική αποτύπωση των βολών σε σχέση πάντα με τον τύπο μονόβολου που θα χρησιμοποιηθεί π.χ. η μία κάννη μπορεί να μην "πάει" με τίποτα τα τύπου Gualandi ή τα Foster κλπ και η άλλη να τα δουλεύει με καλύτερη συγκέντρωση. Η μέτρηση της συγκέντρωσης της κάθε κάννης επίσης ξεφεύγει από τον σκοπό του πειράματός μας και θα δείξει απλά ποιά μονόβολα "προτιμάει" η κάθε κάννη.
Επίσης οι βολές μόνο με την μία κάννη όλες μαζί και μετά οι άλλες με την άλλη δεν συνηθίζονται ούτε στις δοκιμές σύγκλισης των βολών σε ραβδωτά δίκαννα. Ρίχνει η μία κάννη και μετά η άλλη και μετά πάλι από την αρχή. Για να φανούν οι αποκλίσεις το καλύτερο είναι η καταγραφή των βολών σε βίντεο από κοντινή απόσταση.
Ένα μεγάλο χαρτόνι 1,5 x 1,5 m στημένο στα 35 m (μετρημένα) ή ένας πίνακας δοκιμών σκοπευτηρίου μεγαλούτσικων διαστάσεων και βολές με σκάγια μέσου μεγέθους (Νο 6, Νο 7) θα δώσει μια καλή ιδέα πιστεύω.