Φερ' το στα μέτρα σου...

Όταν φτιάχνουμε κοντάκι το κάνουμε ρυθμιζόμενο για να έχουμε να παίζουμε με αλενακια.αυτο στο είπε ο κενταω?
Έλα @kollias να σε δω όπως εκείνον τον τύπο στον Ασπρόπυργο που έπαιζε όλη την ώρα με τις βίδες 😜

Έχει γενναίο καστ οφ και τοου αουτ και αρκετά κλειστή λαβή. Στην επώμιση όταν κουμπώνει είναι σταθερό σαν να κολλάει. Δεν έχω ξανανιώσει αυτή την αίσθηση τόσο έντονα.
Από τις δοκιμές σου ήταν φανερό ότι ήθελε καστ οφ. Το ότι κολλάει όπως λες επάνω σου δείχνει ότι ο καλλιτέχνης πέτυχε το σωστό πιτς, που για εμένα είναι πολύ σπουδαίο γιατί μαζί με το σωστό μήκος κοντακιου δίνει ξεκούραστες τουφεκιες (ελλειψη κλωτσηματος).
Καλοντουφεκο λοιπόν!

Κάτι που ίσως φανεί περίεργο σε μερικούς, είναι ότι όταν φτιάχνουμε ένα κοντάκι στα μέτρα μας (ιδίως όταν δεν είμαστε έμπειροι), πρέπει για ένα διάστημα να το χρησιμοποιούμε, προτού κάνουμε μικροαλλαγές. Δε θέλει βιασύνες. Πρέπει να "δεθούμε" με το νέο κοντάκι.
Αυτό βέβαια μου είπε και ο @ΓΙΑΝΝΗΣ.
Επίσης την κουβέντα αυτή την είπε και ο @Benelli l.h.
Έχουν δίκιο.
Τι γίνεται αν έχεις πολλά όπλα και θέλεις να τα χρησιμοποιείς κι αυτά πότε πότε;

Κάτι που ίσως φανεί περίεργο σε μερικούς, είναι ότι όταν φτιάχνουμε ένα κοντάκι στα μέτρα μας (ιδίως όταν δεν είμαστε έμπειροι), πρέπει για ένα διάστημα να το χρησιμοποιούμε, προτού κάνουμε μικροαλλαγές. Δε θέλει βιασύνες. Πρέπει να "δεθούμε" με το νέο κοντάκι.
Αυτό βέβαια μου είπε και ο @ΓΙΑΝΝΗΣ.
Επίσης την κουβέντα αυτή την είπε και ο @Benelli l.h.
Έχουν δίκιο.
Περιπου μια σεζόν ειχα το κοντάκι της 391 χωρις Ψαθα και φυσικά άβαφο.
Επεσε το σχετικό πείραγμα και μετα ολοκληρώθηκε.
Το ιδιo περιπου εγινε και στο κοντάκι της sx3

Τσώρσιλ στο νέο κοντάκι. Ίσως θέλει λίγο κατέβασμα. Μπερδεύει το αποτύπωμα κάτω από τη βούλα.
Λοιπόν όπως είναι φυσικό θέλει συνήθειο το κοντάκι. Δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοιο κοντάκι και αν και κουμπώνει καλά, η αίσθηση είναι πρωτόγνωρη.
Είχε πολύ κόσμο στο Σχιστό και ήμουν λίγο τσίτα, δεν είχα ηρεμία. Δεν έχω σχηματίσει καλή άποψη και θα αργήσω λίγο, γιατί δεν έχω όσο χρόνο θέλω.
Εργοστασιακό κοντάκι
και νέο από κάτω
IMG_20230820_122132.jpg

Attachments

• ΤΣΩΡΤΣΙΛ NEO KONTAKI.jpg
    ΤΣΩΡΤΣΙΛ NEO KONTAKI.jpg
    359,5 KB · Προβολές: 28
Περιπου μια σεζόν ειχα το κοντάκι της 391 χωρις Ψαθα και φυσικά άβαφο.
Επεσε το σχετικό πείραγμα και μετα ολοκληρώθηκε.
Το ιδιo περιπου εγινε και στο κοντάκι της sx3
Εεε ναι!
Άρθρο από την ιστοσελίδα της Αμερικανικής NSSF. Νομίζω ότι το έχει γράψει ο Gil Ash, Αμερικανός εκπαιδευτής σκοποβολής:
Properly fitting a stock is an art — just ask any good shooter. Once you have a gun fitted for you, shoot it for several months, perhaps even a year, before making other changes. A well-qualified and reputable shotgun fitter should ask you come back for a tune up in six months to a year to complete a fitting. It is not uncommon, especially with a newer shooter, that they are encouraged by the fitter to be instructed on improving their mount during this trial time. Do not be offended; this is good advice and certainly to the benefit of your shooting. Once your mount is stabilized, the stock fitter will be ready to make the final adjustments (or start over as the case may be). Either way, you will be ready for success.

Έλα @kollias να σε δω όπως εκείνον τον τύπο στον Ασπρόπυργο που έπαιζε όλη την ώρα με τις βίδες 😜
Τον είδα πάλι τις προάλλες. Πάλι κατσαβίδιαζε. Μήπως είναι κανένας κοντακάς ή δάσκαλος? Πάντως μου φάνηκε ότι ήταν το ίδιο τουφέκι.

Τον είδα πάλι τις προάλλες. Πάλι κατσαβίδιαζε. Μήπως είναι κανένας κοντακάς ή δάσκαλος? Πάντως μου φάνηκε ότι ήταν το ίδιο τουφέκι.
Γενικαί επισκευαί παντώς τύπου.
Θα του κάνω δώρο κανένα ηλεκτρικό δράπανο, τον λυπάται η ψυχή μου.

Καλημέρα σας, καλό μήνα να έχουμε.
Προχτές το απόγευμα βοήθησα ένα φιλαράκι να κάνει μερικά τεστ Τσώρτσιλ.
Το όπλο του είναι η καινούρια raffaello powerbore με το ξύλινο progressive comfort κοντάκι.
Σίγουρα η επώμισή του δεν είναι σταθερή και τεχνικά άρτια. Θα διορθωθεί αυτό.
Στο κομμάτι του κοντακιού τώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει κι άλλο cast-off για αρχή.
Η ερώτησή μου είναι η εξής. Παίρνει και δεύτερη φλάντζα cast-off το κοντάκι;

Attachments

• Νο1.jpg
    Νο1.jpg
    387,2 KB · Προβολές: 42
  • Νο2.jpg
    Νο2.jpg
    400,6 KB · Προβολές: 44
  • Νο3.jpg
    Νο3.jpg
    346,5 KB · Προβολές: 43
  • Νο4.jpg