Λένε πολλοί ότι ο καλύτερος τρόπος να δεις αν το όπλο έχει τα σωστά μέτρα είναι οι δίσκοι γιατί εκεί προσομοιώνεται απόλυτα ο τρόπος που τουφεκάς το θήραμα. Εγώ ωστόσο πιστεύω και τον πίνακα, αρκεί να προσπαθήσεις όσο γίνεται να ξεπεράσεις κάποιες "διορθώσεις" που μπορεί υποσυνείδητα να κάνεις. Ο πίνακας είχε δείξει αρχικά μια τάση για ψιλοτουφέκισμα η οποία βελτιώθηκε με λίγο κατέβασμα του χτενιού. Στην πράξη μπορεί χθες στην πρώτη πούλα
(οπου με μάτιασε ο Leo .what. γιατί στην δεύτερη δεν μπορούσα να βαρέσω γάιδαρο σε ανηφόρα ) να έχασα μόνο δύο δίσκους, ωστόσο επειδή ρίχνω επίτηδες με σφικτά τσοκ, τα σπασίματα δεν ήταν όπως τα ήθελα. Οπότε μπήκε επάνω ο ρουφιάνος για να μου επιβεβαιώσει αυτό που ουσιαστικά ήξερα.
Θέλει λίγο ακόμα κατέβασμα το
drop at comp 2. Θα μου πει βέβαια την γνώμη του και ο George.
Στις παρακάτω φώτο φαίνονται τα σκάγια, σε κόκκινο κύκλο είναι το κέντρο της τουφεκιάς και το βελάκι δείχνει την πορεία του δίσκου. Αγνοείστε το red dot της κάμερας γιατί το στιγμιότυπο είναι λίγα δέκατα του δευτερολέπτου μετά την έξοδο από την κάννη και λόγο της αναπήδησης του στομίου, αυτό δείχνει αλλού.
Εδώ πρόκειται για εισερχόμενο δίσκο γι'αυτό δεν έχω διαγράψει την πορεία του.
Βάζω και μία φώτο με την ορολογία των διαστάσεων ενός κοντακιού.
- S = Length of Stock (Pull)
- GL = Grip Length
- CC = Drop at Comb
- CS = Drop at Comb 2
- HH = Drop At Heel of Butt
- TH = Stock Length At Heel
- TT = Stock Length At Toe
- OO = Offset at Heel
- TO = Toe Out