ΤονΤο ξύπνησες η τον τρύπησες ;
ΤονΤο ξύπνησες η τον τρύπησες ;
Λάθος Τεό, από όλες τις απόψεις λάθος...Πλάκα πλάκα το αποτύπωμα με full στα 6μέτρα ήταν σαν μονοβολο...
Σε ότι αφορά το αποτύπωμα ή σε ότι αφορά το τεστ; Σε ότι αφορά το πρώτο δεν έχω ρίξει και ποτέ μου μονόβολο σε ότι αφορά το δεύτερο το ψάχνω το ψάχνω....Λάθος Τεό, από όλες τις απόψεις λάθος...
Καταρχήν σε ότι αφορά την δεοντολογία του ευρισκόμενου σε ένα σκοπευτήριο. Μετά σε ότι αφορά την ασφάλεια μας, ελπίζω να φόραγες γυαλιά. Μετά σε αυτό που είπε και ο Δημήτρης, ότι από τα έξι μέτρα δεν θα δεις τίποτα. Η λάθος κλίση της τουφεκιάς πρέπει να βρει χώρο να αναπτυχθεί και να αποτυπωθεί. Αν τουφεκίσεις από τα 15 μέτρα με φούλ τσοκ και ένα σχετικά χοντρό σκάγι, ας πούμε νούμερο 7,5 που φέρουν τα σκοπευτικά φυσίγγια, θα δεις σχεδόν μια μπουνιά στον πίνακα με μερικά περιφερειακά σκάγια τριγύρω. Δεν χρειάζεται να είναι και ακριβώς σαν μονόβολο το αποτύπωμα.Σε ότι αφορά το αποτύπωμα ή σε ότι αφορά το τεστ;
Αυτό το έχω καταλάβει και ξέρεις ότι είμαι μαζί σου, δεν χρειάζεται να το εξηγείς συνέχεια. Σε όλα συμφωνώ απόλυτα, απλά βρήκα αφορμή να γράψω αυτά για το λεγόμενο "τεστ" που είναι γενικά πολύ παρεξηγημένο.Γιώργο σε μένα η όλη διαδικασία περιλαμβάνει και συγκομιδή απόψεων - γνώσεων. Σίγουρα υπάρχουν πολύ μεγάλοι γνώστες του αντικειμένου κοντά μου, αλλά και εξαιρώντας το οικονομικό στην παρούσα φάση θέλω να το ζήσω όλο αυτό, να ταλαιπωρηθώ να κάνω και μαλακίες αλλά να ξέρω σε 1-2 χρόνια πχ πώς με επηρεάζει η κλίση του χτενιού το titch το toe κτλ κτλ. Σίγουρα ένας μάστορας μπορεί να μου φέρει το όπλο με κλειστά μάτια αλλά πειραματίζομαι.
Βοηθάει αλλά πρέπει να είναι πάρα πολύ διακριτική. Το ιδανικό είναι σε ένα κοντάκι από την αρχή κατασκευασμένο να γεμίζει το χέρι μόνο με το πάχος της λαβής. Στην δική σου περίπτωση ένα διακριτικό palm swell δεν θα ήταν άσχημο.Ο βασικός μου σκοπός είναι το κυνήγι και δεν ξέρω αν η full πιστολέ λαβή με palm swell είναι πρακτική για ένα κυνήγι που δεν είσαι μόνιμα σε στάση αναμονής.xm.
σπυρο στην πρωτη ερωτηση η απαντηση ειναι οχι γιατι το τραποντουφεκο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο απ αυτα που εχω δει. στην 2η πιστευω πως ναι απλα αλλαζεις κλιση στ οπλο αν εισαι τοσο ψαγμενος. δηλαδη λαγο, περδικα να χαμηλοτουφεκαει κ. λ. π. απλα δεν πιστευω οτι πολλοι απο μας το κανουμεΝα κάνω και 'γω ρε παιδιά 2 ''κουτές'' ερωτήσεις...
1) Μπορεί ένας αθλητής σκοποβολής, να ρίχνει σε επίπεδο πρωταθλητισμού και στα 3 αθλήματα της σκοποβολής πήλινου στόχου (skeet, trap, sporting) με το ίδιο κοντάκι?
2) Μπορεί ένας κυνηγός, που έχει ένα όπλο και κυνηγάει μ' αυτό ''ότι φέρνει ο μήνας'' που λέμε, να φτιάξει ένα κοντακι που να του δίνει το μέγιστο ωφέλιμο αποτέλεσμα σε όλα τα κυνήγια (ορτύκι, φάσσα, λαγό κ.λ.π)?
Εννοείς το πιτς Ευριπίδη?απλα αλλαζεις κλιση στ οπλο αν εισαι τοσο ψαγμενος.
ναι,οσον αφορα τ αυτογεμη. στο δικανο δε νομιζω να γινεται τοσο ευκολαΕννοείς το πιτς Ευριπίδη?
Σπυρο, για το πρωτο ερωτημα θα συμφωνησω με τον Ευριπιδη.Ετσι οπως το σκεφτομαι,γιατι εμπειρια ιδιαιτερη δεν εχω στη σκοποβολη πηλινου.Στο trap μηδενικη.Να κάνω και 'γω ρε παιδιά 2 ''κουτές'' ερωτήσεις...
1) Μπορεί ένας αθλητής σκοποβολής, να ρίχνει σε επίπεδο πρωταθλητισμού και στα 3 αθλήματα της σκοποβολής πήλινου στόχου (skeet, trap, sporting) με το ίδιο κοντάκι?
2) Μπορεί ένας κυνηγός, που έχει ένα όπλο και κυνηγάει μ' αυτό ''ότι φέρνει ο μήνας'' που λέμε, να φτιάξει ένα κοντακι που να του δίνει το μέγιστο ωφέλιμο αποτέλεσμα σε όλα τα κυνήγια (ορτύκι, φάσσα, λαγό κ.λ.π)?
μην μπερδευετε το σκοπευτηριο με το κυνηγι. θα σας κανω μια ερωτηση. εχθες με το καινουργιο κοντακι χεχεχε της 302 πηγα σκοπευτηριο και στημενος στο βατηρα ξεροντας απο που θα βγουνε τα πιατα εκανα 23.σ ενα περασμα τσιχλας πιυ δεν ξερω απι που θα βγουνε τα πουλια και σε τι αποσταση και δεν ειμαι στημενος αν μου εβγαιναν ας πουμε 10 ποσες θα επαιρνα? τις 8? δε νομιζωΤο ιδανικό είναι αυτό Γιάννη, την κλίση στον κορμό να την ''παίρνουμε'' από τη μέση...
Αλλά στο κυνήγι καμιά φορά, κάποια ''ανάποδα'' θηράματα μας κάνουν να χρειαζόμαστε παραπάνω στρίψιμο ή σκύψιμο', απ' οτι μας δίνει η μέση και αναγκαστικά το υπόλοιπο το ''παίρνουμε'' από τα πόδια...
Το χειρότερο πιστεύω, είναι να προσπαθούμε να πάρουμε την κίνηση με τα χέρια...
τις 9 ίσως...μην μπερδευετε το σκοπευτηριο με το κυνηγι. θα σας κανω μια ερωτηση. εχθες με το καινουργιο κοντακι χεχεχε της 302 πηγα σκοπευτηριο και στημενος στο βατηρα ξεροντας απο που θα βγουνε τα πιατα εκανα 23.σ ενα περασμα τσιχλας πιυ δεν ξερω απι που θα βγουνε τα πουλια και σε τι αποσταση και δεν ειμαι στημενος αν μου εβγαιναν ας πουμε 10 ποσες θα επαιρνα? τις 8? δε νομιζω
Ευριπίδη, προβλέπω να σηκώνεται ''θύελλα'' μ' αυτό το μνμ. σου...μην μπερδευετε το σκοπευτηριο με το κυνηγι. θα σας κανω μια ερωτηση. εχθες με το καινουργιο κοντακι χεχεχε της 302 πηγα σκοπευτηριο και στημενος στο βατηρα ξεροντας απο που θα βγουνε τα πιατα εκανα 23.σ ενα περασμα τσιχλας πιυ δεν ξερω απι που θα βγουνε τα πουλια και σε τι αποσταση και δεν ειμαι στημενος αν μου εβγαιναν ας πουμε 10 ποσες θα επαιρνα? τις 8? δε νομιζω