Τώρα που η περίοδος τελείωσε και όλοι κάνουμε τους απολογισμούς μας , όσον αφορά τις μετατροπες που κάναμε στα όπλα μας , μας έχω να πω τα εξής.
Ως γνωστόν έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά με το όπλο για να το φέρω στο επιθυμητό σημείο και καθότι με συνθετικά μέρη αυτό έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα τελικά.
Ανεξάρτητα αν λόγω σωματότυπου,ψηλού ζυγωματικού,λαιμού κλπ ...κλπ ...δεν τα έβρισκα με κανένα κοντάκι όσων όπλων επόμισα και θα έπρεπε να φτιάξω κοντάκι στα μέτρα μου , εγώ επέμενα στο συνθετικό αφού ήταν επιλογή μου για τους λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τώρα.
Μετά απο δικες μου προσθήκες ,σηκώματα ,φλάντζες ιδιοκατασκευής ,πέραν των 6 που είχε το όπλο και μετά απο επισκέψεις σε διάφορους μαιτρ του είδους, λύση δεν βρέθηκε ενώ οι αμοιβές έπεφταν και η απελπισία μεγάλωνε.
Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι το τελευταίο πράγμα που είχα να κάνω και αυτό ήταν να γυρίσω το κοντάκι.Κάτι που κάποιοι με παρότρυναν από την αρχή να το κάνω.
Ομως κάποιοι ειδικοί μου έλεγαν το αντίθετο.Να μην προχωρήσω σε κατι τέτοιο γιατί δεν θα κερδίσω τίποτα.Αυτό λειτούργησε ανασταλτικά μέσα μου και δεν μπορούσα να πάρω εύκολα την απόφαση συνεχίζοντας τους πειραματισμούς .Σ αυτό συνέβαλε βέβαια και η χαμένη πια εμπιστοσύνη μου ,απέναντι σε κάθε μορφής επαγγελματία.
Η απελπισία μου όμως με έκανε να ξεπεράσω κάθε ενδοιασμό και τελικά να δώσω το όπλο για γύρισμα .Η απόφαση μου αυτή αποδείχτηκε πολύ σωστή .Το όπλο ήρθε πολύ καλύτερα πάνω μου .Μετά τις πρώτες δοκιμές τον Σεπτέμβρη τα αποτελέσματα ήταν εμφανέστατα αλλά παρ όλα αυτά το έβλεπα ότι ήθελε το κατι παραπάνω.Ετσι το όπλο δόθηκε ξανά ,για να πάρει λίγο ακόμη το κοντάκι την κλίση που ήθελε .Το αποτέλεσμα πολύ καλύτερο και μετά από μια ταλαιπωρία 3 χρόνιων το όπλο μεταμορφώθηκε.Όσο βέβαια μπορεί να μεταμορφωθεί ένα συνθετικό σε σχέση με νέα κατασκευή κοντακιού.
Στην πορεια άλλαξα και το πέλμα ώστε να αλλάξει η μάλλον να μεγαλώσει κατά 1,5 εκ. το μήκος του πέλματος ώστε να πατάει καλύτερα στον ώμο.
Αποφασίζοντας να το τσεκάρω όσο πιο αυστηρά μπορούσα για να εχω και ασφαλή συμπεράσματα ,ακόμη και στα περπατητά μόνιμη επιλογή το Carlson's που μου χάρισε ωραίες ντουφεκιές ,αφού πια το όπλο δεν είχε καμιά σχέση μ αυτό που ήταν πρινκαι αυτό φάνηκε περισσότερο τόσο στις κοντινές ,αλλά πιο πολύ στις μακρινές ντουφεκιές..Πόσο μάλλον να ήταν ξύλινο και να είχα φτιάξει καινούριο κοντάκι.
Δεν γράφω αυτά που γράφω ούτε να επηρεάσω αλλά ούτε και να παροτρύνω κανέναν.Απλά καταθέτω το αποτέλεσμα της αρκετά μεγάλης περιπέτειας μου με το συνθετικό κοντάκι.Μιας περιπέτειας που έστω και αργά ειχε την καλύτερη δυνατή κατάληξη .