Φυσίγγια για Τσίχλες

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Τέλη Φλεβάρη του 2019 ένας φίλος αγόρασε ένα Λαμπερ €900 καινούριο από ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη. Ιούνιο της ίδιας χρονιάς έφευγε από Ελλαδα, οπότε έπρεπε να το δώσει αμαν-αμαν. Το όπλο είχε ρίξει 6(!) φυσίγγια. Η τιμή που του πρόσφεραν 2 από τα μεγάλα μαγαζιά για να το πάρουν, ήταν τα €200! Δεν ξέρω πόσο το πούλησαν μετά, αλλά φανταστείτε την αισχροκέρδεια πού έγινε με αυτό το όπλο. Πιθανόν να το πούλησαν για καινούργιο στην ίδια τιμή που είχε πρώτο πουληθεί...
οταν καποιο προιον που απαιτεί εκδοση αδειας χρειαστεί να αγοραστεί πίσω από τον πωλητή με μηδενική χρήση, χωρίς να ανοίξεις το κουτί, την επόμενη μέρα, τότε αυτό δεν μπορεί να αγοραστει σε τιμή μεγαλύτερη από την αρχική μείον τον ΦΠΑ, μείον το αρχικό του κέρδος, μειον το φόρο που θα πλήρώσει από από το φόρο της πρώτης πώλησης
Αν τα κανεις με πράξεις αυτά τοτε ενα οπλο που πωλείται 1600 ευρώ ΔΕΝ μπορεί να αγοραστεί πίσω με τιμή μεγαλύτερη από 430 ευρώ, βάζοντας 30% εμπορικό κέρδος 10% φόρο 24%ΦΠΑ διχως να υπολογιζουμε λειτουργικά καταστήματος.

οταν καποιο προιον που απαιτεί εκδοση αδειας χρειαστεί να αγοραστεί πίσω από τον πωλητή με μηδενική χρήση, χωρίς να ανοίξεις το κουτί, την επόμενη μέρα, τότε αυτό δεν μπορεί να αγοραστει σε τιμή μεγαλύτερη από την αρχική μείον τον ΦΠΑ, μείον το αρχικό του κέρδος, μειον το φόρο που θα πλήρώσει από από το φόρο της πρώτης πώλησης
Αν τα κανεις με πράξεις αυτά τοτε ενα οπλο που πωλείται 1600 ευρώ ΔΕΝ μπορεί να αγοραστεί πίσω με τιμή μεγαλύτερη από 430 ευρώ, βάζοντας 30% εμπορικό κέρδος 10% φόρο 24%ΦΠΑ διχως να υπολογιζουμε λειτουργικά καταστήματος.
Ρίξτε του ένα Μπαν σας παρακαλώ!

Έχει κάποιος φίλος άποψη για τα καινούργια ΑΖ -20 (Mainochi) ;
Ακούω ότι είναι πολύ συγκεντρωτικά και δημιουργούν αστοχίες (στους μη Leo). Δηλ. με 4* στα 30 μέτρα πάνε μπάλα;
Τα σκέφθηκα γιατί όποια τσίχλα βλέπω τις τελευταίες μέρες πετάει στα 30+ μέτρα.
Νομίζω ότι πλέον είναι με C7, από ανάκρουση και κρότο πως είναι;
Χθες π.χ με τα Sipe (2-3 έριξα) ζαλίστηκα και μου έφυγε ο ώμος. Σχετίζονται στην αίσθηση, παρ΄ότι είναι τελείως διαφορετικά;
Τα βρήκα σε nο 8.5 10,50€.

Ακούω ότι είναι πολύ συγκεντρωτικά και δημιουργούν αστοχίες (στους μη Leo). Δηλ. με 4* στα 30 μέτρα πάνε μπάλα;
Χθες π.χ με τα Sipe (2-3 έριξα) ζαλίστηκα και μου έφυγε ο ώμος. Σχετίζονται στην αίσθηση, παρ΄ότι είναι τελείως διαφορετικά;
Σε νο 7.5 που τα δοκίμασα εγώ πολύ καλά αρκετά μακριά σκοτωματα ξερα άμα τα βρεις είναι εύκολα από ανάκρουση κανονική για 32αρι με 3* και 1* τα πήγαινε μια χαρά πιστεύω το 3* είναι ότι πρέπει για να καλύψεις αρκετές αποστάσεις.Παντως πιστεύω σε 8.5 για τσίχλα θα είναι ακόμα καλύτερα το 7.5 υπερβολή που τα έριξα εγώ.
Δοκίμασε τα αξίζουν.

Πολύ καλά είναι. Κάπως "ξερά" σαν αίσθηση αλλά πολύ φυσιολογική ανάκρουση. Είναι πολύ συγκεντρωτικά, ακόμα και τα 3* τα θεωρώ ταβάνι, στο δικό μου όπλο τουλάχιστον, νομίζω ότι με 3,5* μπορείς να σκοτώσεις όπου να'ναι με αυτά. Σκοτώματα εξαιρετικά, τα πουλιά καπνίζουν ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις. Εγώ τα χρησιμοποιώ σε νο 8½.

Μην πάρεις ποσότητα δοκίμασε πρώτα

Πολύ καλά είναι. Κάπως "ξερά" σαν αίσθηση αλλά πολύ φυσιολογική ανάκρουση. Είναι πολύ συγκεντρωτικά, ακόμα και τα 3* τα θεωρώ ταβάνι, στο δικό μου όπλο τουλάχιστον, νομίζω ότι με 3,5* μπορείς να σκοτώσεις όπου να'ναι με αυτά. Σκοτώματα εξαιρετικά, τα πουλιά καπνίζουν ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις. Εγώ τα χρησιμοποιώ σε νο 8½.
Όντως ίδια αίσθηση και σε εμένα.
Σε τρυγονια,κιρκιρακια το έριξα σε 7,5ν.

Με λιγα λογια να τα προτιμήσουμε για καρτέρι οχι τοσο για περπατητο????

Νομίζω έχει ενδιαφέρον να πουμε κατι για το χρηστικό κομμάτι αυτου του συγκεντρωτηρα κ αν μπορεί να φανεί χρήσιμος σε ένα κυνήγι όπως είναι αυτό της τσιχλας....

Κατά το μακρινό παρελθον έχω ρίξει τέτοια φυσίγγια αν κ εξαιτίας των τσοκ που χρησιμοποιώ δεν μου χρειαζοταν κ ήμουν πληρως καλλυμένος με έναν "συμβατικό" συγκεντρωτηρα.......

Σίγουρα προκειται για έναν ποιοτικο συγκεντρωτηρα, ωστόσο έχει κ κάποιες ιδιαιτερότητες, για τον λόγο αυτό δεν μπόρεσα να καταλάβω την εμμονή της τότε maionchi στο να τον χρησιμοποιεί κατά κόρον( σε σκοπευτικά κ κυνηγετικά φυσίγγια) ακόμα κ σε εκείνες τις γομωσεις που κάλλιστα θα μπορουσαν να επιλέγουν για το κυνήγι του ορτυκιού, περπατητό τσιχλας κλπ..

Πιστευω οτι θα μπορουσε να φανεί χρήσιμος σε δυο περιπτώσεις...

Σε όσους διαθέτουν σταθερά κ ανοιχτά τσοκ κ θέλουν να "μαζέψουν" την τουφεκιά τους, είτε κανουν περπατητο κυνήγι, είτε καρτέρι..

και σε οσους κυνηγουν τσίχλα έχοντας όπλο με εναλλασσόμενα τσοκ αλλά δεν θέλουν να μπαίνουν στην διαδικασία να αλλάζουν τσοκ..
Έτσι έχοντας πχ 4* αν διαπιστώσουν σε κάποια φάση του κυνηγίου ότι αυτό δεν τους ικανοποιεί να αλλάξουν φυσιγγια κ να χρησιμοποιουσουν αυτου του τυπου..

Επισης θεωρώ πως η απόλυτη εφαρμογή αυτου του συγκεντρωτηρα είναι τα καρτερισια κυνηγια κ τα θηράματα μεγαλυτερα της τσιχλας, όπως ειναι οι φασσες, κ τα υδρόβια.....

Εννοείται πως μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα κ στο κυνήγι της..σιταρηθρας για όποιον το επιθυμει,η όπου αλλού νομιζει....

Αλλά αν λάβουμε υπόψιν ότι αυτά τα φυσιγγια κοστίζουν λίγο παραπάνω (αν κ τωρα δεν υπάρχει κ καμια μεγάλη διαφορά στα ίδια γραμμάρια ) καλο ειναι να εστιάσουμε κ σε αυτό...

Back