Φυσίγγια για Τσίχλες

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η προσωπική μου εμπειρία των τελευταίων πολλών ημερών είναι ότι, στα απογευματινά τουλάχιστον καρτέρια, τα πουλιά έρχονται ψηλά 30+ μέτρα, που σημαίνει ότι αν περάσουν και λίγο λοξά η απόσταση φθάνει τα 40 μέτρα.
Η γνώμη μου είναι ότι σε έναν τόσο μικρό στόχο όπως η τσίχλα και κέντρο να πάει η τουφεκιά από τη διασπορά των σκαγιών είναι πολύ τυχερό να πάρει 3 σκάγια για να την καταβάλουν, πόσο μάλλον που για τα 9άρια η κινητική τους ενέργεια έχει μειωθεί σημαντικά.
Όχι πως δεν έχουμε πάρει όλοι μας τέτοιες βολές, αλλά πρέπει η σκόπευση να είναι απόλυτη και η τύχη με το μέρος μας.
Γι ΄αυτό σκέφθηκα τα ΑΖ 20, παρ΄ ότι δεν υπερηφανεύομαι (πλέον) για τη σκοπευτική μου δεινότητα.
Σφάλω;

Last edited:
Η προσωπική μου εμπειρία των τελευταίων πολλών ημερών είναι ότι, στα απογευματινά τουλάχιστον καρτέρια, τα πουλιά έρχονται ψηλά 30+ μέτρα, που σημαίνει ότι αν περάσουν και λίγο λοξά η απόσταση φθάνει τα 40 μέτρα.
Η γνώμη μου είναι ότι σε έναν τόσο μικρό στόχο όπως η τσίχλα και κέντρο να πάει η τουφεκιά από τη διασπορά των σκαγιών είναι πολύ τυχερό να πάρει 3 σκάγια για να την καταβάλουν, πόσο μάλλον που για τα 9άρια η κινητική τους ενέργεια έχει μειωθεί σημαντικά.
Όχι πως δεν έχουμε πάρει όλοι μας τέτοιες βολές, αλλά πρέπει η σκόπευση να είναι απόλυτη και η τύχη με το μέρος μας.
Γι ΄αυτό σκέφθηκα τα ΑΖ 20, παρ΄ ότι δεν υπερηφανεύομαι (πλέον) για τη σκοπευτική μου δεινότητα.
Σφάλω;
Όχι, δεν σφάλλεις για την επιλογή του φυσιγγίου, σφάλλεις όμως για τον πεσιμισμό περί σκοπευτικής δεινότητας. Εάν παλιότερα έριχνες καλύτερα τότε οι δεξιότητες υπάρχουν ακόμα μέσα σου. Αφέσου ελεύθερος και τουφέκα χωρίς σκέψη. Ακόμα κι εγώ την πατάω πολλές φορές και το υπεραναλύω.

Όχι, δεν σφάλλεις για την επιλογή του φυσιγγίου, σφάλλεις όμως για τον πεσιμισμό περί σκοπευτικής δεινότητας. Εάν παλιότερα έριχνες καλύτερα τότε οι δεξιότητες υπάρχουν ακόμα μέσα σου. Αφέσου ελεύθερος και τουφέκα χωρίς σκέψη. Ακόμα κι εγώ την πατάω πολλές φορές και το υπεραναλύω.
Πριν μερικά χρόνια δεν θα το έλεγα έχοντας > 70% στο θήραμα αυτό.
Όταν όμως μπεις στην 8η δεκαετία της ζωής σου, ακόμα και αν κυνηγάς 50 και πλέον χρόνια, τα αντανακλαστικά σιγά -σιγά σε εγκαταλείπουν και μαζί με αυτά και το εντυπωσιακό σκορ.
Άρα και σκοπευτικά χρειάζεσαι "μπαστουνάκι". Και όπως λέω πάντα "γηράσκω αεί διδασκόμενος".
Και ευλογώ το Θεό που μπορώ ακόμα να στέκομαι αξιοπρεπώς.

Όταν όμως μπεις στην 8η δεκαετία της ζωής σου, ακόμα και αν κυνηγάς 50 και πλέον χρόνια, τα αντανακλαστικά σιγά -σιγά σε εγκαταλείπουν και μαζί με αυτά και το εντυπωσιακό σκορ.
Άρα και σκοπευτικά χρειάζεσαι "μπαστουνάκι". Και όπως λέω πάντα "γηράσκω αεί διδασκόμενος".
Σου εύχομαι να κυνηγάς και στα 100 συνάδελφε! Μήπως πρέπει όμως να κάνεις κάποιες αλλαγές στον εξοπλισμό σου που θα βοηθήσουν την κατάσταση; Και μιλάω κυρίως για το όπλο. Μήπως πρέπει να πας σε κάτι πιο ελαφρύ και πιο μανιτζεβελα; Ακόμα και το κοντάκι σου μπορεί να χρειάζεται σήκωμα για να βοηθήσει την όραση που αναγκαστικά έχει αδυνατίσει.

Δεν γνωρίζω ποιο είναι το πρόβλημα, εννοείται υποθέσεις κάνω.

ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΙΠΑΚΙ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ.ΕΙΣΑΙ ΝΤ'ΑΡΤΑΝΙΑΝ.ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ .ΑΛΛΟΙΩΣ ΒΑΛΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕ FAMAGOUSTA.

Σου εύχομαι να κυνηγάς και στα 100 συνάδελφε! Μήπως πρέπει όμως να κάνεις κάποιες αλλαγές στον εξοπλισμό σου που θα βοηθήσουν την κατάσταση; Και μιλάω κυρίως για το όπλο. Μήπως πρέπει να πας σε κάτι πιο ελαφρύ και πιο μανιτζεβελα; Ακόμα και το κοντάκι σου μπορεί να χρειάζεται σήκωμα για να βοηθήσει την όραση που αναγκαστικά έχει αδυνατίσει.

Δεν γνωρίζω ποιο είναι το πρόβλημα, εννοείται υποθέσεις κάνω

Δεν γνωρίζω ποιο είναι το πρόβλημα, εννοείται υποθέσεις κάνω.
Φυσικά δεν έχω και δεν είχα τις σκοπευτικές σου ικανότητες δάσκαλε.
Ωστόσο ήδη έχω εφαρμόσει από πρόπερσι όλα αυτά που μου προτείνεις. Μια ελαφριά, πλαστική και πολύ μανιτζέβελη καραμπίνα αντικατέστησε το βαρύ S.P. και κριτήριο της αγοράς της ήταν η απόλυτη ταύτισή της με το σωματότυπό μου.
Από αυτή την άποψη μέχρι στιγμής πολύ καλά πάμε.
Αλλά δεν θα πάρω την εύκολη τσίχλα που πετάχτηκε μπροστά μου και έδωσε θέα για 7-8 μέτρα. Ενώ πριν δεν γλύτωνε...
Περιορίζομαι στο καρτέρι.

Σφάλω;
Οχι Γιάννη, φυσικά κ δεν σφάλλεις...

Αλλα στην περιπτωση σου μπορείς να αλλάξεις το τσοκ σου με ένα πιο κλειστό κ να χρησιμοποιήσεις τα ίδια φυσίγγια που προτιμάς χωρίς να χρειάζεται να πας να αγοράσεις τα συγκεκριμένα για αυτό τον σκοπό....
Η κινητική ενέργεια που έχουν τα σκάγια νουμερο 9 είναι αρκετή για να θανατώσει ακαριαία μια τσίχλα που πεταει στα μετρα που αναφέρεις...

Ναι αλλά είσαι κ "παλιά καραμπίνα" εσυ......
Ότι κ αν επιλέξεις να μην διστάσεις να το δοκιμάσεις......

Ωραίο φυσιγγακι το Ντιάνα 30 γρ ν9
Ώρα να φορτώσω
Ακούει ρε
Για εμενα είναι ένα από τα καλυτερα, ομοιως κ τα 32γρ....
Για εσένα είναι?? Αυτό μετράει.....

Μόνο μην σε ακουσει ο φίλος σου ο Αλεξ γιατί θα παει να κρεμαστεί με βρασμένα μακαρόνια...

Μόνο μην σε ακουσει ο φίλος σου ο Αλεξ γιατί θα παει να κρεμαστεί με βρασμένα μακαρόνια...
Mόνο να είναι τα κοφτά μην έχουμε και τίποτα ντραβαλα

Είπαμε..
Τα 2 καλύτερα 32αρια..
Το diana από 6 έως 9
Το heavy από 4 έως 9 και με g3000...!!!
Φυσικά προσωπική γνώμη..

Attachments

• Screenshot_20241203_191449.jpg
    Screenshot_20241203_191449.jpg
    73,8 KB · Προβολές: 23
  • Screenshot_20241203_191334.jpg
    Screenshot_20241203_191334.jpg
    61,9 KB · Προβολές: 23