Φυσίγγια για μπεκάτσα

Γιώργο υπάρχουν πιο ειδικοί από εμένα μπεκατσάδες που μπορούν να σου απαντήσουν.
Εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι ότι δεν είναι σαν το κυνήγι του ορτυκιού.... .sarcastic.

. Μια που το έφερε η κουβέντα, τι ειδικό έχει το κυνήγι της μπεκάτσας;[/QUOTE]
Καλησπέρα παρέα. Όπως όλα τα θηράματα που έχουν ιδιαιτερότητες στον τρόπο κυνηγίου αλλά και τον εξοπλισμό που χρειάζεται έτσι και ή μπεκατσα χρειάζεται το βασικοτερο: καλό σκυλί.Το καθε κυνηγι και θήραμα έχει τη ομορφιά του. Όλα τα υπόλοιπα όπλα, φυσίγγια και γενικά τρόπο κυνηγιού τα φέρνει ή εμπειρία με τα χρόνια και αυτό ξαναλεω ισχύει για όλα τα θηράματα. Ο καθένας κυνηγάει όπως του αρέσει, βολευεται ή έχει μάθει αρκεί να σέβεται το θήραμα και τους γραμμένους και άγραφους νόμους του κυνηγίου.

Ενα φυσηγκακι 32/33gr.με συγκετροτιρα.ενα κυνηγο με γρηγορα αντανακλαστηκα και ενα κοντακι που ρίχνει εκει που βλεπουμε και τσοκ5.τη αλλο παραπάνω να θέλει η μπεκατσα.ολλα τα αλλα ειναι απλοσ για να κατανάλωση.ενασ παππούς μπεκατσα μου ελεγε οταν αρχησα το κυνηγι 5δραχμεσ σκυλο μια δραχμή ντουφεκι.

Ενα φυσηγκακι 32/33gr.με συγκετροτιρα.ενα κυνηγο με γρηγορα αντανακλαστηκα και ενα κοντακι που ρίχνει εκει που βλεπουμε και τσοκ5.τη αλλο παραπάνω να θέλει η μπεκατσα.ολλα τα αλλα ειναι απλοσ για να κατανάλωση.ενασ παππούς μπεκατσα μου ελεγε οταν αρχησα το κυνηγι 5δραχμεσ σκυλο μια δραχμή ντουφεκι.

Ηλία επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Πιστεύω πως αν ήταν τα πράγματα όπως τα αναφέρεις για το συγκεκριμένο θήραμα, δεν θα βλέπαμε πρώτους μπεκατσάδες με άριστα σκυλιά να λένε συχνά εκφράσεις του στυλ "Σήμερα ήταν δύσκολες οι κυρίες. Σηκώσαμε 5 και δεν πήραμε ούτε μία....."

Ναι βρε Χρήστο αλλά δεν λένε ... "αν είχαμε καλύτερα όπλα ή καλύτερα φυσίγγια θα τις παίρναμε". Άλλο οι δυσκολίες αυτού του κυνηγιού και άλλο οι βλητικές απαιτήσεις του ;)

Γιωργο πριν λιγο καιρο επινα καφε με εναν απο τους πιο φημισμενους μπεκατσαδες της χωρας μας. Εχει γυρισει και καποια DVD με το κυνηγι της. Καθημερινα ειναι στον κυνηγοτοπο. Οπως μου ελεγε ειναι ¨αρρωστος¨ με το κυνηγι της μπεκατσας και δεν θα ηθελα να αναφερω το ποσο που υπολογιζει οτι ξοδεψε μεχρι στιγμης γιατι θα νομιζετε οτι λεω ψεματα:) Οταν εφτασε η κουβεντα για τα φυσιγγια, μου ειπε οτι χρησιμοποιει γνωστα φυσιγγια της αγορας με ιδιαιτερο αποκεντρωτηρα και 38gr με τσοκ 5 αστρα για λογους που μου ανελυσε. Θελω να καταληξω οτι στο φυσιγγι ειδικα της μπεκατσας ειναι οπως βολευτει ο καθενας μεχρι να καταληξει μονο σε ενα. Απο εκει και περα η αποτυχια εχει να κανει με τη δυσκολια του κυνηγιου της μπεκατσας και οχι με το οπλο η το φυσιγγι οπως εγραψες πριν. Πολλες φορες ομως οι δυσκολιες αυτου του κυνηγιου οδηγουν και σε βλητικες απαιτησεις...

Χρήστο, έχει δίκιο ο φίλος σου, αλλά έχει δίκιο για τις δικές του ιδιαιτερότητες. Έχω δοκιμάσει και εξακολουθώ να δοκιμάζω πολλούς τύπους φυσιγγίων, αυτό που αποδίδει καλύτερα στον πίνακα με το Ο/Α μου δεν δίνει ίδια εικόνα με το S/S μου, με ίδιες συσφίξεις, ίδιους αυλούς (Beretta και τα δύο). Πρέπει λοιπόν να βρούμε κάποιο σταθερό φυσίγγι που να ταιριάζει με το όπλο μας και να το ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ. Άλλη ιδιαιτερότητα είναι η ευαισθησία του καθενός στην ανάκρουση, ο ελαττωματικός μου ώμος δεν θα δεχόταν ευχάριστα το 38άρι με αποτέλεσμα να "τον προστατεύω" ασυναίσθητα, άρα η ντουφεκιά πάει για αλλού. Τα 32γ. μάξιμουμ 34γ. φυσίγγια είναι στις προτιμήσεις μου.
Τώρα, για τον "Μπεκατσοκυνηγό". Πιστεύω πως από την στιγμή που κάποιος χαρακτηρίζεται για εξειδικευμένο θήραμα πρέπει να έχει όλο το πακέτο, γνώση για το θήραμα (τα πάντα) καλό σκύλο, καλή σκοπευτική, σωστό και προσαρμοσμένο όπλο, και... φυσίγγι που το γνωρίζει. Παρόλο που κυνηγώ μισώ αιώνα μπεκάτσες δεν συγκαταλέγω τον εαυτό μου στους "Μπεκατσοκυνηγούς" για ένα και μόνο λόγο: είμαι κάτοικος Αττικής.

Για το συγκεκριμένο θήραμα είναι αυτό που λέμε να σου ταιριάξει το φυσίγγι. Να σου "κάτσει" στο όπλο σου, στον τρόπο που επωμίζεις, στον τρόπο που στοχεύεις ακόμη και στον τρόπο που κυνηγάς κ.τ.λ. ...

Χρήστο, έχει δίκιο ο φίλος σου, αλλά έχει δίκιο για τις δικές του ιδιαιτερότητες. Έχω δοκιμάσει και εξακολουθώ να δοκιμάζω πολλούς τύπους φυσιγγίων, αυτό που αποδίδει καλύτερα στον πίνακα με το Ο/Α μου δεν δίνει ίδια εικόνα με το S/S μου, με ίδιες συσφίξεις, ίδιους αυλούς (Beretta και τα δύο). Πρέπει λοιπόν να βρούμε κάποιο σταθερό φυσίγγι που να ταιριάζει με το όπλο μας και να το ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ. Άλλη ιδιαιτερότητα είναι η ευαισθησία του καθενός στην ανάκρουση, ο ελαττωματικός μου ώμος δεν θα δεχόταν ευχάριστα το 38άρι με αποτέλεσμα να "τον προστατεύω" ασυναίσθητα, άρα η ντουφεκιά πάει για αλλού. Τα 32γ. μάξιμουμ 34γ. φυσίγγια είναι στις προτιμήσεις μου.
Τώρα, για τον "Μπεκατσοκυνηγό". Πιστεύω πως από την στιγμή που κάποιος χαρακτηρίζεται για εξειδικευμένο θήραμα πρέπει να έχει όλο το πακέτο, γνώση για το θήραμα (τα πάντα) καλό σκύλο, καλή σκοπευτική, σωστό και προσαρμοσμένο όπλο, και... φυσίγγι που το γνωρίζει. Παρόλο που κυνηγώ μισώ αιώνα μπεκάτσες δεν συγκαταλέγω τον εαυτό μου στους "Μπεκατσοκυνηγούς" για ένα και μόνο λόγο: είμαι κάτοικος Αττικής.

Κ. Γιάννη νομίζω πως συμφωνούμε απόλυτα...

Last edited:
Ηλια και γιωργο κυνηγατε μπεκατσα??????
Ελάχιστες φορές φίλε μου, για πες όμως τον συλλογισμό σου. Σε τι συμπέρασμα οδηγεί αυτό σε σχέση με τα φυσίγγια;

Για να ειμαι ειλικρινης κ αν κ ουτε εγω μπορω να θεωρησω τον ευατο μου "μπεκατσοκυνηγο", την εχω κυνηγησει ειδκα στο παρελθον αρκετα κ θεωρω οτι η δυσκολια της μπεκατσας κρυβεται σε χιλια δυο αλλα πραγματα κ τελευταιο στο φυσιγγι...
Οπως σε ολα τα κυνηγια ετσι κ στη μπεκατσα πρεπει να βρουμε ενα φυσιγγι που μας ταιριαζει κ στον τροπο που τουφεκαμε κ ψυχολογικα... Ειναι σημαντικο αυτο, δεν σημαινει οτι ενα καλο φυσιγγι θα ταιριαζει σε δυο διαφορετικους μπεκατσοκυνηγους,...
Απο την αλλη θεωρω οτι οποιοδηποτε φυσιγγι κ να επιλεξουμε θα εχει σιγουρα την βλητικη επαρκεια για να την καταβαλει... Ακομα κ ενα skeetοφυσιγγι 24 γρ ν9,5 σε μερη που η τουφεκια δεν θα χρειαστει να περασει μεσα απο ενα σωρο κλαδια...
Αν ειναι δυσκολη η μπεκατσα????
Σαφως κ ειναι δυσκολη, πολυ δυσκολη θα ελεγα,απο τα δυσκολοτερα κυνηγια, για την εξυπναδα της, τον τροπο που αντιμετωπιζει το φυσικο περιβαλλον, τον βιοτοπο της που δεν ειναι παντου ιδιος, το εμπειρο σκυλι και τον τροπο που πρεπει να την προσεγγισει αναλογα με τη συμπεριφορα της, την αντιληψη κ την εμπειρια του κυνηγου για το πως θα διαχειριστει τη στιγμη της φερμας κ θα την αναγκασει να δωσει οπτικη επαφη, την ψυχραιμια που πρεπει να δειξει ο κυνηγος διαβαζοντας την πορεια της κ διαλεγοντας την καταληλλη στιγμη για τουφεκια κ οχι αδειαζοντας το οπλο με το ακουσμα των φτερων της κ αλλους τετοιους λογους...
Οχι ομως για τις βλητικες απαιτησεις του κυνηγιου αυτου...
Φετος χτυπησα χοντρικα καμια 30αρια μπεκατσες σε πουρναρι σφιχτο, το δυσκολοτερο μερος για μενα... Δεν τουφεκισα πολλες ακομα,αντε να τουφεκισα αλλες 5-6 που μου εφυγαν... Θεωρω οτι οτι φυσγγι κ να ειχα θα τις επαιρνα, απλα γιατι καταφερα να ξεπερασω ολες τις παραπανω δυσκολιες...

Η μπεκατσα θεωρω οτι εχει πολλους ασταθμητους παραγοντες δεν εξαρταται μονο βλητικα..ειναι η μορφολογια του εδαφους, οι κλησεις του εδαφους ,το πως πηγαινουν οι σκυλοι, το ποσοι κυνηγοι την κυνηγανε,αν την κυνηγας μονος ,οι τροποι διαφυγης ειναι πολλοι,η μπεκατσα θεωρω οτι απο την στιγμη που θα μπλοκαριστει αναμεσα στον σκυλο και στον κυνηγο...εχει σκεφτει τον τροπο διαφυγης της.Ο ψυχολογικος τομεας, η ενταση μπενει και αυτος στο παιχνιδι δεν ειναι μονο οι σκοπευτικες μας ικανοτητες..Ο τροπος που θα πιασουμε ..γιατι απο την στιγμη που θα φερμαρουν οι σκυλοι μας πρεπει να σκεφτουμε σε κλασματα ισως δευτερολεπτου που θα <<πιασουμε>> που πιθανον θα διαφυγει...εκει πρεπει να σκεφτουμε γρηγορα...και πολλες φορες οσο εμπειρη και να ειμαστε παντα θα υπαρχει το λαθος.Δεν ξερω αν ειναι η καταλληλη ενοτητα σας παραθετω ενα βιντεακι μου ,δειτε το ,σκεφτητε ποσους διοδους διαφυγης εχει .....και πως με ξεγελαει στο τελος με βαζει απο το καθαρο στο ντυμενο ...δεν την περιμενω ..τα χανω?...κανω λαθος? ολα ειναι μεσα στο παιχνιδι...σημασια εχει οτι με κανει ΡΟΜΠΑ...αλλα στην μπεκατσα αυτη ειναι η μαγεια της... ΥΓ.Δειτε το σε μορφη FD1080p

Για το συγκεκριμένο θήραμα είναι αυτό που λέμε να σου ταιριάξει το φυσίγγι. Να σου "κάτσει" στο όπλο σου, στον τρόπο που επωμίζεις, στον τρόπο που στοχεύεις ακόμη και στον τρόπο που κυνηγάς κ.τ.λ. ...

Οπως σε ολα τα κυνηγια ετσι κ στη μπεκατσα πρεπει να βρουμε ενα φυσιγγι που μας ταιριαζει κ στον τροπο που τουφεκαμε κ ψυχολογικα...

Άρη με αυτήν την φράση είπες ότι είπα και εγώ από την αρχή. Μπορεί για π.χ. αυτό φυσίγγι να είναι είτε συγκεντρωτήρας, είτε μάλλινη, είτε διασποράς, είτε 30γρ, είτε 40γρ...
κοινώς περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
Απλά απορώ γιατί διαχωρίζετε την δυσκολία του κυνηγιού της μπεκάτσας με το ψάξιμο των φυσιγγίων...

Απλά απορώ γιατί διαχωρίζετε την δυσκολία του κυνηγιού της μπεκάτσας με το ψάξιμο των φυσιγγίων...
Mα για ολους του παραπανω λογους που ανεφερα Χρηστο... Οτι θεωρω οτι ειναι το τελευταιο που πρεπει να μας απασχολησει βλητικα...
Δεν ειναι παπι η φασσα, η μπεκατσα, τουφεκιεται κοντα κ πεφτει ευκολα... Αλλο που η μοδα της εποχης εχει ωθησει σε χιλιες δυο εταιριες να βγαζουν εξεζητημενα φυσιγγια για τη μπεκατσα που στην ουσια ειναι παρομοια μεταξυ τους απλα κ μονο για να ενισχυουν τον καταναλωτισμο κ την ταση της εποχης... Ολα τα διασπορας πανω κατω ιδια ειναι, εκτος απο τα αποκεντρωτικα...
Θεωρω δηλαδη οτι ολη αυτη η αναζητηση και η προσφορα εξεζητημενων φυσιγγιων βασιζεται στην γενικη αντιληψη των κυνηγων οτι πρωτα απο ολα για μια αποτυχια φταιει το φυσιγγι... Εγω θεωρω οτι ειδικα στην μπεκατσα, το φυσιγγι ειναι το τελευταιο που φταει...

Μην ξεχνάμε ότι η κουβέντα γίνεται, μόνο και μόνο για τα φυσίγγια και για κανέναν άλλο λόγο.
Δεν με διακρίνει κανενός είδους "εγωισμός" ώστε να προσπαθήσω να αποδείξω ότι τα κυνήγια που κάνω εγώ είναι πιο δύσκολα σπό την μπεκάτσα. Κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον βλακώδης ματαιοδοξία και δεν θα είχε και κανένα νόημα. Δεν συμμετέχω στις κουβέντες του θέματος μπεκάτσα γιατί δεν την κυνηγάω συστηματικά και μου αρκεί να θαυμάζω τις αφηγήσεις των κυνηγών αυτής και τις επιτυχίες τους.

Στο θέμα ωστόσο της βλητικής απαίτησης μπορώ να έχω άποψη γιατί είναι ένα θήραμα που έχω συναντηθεί αρκετές φορές μαζί του, έστω και τυχαία. Από την άλλη λόγω της λόξας μου γενικώς για το κυνήγι και το σκοπευτήριο (οικονομικοί κυρίως παράγοντες δεν μου επέτρεψαν να το δω αγωνιστικά αλλά μόνο σαν χόμπυ), έχω κάνει πάρα μα πάρα πολλές δοκιμές με πολλά φυσίγγια για να μπορώ να αντιληφθώ τι προσφέρει ή δεν προσφέρει παραπάνω ένα φυσίγγι 40γρ διασποράς από ένα φυσίγγι 32-34γρ διασποράς, στα 15-20-25-30-40 μέτρα και πως αυτό συμπεριφέρεται και μεταφράζεται ακόμα και σε προσκοπεύσεις, σε μια μπεκάτσα που θα σηκώσει για παράδειγμα ο συνκυνηγός μας και αφού στρώσει θα μας περάσει εμάς στα 30 ή στα 40 μέτρα απόσταση σε τραβέρσα.

Επίσης ο σημαντικότερος παράγοντας είναι τα μέτρα του όπλου. Εκεί και αν έχω λόγο δια να ομιλώ, αφού έχω φάει ώρες και ώρες δοκιμών, προσπαθώντας πάντα να προσεγγίσω το τέλειο.
Όντως μπεκατσάς είναι αυτός που ζει στην επαρχία. Ας σκεφτούμε όμως λίγο, πόσοι κυνηγοί της επαρχίας , ακόμα και στις μέρες μας, δεν χλευάζουν ή ειρωνεύονται αυτούς που ασχολούνται με παραμέτρους όπως το κοντάκι, τις δοκιμές και πολλά άλλα τέτοια "περιττά" που στο δικό τους το μυαλό, όλα αυτά σκοπό έχουν να παίρνουν οι "πονηροί" τα λεφτά των... αδαών Αθηναίων !!!

Όταν όμως έρθει η ώρα να φερμάρει ο εξαιρετικός σκύλος την μπεκάτσα μπροστά μας και αυτή αποκαμωμένη από το μακρύ ταξίδι, δεν σηκώνεται και πρέπει να αρχίσουμε να κλωτσάμε το πουρνάρι και να σηκώνεται η μπεκάτσα σαν σκαγιωμένη στο καθαρό και μετά από μια τριάρα στον γάμο του καραγκιόζη, η μόνη αιτία που μας φταίει είναι το "κακό" φυσίγγι, ε τότε η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε ... !

Με σειρά προτεραιότητας για μένα, σκύλος το Α ως το Ω στον εντοπισμό-φέρμα, κοντάκι και μέτρα το Α ως το Ζ (βάζω και την αγγλική αλφάβιτο μέσα ... ) και τέλος φυσίγγια.

Όταν όμως έρθει η ώρα να φερμάρει ο εξαιρετικός σκύλος την μπεκάτσα μπροστά μας και αυτή αποκαμωμένη από το μακρύ ταξίδι, δεν σηκώνεται και πρέπει να αρχίσουμε να κλωτσάμε το πουρνάρι και να σηκώνεται η μπεκάτσα σαν σκαγιωμένη στο καθαρό και μετά από μια τριάρα στον γάμο του καραγκιόζη, η μόνη αιτία που μας φταίει είναι το "κακό" φυσίγγι, ε τότε η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε ... !
E καλα αυτο ειναι ενα μεμονωμενο παραδειγμα, εγω προσωπικα πολυ λιγα πουλια εχω βρει ετσι, ειναι η μειοψηφια κ μονο για τους τυχερους της επαρχιας με καθημερινες εξοδους...

Με σειρά προτεραιότητας για μένα, σκύλος το Α ως το Ω στον εντοπισμό-φέρμα, κοντάκι και μέτρα το Α ως το Ζ (βάζω και την αγγλική αλφάβιτο μέσα ... ) και τέλος φυσίγγια.
Εγω μετα τον σκυλο βαζω την αντιληψη του κυνηγου στην σωστη επιλογη του μερους που θα κατσει παρεμβαινοντας στην ουσια στα σχεδια του πουλιου...

Τα γραμμαρια των φυσιγγιων κ εμενα με αφηνουν αδιαφορο, αλλωστε υπαρχουν φυσιγγια διασπορας με 40 γρ πολυ πιο μαλακα απο 34αρια ας πουμε, αλλα οτι θα καναμε με ενα 32αρι θα το καναμε κ με ενα 40αρι... Γουτα ειναι αυτα κ τ μας ταιριαζει, κ εγω το τρυγονι με 34 γρ το κυνηγαω γιατι για ψυχολογικους λογους εχω εμπιστοσυνη στο φυσιγγι, δεν χωρα αμφιβολια ομως οτι τα ιδια πουλια θα μπορουσα να τα παρω κ με ενα καλο φυσιγγι 30 γρ...

E καλα αυτο ειναι ενα μεμονωμενο παραδειγμα
Όντως έτσι είναι, έβαλα λίγο σάλτσα παραπάνω για να απαντήσω στον Λάμπρο ότι δεν είναι ανάγκη να κυνηγάς κάθε μέρα μπεκάτσα για να έχεις άποψη για το φυσίγγι της :p

Ηλια και γιωργο κυνηγατε μπεκατσα??????
Κυνησα για 5 χρονια με πλαγιοκανο cal20 με τσοκ 4/2. αλλα μετα με κέρδισε το μπεκατσινη και η νεροκοτα οσεσ εχασα ηταν απο το ματι μου η απο κακη μου Θέση.παντοσ το θεωρώ πολυ μεγάλη υπερβολι το φυσηγγι να ξεπερνά τα 34gr.εγω απορω τι πουλι περνουν αυτη που βαζουν 38gr.στην μπεκατσα στα 15/20μετρα.μαλλον μονο φτερα.δεχτεί η καθε διαφωνία

Εγω παντος παιδια πιστευω ολα λιγο πολυ συμπληρωνουν το παζλ χωρις να θελω να φανει εγωηστικο ουτε να θεωρηθει οτι ειμαι ο κυνηγαρας της μπεκατσας...απλα μου αρεσει το κυνηγι και αυτο κανω, του χρονου θα σας προσκαλεσω σε ενα κυνηγι μπεκατσας να δουμε το ποσο ευκολο μπορει να ειναι η ποιες ιδιαιτεροτητες μπορει να υπαρχουν...μα βρε παιδια ιδιες ιδιαιτεροτητες ειναι να καθεσε και να περιμενεις τις τσιχλες η να τουφεκας ενα ορτυκι που και σε αυτα τα θηραματα υπαρχουν δυσκολιες καθε κυνηγι ειναι διαφορετικο , απο μια μπεκατσα που σε ξεκατινιαζει σε πεταει σε ενα ρεμα και σε δευτερολεπτα σε ανεβαζει στην κορυφη σε τρελες κλησεις η μεσα σε ενα ντυμενο που σε βαζει γιατι κοταριζει.. που το ντυμενο εναι ανακατεμενο με αρκουδοβατσιες (ετσι το λεμε στο χωριο μου) που ειναι αγκαθωτα συρματα που προσπαθεις εκεινη την στιγμη να τις κοψεις...και εσυ ματωνεις αλλα ταυτοχρονα ακους τον σκυλο σου φερμαρισμενο...και θελεις να πας στην φερμα ...και εσυ παλευεις...και εκει που εισαι μπλεγμενος και παλευεις.... την βλεπεις που φευγει.....εκει δεν κοιτας πως θα επωμισεις ....κοιτας να της ριξεις ..Το κυνηγι της μπεκατσας και γενικα το κυνηγι δεν ειναι πρωταθλητισμος ,δεν ειναι το ποιος ειναι καλο τουφεκι ,η το ποιος εκανε τα περισσοτερα πουλια..ΜΙΑ μπεκατσα μπορει να αξιζει για 20..δηλαδη ο αλλος αν βαραει στον γαμο του καραγκιοζη δεν ειναι καλος κυνηγος? δεν το κανουμε παρεα? επειδη ειμαστε τα τουφεκια τα δυνατα? μην ξεχναμε οτι σε κανενα δεν μας λειπει το κρεας...ΥΓ.Αυτα ειχα να πω φιλικα και συναδελφικα παντα ελπιζω να μην βγηκα εκτος θεματος

Κ. Γιάννη νομίζω πως συμφωνούμε απόλυτα...
Μη νομίζεις, είναι σίγουρο. Όπως είπα, συμφωνώ και με την επιλογή του φίλου σου αν και προτιμά διαφορετικό από μένα τύπο φυσιγγίων. Όπως, συμφωνώ και με τους "συνομιλητές" για τις δυσκολίες αυτού του θηράματος (γιαυτό εξάλλου δεν την κυνηγάμε;). Όντως πιστεύω πως το φυσίγγι είναι περισσότερο "ψυχολογικός παράγων" γιαυτό έγραψα να το ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ εφόσον, βεβαίως, δεν είναι ΚΑΚΗΣ ποιότητας. Ακόμα και οι δοκιμές που κάνω σε πίνακα από καιρού σε καιρό, σε διάφορες αποστάσεις για να μου "εντυπώνονται" τα ανοίγματα, πιστεύω πως συντελούν περισσότερο ψυχολογικά παρά προσαρμόζω την βολή μου. Εξ άλλου, τα τελευταία χρόνια (λόγω σκύλων), οι περισσότερες τουφεκιές μου είναι "μπηχτές", πότε "πατώντας και πότε γλιστρώντας"

Back