Δίκιο έχεις.Τα προηγούμενα χρονια ήταν 40γρ.και είχα μείνει εκεί..Τάσο μια μικρή διόρθωση. Τα Αlfa Game είναι με 38gr ...
http://alfagame.gr/ΦΥΣΙΓΓΙΑ-kinigi/alfa-game-xrisi-bekatsa
Δίκιο έχεις.Τα προηγούμενα χρονια ήταν 40γρ.και είχα μείνει εκεί..Τάσο μια μικρή διόρθωση. Τα Αlfa Game είναι με 38gr ...
http://alfagame.gr/ΦΥΣΙΓΓΙΑ-kinigi/alfa-game-xrisi-bekatsa
Οντως Τάσο θυμίζει κατι απο το παλιό maionchi διασποράς (και αργότερα nsi) με την τριπλή βυσματωση.
Ο αντιπρόσωπος των gorilla εκει πρέπει να είναι ο Λεκκας.τα ψαχνω απο περισυ τα ελιξ αλλα δεν τα εχω βρει
Τάσο δεν ξέρω κατά ποσό θα έχουν πραγματική μαλινη τάπα γιατί σχεδόν όλοι έτσι λένε και έχουν πλαστικό εμφρακτηρα χωρίς πτερύγια ή πλαστική τάπα και με τα χαρακτηριστικά αυτά δεν αποδίδουν σαν πραγματικά μάλλινα. Τα μόνα που ξέρω εγώ που έχουν πραγματική μαλλινη τάπα είναι τα Mygra, τα sellier bellot και τα Δορκάς 2001 παραδοσιακο, ίσως και κάποια αλλά που δεν τα ξέρω.
Γιάννη φυσίγγια με πραγματική μάλλινη τάπα, λιπασμένη απο τρίχα κατσίκας ή αλόγου, σαν αυτή που γέμιζαν οι κυνηγοί το '60-'70, δεν έχω βρει σε κανένα φυσίγγιο εμπορίου.Τάσο δεν ξέρω κατά ποσό θα έχουν πραγματική μαλινη τάπα γιατί σχεδόν όλοι έτσι λένε και έχουν πλαστικό εμφρακτηρα χωρίς πτερύγια ή πλαστική τάπα και με τα χαρακτηριστικά αυτά δεν αποδίδουν σαν πραγματικά μάλλινα. Τα μόνα που ξέρω εγώ που έχουν πραγματική μαλλινη τάπα είναι τα Mygra, τα sellier bellot και τα Δορκάς 2001 παραδοσιακο, ίσως και κάποια αλλά που δεν τα ξέρω.
Ναι Σπύρο πας για μαλλί και βγαίνεις .llk.Γιάννη φυσίγγια με πραγματική μάλλινη τάπα, λιπασμένη απο τρίχα κατσίκας ή αλόγου, σαν αυτή που γέμιζαν οι κυνηγοί το '60-'70, δεν έχω βρει σε κανένα φυσίγγιο εμπορίου.
Όλα αναφέρουν οτι γεμίζονται με felt (τσόχα) wad ή fiber (φυτικές ίνες) wad, οι οποίες δεν έχουν την ελαστικότητα και την εμφρακτική ικανότητα της πραγματικής μάλλινης και γιαυτο χρησιμοποιούν και πλαστικούς εμφρακτήρες πάνω στην μπαρούτη προκειμένου να μην έχουν διαφυγές αερίων.
Επειδή είχα την τύχη να βρω απο τον πατέρα μου αρκετές ''παλιές'' μάλλινες και να τις συγκρίνω με τις ''συγχρονες'' τύπου diana, μπορώ να πω ότι δεν έχουν καμία σχέση. Οι ''παλιές'' δεν είχαν ανάγκη απο πλαστικούς εμφρακτήρες, μια χάρτινη αδιάβροχη τάπα, γύρω στα 4χιλ. έμπαινε πάνω στην μπαρούτη (για να μην έρθει σε επαφή το λίπος της μάλλινης με την μπαρούτη) και μπορούσαν να προσφέρουν έμφραξη ακόμα και σε σχετικά μεγάλους αυλούς (τα Ισπανικά όπλα είχαν ανέκαθε αυλούς γύρω στα 18,6χιλ.), μαλακότερη ντουφεκιά λόγω της ελαστικότητα της και καλύτερες κατανομές.
Ο Κων/νος έβαλε στο θέμα ''μάλλινη τάπα'', ένα φυσίγγι που έχει τάπα από πραγματικό μαλλί, αλλά πάει ''ακριβό το μαλλί''
Φίλε Σπύρο έψαξα να βρω κάποιο φυσίγγι που να είναι συνδυασμός μαλινης με διασπορεα και έπεσα πάνω σε δύο πολύ ενδιαφέροντα φυσιγγια από την γαλλική tunnet (ποιος άλλος αυτοί είναι οι σπεσιαλιστες σε αυτό το είδος ) το πρώτο μου θυμίζει την πατέντα του Στοκα 100%Γιάννη φυσίγγια με πραγματική μάλλινη τάπα, λιπασμένη απο τρίχα κατσίκας ή αλόγου, σαν αυτή που γέμιζαν οι κυνηγοί το '60-'70, δεν έχω βρει σε κανένα φυσίγγιο εμπορίου.
Όλα αναφέρουν οτι γεμίζονται με felt (τσόχα) wad ή fiber (φυτικές ίνες) wad, οι οποίες δεν έχουν την ελαστικότητα και την εμφρακτική ικανότητα της πραγματικής μάλλινης και γιαυτο χρησιμοποιούν και πλαστικούς εμφρακτήρες πάνω στην μπαρούτη προκειμένου να μην έχουν διαφυγές αερίων.
Επειδή είχα την τύχη να βρω απο τον πατέρα μου αρκετές ''παλιές'' μάλλινες και να τις συγκρίνω με τις ''συγχρονες'' τύπου diana, μπορώ να πω ότι δεν έχουν καμία σχέση. Οι ''παλιές'' δεν είχαν ανάγκη απο πλαστικούς εμφρακτήρες, μια χάρτινη αδιάβροχη τάπα, γύρω στα 4χιλ. έμπαινε πάνω στην μπαρούτη (για να μην έρθει σε επαφή το λίπος της μάλλινης με την μπαρούτη) και μπορούσαν να προσφέρουν έμφραξη ακόμα και σε σχετικά μεγάλους αυλούς (τα Ισπανικά όπλα είχαν ανέκαθε αυλούς γύρω στα 18,6χιλ.), μαλακότερη ντουφεκιά λόγω της ελαστικότητα της και καλύτερες κατανομές.
Ο Κων/νος έβαλε στο θέμα ''μάλλινη τάπα'', ένα φυσίγγι που έχει τάπα από πραγματικό μαλλί, αλλά πάει ''ακριβό το μαλλί''
Πολύ ωραίες κατασκευές φαίνονται. Ειδικά με το διασπορέα ARX...Φίλε Σπύρο έψαξα να βρω κάποιο φυσίγγι που να είναι συνδυασμός μαλινης με διασπορεα και έπεσα πάνω σε δύο πολύ ενδιαφέροντα φυσιγγια από την γαλλική tunnet (ποιος άλλος αυτοί είναι οι σπεσιαλιστες σε αυτό το είδος ) το πρώτο μου θυμίζει την πατέντα του Στοκα 100%
upload pic
Και το άλλο έχει ελικοειδη αλλά όχι το συνηθισμένο.
free picture upload
free upload image
Δεν ξέρω αν είναι με κανονικη μάλλινη η απο τις καινούργιες . Τάσο το κατω είναι δεκαεξαρι αν θυμάσαι παλιότερα είχαμε πει ότι δεν φτιάχνονται διασποράς γιαυτό το διαμέτρημα αλλά δεν υπολογησαμε τους Γάλλους, s'il vous plait.
Μια και το αναφέρεις ήθελα να σε ρωτήσω γιατί υπάρχει η άποψη οτι η μπεκατσα χρειάζεται γρήγορα φυσιγγια και τι μπορεί να προσφέρουν αυτά σε τοσο κοντινες βολές?Συμφωνω, καθε θηραμα εχει μια χρυση τομη μεταξυ σωστης βλητικης αποδοδης η και ταχυτητας αν θες, καθε τι παραπανω δημιουργει περισσοτερα προβληματα στις φυσιολογικες αποστασεις...
Αυτο Χρηστο ισχυει για ολα τα θηραματα, δεν πα να εχεις το καλυτερο φυσιγγι, αν δεν σου ταιριαξει δεν μπορεις να κανεις τιποτα...Για το συγκεκριμένο θήραμα είναι αυτό που λέμε να σου ταιριάξει το φυσίγγι. Να σου "κάτσει" στο όπλο σου, στον τρόπο που επωμίζεις, στον τρόπο που στοχεύεις ακόμη και στον τρόπο που κυνηγάς κ.τ.λ
Χρηστο δεν ξερω αν αυτο αφορα την απαντηση που εδωσα παραπανω αλλα σιγουρα ο καθενας μπορει να χρησιμοποιει οτι θελει... Κουβεντα κανουμε...Δεν χωρούν σχόλια ή ειρωνείες ή επικρίσεις για την επιλογή του καθενός στο κυνήγι ειδικά της μπεκάτσας...
Χρηστο δεν ξερω αν αυτο αφορα την απαντηση που εδωσα παραπανω αλλα σιγουρα ο καθενας μπορει να χρησιμοποιει οτι θελει... Κουβεντα κανουμε...
Χρήστο μην μπερδεύεις την πλάκα και τα πειράγματα που πολλές φορές γίνονται μεταξύ φίλων. Εννοείται ότι χωρούν σχόλια και κρίσεις για τα πάντα, αλλιώς δεν θα συμμετείχαμε στις συζητήσεις. Μια που το έφερε η κουβέντα, τι ειδικό έχει το κυνήγι της μπεκάτσας;Δεν χωρούν σχόλια ή ειρωνείες ή επικρίσεις για την επιλογή του καθενός στο κυνήγι ειδικά της μπεκάτσας...
Μια που το έφερε η κουβέντα, τι ειδικό έχει το κυνήγι της μπεκάτσας;