Φυσίγγια για μπεκάτσα

Καλησπέρα σας σημερα πηρα μια απόφαση μετα το κυνηγι , πηρα σημερα μια μπεκάτσα με σκοπευτικό φυσσιγι νουμερο 7.5 και θερμοκρασία 3 βαθμούς . Γύρισα σπιτι και τα εβαλα κατω στο νουμερο 7.5 στα 28 γραμμάρια εχω 344σκαγια και στα 32 νουμερο 7 εχω 352 δλδ 8 σκάγια διαφορα ! Μηπως λοιπον τσαμπα τρελενομαστε ?
Το θέμα είναι ότι τα σκοπευτικά είναι αρκετα ''συγκεντρωτικά'' φυσίγγια, αλλιώς τα 28 γρ. μια χαρά κάνουν και για μπεκάτσα...

Εγω το ερηξα με κύλινδρο που εχω στη κατω κανη , δεν χρειάστηκε η πανω !
Πέρα από το αν θα πάρεις το πουλί ή όχι, με ένα ''συγκεντρωτικό'' φυσίγγιο, αν πάρει καλά η ντουφεκιά τη μπεκάτσα στα 15-18 μ., που είναι μια συνήθη απόσταση βολής για μπεκάτσα στο πυκνό, το πιο πιθανό είναι να τη ''χαλάσει''.
Τώρα ''παίζει'' και πως δουλεύει το κάθε όπλο ένα συγκεκριμένο φυσίγγιο...

Θα άξιζε κάποιος να φτιάχνει 28 γραμ φυσσιγι με μάλλινη τάπα νουμερο 7.5 η 8 για μπεκάτσα ?
621.1.jpg

μαλλινόταπο 28 γρ. σε Νο 5-6-7,5 και 8.
παλαιότερα έβγαζε και η Δορκάς το 2001 μαλλινόταπο και σε 28 γρ.

Θα άξιζε κάποιος να φτιάχνει 28 γραμ φυσσιγι με μάλλινη τάπα νουμερο 7.5 η 8 για μπεκάτσα ?
Στον Καλκατζακο βλέπω μεγάλη ποικιλία σκοπευτικά 28γρ με 8 1/2 σκαγια και μαλινοταπο 28γρ 8-11 .

http://www.kalkantzakos.com/Product/3110/sporting-uno-prima,-skopeutika-fusiggia-nobel-sport

http://www.kalkantzakos.com/Product.asp?ID=1059

http://www.kalkantzakos.com/Product/2675/sporting,-skopeutika-fusiggia-nobel-sport

Ένα φυσίγγι που ήρθε με την μία στο μυαλό όταν άκουσα για 28γρ μάλλινη είναι το rc profesional game σε 65αρι καλυκα..
Πιστεύω θα είναι ταμαμ για τους λάτρεις των δικαννων οπλων:)
Ειναι για παλια Εγγλεζικα.

Το Σάββατο δοκίμασα για πρώτη φορά τα Κουτουμάνος Διασποράς 40γρ. με μια τουφεκιά και αυτή με επιτυχία. Πάντα ήμουν επιφυλακτικός για τα 40gr στη μπεκάτσα αλλά με τα θετικά σχόλια συμφορουμητών μας για το συγκεκριμένο 40άρι, αποφάσισα να τα δοκιμάσω. Από μια τουφεκιά (έστω και επιτυχημένη) δεν μπορώ να το κρίνω αλλά ένοιωσα αυτό που λέμε κεραυνοβόλος έρωτας. :)
Ο Γιώργος Σάββατο και Κυριακή δοκίμασε τα Jordan διασποράς και του "έκατσαν" μια χαρά ενθουσιάζοντάς τον. Μου κάνει εντύπωση που αυτό το όνομα φυσιγγίων (Jordan) δεν αναφέρεται τόσο συχνά (σχεδόν καθόλου) όχι μόνο στην μπεκάτσα αλλά κα σε άλλα θηράματα...

Σε αυτό εχεις δικιο,όντως δεν ακούγονται τοσο συχνά σαν φυσιγγια αν κ είναι αρκετά παλιά φίρμα..
Υποθέτω για δυο λόγους:
Α)Δεν βρίσκονται παντού όπως άλλες μάρκες πχ Δορκας,lambro κλπ.
Β)Η τιμές πώλησης τους είναι κάπως τσιμπημενες σε σχέση με αλλα φυσιγγια.
Κατά τα άλλα είναι αξιόλογα φυσιγγια..Ένας γνωστος μου ρίχνει στο λαγό για πάνω από 15ετια μόνο το σεμι πράσινο 40γρ ν4 κ δεν το αλλάζει ούτε για πλάκα..Το ίδιο έριχνε κ όταν πηγενε στον Έβρο πριν την απαγόρευση των μολυβδινων...off topic.

Το Jordan το μπλε στα 33 γραμμάρια ήταν η βασική μου επιλογή στις τσαρτσάρες σε νούμερα 8 και 7.
Πολύ καλά φυσίγγια αλλά δυστυχώς δεν τα βρίσκω πλέον.
Γενικά τα φυσίγγια της συγκεκριμένης εταιρίας ήταν πολύ καλά.
.off topic.

οι μπεκατσες γενικα του φλεβαρη εμπειρες ,κοταριζουν ξεσηκωνονται αρκετα μακρια απο τους σκυλους μας..οι βολες μας πολλες φορες μπορει να ειναι και ωριακες. Καθε χρονο κοιταζω ,υπολογιζω να μην μου μενουν φυσιγγια για του χρονου, αποφασισα να συνεχισω με ΕΛΙΧ..34 αυτα αφησα ποιο πολλα για το τελος για αυτες τις συμπεριφορες στο κυνηγι της μπεκατσας.Για να μην σας κουραζω αλλαζω τσοκ 4 και 3 αστρα τουφεκισα μια μπεκατσα θεωρω τουλαχιστον 20 μετρα ισως και παραπανω...σε καμοια περιπτωση δεν περιμενα οτι θα την παρω...περιμενα οτι θα εχει παρει ενα σκαγι....πραγμα που τελικα διαψευτικα ,αρκετα σκαγια, και καλη διατρητικοτητα.

παιδια εχω περισυ ειχα παθει πλακα με τα stokas d+d 9&10 33 ή 34 γραμμαρια , ειναι στη κατηγορια των υπερδιασπορας , και στο πολυυ πυκνο σου λυνει τα χερια , αλλα εχει κλεισει η εταιρια και δεν υπαρχουν πλεον , το χα δοκιμασει στο χαρτονι και ειχε γεμισει παντου σκαγια χωρις κενα . Φετος κυνηγησα κυριως με τα direct 34 της λαμπρο , ευχαριστημενος εμεινα κ απο αυτα αν και στο χαρτονι ειχε αρκετα κενα οταν το συγκρινα με το παραπανω , επισης σε μεγαλη εκτιμηση εχω τα lambro τα κιτρινα 36 διασπορας αλλα οχι για πολυ πυκνο .
Εχω παρει και ενα κουτι alfa game χρυση μπεκατσα αλλα μονο ενα φυσιγγι εχω προλαβει να ριξω , εχεις κανεις αποψη γ αυτο? φαινεται αρκετα εντυπωσιακο παντως! :P

Στο πυκνο 1ο direct 32,2o lambro διασπορας κιτρινο και 3ο lambro feltro.Σε πιο ανοιχτα σχετικα μερη (γιατι πλεον μονο σε πυκνα τις βρισκω) 1ο lambro κιτρινο και τα αλλα δυο lambro feltro,μετα απο εμπειρια 16 χρονων με σεττερ και σχεδον παντα 5*.

Back