Φυσίγγια για την Φάσσα

Γνωρίζει κάποιος αν το winner 36 του κουτουμανου δεν γεμίζεται πλέον με mb ;
Απ'οσο ξερω με ΜΒ36 γεμιζεται ακομη....αλλιως παρε το J&B Number one(1) στα 36gr...ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιο στησιμο με του Κουτουμανου, αλλα με λιγο περισσοτερη δυναμη λογο S.G...τσεκαρισμενο.

Απ'οσο ξερω με ΜΒ36 γεμιζεται ακομη....αλλιως παρε το J&B Number one(1) στα 36gr...ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιο στησιμο με του Κουτουμανου, αλλα με λιγο περισσοτερη δυναμη λογο S.G...τσεκαρισμενο.
Από jb στα χοντρά τι έχεις ρίξει Κώστα;

Από jb στα χοντρά τι έχεις ρίξει Κώστα;
Θα στα πω λιγο αναλυτικα γιατι εχω λιγο χρόνο...

J&B 36gr No5 σε καλημάνες στο περασμα κ λιγα φυσιγγια το χαραμα στο παπί...το ιδιο κ το Winner 36 του Κουτουμανου Νο6, (Αlfa 34 No6 (με G3000) ΠΙΝΩ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΑ ΝΕΡΟ στο ακουσμά του, το B&P extra 35 No4 & το Winter 38gr No4 της B&P, Condor 36 No5 & 6...το Νο6 καλυτερο κατ'εμέ....βουλιαζε στην κυριολεξία τα σφυριχταρια κ τους κουταλαδες στο νερο η τουφεκια στα 35m καθηστά...
J&B Semi 40gr Νο4...turbo φυσιγγι, αλλα δεν τα βρεικα μαζι του στις προσκοπεύσεις κ το αφησα...
J&B King 34gr No5....το ποιο μακρινό σκότωμα σε κιρκίρι ως τωρα....μετρα κατα Μ.Ο δεν θα πω γιατι θα γελασουν καποιοι..

Τελικά, απο Lambro Μπλε 34 No6 και J&B Special 34 No6 σε ενα πρωινό ξεκίνησα ιδιογόμωση.....:p ολα αυτά με το ΤΟΖ (ελατηρίου) 76cm 1* κ επειτα λιγα με την SX3 ΠΑΝΤΑ με 1* στο βάλτο...

Last edited:

J&B 36gr No5 σε καλημάνες στο περασμα κ λιγα φυσιγγια το χαραμα στο παπί...το ιδιο κ το Winner 36 του Κουτουμανου Νο6, (Αlfa 34 No6 (με G3000) ΠΙΝΩ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΑ ΝΕΡΟ στο ακουσμά του, το B&P extra 35 No4 & το Winter 38gr No4 της B&P, Condor 36 No5 & 6...το Νο6 καλυτερο κατ'εμέ.
J&B Semi 40gr Νο4...turbo φυσιγγι, αλλα δεν τα βρεικα μαζι του στις προσκοπεύσεις κ το αφησα...
J&B King 34gr No5....το ποιο μακρινό σκότωμα σε κιρκίρι ως τωρα....μετρα κατα Μ.Ο δεν θα πω γιατι θα γελασουν καποιοι..

Τελικά, απο Lambro Μπλε 34 No6 και J&B Special 34 No6 σε ενα πρωινό ξεκίνησα ιδιογόμωση.....:p ολα αυτά με το ΤΟΖ (ελατηρίου) 76cm 1* κ επειτα λιγα με την SX3 ΠΑΝΤΑ με 1* στο βάλτο...
Να είσαι καλά Κώστα, ευχαριστώ .
Για το jb semi και semi διασποράς δεν είχα ακούσει από κάποιον να τα έχει ρίξει και είχα περιέργεια.

J&B 36gr No5 σε καλημάνες στο περασμα κ λιγα φυσιγγια το χαραμα στο παπί...το ιδιο κ το Winner 36 του Κουτουμανου Νο6, (Αlfa 34 No6 (με G3000) ΠΙΝΩ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΑ ΝΕΡΟ στο ακουσμά του, το B&P extra 35 No4 & το Winter 38gr No4 της B&P, Condor 36 No5 & 6...το Νο6 καλυτερο κατ'εμέ....βουλιαζε στην κυριολεξία τα σφυριχταρια κ τους κουταλαδες στο νερο η τουφεκια στα 35m καθηστά...

ρε θηριο εριχνες condor και winτer με την γρια?

ρε θηριο εριχνες condor και winτer με την γρια?
Ναι... τα πήγαινε μαντζούνι σε πληροφορώ, ιδικα το Winter...αλλα απο τοτε κι επειτα, μονο 34-36gr ΤΟ ΠΟΛΥ της βαζω μεσα....δεν την ταλαιπωρώ.
Κώστα sx1 δεν είναι η δική σου;
Την εχω ακομη την SX1...θυμασαι...;)
Αλλα δεν βρεισκω σειρα ανταλλακτικών πουθενά...οποτε, την εχω κ την κοιταζω στην τουλαπα....ειχα ενα διαστημα κ την SX3....αλλα την εδωσα για λογους αναγκης τότε...

Ναι... τα πήγαινε μαντζούνι σε πληροφορώ...αλλα απο τοτε μονο 34-36gr ΤΟ ΠΟΛΥ της βαζω μεσα....δεν την ταλαιπωρώ.

Την εχω ακομη την SX1...θυμασαι...;)
Αλλα δεν βρεισκω σειρα ανταλλακτικών πουθενά...ειχα ενα διαστημα κ την SX3....αλλα την εδωσα για λογους αναγκης τότε...
τι ψαχνεις απο χ1?

Αυτή η τοζ ελατηρίου δουλεύει καλά η σου κάνει και καμία εμπλοκή.

Αυτή η τοζ ελατηρίου δουλεύει καλά η σου κάνει και καμία εμπλοκή.
Μου εκανε κ εμπλοκη που κ που...εκεινο που μου ειχε κινησει την περιεργεια, ηταν πως εκανε εμπλοκες με μεταλλο 16 ή 25mm κ πολυ σπανια σε 12 ή 8mm...:oops:

Επειδή έχω δοκιμάσει κι εγω αρκετά φυσίγγια στην κυνηγετική μου πορεία στη φάσσα ..έχω καταλήξει σε δυο-τρία φυσίγγια αναλόγως του καιρού και του τόπου... και φυσικά και του τρόπου που τουφεκάω...
Και λέω για τον τρόπο γιατί έχω διαπιστώσει ότι δεν μου ταιριάζει η tecna..
View attachment 60385View attachment 60386View attachment 60387
Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα ενδεχομένως και πιο σταθερά (αν μπορείς να το πεις σημερα αυτό) όμως νοιώθω πιο σίγουρος με αυτά μέσα και σε τυχόν αστοχίες μου δεν το ρίχνω στα φυσίγγια.
Με αυτό το mugra ρε Βαγγέλη επερνες πουλιά ξερά? Είσαι ο μόνος που ξέρω που είναι ευχαριστημένος με αυτό το φυσιγγι.

Με αυτό το mugra ρε Βαγγέλη επερνες πουλιά ξερά? Είσαι ο μόνος που ξέρω που είναι ευχαριστημένος με αυτό το φυσιγγι.
Αυτη την απορια εχω και εγω. Γενικα τα B&P δεν μου πανε. Ισως ειμαι προκατειλλημενος.

μετα απο συσταση ενος φιλου που ειναι παρα πολυ καλο ντουφεκι,δοκιμασα και στο 5νθημερο..σε μεγαλο υψομετρο,και μετα χαμηλοτερα σαν πρωτο φυσιγγι το FELTRO , Λαμπρο..και καλα ,μου αφησε αριστες εντυπωσεις,ωραια σκοτωματα,ακαριαια...δεν αλλαζω φυσιγγια ευκολα,πολυ δυσκολα μαλλον,ειμαι του δογματος ομαδα που κερδιζει δεν αλλαζει,μπηκε και αυτο στην φυσιγγιοθηκη μου,μαλινοταπα με τεκνα στα 34 γρ..να δουμε τωρα που την καταργουνε τι θα κανουμε εμεις οι τεκνοι....??

Αυτη την απορια εχω και εγω. Γενικα τα B&P δεν μου πανε. Ισως ειμαι προκατειλλημενος.
Δεν το λεω προκαταληψη γιατι μια απ τα ιδια ειμαι κι εγω, εδωσα 4 ευκαιριες περυσι στο mygra αλλα ενω καπνιζαν οι φασσες με την τουφεκια συνεχιζαν και τις επαιρνα με το 2ο που ειχα και ηταν αλλο φυσιγγι.

μετα απο συσταση ενος φιλου που ειναι παρα πολυ καλο ντουφεκι,δοκιμασα και στο 5νθημερο..σε μεγαλο υψομετρο,και μετα χαμηλοτερα σαν πρωτο φυσιγγι το FELTRO , Λαμπρο..και καλα ,μου αφησε αριστες εντυπωσεις,ωραια σκοτωματα,ακαριαια...δεν αλλαζω φυσιγγια ευκολα,πολυ δυσκολα μαλλον,ειμαι του δογματος ομαδα που κερδιζει δεν αλλαζει,μπηκε και αυτο στην φυσιγγιοθηκη μου,μαλινοταπα με τεκνα στα 34 γρ..να δουμε τωρα που την καταργουνε τι θα κανουμε εμεις οι τεκνοι....??
Δεν την καταργουνε τα είπαμε αυτά. Ωραίο είναι το feltro 34 δυνατό, και εμένα μου άρεσε στην φασσα.

Δεν το λεω προκαταληψη γιατι μια απ τα ιδια ειμαι κι εγω, εδωσα 4 ευκαιριες περυσι στο mygra αλλα ενω καπνιζαν οι φασσες με την τουφεκια συνεχιζαν και τις επαιρνα με το 2ο που ειχα και ηταν αλλο φυσιγγι.
Και σε εμένα τα ίδια, όλες ζωντανές.

Back