Φυσίγγια για την Φάσσα

Ομως δε μας ειπες ποιο ηταν το καινουργιο οπλο......κι αν καταλαβες γιατι γινονταν αυτο...
Δεν ήθελα να γράψω το άλλο όπλο για να μην μπούμε στη διαδικασία αντιπαραθέσεων... κλπ κλπ ...
Σίγουρα δεν έφταιγε το όπλο... ούτε και τα φυσίγγια... ή αν το θέλεις καλύτερα μπορεί το όπλο αυτό και οι τεχνικές του προδιαγραφές να μην έκαναν για μένα... Όπως είπε και ο Βασίλης παρακάτω .. Κάποια όπλα δεν κάνουν για εμάς...
Εν κατακλείδι διαπίστωσα ότι .. δεν μπορώ να προσαρμοστώ πάνω σε υπερυψωμένη ρίγα .. κάπου το έχανα..

4 τσοκ για φάσσες❓στα 25 μέτρα σου περνάνε❓εγώ θα πήγαινα με ένα καλό 2*ακόμη κ για τα 25 μέτρα‼️
Πίστεψε με δοκίμασα αρκετά τσοκ (και πολύ ποιοτικά) και σε διαφορετικές αποστάσεις..

Η τέκνα είναι βασίλισσα ;) ρίχνεις μονόφθαλμα?
Διόφθαλμα και χωρίς σημάδι ... ενστικτωδώς όπως άλλωστε και όλες οι κυνηγετικές τουφεκιές.. εξαιρώ κάποιες συγκεκριμένες για να μην παρεξηγηθώ

Κάποια όπλα απλά δεν κάνουν για εμάς.
ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα.. το κακό όμως είναι ότι αυτό δεν το ξέρεις εκ των προτέρων... απλά το ανακαλύπτεις στην πορεία...
Εγώ δεν έχω θέμα να πω τα όπλα.
Α303 δεν μπορούσα να σταυρώσω πουλί (υπερβάλλω λίγο)
Rem 1187 τουφεκούσα πολύ καλά
Ben M2 δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή στις τσίχλες, αλλά όσα γουρούνια έχω τουφεκίσει έχουν πέσει με 1 ή 2 φυσίγγια εκτός από ένα στα 110μ που μου έφαγε 9 φυσίγγια. Το μοναδικό.
Μιλάω σε αποστάσεις μέχρι 50μ περίπου στα γουρούνια.
Σε μεγαλύτερες, έχω πάρει αλλά και έχω κλαμπανίσει αρκετά με βόλια και μονόβολα.

Την Μ2 την διάλεξα για να μην με ενοχλεί τίποτα κατά την μετάβαση από την 1187.
Πομπέ βάση, ίδια περίπου λαβή, πιο λεπτή πάπια που την ήθελα, υπερυψωμένη ρίγα.

Δεν ρίχνει όμως όπως η 1187, ρίχνει ελαφρώς πιο ψηλά όταν βλέπεις την ίδια ρίγα.
Ίσως αυτός είναι ο λόγος που δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή.

Όπως είπα δεν κάνουν όλα τα όπλα για όλους.
Μπορείς να τα φέρεις αλλά προσωπικά δεν μπαίνω καν στην διαδικασία.
Ούτε μπαίνω σε διαδικασία να σκεφτώ ότι τα τάδε όπλα σκοτώνουν και τα άλλα όχι.
Το θεωρώ "παιδιάστικο", ακόμα και να είναι 100% αληθινό.

Ακόμα και να το δω με τα μάτια μου, πάλι δεν θα μπω στην διαδικασία αγοράς όπλου διότι η βλητική ικανότητα είναι μόνο μία παράμετρος από τις πολλές που πρέπει να λάβεις υπόψη για μια αγορά.

Καμιά βλητική ικανότητα κάνης δεν δίνει 5-10m περισσότερα με φυσίγγια της ίδιας κατηγορίας τιμής.
Αυτό το υπογράφω.

Last edited:
Για πες μου τι βλεπεις και δεν ειναι πρωτη φοραView attachment 60238View attachment 60239View attachment 60240
Βλέπω ότι τα φυσίγγια μεγάλων ελληνικών βιοτεχνιών τους πατάνε κάτω τους Ιταλούς, αλλά άντε να πειστεί ο Έλληνας ότι στη χώρα του παράγονται καλύτερα φυσίγγια. Κανείς προφήτης στον τόπο του.

Βλέπω ότι τα φυσίγγια μεγάλων ελληνικών βιοτεχνιών τους πατάνε κάτω τους Ιταλούς, αλλά άντε να πειστεί ο Έλληνας ότι στη χώρα του παράγονται καλύτερα φυσίγγια. Κανείς προφήτης στον τόπο του.
Κώστα τι σημαίνει "καλύτερο φυσίγγι" ?

Έχει cip ?
Έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση ?
Έχει μεγαλύτερη διάτρηση και πως μεταβάλλεται αυτή από τους -20 μέχρι τους +30 βαθμούς ?
Έχεις δει πολλά φυσίγγια με buffer ή φυσίγγια "long range" ελληνικά και να ισχύει ο ισχυρισμός ?
Ποιος σε διαβεβαιώνει ότι ελέγχει μέγεθος και σκληρότητα σκαγιών, lot πυρίτιδας, κάνει δοκιμές και σου παραδίδει ίδιο φυσίγγι με το περσινό το οποίο θα εμπιστευτείς στον κυνηγότοπο ?

Κανένας απολύτως ... ούτε Έλληνας ούτε Ιταλός ούτε Ισπανός ούτε Αμερικάνος (με αυτούς είμαι λίγο πιο σίγουρος).

Για όλα υπάρχουν λύσεις ... στο τέλος θα κονομήσει όποιος είναι εντάξει με τους πελάτες του.
Ούτε καν αυτό το βασικό δεν καταλαβαίνουν.

Έχει cip ?
Έχει μεγαλύτερη διάτρηση και πως μεταβάλλεται αυτή από τους -20 μέχρι τους +30 βαθμούς ?
Έχεις δει πολλά φυσίγγια με buffer ή φυσίγγια "long range" ελληνικά και να ισχύει ο ισχυρισμός ?
Ποιος σε διαβεβαιώνει ότι ελέγχει μέγεθος και σκληρότητα σκαγιών, lot πυρίτιδας, κάνει δοκιμές και σου παραδίδει ίδιο φυσίγγι με το περσινό το οποίο θα εμπιστευτείς στον κυνηγότοπο ?

Κανένας απολύτως ... ούτε Έλληνας ούτε Ιταλός ούτε Ισπανός ούτε Αμερικάνος (με αυτούς είμαι λίγο πιο σίγουρος).

Για όλα υπάρχουν λύσεις ... στο τέλος θα κονομήσει όποιος είναι εντάξει με τους πελάτες του.
Σε ψάχνουν στις συμβουλές...

Έχει cip ?

Τα καλά ελληνικά φυσίγγια είναι όπως και τα καλά ιταλικά ή και καλύτερα - ποιοτικότερα κατασκευασμένα. Δεν αγοράζω ποτέ εισαγόμενα φυσίγγια για πουλιά. Βλέπω επώνυμα ιταλικά δράμια να έχει βγει το μισό καψουλι έξω από τη θέση του μετά την πυροδοτήση, βλέπω στραβό πατημένα κλπ. Πράγματα που δεν έχω συναντήσει σε ελληνικά φυσίγγια ακόμα τουλάχιστον. Και επιμένει ο Έλληνας στο ιταλικό φυσίγγι, τι να πω; Τα αμερικανικά είναι άλλη κατηγορία ειδικά τα μπαφερατα, δεν συγκρίνω ανόμοια πράγματα.

Το μόνο ελληνικό φυσίγγι που θυμάμαι έτσι πρόχειρα με επινικελωμενα είναι ένα του καραμανιδη. Σίγουρα θα υπάρχει και άλλο. Με μπαφερ στα σκάγια κανένα. Αντίθετα στα δράμια το βάζουν και οι ελληνικές εταιρείες. Είναι αντιπαραγωγικο το μπαφερ? Σίγουρα ναι. Θα έβαζα στο λαγό ελληνικό φυσίγγι? Σίγουρα όχι (αν και έχω δοκιμάσει στο παρελθόν). Στην τσίχλα? Στην τσίχλα μόνο ελληνικό.

Τα καλά ελληνικά φυσίγγια είναι όπως και τα καλά ιταλικά ή και καλύτερα - ποιοτικότερα κατασκευασμένα.
Δεν θα διαφωνήσω με αυτό που λες αλλά βλέπεις καμιά οργάνωση ?
Εδώ ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου.
Είναι 3 εταιρίες που έχουν βλητικούς σταθμούς και μετά το χάος.
Βγάζουν "καλά φυσίγγια" οι Έλληνες κατασκευαστές ? Μπορεί ... θα βγάλουν και του χρόνου τα ίδια ? Μπορεί ... Θα σκάσει κανένα όπλο ? Μπορεί ... Θα σκοτώνουν το ίδιο ? Μπορεί ... Τα υλικά θα είναι τα ίδια ? Μπορεί ...
Ζούμε στην χώρα του περίπου. 🤪

Φοβερά ελληνικά φυσίγγια με σταμάτησε φέτος ένας να αγοράσω γιατί λέει βγήκαν μάπα μερικές παρτίδες.
Ποιόν να πιστέψεις ?
Γι αυτό δεν στοιβάζω ποτέ φυσίγγια.

Και εγώ Πυρκάλ, Στόκα, Lambro, Ιορδάνογλου, Κύργια, Ρουμελιώτη έπαιρνα και παίρνω αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ όταν το Ελληνικό θα φτάσει να κοστίζει ακριβότερα από το "άλλο" σχεδόν όλοι θα προτιμήσουν το "άλλο".
Το έχουμε καταφέρει ήδη στις μπίλιες.
Κάτσε ρε φίλε κατασκευαστή ... 5 ευρώ το μπαμ ? ΟΚ θα τουφεκάω 30μ κοντύτερα, από το να σηκώνω όπλο στα 80m και να θέλω μισό πενηντάρικο για να πέσει το γουρούνι, αν πέσει τελικά ... σιγά τα ωά. 😂

Τους μικρούς θα τους φάει η μαρμάγκα και αυτό είναι θέμα χρόνου αν δεν ανοίξουν τα μάτια τους.
Αν δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, να κλείσουν ... είναι ανεπίδεκτοι μάθησης.
Να ευχαριστούν την Άγια τσίχλα.

Δεν θα διαφωνήσω με αυτό που λες αλλά βλέπεις καμιά οργάνωση ?
Εδώ ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου.
Είναι 3 εταιρίες που έχουν βλητικούς σταθμούς και μετά το χάος.
Βγάζουν "καλά φυσίγγια" οι Έλληνες κατασκευαστές ? Μπορεί ... θα βγάλουν και του χρόνου τα ίδια ? Μπορεί ... Θα σκάσει κανένα όπλο ? Μπορεί ... Θα σκοτώνουν το ίδιο ? Μπορεί ... Τα υλικά θα είναι τα ίδια ? Μπορεί ...
Ζούμε στην χώρα του περίπου. 🤪

Φοβερά ελληνικά φυσίγγια με σταμάτησε φέτος ένας να αγοράσω γιατί λέει βγήκαν μάπα μερικές παρτίδες.
Ποιόν να πιστέψεις ?
Γι αυτό δεν στοιβάζω ποτέ φυσίγγια.

Και εγώ Πυρκάλ, Στόκα, Lambro, Ιορδάνογλου, Κύργια, Ρουμελιώτη έπαιρνα και παίρνω αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ όταν το Ελληνικό θα φτάσει να κοστίζει ακριβότερα από το "άλλο" σχεδόν όλοι θα προτιμήσουν το "άλλο".
Το έχουμε καταφέρει ήδη στις μπίλιες.
Κάτσε ρε φίλε κατασκευαστή ... 5 ευρώ το μπαμ ? ΟΚ θα τουφεκάω 30μ κοντύτερα, από το να σηκώνω όπλο στα 80m και να θέλω μισό πενηντάρικο για να πέσει το γουρούνι, αν πέσει τελικά ... σιγά τα ωά. 😂

Τους μικρούς θα τους φάει η μαρμάγκα και αυτό είναι θέμα χρόνου αν δεν ανοίξουν τα μάτια τους.
Αν δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, να κλείσουν ... είναι ανεπίδεκτοι μάθησης.
Να ευχαριστούν την Άγια τσίχλα.
Κοίτα είμαστε περίεργοι καταναλωτές κι εμείς. Εγώ ρίχνω hit 8 πολλά χρόνια για παράδειγμα. Σίγουρα πάνω από δέκα, ίσως και δεκαπέντε. Διαφορά δεν έχω δει. Τώρα άμα το μυαλό μου ήταν να ανοίξω να δω αν έχει την ίδια μπαρούτι ή το ίδιο χρώμα κάλυκα ή τις μέρες που δεν μπορώ να βαρεσω γαϊδούρι φορτωμένο μου έφταιγε το φυσίγγι και η μαύρη γάτα που είδα το πρωϊ πιθανόν να είχα αλλάξει καμία διακοσαρια μάρκες και να είχα πέντε έξι διαφορετικούς τύπους φυσίγγια μαζί μου για κάθε μεταβολή του καιρού. Όταν δεν είμαι πάνω στο πουλί το καταλαβαίνω. Όταν μένω πίσω το καταλαβαίνω. Νομίζω όλοι το καταλαβαίνουμε αλλά ο εγωισμός κάνει τον άνθρωπο να μην αποδέχεται την πραγματικότητα. Με λίγα λόγια keep it simple. Άμα οι αποτυχία είναι επαναλαμβανόμενη μια τουφεκιά στο χαρτί θα πει όλη την αλήθεια. Όπλο με πιστοποιημένο φυσίγγι δεν έσκασε και δεν έσπασε ποτέ. Με φυσίγγια της οκάς έσπασε και με σούπερ ντουπερ γουρουνοφυσιγγα μυστικής συνταγής που σκοτώνουν στα 80 μέτρα με την ταχύτητα του φωτός. Εγώ τέτοια δεν βάζω στο όπλο.

Last edited:
Κοίτα είμαστε περίεργοι καταναλωτές κι εμείς. Εγώ ρίχνω hit 8 πολλά χρόνια για παράδειγμα. Σίγουρα πάνω από δέκα, ίσως και δεκαπέντε. Διάφορα δεν έχω δει. Τώρα άμα το μυαλό μου ήταν να ανοίξω να δω αν έχει την ίδια μπαρούτι ή το ίδιο χρώμα κάλυκα ή τις μέρες που δεν μπορώ να βαρεσω γαϊδούρι φορτωμένο μου έφταιγε το φυσίγγι και η μαύρη γάτα που είδα το πρωϊ πιθανόν να είχα αλλάξει καμία διακοσαρια μάρκες και να είχα πέντε έξι διαφορετικούς τύπους φυσίγγια μαζί μου για κάθε μεταβολή του καιρού. Όταν δεν είμαι πάνω στο πουλί το καταλαβαίνω. Όταν μένω πίσω το καταλαβαίνω. Νομίζω όλοι τι καταλαβαίνουμε αλλά ο εγωισμός κάνει τον άνθρωπο να μην αποδέχεται την πραγματικότητα. Με λίγα λόγια keep it simple. Άμα οι αποτυχία είναι επαναλαμβανόμενη μια τουφεκιά στο χαρτί θα πει όλη την αλήθεια. Όπλο με πιστοποιημένο φυσίγγι δεν έσκασε και δεν έσπασε ποτέ. Με φυσίγγια της οκάς έσπασε και με σούπερ ντουπερ γουρουνοφυσιγγα μυστικής συνταγής που σκοτώνουν στα 80 μέτρα με την ταχύτητα του φωτός. Εγώ τέτοια δεν βάζω στο όπλο.
Good !!!

Μια ερώτηση κρίσεως για τους φίλους ::
Τα φορτηγά με τα Ελληνικά φυσιγγια που φορτώνονται στα ferries για Ιταλία εκεί αφού πάρουν τις στάμπες τους, που λέτε να πηγαίνουν και να ρίχνονται???:(
Μηπως τα ρίχνουμε και εμείς, περήφανοι που ψωνίζουμε εισαγώμενα?
Και τα ιδια φυσίγγια με την Ελληνική στάμπα δεν τα καταδεχόμαστε?
Ας μιλήσουν μονο όσοι ξέρουν. Χωρίς κατ΄ ανάγκη ονόματα.

Μια ερώτηση κρίσεως για τους φίλους ::
Τα φορτηγά με τα Ελληνικά φυσιγγια που φορτώνονται στα ferries για Ιταλία εκεί αφού πάρουν τις στάμπες τους, που λέτε να πηγαίνουν και να ρίχνονται???:(
Μηπως τα ρίχνουμε και εμείς, περήφανοι που ψωνίζουμε εισαγώμενα?
Και τα ιδια φυσίγγια με την Ελληνική στάμπα δεν τα καταδεχόμαστε?
Ας μιλήσουν μονο όσοι ξέρουν. Χωρίς κατ΄ ανάγκη ονόματα.
Ωραίο θέμα.:cool:

Back