Τα τελευταία 10 χρόνια που ασχολούμε εντατικότερα με τη φάσα, ελέω έλλειψης σκυλιού, τα φυσίγγια που μου άρεσαν περισσότερο ήταν:
1. REMINGTON EXPRESS LONG RANGE 35,5γρ No 6 (στην πραγματικότητα ήταν σχεδόν Νο 5 στην ιταλική αρίθμηση)-Πολύ συγκεντρωτικό φυσίγγι, με μεγάλη δύναμη κρούσης πάνω στο πουλί, μαλακότατο (νόμιζα πως έριχνα 32γρ.), παντός καιρού. Ο ορισμός του φασσοφύσιγγου για μένα και έαν δεν ήταν πανάκριβο θα το χρησιμοποιούσα κατ΄αποκλειστικότητα.
2. RC SERIE ORO 35γρ Νο6-Και αυτο μαλακό φυσίγγιο για το βάρος γομωσής του, με πολλή καλή κατανομή, πέφτει λίγο η αποδοσή του στις αρνητικές θερμοκρασίες.
3. F2 της B&P Νο6-Καλές κατανομές, μαλακό. Το χρησιμοποιώ τα τελευταία 2 χρόνια στην σφιχτή κάνη 2* του όπλου μου.
4. ΝOBEL SPEED της NSI No6-Λίγο σκληρό φυσίγγι για την κατηγορία του, άλλα μου δίνει πιο σφιχτή ντουφεκιά από όλα τα 34άρια που έχω δοκιμάσει στην ανοιχτή κάνη του όπλου μου 4* (ενώ στα 2* υπαρχουν αλλά που μου δίνουν σφιχτότερη ντουφεκιά και με καλύτερη κατανομή) και με έχει βολέψει ιδιαίτερα στα περάσματα του Οκτώβρη που τα πουλιά συνήθως περνανε ψηλά.
Βέβαια κατά καιρού έχω δοκιμάσει...και δοκιμάζω... και άλλα φυσίγγια, με καλά αποτελέσματα, ελληνικά και εισαγώμενα αλλά τα παραπάνω είναι στις πρώτες επιλογές μου. Επίσης θα ήθελα να σας πώ, ότι στα κριτήρια επιλογή φυσιγγίου, βάζω πολύ ψηλά (λόγω όπλου) και την ανακρουση που δίνει, πέραν του βλητικού αποτελέσματος, και είναι ένας παράγοντας που με έχει κάνει να απορρίψω φυσίγγια παρόλη την εξαιρετική ντουφεκιά που μου έδιναν.