Φυσίγγια για την Φάσσα

Το θέμα είναι οτι ο καιρός περνάει και με βασανίζει η σκέψη οτι πρέπει να ξαναψαχτώ γιατί μετά τις αλλαγες στην Tecna, τα percorso που πήρα πέρσι τον χειμώνα δεν ήταν αυτά που ήξερα .

δημητρη το ιδιο και με τα BASCHIERI & PELLAGRI. ημουν φαν τους, αλλα μετα την περσινη παρτιδα, δεν τα ξαναβαζω στο οπλο μου.

Το θέμα είναι οτι ο καιρός περνάει και με βασανίζει η σκέψη οτι πρέπει να ξαναψαχτώ γιατί μετά τις αλλαγες στην Tecna, τα percorso που πήρα πέρσι τον χειμώνα δεν ήταν αυτά που ήξερα .
γιατι δε δοκιμαζεις rottweil τη 10αδα η λαμπρο καφε η rio pichon

Καλησπερα. Να ξεκαθαρίσω οτι δεν κυνηγάω φασσες συστηματικά παρα μονο οταν πηγαινουμε στην Ηπειρο για μπεκατσα και σχεδόν μονο το πρωί για κάνα 2ωρο, τις περισσότερες φορές μεχρι να σπάσει ο πάγος.
Τα φυσίγγια που χρησιμοποιούμε και δεν μας εχουν προδώσει ειναι, jordan μαυρο, gorilla tecna, b&p long range σε νούμερο σκαγιων 6-7.

Το χω ρίξει, ωραίο φυσιγγι, το 2 νούμερο σε συνδυασμό με το πλήθος που προσφέρουν τα 50+ γρ, κόβει σε τρελές αποστάσεις.
Προφανώς τα ρίχνει σε ψηλωμενα κοπάδια.
Κάθε τέλη οκτωμβη πάει Γιάννενα.. Στα μπασιματα τα ρίχνει..Υπερβολή το 2αρι αλλά και τα 52γρ..Σε βαλτο το έχεις ρίξει Γιώργο?

Συνάδελφοι καλημέρα!Μιας κ αναφερθηκε το καφε Λαμπρο οποιος το εχει δοκιμασει σε νουμερο 7 με c7 να μας πει εντυπώσεις κ σε ζεστη κ σε κρυο!Στα χοντρα νουμερα από προσωπικη εμπειρια είναι φωτια!Κ αν καποιος ξερει με τι πυριτιδα είναι γεμισμενο το μαυρο Jordan κ σχεση τιμης κ αποδοσης(για εμενα καλο το 34γρ το μπλε αλλα τσιμπημενο)!

γιατι δε δοκιμαζεις rottweil τη 10αδα η λαμπρο καφε η rio pichon
Τα έριχνα για πάνω απο 15 χρονια .Πολύ καλά και μαλακά για 36 γραμ.Εχω ακόμη μερικά κουτιά αλλα λόγω κόστους σταμάτησα να αγοράζω.

Καλησπερα. Να ξεκαθαρίσω οτι δεν κυνηγάω φασσες συστηματικά παρα μονο οταν πηγαινουμε στην Ηπειρο για μπεκατσα και σχεδόν μονο το πρωί για κάνα 2ωρο, τις περισσότερες φορές μεχρι να σπάσει ο πάγος.
Τα φυσίγγια που χρησιμοποιούμε και δεν μας εχουν προδώσει ειναι, jordan μαυρο, gorilla tecna, b&p long range σε νούμερο σκαγιων 6-7.

Το θέμα είναι οτι πέρυσι η αλλαγή έγινε στην Tecna και οχι στο γεμισμα των percorso

Δημητρη δεν εισαι και κανα παιδαρελλι που ριχνει οπου βρει κ οπου φτάσει. ..
Οι βολές σου είναι σωστές για οταν κ οπου πρεπει.
περσυ πηγες τοσες φορες κ ποσα φυσιγγια εριξες?
να περνεις ενα κουτι τον μηνα.
Θα χεις αποθεμα μεχρι την εναρξη.
αριστο φυδιγγι κ διαχρονικό.
Τι να ψαχνεσε τωρα γθα σλλα αμα αυτο είναι εγγυηση.
κ κανει κ για το λαγό οποταν καλυπτεις δυο κυνηγια σου

Δημητρη δεν εισαι και κανα παιδαρελλι που ριχνει οπου βρει κ οπου φτάσει. ..
Οι βολές σου είναι σωστές για οταν κ οπου πρεπει.
περσυ πηγες τοσες φορες κ ποσα φυσιγγια εριξες?
να περνεις ενα κουτι τον μηνα.
Θα χεις αποθεμα μεχρι την εναρξη.
αριστο φυδιγγι κ διαχρονικό.
Τι να ψαχνεσε τωρα γθα σλλα αμα αυτο είναι εγγυηση.
κ κανει κ για το λαγό οποταν καλυπτεις δυο κυνηγια σου

Απο παλιά που αγόραζα τα Rottweil το σκεπτικό μου ήταν αυτό που λες.
Ειδικα πέρσι έριξα τα λιγότερα που έχω ρίξει ποτέ γιατί δεν είχε και πουλιά.
Δεν θα τρελαθώ κιόλας αλλά μου την σπάει ,οπως και του καθένα ,όταν βρίσκω ένα φυσίγγι με άριστο αποτέλεσμα σε δυο χρόνια να σου κάνει μια αλλαγή είτε η εταιρεία παραγωγής πυρίτιδας ,είτε η εταιρεία που τα γεμίζει.
Και το χειρότερο ; εσύ να μην ξέρεις τίποτα.
Μακάρι να έχει πουλιά φέτος και κατι θα γίνει.Βλέπεις έχω το σπίτι εκει πάνω οπότε είναι ευκαιρία να μην τρέχω αλλού και κάνω περισσότερα έξοδα.Είναι όμως και δέσμευση.
Εχω απόθεμα απο Rottweil ,θα ρίξω ειδικά στα μπασίματα και τα percorso και απο κει και πέρα θα δοκιμάσω και κάτι άλλο.
Ολα αυτά όμως με την προϋπόθεση να έχει πουλιά .Γιατί αν είναι όπως πέρυσι τι να δοκιμάσω και τι να ρίξω.
Καλύτερα να πάω για πέστροφες που τότε είναι ιδανικά.

.sarcastic.

Οχι δεν τα λες σωστά. .yel.
Περσυ ειχε κατι ξεκωλες αλλοδαπές που σε τρελαναν μετα περασματα τους καθε στιγμη που δεν μπορουσες να ρίξεις.yelling.
θυμαμαθ που παραμιλουσες .sarcastic.απ το κακό σου:)
εμ...θελεις γαλαζοαιματες..sarcastic.

Οχι δεν τα λες σωστά. .yel.
Περσυ ειχε κατι ξεκωλες αλλοδαπές που σε τρελαναν μετα περασματα τους καθε στιγμη που δεν μπορουσες να ρίξεις.yelling.
θυμαμαθ που παραμιλουσες .sarcastic.απ το κακό σου:)
εμ...θελεις γαλαζοαιματες..sarcastic.

Το κακό ήταν ότι δεν ήταν περαστικές.Πέρασμα πέρσι στην περιοχή δεν είχε.Οι κουφάλες οι Ουκρανέζες είχαν μείνει στην περιοχή με σκοπό να με παλαβώσουν και να με κάνουν να σκίζω λάστιχα.
Και δεν ήταν παραπάνω απο 100 σε όλη την περιοχή.

Παιδιά το άκουσα και αυτό..Μίλαγα με ένα γνωστο το πρωί και τον ρώτησα τι φυσίγγια ρίχνει για φασσα (πάει εκτός Κεφαλονιάς)Και η απάντηση του..τα πουλιά έχουν λιγοστέψει στο σημείο που κυνηγάω για αυτό ρίχνω με rottweil magnum 52 2αρι..Και την τινάζει στον αέρα..Του είπα υπερβολή..όμως δύσκολα αλλάζεις γνώμη σε κάποιον όταν έχει επιτυχίες με κάτι συγκεκριμένο..
Υπερβολή, κατα τη γνωμη μου, για κάθε Ελληνικό κυνήγι
Δοκίμασε και τα RC serie oro 35γρ. Πολύ κοντά στην τιμή και στα γραμμάρια με τα Percoso.
Αν και έχω 3-4 χρόνια να το χρησιμοποιήσω, τα τελευταία που είχα πάρει ήταν μαλακά και συγκεντρωτικά. Τα είχα ''βολευτεί'' πολύ στα Οκτωβριανά περάσματα.
Απ΄ότι θυμάμαι, ένα που είχα ανοίξει, η μπαρούτι του έμοιαζε με την F2 της Β&Ρ.

Συνάδελφοι καλημέρα!Μιας κ αναφερθηκε το καφε Λαμπρο οποιος το εχει δοκιμασει σε νουμερο 7 με c7 να μας πει εντυπώσεις κ σε ζεστη κ σε κρυο!Στα χοντρα νουμερα από προσωπικη εμπειρια είναι φωτια!Κ αν καποιος ξερει με τι πυριτιδα είναι γεμισμενο το μαυρο Jordan κ σχεση τιμης κ αποδοσης(για εμενα καλο το 34γρ το μπλε αλλα τσιμπημενο)!
Το λαμπρο Καφέ το έχω ρίξει σε τρυγόνια σε 8αρι και θέριζε..Το δούλεψα και σε πέρδικα και ήταν καλο(σε ν6 και διαφορετική πυρίτιδα)Για το κρύο δεν γνωριζω...Θα το ξαναπροτιμησω όπως και δηποτε..Χαλάλι η τιμή του..Απο τα ελληνικά ίσως το καλύτερο στα 33γρ..Όπου γυρίσει την μούρη του εχει κακά μούτρα..Αρκεί να ρίξουμε εκεί που πρέπει..Και μια και το αναφερες θα το ρίξω κ τον Οκτώβρη στην φασσα(αν περάσουν..)Θέλω να το δω και εκεί..

Last edited:
Το λαμπρο Καφέ το έχω ρίξει σε τρυγόνια σε 8αρι και θέριζε..Το δούλεψα και σε πέρδικα και ήταν καλο(σε ν6 και διαφορετική πυρίτιδα)Για το κρύο δεν γνωριζω...Θα το ξαναπροτιμησω όπως και δηποτε..Χαλάλι η τιμή του..Απο τα ελληνικά ίσως το καλύτερο στα 33γρ..Όπου γυρίσει την μούρη του εχει κακά μούτρα..Αρκεί να ρίξουμε εκεί που πρέπει..Και μια και το αναφερες θα το ρίξω κ τον Οκτώβρη στην φασσα(αν περάσουν..)Θέλω να το δω και εκεί..

Εχω κάνει κι εγω τη σκέψη φέτος τον Οκτώμβρη να το ξαναδοκιμάσω μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Εχω κάνει κι εγω τη σκέψη φέτος τον Οκτώμβρη να το ξαναδοκιμάσω μετά από πάρα πολλά χρόνια.
Γιατι όχι...Τι νουμερο θα επιλέξετε?Εγώ είμαι ανάμεσα στο 5 και το 6..Περισσότερο κλείνω προς το 6αρι..

Για το Beretta Extreme 36 γρ. Νο. 6 τι λέτε; Δεν το έχει δοκιμάσει κανείς;
Αν και αποφεύγω γενικώς να προτείνω φυσίγγια (καθότι πολύ υποκειμενικό θέμα), μπορώ να πω ότι είναι το αγαπημένο μου 36αρι. Η αλήθεια είναι ότι δεν καταναλώνω πολλά 36αρια, οπότε δεν έχω και πολλές εμπειρίες, αλλά το συγκεκριμένο μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις τόσο από ανάκρουση (αρκετά μαλακό και άνετο) όσο και από "φονικότητα". (Βέβαια εγώ έχω και μια "ιδιαίτερη αδυναμία" γενικά με τα ισπανικά μπαρούτια) ;)
Και στον πίνακα το είχα δοκιμάσει πριν μερικά χρόνια με τη Mossberg, και θυμάμαι ότι έδωσε άριστη συγκέντρωση και κατανομή, ισάξια με το Rio Pichon και καλύτερη από το Remington express που είχα ρίξει επίσης τη ίδια μέρα, όλα σε Νο 6. Δυστυχώς δεν είχα τότε φωτ. μηχανή ή κινητό να κρατήσω φωτογραφίες.
(Κι επίσης, σκέφτομαι εκ των υστέρων, ότι μπορεί η διαφορά του Remington στην κατανομή να ήταν οφθαλμαπάτη, αφού αυτό περιέχει κάπου 80 σκάγια λιγότερα από τα άλλα δυο, λόγω διαφοράς μεγέθους του αμερικάνικου Νο.6 σκαγιού από τα ευρωπαϊκά).

Back