Φυσίγγια για την Φάσσα

Ας ακολουθήσουν.....αυτές θα χάσουν.
Πάντως παιδιά η B&P ανακοίνωσε ότι πυριτιδες πια δεν θα πωλούνται....Μάλλον θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες παραγωγής για να προωθουν μόνο τα φυσίγγια τους...ότι προλάβετε κοινώς..

Δεν νομίζω να βγάλεις άκρη, ειδικά με την μπαρούτι. Αλήθεια, πουλάει η Rotweill μπαρούτι στην λιανική;
H Rotweill αγοράζει υλικά από την B&P.
Πάντως παιδιά η B&P ανακοίνωσε ότι πυριτιδες πια δεν θα πωλούνται....Μάλλον θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες παραγωγής για να προωθουν μόνο τα φυσίγγια τους...ότι προλάβετε κοινώς..
Να ρωτήσω που, πότε το ανακοίνωσε ;

H Rotweill αγοράζει υλικά από την B&P.

Να ρωτήσω που, πότε το ανακοίνωσε ;
Και εδώ στο forum αν θυμάμαι καλά είδα να λένε ότι από πέρυσι παρουσιάστηκαν ελλείψεις...Από φίλο ιδιογομωτη το πληροφορήθηκα που ασχολείται πολύ.Τώρα θα δείξει η ιστορία αν έχει δίκιο η άδικο....Ίσως μια ερώτηση προς τον εισαγωγέα θα ήταν πιο σίγουρη.

Κοίταξα τα ιταλικά φορουμ Δημήτρη και στην σελίδα της b&p δεν αναφέρεται πουθενά κατι τέτοιο. Οι πυριτιδες υπάρχουν και πωλούνται κανονικά στην Ιταλία.

Μια Ιταλίδα να βρούμε να μας κανει από μια... εξυπηρέτηση .my man.

δεν το έχω ρίξει το φυσίγγι αλλά μάλλον ούτε πρόκειται διότι δεν βλέπω το λόγω για τόση υπερβολή στην τιμή :)

... μια ένσταση έχω μόνο.... στα 32γρ αφού το θες για όταν στρώσουν τα πουλιά και θα αρχίσουν τα κρύα πως θα πέσεις σε 5αρι νούμερο γιατί το 6αρακι δύσκολα θα σε καλύψει στην παγωνιά?? θέλω να πω θα σου λείπουν σκάγια για να βγάλεις φονικές συγκεντρώσεις λόγω γραμμαρίων think
Βέβαια δεν ξέρω και σε ποια περιοχή κυνηγάς Αλέξανδρε οπότε είναι υποκειμενικό κριτήριο πολλές φορές η επιλογή του φυσιγγίου ;)

Φιλε Κωστα,απο τα χρονια που κυνηγαω την φασσα μεσα και εξω απο την Ελλαδα καταλαβα τα εξης...
Οταν τα πουλια μπαινουν,μπαινουν αναρχα!Μπορει να σε καβαλησουν τοσο κοντα που τις πιανεις με το χερι που λενε η να καβαλησουν
σε αποστασεις που μονο το πυροβολικο εχει αποτελεσματα.Οποτε κατα την γνωμη μου,ενα φυσιγγι φορτωμενο το πολυ εως 38γρ με
επιμεταλλωμενα σκαγια για να αποφυγεις την παραμορφωση και αναλογα τα γουστα των πουλιων εκεινη την μερα,προσαρμωζεις τα τσοκ.
Οταν τα πουλια πιασουν και ξερεις την κουρνια και την διαδρομη για βοσκη και πισω τα πραγματα ειναι απλα.Ενα φυσιγγι στα 32γρ Νο6
με τσοκ 2* και σωστη σκοπευση ειναι θανατος.Ταχυτατο,φονικοτατο και ακρως επαρκης στα γρ.Καλυτερα πολλαπλα τραυματα με Ν6
παρα 2 σκαγια με Ν5.Τα πουλια ειναι εκει,μπορω και βγαινω σε αυτες που ειμαι σιγουρος,δεν πυροβολω αδιακριτως,δεν χαλαω τα πουλια.
Το κρυο δεν ειναι τοσο σημαντικος παραγοντας για να κατεβεις ενα νουμερο.Πιο πολυ ειναι ψυχολογικος.Μπορει να μην τους παω με
τιποτα τους Αγγλους γιατι οι μισοι ειναι αδελφες και οι αλλοι μισοι ξαδελφες αλλα στα φυσιγγια της φασσας ειναι μπροστα.Οι μελετες
εδειξαν οτι ενα φυσιγγι στα 32γρ Νο6 ειναι οτι πρεπει για αμμεση καταβολη φασσας στα 45-50μ.Τα περισσοτερα σκαγια ειναι για σκοπευτικες
χαρες και διορθωσεις.

Στη βοσκη 4 άστρα κ ένα καλό 7αρι για σίγουρες τουφεκιες είναι ο θάνατος της φασσας οριακά μέχρι τα 40 μετρα...
Να είναι όμως πραγματικά 4 άστρα πραγματικό 7αρι... :)
Λίγο μακρινή δεν είναι η απόσταση για IC???παρόλα αυτά θεωρώ ότι το νο7 είναι το ιδανικό για βοσκή...

Λίγο μακρινή δεν είναι η απόσταση για IC???

Σιγουρα ειναι μακρινη, δεν θα πηγαινα ποτε να τουφεκισω φασσες στα 40 μετρα με 4 αστρα κ αυτο γιατι δεν υπαρχει λογος να παιξω στα ορια...

αλλα....

ενα φυσιγγι 34 γρ νουμερο 7 εχει περιπου 380 σκαγια διαμετρου 2,5 χιλιοστα, κανονικο 7αρι δηλαδη, διαμετρος που μπορει να εγγυηθει οριακα την ενεργεια που απαιτει μια φασσα στα 40 μετρα

ενα σωστο τσοκ 4 αστρα με συσφιξη στομιου 0,20-0,30 που αποδιδει σωστα πρεπει να δινει συγκεντρωση με ενα ποιοτικο φυσιγγι:

65% στα 30 μετρα
60% στα 35 μετρα και
45% στα 40 μετρα

που μεταφραζεται στο φυσιγγι των 34 γρ ν7 με 247 σκαγια εντος του κυκλου των 76 εκ στα 30 μετρα, 228 στα 35 και 171 στα 40 μετρα.

Μια φασσα για να καταβλήθει αμεσα και να εξασφαλιστει ενα τριπλουν η τετραπλουν χτυπημα απαιτει 170 με 180 σκαγια στον κυκλο των 76 εκατοστων.

Αν ολα ειναι σωστα και εμεις μπορουμε να στειλουμε την τουφεκια πανω της θα γινοταν σκονη στα 35 μετρα και θα την παιρναμε και μακρυτερα αν ηταν αναγκη...Στη βοση ετσι κ αλλιως για οσους την κυνηγουν καλα, οι τουφεκιες σπανια ξεπερνουν τα 25-30 μετρα.
Ολα ξεκινουν και τελειωνουν με το να μπορουμε αν στειλουμε τα σκαγια πανω στο θηραμα...

To θεμα ειναι να ερχονται... :):):):)

how do i print screen

Σωστος αλλα και εχω δεν θα επαιζα οριακα ,μπορει να ειναι και 2 μετρα παραπανω γιατι να παρουμε τραυματισμενο πουλι! Γιατι θα το παρουμε αλλα παιζουμε και με της πιθανοτητες να πεσει ζωντανο,το πουλι δεν ειναι δισκακι ,φρεναρει,στριβει περνει υψος αποτομα,αμα περνανε ενα με της αργιες τοτε ενταξει αλλαζει το θεμα.

Eιναι κ θεμα συνηθειας, με τι εχουμε συνηθισει να κυνηγαμε, τι εικονες, τις προσκοπευσεις ολα...
Οταν παιζουμε στα ορια, δεν υπαρχει λογος να παιζουμε με τις οριακες πιθανοτητες...
Απλα πιο κατω απο τα 40 μετρα, θεωρω για μενα παντα, οτι οτιδηποτε πιο χοντο απο 7, αντε και απο 6, ειναι υπερβολη...
Στη βοσκη αναφερόμουν κυρίως στην επιλογή μου κ κυρίως στο βουνό...

Πολύ ανήσυχους και ζεστούς σας βλέπω..yel.
Το παν ειναι να ερχονται ,όπως είπε και Αρις και τότε το πρόβλημα ,πάαααει ! :D
Η αλήθεια είναι ότι με τα φυσίγγια του εμπορίου δεν μπορεις ποτε να ξέρεις τι σε περιμένει ,όμως το σίγουρο ειναι πως μεχρι τα 30 το 7αρι καπνίζει , απο κει και μετα παμε 6αρια.Εγω τουλάχιστον.
Φετος τον Δεκεμβρη ήταν μια μερα που τα λίγα πουλια που υπήρχαν έπαιζαν πολύ ψηλωμένα και τα περίμενα με 6αρια και 5άρια. Εκείνη τη μέρα έκανα ντουφεκιά με 6αρι και τσοκ carlson F. (που στην ουσια ειναι. ΙΜ,) σε τραβέρσα ,σε πουλί που περνούσε λίγο χαμηλότερα απο μενα σε μια ραχη και μαλιστα έτρεχα να αποκτήσω ορατότητα γιατι περίμενα να βγει ολο το κοπάδι.
Το πουλί λοιπόν περασε χαμηλά και πίσω απο πουρνάρι οπότε ειχα σημείο αναφοράς για να υπολογίσω την ακριβή απόσταση. Οταν τουριξα και μάλιστα σχεδόν μπηχτή ,δεν το πίστευα οτι το πουλί έπεσε και μάλιστα ξερό.Ειχε πάρει 4 σκαγια στο στηθος ,ενα στο φτερο ,ενα στο λαιμό κι ένα στην κοιλιά. Την επομενη μέρα πηρα μαζι μια κορδελα 30μ και μέτρησα.Το πουρνάρι απο μενα απείχε 57μ. συν καποια μετρα ακόμη μετα το πουρνάρι που περασε το πουλί ,καταλαβαίνετε οτι μιλάμε για 60μ γεμάτα. Ολα αυτα με ενα 6αρι percorso . Βεβαια βρεθηκε πρωτο το εξάρι και ήταν μια ευκαιρία να δω αυτο που είδα τελικά. Σε τετοια αποσταση μονο 5αρια και ευλόγησον ......yel.
Βέβαια όλα ειναι σχετικά του ανάγλυφου τόπου ,της συμπεριφοράς των πουλιών και φυσικά απο παράγοντες που εξαρτώνται απο εμάς τους ίδιους.
Αλλωστε τα ειπατε όλα παραπάνω .

Πολύ ανήσυχους και ζεστούς σας βλέπω..yel.
Το παν ειναι να ερχονται ,όπως είπε και Αρις και τότε το πρόβλημα ,πάαααει ! :D
Η αλήθεια είναι ότι με τα φυσίγγια του εμπορίου δεν μπορεις ποτε να ξέρεις τι σε περιμένει ,όμως το σίγουρο ειναι πως μεχρι τα 30 το 7αρι καπνίζει , απο κει και μετα παμε 6αρια.Εγω τουλάχιστον.
Φετος τον Δεκεμβρη ήταν μια μερα που τα λίγα πουλια που υπήρχαν έπαιζαν πολύ ψηλωμένα και τα περίμενα με 6αρια και 5άρια. Εκείνη τη μέρα έκανα ντουφεκιά με 6αρι και τσοκ carlson F. (που στην ουσια ειναι. ΙΜ,) σε τραβέρσα ,σε πουλί που περνούσε λίγο χαμηλότερα απο μενα σε μια ραχη και μαλιστα έτρεχα να αποκτήσω ορατότητα γιατι περίμενα να βγει ολο το κοπάδι.
Το πουλί λοιπόν περασε χαμηλά και πίσω απο πουρνάρι οπότε ειχα σημείο αναφοράς για να υπολογίσω την ακριβή απόσταση. Οταν τουριξα και μάλιστα σχεδόν μπηχτή ,δεν το πίστευα οτι το πουλί έπεσε και μάλιστα ξερό.Ειχε πάρει 4 σκαγια στο στηθος ,ενα στο φτερο ,ενα στο λαιμό κι ένα στην κοιλιά. Την επομενη μέρα πηρα μαζι μια κορδελα 30μ και μέτρησα.Το πουρνάρι απο μενα απείχε 57μ. συν καποια μετρα ακόμη μετα το πουρνάρι που περασε το πουλί ,καταλαβαίνετε οτι μιλάμε για 60μ γεμάτα. Ολα αυτα με ενα 6αρι percorso . Βεβαια βρεθηκε πρωτο το εξάρι και ήταν μια ευκαιρία να δω αυτο που είδα τελικά. Σε τετοια αποσταση μονο 5αρια και ευλόγησον ......yel.
Βέβαια όλα ειναι σχετικά του ανάγλυφου τόπου ,της συμπεριφοράς των πουλιών και φυσικά απο παράγοντες που εξαρτώνται απο εμάς τους ίδιους.
Αλλωστε τα ειπατε όλα παραπάνω .

καλά όλα αυτά αλλά στο παρασύνθημα ..... πουλιά θα έχει??... Τι βλέπεις σοφέ του βουνού .big smile.

Back