Φυσίγγια για την Φάσσα

Τα μέτρα που λέτε ειλικρινά εμένα μου μοιαζουν εξωπραγματικά.Πχ η σωστοτατη ανάλυση του Άρη έχει δύο όριακες περιπτώσεις που η μικρή μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι φασσα και όρια πάντα καταλήγει η υπέρ της φασσας η κατά του κυνηγού με τραυματισμένα πουλιά που πέφτουν πολλά μέτρα μακριά η τελως πάντων Δεν τα καρπώνεται ο κυνηγος.Ίσως η σκοπευτικη μου δεινότητα περιορίζεται στα 35 βαριά 40 πραγματικά όμως μέτρα....θεωρώ ότι ο σεβασμός προς το θηραμά δεν πρέπει να τείνει σε όρια ...θεωρώ ότι μάγκα δεν σε κάνει η μια τυχερή βολή στα 50-60 μέτρα ...μάγκα σε κάνει κάθε βολή να είναι μέσα στα όρια της άμεσης καταβολής και αυτά τα όρια κατ εμέ δεν ξεπερνούν τα 35 μέτρα...προσωπική μου γνώμη που ίσως διαμορφώνεται από ελλεψη εμπειρίας και χωρις καμία διάθεση αντιπαράθεσης...

Τα μέτρα που λέτε ειλικρινά εμένα μου μοιαζουν εξωπραγματικά.Πχ η σωστοτατη ανάλυση του Άρη έχει δύο όριακες περιπτώσεις που η μικρή μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι φασσα και όρια πάντα καταλήγει η υπέρ της φασσας η κατά του κυνηγού με τραυματισμένα πουλιά που πέφτουν πολλά μέτρα μακριά η τελως πάντων Δεν τα καρπώνεται ο κυνηγος.Ίσως η σκοπευτικη μου δεινότητα περιορίζεται στα 35 βαριά 40 πραγματικά όμως μέτρα....θεωρώ ότι ο σεβασμός προς το θηραμά δεν πρέπει να τείνει σε όρια ...θεωρώ ότι μάγκα δεν σε κάνει η μια τυχερή βολή στα 50-60 μέτρα ...μάγκα σε κάνει κάθε βολή να είναι μέσα στα όρια της άμεσης καταβολής και αυτά τα όρια κατ εμέ δεν ξεπερνούν τα 35 μέτρα...προσωπική μου γνώμη που ίσως διαμορφώνεται από ελλεψη εμπειρίας και χωρις καμία διάθεση αντιπαράθεσης...

Να προσθέσω επίσης φίλε μου και βάση της δικής μου εμπειρίας πάνω σε αυτό το θηραμα ότι τουφεκοντας μέχρι τα μέτρα που λες δεν πανικοβάλεις τα πουλιά και έχεις ευκαιρία για αρκετές επιτυχίες.... Επίσης όπως ξαναείπα μακρινή τουφέκια σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις το καρτέρι για αρκετή ώρα για να βρεις το πουλί, αν το βρεις....
Εγώ γενικά προσπαθώ να την αποφύγω την μακρινή βολή στη φασα... Στο παπί χάνω την ψυχραιμία μου και του την αναβω .sarcastic.

Ολα εχουν να κανουν αν κυνηγας σε μπάσιμο , σε τροφή ,η στη διαδρομή τους.Αν ειναι κάμπος ,βουνό και τι βουνό.
Σε κυνήγια που κάνω εδω στα μέρη μου ,ως επι το πλείστον οι βολές σπάνια θα ειναι κάτω απο 30 μ. Συνήθως απο κει εως 40 και μερικές φορες λόγω του τόπου ειναι κι αυτές οι αποστασεις απαγορευτικές.
Το να εχεις κανει μερικές μακρινές βολές που σου βγήκαν σε μεμονωμένα πουλιά και μαλιστα σε δυσκολο τόπο,σίγουρα δεν σε κάνουν πιο μάγκα , αλλά ειναι απ αυτα που θυμάσαι μια ζωή .
Εδω μπορει και στα 20μ να παρεις πουλί και με τις κλίσεις του εδάφους να πεσει 100μ μακρυά και να μην το βρεις ποτέ. Ολα ειναι σχετικά και εξαρτώνται απο μια σειρα παραγόντων .

Ολα εχουν να κανουν αν κυνηγας σε μπάσιμο , σε τροφή ,η στη διαδρομή τους.Αν ειναι κάμπος ,βουνό και τι βουνό.
Σε κυνήγια που κάνω εδω στα μέρη μου ,ως επι το πλείστον οι βολές σπάνια θα ειναι κάτω απο 30 μ. Συνήθως απο κει εως 40 και μερικές φορες λόγω του τόπου ειναι κι αυτές οι αποστασεις απαγορευτικές.
Το να εχεις κανει μερικές μακρινές βολές που σου βγήκαν σε μεμονωμένα πουλιά και μαλιστα σε δυσκολο τόπο,σίγουρα δεν σε κάνουν πιο μάγκα , αλλά ειναι απ αυτα που θυμάσαι μια ζωή .
Εδω μπορει και στα 20μ να παρεις πουλί και με τις κλίσεις του εδάφους να πεσει 100μ μακρυά και να μην το βρεις ποτέ. Ολα ειναι σχετικά και εξαρτώνται απο μια σειρα παραγόντων .
Το ανάγλυφο του τόπου φυσικά και παίζει τεράστιο ρόλο και στην διεξαγωγη αλλά και Στις αποστάσεις βολής.παρόλα αυτά η παρακολούθηση και η εμπειρία θα φέρουν κοντά τα πουλια σε ότι είδους τερέν και να κυνηγας.Εννοείται πως μια εντυπωσιακή βολή θα μείνει για πάντα σαν ανάμνηση ...αξίζει όμως να παίζεις με τις πιθανότητες να τραυματισεις 9 πουλιά για να καρπωθεις το ένα που θα χαραχθεί στη μνήμη?Για μένα Προσωπικά κατηγορηματικά Όχι...η υπομονή και η επιμονή σε αυτό το κυνήγι θα χαρίσουν πολλές πιο όμορφες εικόνες από μια μακρυνη τυχερή βολή...

Προφανώς η λέξη τερέν αναφέρεται Στον εκαστοτε κυνηγοτοπο ...Προφανώς και το τερέν παραπέμπει σε αθλητικό χώρο με όποια ευγενή άμιλλα και αλληλοσεβασμό επιδεικνύει ο εκάστοτε αθλητής-κυνηγός είτε προς το θήραμα είτε προς τους συναδέλφους...Στο ΤΕΡΕΝ λοιπόν δεν χωράει ειρωνεία Και μάλλον για αυτό όσα χρόνια και αν περάσουν με ολο τον σεβασμό κάποιοι δεν θα το δουν...συναδελφικα και μόνο.

Φιλε μου,καμια ειρωνεια πανω στο ΤΕΡΕΝ.Αλλα οσα χρονια σπαω τα ποδια μου στα βουνα δεν ειδα κανεναν αθλητη,μονο κυνηγους
με την ιδια αγαπη και τρελα με εμενα,απλα ειπα την γνωμη μου...........

Φιλε μου,καμια ειρωνεια πανω στο ΤΕΡΕΝ.Αλλα οσα χρονια σπαω τα ποδια μου στα βουνα δεν ειδα κανεναν αθλητη,μονο κυνηγους
με την ιδια αγαπη και τρελα με εμενα,απλα ειπα την γνωμη μου...........
Προφανώς και οι αθλητές μένουν στα γήπεδα και οι κυνηγοί πατάνε τα βουνά.Ίσως τα χρόνια ενασχόλησης με τον αθλητισμό με επηρέασαν.Ή επισήμανση παρόλα αυτά αφορούσε στην ευγενή άμιλλα και στον αλληλοσεβασμό.Και ως εκ τούτου όλες οι γνώμες δέκτες και απολυτως σεβαστές προς συνέχεια του επικοδομητικου διαλόγου πάνω στο χόμπι που τόσο αγαπάμε...

Προφανώς και οι αθλητές μένουν στα γήπεδα και οι κυνηγοί πατάνε τα βουνά.Ίσως τα χρόνια ενασχόλησης με τον αθλητισμό με επηρέασαν.Ή επισήμανση παρόλα αυτά αφορούσε στην ευγενή άμιλλα και στον αλληλοσεβασμό.Και ως εκ τούτου όλες οι γνώμες δέκτες και απολυτως σεβαστές προς συνέχεια του επικοδομητικου διαλόγου πάνω στο χόμπι που τόσο αγαπάμε...

.shake hands.

Βλεπω επανηλθε η κουβεντα με τις αποστασεις, τα μετρα και τα ορια. Πιστευω πως ενας απο τους βασικοτερους παραγοντες που μεταφερει την συζητηση σε εναν φαυλο κυκλο, ειναι η διαφορετικη για τον καθενα μας αντιληψης της αποστασης και κατα συνεπεια την μετρησης της σε μετρα. Ειδικα πιο δυσκολο γινεται αυτο οταν προκειται για τουφεκιες στον ουρανο...

Εγω είπα για κάποιες συγκεκριμένες μακρινές βολές που υπάρχουν οι προυποθεσεις και να πέσει το πουλί αλλά και να το βρεις. Αυτές ειναι μετρημένες και οχι ο κανόνας.
Το δε κλαμπάνισμα σε ότι πετάει,σίγουρα φερνει το αντίθετο αποτελεσμα.
Ειλικρινά δεν εχω διάθεση να γραφω στα περισσότερα θέματα ,γιατί ο γραπτός λόγος αφήνει κενά ,δημιουργει λάθος εντυπώσεις,πολλές φορές ειναι σύντομος και ως εκ τούτου χρειάζεται να αλωνόμαστε επι μακρόν στα αυτονόητα.

Βλεπω επανηλθε η κουβεντα με τις αποστασεις, τα μετρα και τα ορια. Πιστευω πως ενας απο τους βασικοτερους παραγοντες που μεταφερει την συζητηση σε εναν φαυλο κυκλο, ειναι η διαφορετικη για τον καθενα μας αντιληψης της αποστασης και κατα συνεπεια την μετρησης της σε μετρα. Ειδικα πιο δυσκολο γινεται αυτο οταν προκειται για τουφεκιες στον ουρανο...
Συμφωνω απόλυτα και θα ήθελα Να προσθέσω μια προσωπική εμπειρία ....κάποτε σε συζήτηση φίλων μπήκαμε σε αυτή την κουβέντα...άπλωσα λοιπόν μια κορδέλα χωρίς να πω το πραγματικό ολικο μήκος σε ένα στενό δρομο με σημεία αναφοράς.Λοιπόν μέχρι τα 30 μέτρα οι εκτιμήσεις ήταν στα +-2 μέτρα...Μετά τα 30 λοιπόν οι εκτιμήσεις ξέφευγαν ...Δλδ τα 32 μέτρα υπολογίζονταν οπτικά σαν 35 + και τα 36 μέτρα σαν 40+.Σε ερώτηση σε φίλο οφθαλμίατρο λοιπόν μου επιβεβαίωσε το ιδιο πράγμα που υπέθεσα...Μετά από μια απόσταση το μάτι μας δεν μπορεί να αντιληφθει το βάθος εστίασης και να υπολογίσει πραγματική απόσταση...τα δύο μέτρα λογίζονται σαν διπλάσια Ίσως και τριπλάσια ...Μια δοκιμή θα βοηθήσει να καταλάβουμε...

Καλυτερο απο ολα ειναι να βαζουμε το θυραμα που κυνηγαμε σε διαφορες αποστασεις με κορδελα.Βαζοντας μια φασσα στα 50-70 μετρα,καταλαβαινεις
την σιλουετα(μαζα)του πουλιου και συνηθιζεις πανω κατω,δεν βγαινεις σε πουλια που περνανε σε απογορευτικα μετρα.

Back