Φυσίγγια για την Φάσσα

Καλυτερο απο ολα ειναι να βαζουμε το θυραμα που κυνηγαμε σε διαφορες αποστασεις με κορδελα.Βαζοντας μια φασσα στα 50-70 μετρα,καταλαβαινεις
την σιλουετα(μαζα)του πουλιου και συνηθιζεις πανω κατω,δεν βγαινεις σε πουλια που περνανε σε απογορευτικα μετρα.
Εγω λεω να παρω ενα drone ,να κρεμάσω μια φάσσα και δορυφορικά να τσεκάρω τις αποστάσεις με φόντο τον ουρανό που ειναι και πιο δύσκολο. .sarcastic.

Αρι το rc 35gr το μαύρο θα το δοκιμάσω μιας κ το βρίσκω εδώ.Μπορω να πω όμως το 34αρι ήταν η εκπληξη για μένα..Τόσο στην καραμπίνα όσο κ στο πλάγιο..και τα πουλιά ξερά..αυτό προφανώς οφειλόταν λόγω του ότι ηταν συγκεντρωτικο..Θυμαμε χαρακτηριστικά πριν 5-6 χρόνια ήμουν για πέρδικες με το πλάγιο(χαμηλά)..Ξαφνικά από μακριά πεταγετε ένα πουλί σαν πάπια..Του ρίχνω με 6αρι με την δεξιά κάννη και κεραυνοβοληθηκε σίγουρα ηταν πάνω από 35μ.όταν πήγα κοντά είδα ότι ηταν μπαλιζα!!!!!!!!Θυμαμε όλοι η φίλοι μου δεν πίστευαν ότι σε τέτοια περιοχή μπορεί να φανεί αυτό το πουλί..Εδώ να τονίσω ότι η λιμνοθάλασσα του Αργοστολιου εχει τέτοια πουλιά..όμως εκεί που χτυπήθηκε ηταν 30χλμ μακριά..και δεν είχε νερά τριγύρω!!!!!--
https://www.kalkantzakos.com/Product/1013/rc2,-fusiggia-rc
Σ αυτα αναφερεσαι? Ειχα την εντυπωσει πως ειναι για μεσαιες αποστασεις

Ξερει καποιος τα victory 36gr αν ειναι κι αυτα με ΑΟ?

5. VICTORY 36 GR.: Διατίθεται σε κάλυκα πράσινο ημιδιαφανές, μήκους 70 χιλ. και εξω-τερικό μέταλλο 16 χιλ.. Είναι γεμισμένο με πυρίτιδα Α0 προοδευτικής καύσης και βάρος γόμωσης σκαγίων 36 γρ. σε νούμερα 1,2,3,4,5,6 και 7. Η ταχύτητά του στα 20 μέτρα είναι V20=360μ/δευτ. και πιέσεις του 590 bars. Προσωπικά πιστεύω ότι σε αυτό το φυσίγγιο θα ήταν χρήσιμο το εξωτερικό μέταλλο του κάλυκα να ήταν 20 χιλ. Πάντως είναι ένα φυ-σίγγιο ιδανικό για κρύο καιρό, για κυνήγι υδροβίων και κυνήγι λαγού.

Και εγώ θα ήθελα τα victory σε κάλυκα των 20mm+ να πάρουν μερικά μπαρ παραπάνω, ίσως είναι λανθασμένη η σκέψη μου διότι η εταιρία ειναι ξεκάθαρη δηλώνοντας ότι τα φυσίγγια της ειναι για δίκαννα. Όσα έχω δοκιμάσει ειναι άψογα στο λαγό με τρομερές κατανομές στα 40-45μ. Στην ζέστη μου φάνηκε πιο γρήγορο ίσως να ηταν ψευδαίσθηση, μέχρι τους 2C στο κρύο καμία διαφορά σκοτώνει το ίδιο, συγκριτικά με ελληνικά φυσίγγια στα ίδια λεφτά έχουν μεγαλύτερη διάτρηση στο λαγό κάπως υποκειμενικό το τελευταίο γιατί κάθε λαγός ειναι διαφορετικός και η θέση του δεν είναι ίδια όταν δέχεται τα σκάγια.
Σίγουρα όμως στην κατανομή και τα ποσοστά σκαγιών στον πίνακα δύσκολα βρίσκουν ελληνικό αντίπαλο.

Last edited by a moderator:
5. VICTORY 36 GR.: Διατίθεται σε κάλυκα πράσινο ημιδιαφανές, μήκους 70 χιλ. και εξω-τερικό μέταλλο 16 χιλ.. Είναι γεμισμένο με πυρίτιδα Α0 προοδευτικής καύσης και βάρος γόμωσης σκαγίων 36 γρ. σε νούμερα 1,2,3,4,5,6 και 7. Η ταχύτητά του στα 20 μέτρα είναι V20=360μ/δευτ. και πιέσεις του 590 bars. Προσωπικά πιστεύω ότι σε αυτό το φυσίγγιο θα ήταν χρήσιμο το εξωτερικό μέταλλο του κάλυκα να ήταν 20 χιλ. Πάντως είναι ένα φυ-σίγγιο ιδανικό για κρύο καιρό, για κυνήγι υδροβίων και κυνήγι λαγού.
Εστω κι ετσι θα χουμε κανα θεμα?

Back