Φυσίγγια για το βάλτο

παντως να σε πω την αληθεια το θεμα γρηγορη επομιση ειναι ρισκο να το πω να σε βγει να το πω καπως ετσι τελος παντων ο λογος γιοατι με τα τζακετ και τα αδιαβροχα κ.λ.π και οταν ερθει ενα πουλι και λιγο απροοπτα ολα συντελουν να γινει μια κακη επομιση και αλου να βλεπουμε και αλου να βαραμε και το μαγουλο δεν εκατσε καλα στο κοντακι και το οπλο δεν ηρθε στην ευθεια δεν κουμποσε στον ομο καλα και εμεις εχουμε το πιστευω οτι φταινε ολα τα αλλα εκτος απο εμας χαχαχαχ κλασικα σφαιρες τσοκακια κ.λ.π !!!
πλεον εχω συνηθησει να ζω με αυτο χαχαχαχα τι να κανω,,, αλιτη πιστευω περηπτωσει!!! αλες φορες ριχνεις μια πηχτη πολυ γρηγορη τουφεκια σε ενα μικρο παπι που παει σφαιρα και πεφτει σεκος και αλες φορες σου ερχετε ο πρασινος καλοστημενος αργα και ομορφα και ριχνεις 3 βολες καλοζυγισμενες με προσκοπευσεις και ολα τα συναφη και δεν τον ακουμπαει ουτε σκαγι οταν συνβαινει αυτο και ξερω οτι εχω ολο το σετ ταπ σωστα αμεσως ξερω οτι κατι δεν εγινε σωστα στην γρηγορη επομιση ,,μετα κλασικα παραμιλαω 5 λεπτα μονος μου πως εγινε αυτο και παμε για αλλα συμβαινει και στα καλητερα σπιτια χαχαχααχ !!!

αχχχχχ ατσαλινα μεγαλο θεμα που ποναει μια χρονια βαρεσα σχεδον μονο ατσαλια τα μονα που με κατσαν ηταν τα πελαγκρι τα μπλε σκουρα τα επερνα 10 ευρω τα 25 φυσιγκια δεν θυμαμαι τωρα τι γραμαρια ηταν αλλα με καναν δουλεια σε 3αρια αν θυμαμαι καλα,,, αλλα δεν ξαναπηρα δεν συνφερει σε τιμη οσο για τα ατσαλια τα αλλα δεν μου κατσαν καθολου και αυτα που ρωτα ο φιλος πιο πανω τα 38 γραμαρια γαμησετα δεν μπορεσα πουλι να σταυρωσω αλλα εγω θα εφταιγα πολλα τα γραμαρια εγω μαθημενος αλιως τα τσοκ μπουρδελο ουτε πιο του παει δεν γνωρηζα τιποτα και να σας πω την αληθεια ουτε θελω να ασχοληθω φτανει πια !!!
Xωρις να ξερω που κυνηγας εχε υποψη σου οτι σε περιοχες που εχουν χαρακτηρηστει υγροβιοτοποι η χρηση ατσαλινων σκαγιων ειναι υποχρεωτικη.

Για αυτόν τον νόμο για τα ατσάλινα έχω μια μόνιμη απορία. Υπάρχουν κάποιοι τόποι χαρακτηρισμένοι επισήμως ως υγροτοπικά οικοσυστήματα;
Αν ναι γιατί δεν μας πληροφορούν να τους γνωρίζουμε κι εμείς;
Αν όχι ας μας δώσει κάποιος τον ορισμό του υγροτοπικού οικοσυστήματος.

Για αυτόν τον νόμο για τα ατσάλινα έχω μια μόνιμη απορία. Υπάρχουν κάποιοι τόποι χαρακτηρισμένοι επισήμως ως υγροτοπικά οικοσυστήματα;
Δεν θα βγάλεις άκρη Χρηστάρα.
Τα όρια δεν τα ξέρει κανένας.
Εγώ στο παπί χρησιμοποιώ μόνο ατσάλινα όπου και να κυνηγάω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Και στο δια ταύτα δεν έχουν τις τρελές διαφορές στα σκοτώματα τα δύο είδη σκαγιών όπως μας έλεγαν.
Σίγουρα υπάρχει κάποια διαφορά αλλά όχι μεγάλη.

Πάντως ρε παιδιά άσχετα με το θέμα της καταβολής που σίγουρα είναι και αυτό σοβαρό καθώς όσοι ασχολούνται πρέπει να ξαναρχίσουν τις δοκιμές και να βγάλουν άκρη. το θέμα της ασφάλειας είναι νομίζω σημαντικότερο. και τα άρθρα που έβαλε ο φίλος ποιο πάνω με προβληματισαν....

Η κατα τοπους θηροφυλακη γιαυτο υπαρχη,τηλεφωνας και μαθαινεις....οποιαδηποτε απαντηση σου δωσει με επιφυλαξεις να ξερεις οτι εισαι εκτεθημενος!Αλλα παντα περνουμε τη θηροφυλακη πριν κυνηγησουμε τη στιγμη που εχουμε αμφιβολιες για τη νομιμοτητα μιας περιοχης η με πιο τροπο μπορουμε να κυνηγησουμε!

Εγώ στο παπί χρησιμοποιώ μόνο ατσάλινα όπου και να κυνηγάω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Και στο δια ταύτα δεν έχουν τις τρελές διαφορές στα σκοτώματα τα δύο είδη σκαγιών όπως μας έλεγαν.
Αυτο το εχω δει φιλε και εγω,καθαρα μεσα στα 40-50μ με 2αρια τα ξαπλωνει με 420μ/δ ιδιογομωμενα και 32γρ.,στα 45μ βαζουν μολις 75 σκαγια στο κυκλο των 30 ιντσων,...Ειναι το ιδιο φαινομενο με το γιατι ενα τσοκ του 1/4 σκοτωνει σε οτι αποσταση θελεις...ενω σε αριθμους σε συγκεντρωση και τρυπες καθαρα και ξαστερα υστερη σε ολα απεναντη στα σφιχτοτερα τσοκ.Μονο που το ατσαλι ειναι διαφορετικο και στο πως ταξιδευει.....

εγω τωρα που ειμαι παντελως ασχετος με το θεμα υδροβιο και ατσαλινα σκαγια να ρωτησω κατι που μπορει να ειναι και εκτος θεματος και αν ειναι παρακαλω να μεταφερθει. ενα οπλο οπως η 302 ριχνει ατσαλινα?αν ναι τι νουμερα? αν οχι εγω για να παω στα παπια πρεπει να παρω δηλαδη αλλο οπλο?

εγω τωρα που ειμαι παντελως ασχετος με το θεμα υδροβιο και ατσαλινα σκαγια να ρωτησω κατι που μπορει να ειναι και εκτος θεματος και αν ειναι παρακαλω να μεταφερθει. ενα οπλο οπως η 302 ριχνει ατσαλινα?αν ναι τι νουμερα? αν οχι εγω για να παω στα παπια πρεπει να παρω δηλαδη αλλο οπλο?
Τα φυσσιγκια αυτα εχουν πιεσεις,ισως με ενα τσοκ για ατσαλινα και εως 2αρια να μπορεις να ριξεις,εγω προσωπικα χρησιμοποιω μονο Αμερικανικες καννες και μονο αυτες που εχουν τη σφραγιδα της μπανανας στα ευρωπαικα,δεν ρισκαρω.Επιπλεων βαζω τα σκαγια μεσα στο κυαθιο ολα,κατι που στα ευρωπαικα φυσσιγκια βλεπω να μην εφαρμοζεται με αυστηροτητα.Δεν εχω ριξει ποτε ετοιμα ατσαλινα σε δικα μου οπλα,γιατι δεν μου αρεσει πως τα φτιαχνουν στο ζητημα αυτο που ανεφερα.

Στο δελτα έχω ανέβει μόνο 3 φορές. όλες πριν την επιβολή ατσαλινων. αλλά φέτος που το συζητάμε με μια παρέα μήπως κάνουμε καμία βόλτα όταν κλείσει ο λαγός έχω προβληματιστει. Εντάξει τα τσοκ μέχρι το 3αρι γράφουν Steel ok η κανη όμως αντέχει ? ειδικά για αυτά που δεν περιλαμβάνονται μέσα στον συγκεντρωτηρα?

φιλε ουτε εγω δεν ξερω που κυνηγας αν βλεπεις στα μεροι σου και ριχνουν ατσαλινα βαλε και εσυ ατσαλια !!! και στο φιναλε ο καθενας ειναι υπευθυνος για αυτο που κανει και φυσικα το γνωριζει αν με γραψουν για ατσαλια δεν ξαναβγαζω αδεια και τελιωνει απλα και ομορφα και σαν ντοπιος με παντα τοπικη αδεια πιστεψεμε με αυτα που βλεπω και ξερω τα ατσαλια ειναι το λιγοτερο απο παρανομιες αστο φιλε ριξε εσυ ατσαλια ,, κοιταμε το δεντρακι που καιγετε και οχι το δασος τα ατσαλια μας πειραξαν τωρα !!!

και επειδη πολες φορες η ειληκρινεια ειναι βλακεια ειμαστε και σε δημοσιο νταλαβερι ,,, και γω ατσαλια βαραω μπερδευτικα παραπανω,, μονο ατσαλια ριχνω !!!

Και αν ρίχνεις δικά σου φυσσιγια πως θα ελέγξει το όργανο τι ρίχνεις ?..... όσο για τους εξωστρακισμους υπάρχει ένα επεισόδιο των Mythbusters για όποιον τους ξέρει που κάνουν πολλά πειράματα για σπόντες με σφαίρες αλλά όχι με καραμπινα αν θυμάμαι καλά .. και δοκιμάζουν με μολύβι χαλκό full Metal Jacket κτλ

το δικό σου όπλο δεν ρίχνει ατσάλινα..πρώτον είναι παλιό..δεύτερον δεν έχεις tsok για ατσάλινα..και τρίτον και σημαντικότερο δεν είναι η κάνη σου για ατσάλινα..άρα μην ξεγελαστείς καμια φορα να το κάννης ότι και να σου πούνε ...εκτος και αν θέλεις να πάρεις καινούργιο όπλο..έχει το ίδιο όπλο ο πατέρα μου ... αυτή τις γνώμης είμαι εσύ φυσικά κάννης αυτό που θέλεις και πιστεύεις..λένε ότι υπάρχουνε φυσίγγια για όπλα που δεν έχουνε ατσάλινες προδιαγραφές..αν τους εμπιστευεσαι πάρε και ρίξε.

το δικό μου to oplo η A400 XTREME είναι για ατσάλινα σκάγια και ατσάλινα σκάγια υψηλής απόδοσης..και πάλι το αποφεύγω να ρίχνω

Για ποιο λόγο μας επέβαλαν την χρήση των ατσάλινων σκάγιων σύμφωνα με τα αμερικάνικα πρότυπα;
Έχουμε εμείς τα ίδια υδρόβια όπως οι Αμερικάνοι;
Κάπου διάβασα ότι δεν ευσταθεί αυτή η επιβολή διότι δεν έχει γίνει η επιστημονική μελέτη όπως έπρεπε να γίνει στους υδροβιότοπους για τον εξής απλό λόγο:
Δεν έχουμε εμείς τα υδρόβια που έχουν οι Αμερικάνοι που βουτάνε στον πάτο του βυθού για να βρουν την τροφή τους.
Για αυτό τον λόγο στην Αμερική επέβαλαν την χρήση των ατσάλινων σκάγιων.
Απλά πιστεύω ότι εδω μας το επέβαλαν για να εμπλουτίσουν την κυνηγετική νομοθεσία για το θεαθήναι κάνοντας το χατήρι των οικολογικων οργανώσεων.

φιλε ουτε εγω δεν ξερω που κυνηγας αν βλεπεις στα μεροι σου και ριχνουν ατσαλινα βαλε και εσυ ατσαλια !!! και στο φιναλε ο καθενας ειναι υπευθυνος για αυτο που κανει και φυσικα το γνωριζει αν με γραψουν για ατσαλια δεν ξαναβγαζω αδεια και τελιωνει απλα και ομορφα και σαν ντοπιος με παντα τοπικη αδεια πιστεψεμε με αυτα που βλεπω και ξερω τα ατσαλια ειναι το λιγοτερο απο παρανομιες αστο φιλε ριξε εσυ ατσαλια ,, κοιταμε το δεντρακι που καιγετε και οχι το δασος τα ατσαλια μας πειραξαν τωρα !!!

και επειδη πολες φορες η ειληκρινεια ειναι βλακεια ειμαστε και σε δημοσιο νταλαβερι ,,, και γω ατσαλια βαραω μπερδευτικα παραπανω,, μονο ατσαλια ριχνω !!!
Αρκει που ριχνουμε ολοι ατσαλια,απο εκει και περα σε δημοσιο βημα καλο ειναι να μη θυσιαζουμε την εικονα του συνολου για να ικανοποιουμε την ματαιοδοξια μας,γιατι απο μονο παπια θα καταντησουμε μονο ματι φιλε.Ο νομοθετης συνηθως μη κυνηγος γαρ,εφαρμοζη πολυ ευκολα το ρητω ''ΑΠΟ ΠΙΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΩΣ ΤΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΕΙ''οταν προκειται να κανει αλλαγες....και μεσα εδω δεν μπαινουν μονο κυνηγοι να διαβασουν,αλλα και αυτοι που κυνηγουν κυνηγους.Εμεις σαν νομιμοι βαλτοκυνηγοι ειναι καλο οταν αντιληφθουμε οτιδηποτε που κανει κακο στην εικονα μας να το διορθονουμε μονοι μας...για να μην μας το διορθοσουν οι αλλοι για μας....Καλη μερα να εχεις,και καλη συνεχεια.

Αρκει που ριχνουμε ολοι ατσαλια,απο εκει και περα σε δημοσιο βημα καλο ειναι να μη θυσιαζουμε την εικονα του συνολου για να ικανοποιουμε την ματαιοδοξια μας,γιατι απο μονο παπια θα καταντησουμε μονο ματι φιλε.Ο νομοθετης συνηθως μη κυνηγος γαρ,εφαρμοζη πολυ ευκολα το ρητω ''ΑΠΟ ΠΙΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΩΣ ΤΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΕΙ''οταν προκειται να κανει αλλαγες....και μεσα εδω δεν μπαινουν μονο κυνηγοι να διαβασουν,αλλα και αυτοι που κυνηγουν κυνηγους.Εμεις σαν νομιμοι βαλτοκυνηγοι ειναι καλο οταν αντιληφθουμε οτιδηποτε που κανει κακο στην εικονα μας να το διορθονουμε μονοι μας...για να μην μας το διορθοσουν οι αλλοι για μας....Καλη μερα να εχεις,και καλη συνεχεια.
το θέμα φιλε μου δεν είναι το ποιος να προσέξουμε τι λέμε και αν μπαίνουνε οικολόγοι η κάποια άτομα για ρουφιανιά πέστους (ΑΝΤΕ ΓΙΑ) και ότι σε όλη την ευρώπη κυνηγάνε με ραβδωτά και διοπτρες και με άλλους χίλιους τρόπος που επιτρέπεται κανονικά...δηλαδή αλλα να λέμε και αλλα να κάνουμε ..το βασικό σημείο τις συζητείς είναι η ασφάλεια του κυνηγού και όχι με τι ρίχνω εγώ την παπια...για τι εδώ στα μέρη μου δεν έχουμε υδροβιοτοπους άρα μπορώ να ρίξω και μονοβολα αν θέλω..άρα το να μιλάμε το ποσο ασφαλές είναι ένα φυσίγγιο ανεξάρτητος αν κάννη η δεν κάννη και που κάννη να το ρήξης το ξέρει ο καθένας..και όπως ηπα και πριν λίγο δεν έχουμε σε όλη την ελλάδα λίμνες και ποταμια άρα κάπου θα πρέπει να ρήξης με ατσάλινα και κάποια μέρη μπορείς να ρήξης και μολύβδινα ...το θέμα είναι εγώ η εμείς που μπορούμε να ρίξουμε ότι γουστάρουμε λόγου ότι όπως ηπα δεν είναι χαρακτηρισμένη υδροβιότοποι τι είναι πιο καλο να ρίξω σαν φυσίγγιο πιο αποτελασματικο αυτό με ενδιαφέρει..τώρα αν ήμουνα από τον εβρο και έγγραφα ότι εγώ παο στο δέλτα και στα @@ μου βάζο μολύβι ok ...έχεις ένα δίκιο

το θέμα φιλε μου δεν είναι το ποιος να προσέξουμε τι λέμε και αν μπαίνουνε οικολόγοι η κάποια άτομα για ρουφιανιά πέστους (ΑΝΤΕ ΓΙΑ) και ότι σε όλη την ευρώπη κυνηγάνε με ραβδωτά και διοπτρες και με άλλους χίλιους τρόπος που επιτρέπεται κανονικά...δηλαδή αλλα να λέμε και αλλα να κάνουμε ..το βασικό σημείο τις συζητείς είναι η ασφάλεια του κυνηγού και όχι με τι ρίχνω εγώ την παπια...για τι εδώ στα μέρη μου δεν έχουμε υδροβιοτοπους άρα μπορώ να ρίξω και μονοβολα αν θέλω..άρα το να μιλάμε το ποσο ασφαλές είναι ένα φυσίγγιο ανεξάρτητος αν κάννη η δεν κάννη και που κάννη να το ρήξης το ξέρει ο καθένας..και όπως ηπα και πριν λίγο δεν έχουμε σε όλη την ελλάδα λίμνες και ποταμια άρα κάπου θα πρέπει να ρήξης με ατσάλινα και κάποια μέρη μπορείς να ρήξης και μολύβδινα ...το θέμα είναι εγώ η εμείς που μπορούμε να ρίξουμε ότι γουστάρουμε λόγου ότι όπως ηπα δεν είναι χαρακτηρισμένη υδροβιότοποι τι είναι πιο καλο να ρίξω σαν φυσίγγιο πιο αποτελασματικο αυτό με ενδιαφέρει..τώρα αν ήμουνα από τον εβρο και έγγραφα ότι εγώ παο στο δέλτα και στα @@ μου βάζο μολύβι ok ...έχεις ένα δίκιο
Αυτα που γραφεις ειναι ασχετα με την εικονα που πρεπει να εχουμε....το θεμα εδω αφορα το βαλτο και πως θα παραμεινουμε εμεις μεσα.....τα υπολοιπα περι ραβδωτων και αλλα δικαιωματα λυνεται δια της πολιτικης οδου,το θεμα ασφαλεια απο πιο αυστηρη κυνηγετικες ομοσπονδιες,ανακαλεση ολων των αδειων και στα θρανια και στο πεδιο με αυστηρες εξετασεις για ολους,το θεμα βλητικης μιας και καννενας δεν πιστευει καννεναν,και οι περισσοτεροι ειναι μπακαλιδες γιατι βαριουνται να μετρουν,ειναι προσωπικο ζητημα και θελησεις οποιος θελει ακρη βρησκει αφου εμαθα εγω που ειμαι και αγραμματος και αργοστροφος....Το θεμα λοιπων εδω ειναι να διατηρουμε μια εικονα και να μη δινουμε τροφη για απαγορευσεις,προσεχουμε για να εχουμε προς ολες της κατευθυνσεις.

Τις προάλλες μιλούσαμε για ατσάλινα σκάγια και επιμεταλλωμένα και από ότι βλέπω οι πατέντες δεν έχουν τελειωμό, ειδικά σκάγια, βυσματωσεις με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά .

HEVI-Shot® Hevi-Metal ®
http://www.hevishot.com/catalog/hevi-metal/

HEVI-Shot® Speedball®
http://www.hevishot.com/catalog/speedball/
Discussing the costs and benefits of HeviShot shotshells

http://www.realtree.com/the-duck-blog-with-joe-balog/the-truth-about-hevishot-and-speed-ball

Hevi Metal Speed Ball 12 ga 3" x 1.25 oz x #3 (7030X)

http://www.waterfowlergear.com/Hevi-Metal-Speed-Ball-12-ga-3-x-125-oz-x-3-70303_p_1605.html

Back